Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws en een aanbod van oldtimers, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf elke dag up to date en volg ons via Twitter - Facebook of Google+Snel je auto verkopen:


16-08-2017
autoblog autoweetjes

Snel van je auto af met een eerlijke auto-inkoper:


Soms beschik je over een auto die niet meer helemaal aan je wensen voldoet. Of deze is niet meer in een goede staat en je bent toe aan een nieuwe auto. Het verkopen van een auto kan echter weken in beslag nemen en soms heb je ook geen tijd om te wachten hierop, soms heb je het geld even wat sneller nodig. In dat geval, en ook in veel andere gevallen kan het handig zijn om direct een bedrijf te benaderen die je gelijk waarde voor je auto kan bieden, een zogenaamd inkoop autobedrijf.

Snel een eerlijk bedrag voor uw auto:


Wil je niet te lang wachten maar wel een eerlijke prijs voor je auto ontvangen? Dan kan je terecht bij ons inkoop autobedrijf. Wij kopen auto’s in voor een eerlijke prijs maar moeten er natuurlijk zelf ook iets aan verdienen. Het grote voordeel is dat u niet veel moeite hoeft te doen om uw auto kwijt te raken u kunt daardoor niet alleen tijd waar ook geld besparen door zaken met ons te doen. Bijvoorbeeld het verkopen van je Audi.

Via internet alvast een prijsindicatie opvragen:


We kunnen begrijpen dat je eerst wat meer informatie nodig hebt voordat je je auto inkomt leveren bij ons voor geld. Daarom is het mogelijk om vooraf al een schatting te doen van de waarde van je auto. Stuur ons gerust even een mailtje of vul het formulier in op de website en je krijgt zo snel mogelijk reactie over de waarde van je voertuig.

Uw auto inleveren voor geld:


Zoals u heeft kunnen lezen hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om een eerlijke prijs te krijgen voor u auto en deze ook nog eens snel te kunnen verkopen. Neem zo snel mogelijk contact op of kijk op de website voor meer informatie.

Bron: autoweetjes

16-08-2017
autoblog autoweetjes

Een auto huren zonder dat je een creditcard nodig hebt:


Bij de meeste aanbieders en verhuurders van voertuigen heeft u een creditcard nodig. Dit komt omdat de verhuurder dan de garantie heeft dat hij het bedrag van je creditcard kan afschuiven. In sommige gevallen is het toch mogelijk om ook zonder creditcard eenvoudig een auto te huren. Dit scheelt bovendien een hoop overleggen en soms moet je nog een creditcard aanvragen waardoor het een hoop vertraging kan opleveren. Met de tips op onze website wordt het echter veel eenvoudiger om zelf een auto te huren zonder creditcard.

Het huren van een auto is handig:


Zeker als je niet zo vaak gebruik maakt van een auto dan kan het erg verstandig zijn om deze te huren in plaats van kopen. Als je een auto koopt dan zit je er een beetje aan vast en je moet ook geld betalen als je er geen gebruik van maakt, denk aan de wegen belasting en verzekering bijvoorbeeld. Als je daarom niet zo vaak een auto nodig hebt, bijvoorbeeld maar een paar keer per maand, dan kan het vaak al een stuk voordeliger zijn om een auto te huren.

Een auto huren maar je hebt niet zoveel tijd meer:


Ook als je niet zoveel tijd hebt om een auto te huren dan kan het handig zijn om dat zonder creditcard te doen. De meeste mensen hebben hun creditcard niet altijd bij zich of hebben zelfs helemaal geen creditcard omdat je die niet zo vaak nodig hebt in Nederland. Als dat bij jou ook het geval is dan kan het erg handig zijn om toch een auto te kunnen huren zonder creditcard.

Eenvoudig zonder creditcard een auto huren:


Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel gevallen en situaties mogelijk waarin het huren van een auto zonder creditcard een welkome oplossing is. Lees verder op onze website en ontdek alle tips om eenvoudig een auto te huren zonder gebruik te maken van een creditcard.

Bron: autoweetjes

BPM bij auto importeren:


16-08-2017
autoblog autoweetjes

Hoe zit het met BPM bij auto importeren?


Gaat u een motor of auto importeren, dan is het nodig om de BPM te berekenen Iedere eigenaar van een personenauto of motorrijwiel betaalt belasting aan de overheid in de vorm van BPM. Bij geïmporteerde auto’s of motoren is het meestal zo dat u zelf voor de aangifte van BPM moet zorgen. Let hier dus op als u een auto importeren gaat. Wilt u advies, of wilt u weten hoe we u kunnen bijstaan, neem dan contact met ons op.

Hoe importeren in zijn werk gaat?


Een motor of auto importeren kan eigenlijk op twee verschillende manieren. Sommige modellen hebben wij zelf al geïmporteerd en staan dus voor u klaar om gekocht te worden. Als u een proefrit wilt maken, kan dit vrijblijvend. De andere manier is als u zelf een importauto of importmotor op het oog heeft. In dat geval helpen wij u graag met het regelen van de import. Een occasion importeren kan flink wat gedoe zijn qua administratie en regelingen, maar als u voor de expertise en aanpak van ons team kiest, weet u zeker dat u zonder problemen kunt genieten van uw occasion.

