Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws en een aanbod van oldtimers, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf elke dag up to date en volg ons via Twitter - Facebook of Google+


Nieuw actief veersysteem voor Audi A8:


22-06-2017
autoblog autoweetjes

De nieuwe Audi A8 laat niet lang meer op zich wachten. De Duitsers laten alvast zien wat het onderstel van het topmodel in huis heeft. Het actieve veersysteem is onder andere in staat om zich schrap te zetten voor oneffenheden in het wegdek.

Hoewel de onthulling van de nieuwste Audi A8 nog tot 11 juli op zich laat wachten, is Audi uiteraard niet te beroerd om ons alvast warm te maken voor hun nieuwe toplimousine. Zo krijgt de auto een veersysteem dat in staat is om de auto voor te bereiden op oneffenhedden in het wegdek. Via een camera die 18 keer per seconde de weg voor de auto scant, wordt de vering van elk wiel door hun eigen 48-volt elektromotor op precies het goede moment in de benodigde stand gebracht. Volgens Audi houdt dat de koets optimaal trillingsvrij.

Verder moet het actieve veersysteem in bochten ervoor zorgen dat de A8 stabiel blijft en niet teveel overhelt. Dat is overigens geen noviteit, want zoiets doet bijvoorbeeld het Active Curve System van Mercedes ook al.

Niet alles aan het veersysteem van de A8 richt zich trouwens op rijgedrag en comfort. Als de auto een dreigende botsing op de flank registreert, veert de A8 aan die kant tot 8 centimeter extra op, zodat de klap opgevangen kan worden door de sterke delen zoals de dorpels.

De onthulling van de nieuwe A8 staat zoals gezegd voor 11 juli gepland. Dankzij het nieuwe MLBevo-platform moet de auto flink lichter zijn dan de huidige generatie. Designtechnisch verwachten we een stevige evolutie van de huidige A8, met wat meer invloeden van de Prologue Concept.

Bron: autoweek

Futuristisch rubber van Michelin:


19-06-2017
autoblog autoweetjes

Intelligente banden, wat moeten we ons daar nu weer bij voorstellen? Michelin heeft daar zo zijn eigen ideeën over en introduceert de Visionary Concept.

Terwijl de ene na de andere fabrikant zijn toekomstvisie geeft voor de komende tien jaar en zaken als elektrisch en/of autonoom rijden bijna dagelijks de revue passeren, kunnen ook de onderdelenleveranciers niet achterblijven. Zodoende maakte Michelin vorige week de Visionary Concept-band wereldkundig, een geavanceerd en intelligent staaltje rubber dat je volgens de Franse bandenboer nooit hoeft op te pompen.

De Visionary-banden zijn helemaal klaar voor de toekomst. Om te beginnen zijn ze niet gevuld met lucht, waardoor ze ook niet lek kunnen raken. Ze danken hun stijfheid aan een soort honingraatstructuur (zie foto) die door de gehele band loopt. Bovendien zijn ze volledig gemaakt van gerecyclede materialen, die na gebruik wederom te recyclen zijn. Michelin meldt echter dat de banden een heel autoleven mee moeten kunnen.

3D-printer:

Een tweede interessante eigenschap is het feit dat het profiel uit een 3D-printer komt. Mocht het profiel versleten zijn, dan print je dus gewoon een nieuw loopvlak uit. Het mooie daarvan is dat je niet meer materiaal verbruikt dan nodig is. Switchen tussen zomer- en winterbanden is dankzij de printbare profielen eveneens een koud kunstje.

In onderstaande video toont Michelin een soort printstations waar je banden van een nieuw profiel kunt laten voorzien, klaar terwijl u wacht. Het is slechts een kwestie van een paar minuten en je kunt bij wijze van spreken vanuit de woestijn een sneeuwlandschap betreden.

Als kers op de taart zijn de banden 'connected' met de auto, waardoor je informatie over je banden of advies voor een te kiezen profiel op het beeldscherm getoverd krijgt.

Of de Visionary Concept ooit leverbaar wordt, is natuurlijk afwachten, maar het is desondanks interessant om te zien dat ook de bandenwereld bepaald niet stilzit.