Hulp bij al het papierwerk rond om het importeren van uw voertuig:


Het importeren van een voertuig hoeft niet per se heel ingewikkeld te zijn, het kan wel een hoop papierwerk opleveren en je moet natuurlijk rekening houdend met alle regels op het gebied van belasting. Als u gebruik maakt van een service waarbij een dealer een auto voor u importeert dan hoeft u hier helemaal geen rekening mee te houden.

Persoonlijke begeleiding bij een auto importeren:


Wilt u voordelig een auto of sportieve motor importeren, dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij proberen u namelijk het werk zoveel mogelijk uit handen te nemen. Het doel is dat u alleen uw keuze hoeft te maken, waarna wij ons werk kunnen doen en u zo spoedig mogelijk de weg op kan met uw aankoop.

Bron: autoweetjes

Rijschool kiezen:


15-08-2017
autoblog autoweetjes

Een goede rijschool kiezen:


Als je eindelijk wilt beginnen met rijlessen, wil je natuurlijk wel kiezen voor een goede rijschool waar je echt waar voor je geld krijgt en waar je goed wordt begeleid richting jouw rijbewijs! Daarom geven we je hier een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van een goede rijschool.

Wie gaat jou les geven?


Vraag van tevoren aan de rijschool wie jou rijles zal geven en of je hier inspraak in hebt. Als je voor een kleine rijschool kiest, zijn er vaak maar een paar instructeurs, of zelfs maar één! Voor een fijne lesperiode is het belangrijk dat het wel klikt tussen jou en je instructeur (je gaat immers veel tijd met elkaar doorbrengen!).

Hoe zien de rijlessen er uit?


Vraag ook hoe de rijlessen worden ingedeeld. Biedt de rijschool alleen enkele of ook dubbele lesuren aan? En hoe lang duren de lessen? Een rijschool kan namelijk wel een goedkoop tarief per les aanbieden, maar als die les maar 50 minuten duurt kan een andere rijschool met lessen van 60 minuten toch goedkoper uitvallen.

Wat kosten de lessen?


Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het verstandig om van tevoren de prijs van de lessen op te vragen bij verschillende rijscholen. Vaak kun je ze gewoon vinden op de website van de rijschool. Daar zie je ook gelijk of ze goedkope all-in pakketten aanbieden.

Wat is het slagingspercentage van de rijschool?


Een rijschool kan hele goedkope lessen aanbieden, maar nog belangrijker dan de prijs is het slagingspercentage van de rijschool. Via www.rijschoolgegevens.nl kun je eenvoudig achterhalen wat het slagingspercentage is van de rijschool van jouw keuze.

De kwaliteit van de rijschool:


Om hier achter te komen, is het verstandig om niet alleen te luisteren naar wat de rijschool over zichzelf vertelt, maar ook navraag te doen bij cursisten die al rijles bij deze rijschool gevolgd hebben. Hun ervaringen kunnen jou goed helpen om je keuze te maken.

In welke regio wil je lessen?


Afhankelijk van de regio waarin je wilt lessen, kan het erg rustig of juist heel druk zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goede rijschool in Utrecht, dan moet je er rekening mee houden dat het erg druk kan zijn, zowel in het verkeer als bij het wachten op examenmomenten.

Wanneer kun je lessen?


Voordat je je aanmeldt bij de rijschool van jouw keuze is het verstandig om eerst na te vragen of je daar wel kunt lessen op de momenten dat het jou uitkomt. Leg van tevoren uit hoe je ideale tijdspad voor de rijlessen eruit ziet en ga na of dit mogelijk is bij de rijschool.

Aangesloten bij BOVAG:


Het is erg handig om er op te letten dat ook de rijschool van jouw keuze is aangesloten bij de brancheorganisatie BOVAG. Stel dat jouw rijschool failliet gaat, dan kun je via het BOVAG garantiefonds gewoon doorgaan met je lessen.

Bron: autoweetjes

Zorgeloos jouw droomauto importeren?


15-08-2017
autoblog autoweetjes

Jouw droomauto is een buitenlandse wagen. Wat nu?


Vaak ontdek je in het buitenland gunstig geprijsde occasies of nieuwe auto's. Je kan dus een prima zaak doen met het importeren van een buitenlandse auto. Schrikken de administratieve rompslomp en extra kosten je echter af? Easy Import helpt je bij het auto importeren op een heldere en duidelijke manier.

Wie helpt mij bij het auto importeren?


Easy Import is in 2007 als zelfstandig onderdeel van DNS Automotive begonnen. Oprichter Dennis De Groot merkte bij het importeren van zijn eigen wagen dat er weinig over het auto importeren, bekend was.

Easy Import maakt het invoeren van auto's vlotter en zorgelozer, zonder onverwachte, extra kosten. Easy Import is ontstaan uit praktijkervaring en importeert nu jaarlijks zo'n 700 auto's. Easy Import helpt zowel particulieren als bedrijven.

Van het buitenland tot voor je deur:


Eerste stap is natuurlijk het vinden van de juiste auto.Meeste geïmporteerde wagens komen uit Duitsland. Het Duitse aanbod is zeer uitgebreid, de prijzen zijn gunstig en de meeste auto's zijn goed onderhouden. Het auto importeren vanuit een EU land is minder complex, dan vanuit een niet-Eu land.

Eens je de wagen van jouw voorkeur hebt gevonden, kun je de totale importkosten bereken. Natuurlijk zijn er meer kosten bij auto importeren uit een niet-EU land dan een EU land.

Nadat je een kostenoverzicht hebt, kun je jouw droomauto aankopen. Wagens die nog in garantie zitten, worden regelmatig gekocht. Je kan een onafhankelijke aankoopkeuring laten doen of je kan zelf naar de auto gaan kijken. In het buitenland kan je ook onderhandelen over de prijs van je wagen. Zelfs als er een taalbarrière is, doet Easy Import de onderhandelingen voor je. Laat, vooraleer je geld overmaakt, altijd een verkoopovereenkomst opstellen, waarin de auto en eventule extra's beschreven staan.

Na de aankoop wil je jouw auto zo snel mogelijk invoeren. Je auto importeren kan op verschillende manieren. Bij auto importeren vanuit een EU land, kan je opteren om zelf te rijden of deze via vrachtwagentransport te laten overkomen. Als de auto uit een overzees land komt, gebeurt het transport met land- en zeevracht. Easy Import begeleidt je bij het kiezen van de optie die best past. Verdere registratie en douaneformaliteiten handelt Easy Import af.

Op maat:


Hoe je jouw auto importeert, hangt van jou af. Is het de eerste keer dat je een auto importeert en heb je geen zin in administratieve omhaal en onnodige kosten. Opteer dan voor het 'Doe het samen pakket'. Als je daarentegen zelf al de weg in de importwereld weet en beschikt over voldoende tijd, is het 'Doe het zelf pakket' voor jou. Natuurlijk kunnen beide pakketten uitgebreid worden met extra service. Je kunt zelfs alles uitbesteden.

Easy Import begeleidt bedrijven en particulieren bij auto import, zonder zorgen en zonder verborgen kosten.

Bron: autoweetjes

Auto theorie oefenen:


15-08-2017
autoblog autoweetjes

Online je autotheorie examen oefenen:


Eindelijk is het dan zover. je mag leren autorijden. Na jaren naast je vader, moeder of grote broer te hebben gezeten mag je nu zelf het stuur letterlijk in handen nemen. Je gaat echt de weg op! Maar, voordat je je rijbewijs kan halen moet je eerst een theorie examen afleggen en hier ook voor slagen.

Theorie leren:


Het mooie van de huidige tijd is dat het leren voor dit examen geheel online kan. Vroeger moest je een speciaal theorieboek kopen bij het CBR of lenen van vrienden of familie. Dat hoeft nu dus niet meer. Je kunt altijd en overal je auto theorie oefenen. En het is aan te raden hier goed voor te oefenen. Het theorie examen kan behoorlijk pittig zijn.

Het examen:


Het examen bestaat uit verschillende onderdelen. De meeste vragen zijn multiple-choice. Je krijgt opties van A t/m D en jij moet het goede antwoord kiezen. Bij sommige vragen moet je ja/nee antwoorden en bij een enkele vraag moet je de maximaal toegestane snelheid opgeven.

Theoretische kennis:


Je krijgt een stuk theoretische kennis, waarbij je moet aantonen dat je over voldoende kennis beschikt over het verkeer in het algemeen. Dit kunnen bijvoorbeeld voorrangssituaties zijn, of informatie over hoeveel kilogram je mag trekken. Je online theorie lessen staan vol met deze informatie. In principe is dit een kwestie van goed leren.

Gevaarherkenning:


Daarnaast krijg je een onderdeel gevaarherkenning. Hierbij krijg je een praktijksituatie voorgeschoteld. Je ziet jezelf als het ware achter het stuur zitten en je snelheid wordt weergegeven. Voor je gebeurt het een en ander. Vervolgens moet je aangeven of jij in deze situatie zou remmen, het gas los zou laten of niets zou doen.

Steekt er plotseling een kind over terwijl jij 50 km/u rijdt? Dan is het logisch om te remmen. Rijd je op een provinciale weg terwijl je 80 km/u rijdt en er gebeurt niks bijzonders voor je neus, dan hoef je niets te doen. Dit zijn slechts twee voorbeelden en het is aan te raden om dit veel te oefenen. De foutmarge voor slagen is bij dit onderdeel wat hoger dan bij het onderdeel theoretische kennis, maar desondanks moet je dit goed oefenen!

Tijd voor het praktijkexamen:


Heb je eenmaal het gevoel dat je klaar bent voor het theorie examen? Dan meld je je aan bij het CBR om het theorie examen af te leggen. Als je hiervoor slaagt, dan mag je officieel je praktijkexamen doen en kun je je rijbewijs halen. Tijdens je praktijkexamen wordt je namelijk gevraagd om je theoriecertificaat te tonen. Zonder dit certificaat mag je wettelijk geen praktijkexamen afleggen. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Bron: autoweetjes

Tweedehands auto's:


15-08-2017
autoblog autoweetjes

De beste blog over tweedehands auto's


Heb je een auto die je binnenkort wil verkopen? Of ben je juist op zoek naar een tweedehands auto? Het internet staat vol met advertentiesites waar je auto's kan kopen en verkopen. In dit doolhof van website's is het handig om wat hulp te krijgen. Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto? En hoe zorg je dat je een auto snel kan verkopen? Er is nu een blog met nieuws, weetjes en tips zodat het makkelijker wordt om een auto te kopen of verkopen. En ook als je niks te kopen of verkopen hebt is het de ideale blog om up to date te blijven!

2dehands auto:


Sinds januari dit jaar is er een nieuwe website actief die tweedehands auto's koopt en ook verkoopt namelijk tweedehandsauto.nl. Naast de nieuwe advertentiesite waar je gratis advertenties kan plaatsen, is er ook een nieuwe blog gestart die aansluit bij deze website. Op 2dehandsauto.nl kan je het laatste nieuws lezen op het gebied van tweedehands auto's. Overzichten, nieuwtjes en handige tips komen hier wekelijks aan bod. De ideale site dus voor mensen die actief zijn op de markt van tweedehands auto's.

Tips and tricks:


Ben je van plan bent om binnenkort een tweedehands auto te gaan kopen? Op 2dehandsauto.nl kan je de laatste tips and tricks vinden die jou kunnen helpen met het kiezen van de beste auto. Soms is het aan alleen een advertentie lastig te zien in welke staat een auto verkeerd en zelfs bij het bekijken van de auto bij de koper kan het soms lastig zijn waar je op moet letten. Op de blog staan een aantal handige tips waar je juist op moet letten zodat je uiteindelijk niet voor verrassingen komt te staan. Natuurlijk wil je een zo goedkoop mogelijke auto, maar wat is de goede balans tussen de vraagprijs en de staat van de auto? Door 2dehandsauto.nl weet je precies waar je op moet letten.

Snel verkopen:


Ook bij het verkopen van auto's kan je veel informatie vinden op de nieuwe blog. Naast de tips voor het kopen van een tweedehands auto zijn er ook voldoende tips voor het snel verkopen van een auto. Zo kan je er bijvoorbeeld terecht voor do's en don't bij het verkopen van een auto.

Up to date nieuws:


Geen auto kopen of verkopen, maar toch opzoek naar het laatste autonieuws en leuke weetjes? Ook die komen voldoende aan bod op 2dehandsauto.nl. Wekelijks wordt de blog aangevuld met nieuwsberichten, weetjes, tips en onderzoeken op het gebied van tweedehands auto's. Van verzekeringen tot autovakaties, van de beste tweedehands auto's tot de slechtste. Alles komt wekelijks aan bod. Hou dus zeker deze blog in de gaten want zo mis je niks op het gebied van tweedehands auto's.

Bron: autoweetjes

Intel en Mobileye komen met autonome testvloot:


10-08-2017
autoblog autoweetjes

Technologiegigant Intel en het evenmin kleine Mobileye laten weten later dit jaar een vloot van zo'n 100 autonome auto's op de weg te zetten.

Chipkolos Intel, sinds dit jaar volledig eigenaar van sensorspecialist Mobileye, laat weten dat het nog dit jaar een zo'n 100 exemplaren tellende vloot autonome testauto's op de weg wil zetten. Het gaat om auto's die in staat zijn op 'niveau 4' autonoom te kunnen rijden. Bij 'niveau 4' hoeven de handen in feite niet meer aan het stuur en is de auto in staat om onder nagenoeg alle omstandigheden zelfstandig door het verkeer te gaan.

De eerste testauto's moeten nog dit jaar op de weg verschijnen. De technologiebedrijven zeggen in onder andere de Verenigde Staten, Israël en in Europa te gaan rijden. De auto's zullen afkomstig zijn van diverse fabrikanten, iets wat Intel en Mobileye doen om aan te tonen dat de techniek niet specifiek voor één model is bedoeld. Eerder ging Mobileye al in zee met BMW, al werd toen nadrukkelijk gezegd dat die samenwerking niet exclusief zou zijn.

Bron: autoweek

Bedrijfsautoverzekeringen:


08-08-2017

autoblog autoweetjes

Als ZZP ér of MKB ér wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van een bedrijfsauto. Bij een bedrijfsauto denkt men al snel aan een bestelbus of stationwagen, maar ook een normale personenwagen kan natuurlijk een bedrijfswagen zijn. Het voordeel van het rijden met een bedrijfsauto is bijvoorbeeld dat u de betaalde BTW bij de aanschaf van de auto via de belasting terug kunt vragen. Bij het starten van een bedrijf is het ook mogelijk om uw privéauto om te zetten naar een bedrijfsauto. Omdat de waarde van de auto moet worden meegenomen op de beginbalans van uw te starten onderneming, is het van belang dat de dagwaarde van de auto opnieuw wordt bepaald. De waarde bepaling kunt u doen door te kijken wat een vergelijkbare auto bij een occasion aanbieder of op marktplaats kost. Neem bij deze waarde bepaling de kilometerstand, bouwjaar en algehele staat van de auto mee. Als uw auto volledig als bedrijfsauto wordt gebruikt zijn parkeerkosten (vergunning), onderhoud en reparatie, motorrijtuigenbelasting en brandstofkosten direct aftrekbaar van de bedrijfsomzet.

Hoe verzeker ik mijn bedrijfsauto?


Als u als ondernemer een bedrijfsauto aanschaft, is dit dus vooral omdat u de nodige kilometers maakt. Om die reden is het dan ook verstandig om de auto niet privé te verzekeren maar te kiezen voor een zakelijke autoverzekering.

Als autobezitter is iedereen verplicht een aansprakelijkheid verzekering af te sluiten (WA). Met de kilometers die u als ondernemer maakt, is de kans op een verkeersongeval meerdere malen groter. Daarlangs wilt u als ondernemer niet voor onverwachte kosten komen te staan. Om die reden is het verstandig voor een uitgebreidere bedrijfsautoverzekering te kiezen en zo niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Daarlangs zijn ook de verzekeringskosten volledig als onkosten te boeken en dus ook direct aftrekbaar van de bedrijfsomzet.

Mogelijkheden bedrijfsautoverzekering:


Een specialist met een duidelijk beeld en overzichtelijke vergelijking in bedrijfsautoverzekeringen is bijvoorbeeld beterverzekeren.nl. Zo bieden zij de WA Bestelautoverzekering, WA Beperkt Casco Bestelautoverzekering en de WA Casco Bestelautoverzekering aan. Beterverzekeren.nl kijkt daarbij niet alleen naar de verzekeringspremie maar ook hoe uitgebreid de polisvoorwaarden zijn en of de dekking en het beperkte eigen risico goed geregeld is.

Bereken via Beterverzekeren.nl de premie voor uw bedrijfsauto.

Bron: autoweetjes

7 tips om zelf je auto te wassen


28-07-2017

autoblog autoweetjes

Wie wast er nog zelf de auto? Je rijdt even naar de wasstraat en het is gepiept. Het nadeel van de wasstraat is echter dat het niet de glans van de auto bevordert. Een auto kan door een wasstraat kleine krasjes in de lak krijgen door de harde borstels. De harde haren van de borstels zorgen voor kleine ronde krassen die er moeilijk uit gaan.

Maar hoe was je je auto zo effectief mogelijk en met de beste schoonmaakmiddelen? Zonder dat degene die de auto wast er krassen op maakt? Hieronder volgen enkele tips die 123toilet onder elkaar heeft gezet.

1.Gebruik nooit een standaard schoonmaakspons voor het wassen van de auto. Een spons hoopt vuil, zand en andere troep op die weer krassen op de auto veroorzaken. In plaats van een gewone spons adviseren wij een microfiber spons.

2.Ververs regelmatig je emmer met water om dezelfde reden als hierboven. Vuil, zand en troep blijft achter in het water en veroorzaken krassen. Voor het wassen van een auto gebruik je een bouwemmer van 12 liter.

3.Was de auto altijd in de lengte. Draaiende bewegingen veroorzaken namelijk swirls in de lak. Swirls zijn kleine krasjes en zijn goed te zien in het zonlicht.

4.Was je velgen met een speciale velgenreiniger. Zorg ervoor dat als je de velgen schoonmaakt dat je dan uit het zonlicht bent. De velgen moeten namelijk koud zijn want op warme velgen droogt de reiniger snel in.

5.Gebruik de juiste shampoo. Shampoo maakt de auto mooi schoon en reinigt tevens zaken zoals hars en honingdauw. Begin met wassen altijd bovenin en was daarna naar beneden.

6.Vogelpoep verwijder je door een prop WC papier nat te maken en op de plek met poep te leggen. Na een paar minuten haal je de prop samen met de volgelpoep makkelijk weg.

7.De ramen maak je het beste schoon met een glasreiniger op alcoholbasis Ook bij ramen geldt dat je ze in de lengte moet wassen. Na het reinigen pak je een doek om de ramen droog te maken.

Let er verder goed op wie je je auto laat wassen. Je kunt het door de buurjongen of je neefje laten doen maar dat brengt risico’s met zich mee zoals je net hebt gelezen.

Bron: autoweetjes

Financiering auto steeds populairder:


24-07-2017

autoblog autoweetjes

De laatste jaren wordt het financieren van een auto bij autogebruikers steeds populairder. Frisia Financieringen legt in dit artikel uit hoe dit werkt. De Vereniging van Financiers (VFN) waar de grootste tussenpersonen in Nederland bij zijn aangesloten heeft recent een aantal cijfers over 2016 gepubliceerd.

 • Ten opzichte van 2015 is het nieuw verstrekte Consumptieve Krediet toegenomen met 21%.

 • Het nieuw verstrekte krediet in de vorm van autofinancieringen bedraagt in 2016 € 1.3 miljard en is toegenomen met 14%.

 • De groei van de overige Consumptieve Kredietverlening ligt met 26% op een nog hoger niveau.


 • Voor het totale kwartaalbericht kunt u hier terecht.

  De toename van 14% voor autofinancieringen heeft onder andere te maken met de uitgebreide mogelijkheden voor particulieren om een auto te financieren. Dit kan grofweg in drie verschillende soorten worden onderverdeeld.

  1) Financial Lease.
  2) Private Lease.
  3) Autofinanciering.

  Financial Lease:


  Financial Lease heeft veel overeenkomsten met huurkoop, het eigendom van de leaseauto ligt bij aanvang van de leaseovereenkomst bij de leasemaatschappij. Als de laatste leasebetaling is gedaan, gaat het eigendom over op de leaserijder/contractant. Kosten zoals onderhoud, verzekering, belasting en brandstof zijn allemaal voor de leaserijder. De leasemaatschappij zorgt alleen voor de financiering van de auto, hier betaalt de leaserijder kosten voor.

  Private Lease:


  Bij Private Lease betaalt de contractant maandelijks een vast leasebedrag gedurende een langere periode, variërend van 1 tot 5 jaar. Het maandbedrag is inclusief de kosten voor onderhoud, verzekering, belasting en afschrijving. Daarnaast betaalt de bestuurder zelf de kosten voor de brandstof. Nadelen van Private Lease is dat de leaserijder geen eigenaar wordt van de auto en bij een tussentijdse opzegging van de overeenkomst moeten er forse kosten worden betaald.

  Autofinanciering:


  Bij een autofinanciering spreekt de contractant een vaste looptijd af met de geldverstrekker, deze periode is maximaal 120 maanden. Bij een autofinanciering is het mogelijk om vroegtijdig boetevrij de financiering af te lossen. Naast de kosten voor de autofinanciering betaalt de contractant/berijder zelf de kosten voor de belasting, verzekering en onderhoud. Een belangrijk verschil met Financial Lease en Private Lease is dat bij een Autofinanciering de contractant vanaf de eerste dag zelf eigenaar is van de auto.

  De toename van het aantal financieringen voor auto’s heeft met name te maken met de velen lease mogelijkheden, automerken maken het aankopen van de auto gemakkelijk. Zo valt in een artikel van de vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen terug te lezen dat “ Het privé leasen van een personenauto blijft in populariteit toenemen. In 2016 groeide het aantal auto’s naar 64.000, een groei van 78% ten opzichte van 2015.”

  Het volledige artikel kun je hier lezen.

  Oordeel Frisia.

  Welke keuze maak je?


  Dit hangt natuurlijk af van je eigen financiële positie en je wensen. Heb je de financiële mogelijkheden om voor flexibiliteit te kiezen dan geeft het zelfstandig financieren van de auto veelal de meeste vrijheid.

  De twee belangrijkste redenen voor deze keuze is dat de Autofinanciering de meeste flexibiliteit geeft omdat je boetevrij kunt aflossen daarnaast wordt je direct zelf eigenaar wordt van de auto hierdoor kun je de looptijd van de lening afstemmen op de levensduur of het moment waarop je de auto wilt inruilen.

  Meer informatie over een autolening kun je op de site van Frisia Financieringen vinden.

  Bron: autoweetjes

  Europa mist de boot bij elektrisch rijden:


  13-07-2017
  autoblog autoweetjes

  De opkomst van elektrisch rijden is mogelijk slecht nieuws voor Europese autofabrikanten. De Europese auto-industrie is toonaangevend op het gebied van brandstofmotoren, maar bij elektrisch rijden lopen de Verenigde Staten en vooral Azië voorop, zo concludeert het economisch bureau van de ING donderdag.

  Traditioneel verdienen autofabrikanten veel geld aan onderhoud en onderdelen, maar dat gaat bij elektrisch rijden veranderen. Elektromotoren zijn simpeler en bevatten veel minder onderdelen en hebben daardoor ook minder onderhoud nodig. Daardoor komen de marges onder druk te staan.

  Ook vertrouwen makers van elektrische auto's veel meer op externe toeleveranciers voor elektromotoren en batterijen dan bij verbrandingsmotoren. Momenteel wordt 97 procent van de accu's voor elektrische auto's buiten Europa gemaakt. Het gros van de accu's komt uit Azië.

  Volgens de sectoreconomen van de ING worden de drie voornaamste barrières voor elektrisch rijden steeds kleiner. De oplaadinfrastructuur wordt steeds beter en het bereik van de auto's groter. Verder is de verwachting dat de kosten voor elektrisch rijden in 2024 al gemiddeld gelijk zijn aan die van rijden op brandstof. In 2035 worden volgens de kenners alleen nog maar elektrische auto's gemaakt.

  Bron: autoweek

  Continental presenteert speakerloze audio:


  03-07-2017
  autoblog autoweetjes

  Continental, het merk dat bekend is van de banden, maar ook talloze andere onderdelen levert aan de auto-industrie, komt met een audiosysteem zonder speakers.

  Ac2ated Sound, zoals het systeem heet, is volgens zijn makers gebaseerd op het principe van snaarinstrumenten. Trillingen worden door een speciaal apparaatje direct doorgegeven aan deurpanelen en andere onderdelen in het auto-interieur, waardoor er volgens Continental een geweldig geluid moet ontstaan. Het merk onderstreept dat met een onderzoek van gerenommeerde audio-experts.

  Als voordelen van het speakerloze systeem worden gewichtsbesparing, ruimtewinst en een lager energieverbruik genoemd. Vooral voor elektrische auto's zou het systeem daarmee een uitkomst zijn. Bovendien moet het eenvoudiger zijn om het geluid ogenschijnlijk 'overal' vandaan te laten komen. Zelfs het plafond is een mogelijkheid.

  Bron: autoweek

  Hoe werkt no-claimkorting nu precies?


  30-06-2017
  autoblog autoweetjes

  No-claimkorting betekent dat je korting krijg op je autoverzekering wanneer je geen schade claimt. De premier voor je autoverzekering ligt dus lager. Hoe meer jaren je schadevrij hebt gereden, des te hoger is je no-claimkorting uiteindelijk is. Wanneer je schade maakt met je auto en je deze claimt bij je verzekering, krijg je minder no-claimkorting en gaat de premie van je autoverzekering omhoog. Door de invoering van dit systeem worden de ‘veilige rijders’ beloond voor hun goede rijgedrag. Dit resulteert erin dat je soms wel 80% korting kunt krijgen op je autoverzekering! In dit artikel lees je meer over hoe dit precies in zijn werk gaat.

  Ontstaan no-claimkorting:

  Wanneer je spreekt over no-claimkorting bedoelt men eigenlijk bonus-maluskorting. Deze term betekent in het latijn goed-slechtkorting. Bonus betekent goed en malus betekent slecht in het latijn. Dit systeem is ingevoerd in het jaar 1982 ter vervanging van het no-claimsysteem. Deze termen worden nog vaak door de war gehaald door de bevolking.

  Inschaling:

  De schalen lopen meestal van -5 tot +15 jaar. Afhankelijk van O.A. leeftijd, woonplaats en aantal kilometers wordt een bestuurder ingeschaald. Ieder jaar dat iemand schadevrij heeft gereden resulteert erin dat de premie voor de autoverzekering omlaag gaat. Wanneer er uiteindelijk toch schade wordt gereden val je een paar treden terug waardoor de premie weer omhoog gaat.

  Schade niet claimen:

  Door dit bonus-malussysteem zijn er veel mensen die voorzichtiger rijden en dus geen ongelukken veroorzaken. Wanneer er dan tóch een kleine schade wordt gereden van bijvoorbeeld €50,- is het voordeliger om deze schade niet te melden omdat deze schade minder waard is dan de korting op de premie. Dit is zeer gunstig voor de verzekeraars omdat er op deze manier véél minder wordt geclaimd door consumenten. Om hier op in te spelen is er nu een bepaalde no-claimbeschermer.

  No-claimbeschermer:

  Sommige verzekeraars bieden ook een ‘no-claimbeschermer’ aan. Dit is een extra verzekering waarmee je ieder jaar één schade kan claimen en je je bonus-maluskorting behoud. Hier zit wel een (klein) addertje onder het gras; zodra je overstapt op een andere verzekeraar heeft dit een negatief gevolg voor je premie. Bij een nieuwe verzekering telt de ‘no-claimbeschermer’ niet mee. Mensen met een no-claimbeschermer claimen elk jaar wel een (kleine) schade aan de auto. Veel meer dan mensen zonder no-claimbeschermer. Daarom zijn er veel verzekeraars die dit niet meer aanbieden of de prijzen rigoureus hebben verhoogd. Hoe zit het met jouw autoverzekering? Kijk hier eens om je verzekering te vergelijken.

  Bron: autoweetjes

  ADAC raadt af nieuwe dieselauto te kopen:


  30-06-2017
  autoblog autoweetjes

  Autoclub ADAC raadt autokopers aan voorlopig nog even geen diesel te kopen. Anders kon je nog weleens voor vervelende verrassingen komen te staan.

  Wie in de markt is voor een nieuwe auto en vanwege het forse aantal kilometers het liefst een diesel rijdt, kan beter nog even wachten tot er auto's op de markt komen die voldoen aan de in 2020 verplichte Euro 6d-norm. Anders loop je het risico dat je volgend jaar met een verouderde dieselauto rijdt die over een paar jaar bepaalde steden al niet meer in mag. Dat zegt althans de Duitse autoclub ADAC (de tegenhanger van onze ANWB) bij monde van vicevoorzitter Ulrich Klaus Becker.

  Dieselrijders zouden vanwege alle negatieve verhalen over dieselmotoren en de uitstoot van NOx bovendien onzeker zijn over de waardevastheid van hun eigen auto. ";Wie één, twee jaar geleden een nieuwe auto heeft gekocht, moet al inleveren", zegt Becker.

  Het aantal diesels onder nieuw verkochte personenauto's zou in Duitsland al hard afnemen en inmiddels ruim onder de 50 procent zijn gezakt, schrijft vakblad Automobiel Management. Mensen zijn bang dat ze in de toekomst uit bepaalde steden geweerd zullen worden, omdat er steeds meer zogeheten milieuzones worden ingevoerd.

  Bron: autoweek

  Waymo en Apple in zee met grote autoverhuurders:


  27-06-2017
  autoblog autoweetjes

  Waymo, het onderdeel van Google-moeder Alphabet dat werkt aan zelfrijdende auto's, besteedt het beheer van zijn wagenpark uit aan autoverhuurder Avis Budget. Dat maakten de twee bedrijven maandag bekend, zonder in te gaan op de financiële voorwaarden. Ondertussen lijkt Apple met concurrent Hertz in zee te gaan voor het testen van zelfrijdende auto's.

  Waymo houdt in Phoenix een proef waarbij zijn zelfrijdende voertuigen als deelauto worden gebruik door consumenten, overigens wel met een chauffeur aan boord die eventueel kan ingrijpen. De wagens worden opgeslagen en onderhouden bij Avis Budget, maar blijven wel eigendom van het technologiebedrijf.

  Branchegenoot Apple werkt in de zoektocht naar bruikbare technologie voor zelfsturende auto's samen met Hertz, een concurrent van Avis Budget. Het gaat daarbij niet om wagenparkbeheer, maar om de huur van auto's waar Apple zijn vindingen in uitprobeert, blijkt uit officiële documenten waarover persbureau Bloomberg maandag berichtte.

  Voor traditionele autoverhuurders als Hertz en Avis Budget leek de opkomst van de deeleconomie en het vooruitzicht van zelfrijdende auto's tot dusver vooral een bedreiging te worden. Maar door zich aan te sluiten bij de technologiereuzen die deze technologische ontwikkelingen mogelijk maken, hopen zij er juist van mee te profiteren.

  Bron: autoweek

  Auto uitlenen aan familie of vrienden: hoe zit het met je verzekering?


  08-06-2017
  autoblog autoweetjes

  Als je een auto hebt, zul je deze vast weleens uitlenen aan vrienden of familie. Het kan hierdoor gebeuren dat iemand anders schade rijdt met jouw auto. Is je autoverzekering in dit geval nog geldig? En wie is er verantwoordelijk voor de kosten?

   auto uitlenen en verzekering

  Autoverzekering blijft geldig:

  Je mag je auto als hoofdbestuurder uitlenen aan iemand anders, ook dan blijft je autoverzekering gewoon geldig. De verzekering is namelijk gekoppeld aan de auto. Houd er wel rekening mee dat je met een WA-verzekering alleen verzekerd bent voor schade aan anderen. Heb je een WA + beperkt cascoverzekering of een allriskverzekering? Dan ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto.

  Voorwaarden uitlenen auto:

  Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het uitlenen van je auto en de geldigheid van je verzekering. Zo mag de bestuurder van de auto deze niet gebruiken als taxi of lesauto, mag de auto niet verhuurd worden en moet je zelf toestemming gegeven hebben voor de uitlening van de auto. Daarnaast moet de persoon die jij bij de verzekeraar hebt opgegeven als hoofdbestuurder de regelmatige bestuurder van de auto zijn. Blijkt bij schade dat iemand anders vaker in de auto rijdt, dan wordt schade meestal niet vergoed. In de meeste gevallen ben jij als verzekeringsnemer zelf de hoofdbestuurder. Je kunt ook iemand anders opgeven als hoofdbestuurder, maar het nadeel voor die persoon is wel dat hij of zij dan zelf geen schadevrije jaren opbouwt. De schadevrije jaren komen namelijk op naam van de verzekeringsnemer te staan.

  Auto uitlenen aan je kinderen:

  Veel ouders lenen hun auto weleens uit aan hun kinderen. Dat is geen probleem, zolang jij zelf vaker in de auto rijdt dan je zoon of dochter. Als je kind vaker in jouw auto rijdt dan jijzelf, ben je verplicht dit door te geven aan je verzekeraar. De premie wordt namelijk mede bepaald op basis van het risico dat de hoofdbestuurder loopt op de schade. Voor jongeren onder de 24 jaar wordt vaak een hogere premie gerekend, omdat zij als risicogroep worden gezien. Daarnaast hebben zij vaak nog niet veel schadevrije jaren opgebouwd, waardoor ze geen of weinig no-claimkorting krijgen. Geef je je kind als hoofdbestuurder op, dan is de premie die jij betaalt hoger en bouwt je kind zelf geen schadevrije jaren op. De schadevrije jaren staan namelijk op jouw naam als jij de verzekeringsnemer bent.

  Schade claimen en schadevrije jaren:

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op de autoverzekering. Als je schade claimt, verlies je schadevrije jaren. Per geclaimde schade val je automatisch 5 treden terug op de bonus-malusladder. Als je meer dan 15 schadevrije jaren hebt, val je automatisch terug naar trede 10. Hierbij wordt niet gekeken naar wie de bestuurder was op het moment dat er schade is gereden, maar naar wie de hoofdbestuurder van de wagen is. Rijdt iemand anders schade in jouw auto en claim je de schade, dan draai jij dus voor de kosten op. De premie voor je autoverzekering gaat dan omhoog. Het is daarom vaak het handigst om de schade niet te claimen, zolang het niet om een heel hoog bedrag gaat. Je behoudt dan de schadevrije jaren én daarmee de korting op de premie.

  Afspraken maken over de kosten:

  Als er door iemand anders schade wordt gereden met jouw auto, ben jij dus verantwoordelijk voor de kosten. Hetzelfde geldt als iemand een boete krijgt terwijl hij of zij in jouw auto rijdt. Jij kiest ervoor om je auto uit te lenen en daarom is het risico voor jou. Leen je auto dus niet zomaar aan iedereen uit. Als je je auto uitleent, is het belangrijk om vooraf samen duidelijke afspraken te maken over wie de kosten op zich neemt als het fout gaat. Zo kun je afspreken dat de ander in dat geval meebetaalt aan de premieverhoging van jouw verzekering of de kosten voor schade (deels) uit eigen zak betaalt.

  Bron: autoweetjes


  Onderhoud reparatie hybride elektrische auto
  Onderhoud van hybride en volledig elektrische auto’s: We zien de technieken in de autowereld sterk veranderen zo zien we buiten de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto . Zo zal bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem in de toekomst steeds....... Lees hier meer over onderhoud bij hybride en elektrische auto’s.
  dagwaarde auto
  Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarlangs.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
  uitleg elektrische laden auto
  Laadpalen en opladen elektrische auto: Met de toename van hybride en elektrische auto’s nemen ook het aantal laadpalen toe. Er bestaan verschillende mogelijkheden en uitvoeringen om uw auto op te laden. Als eerste benoemen we de laadpaal aan huis. Daarmee kan je de auto via je eigen elektriciteitsnetwerk opladen. Dit kan dus ook met uit zonnepanelen...... Lees hier meer over het opladen van een elektrische auto.
  ontwerp auto
  Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
  elektrische auto
  Elektrische auto: De autowereld is al langer op zoek naar aandrijfbronnen die geen of nauwelijks vervuiling uitstoten. Elektrische auto's lijken goede kansen te hebben. Deze types kampen echter technisch gezien met een niet onaanzienlijk probleem: de actieradius is klein en het prestatieniveau laag. Bovendien moet een dergelijke auto altijd een keer 'aan de stekker', waar..... Lees hier meer over de elektrische auto.
  gebruikte auto
  Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  soorten in elektrische auto rijden
  Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden: Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. We geven een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpallen........ Lees hier meer over het verschil in elektrische auto rijden.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes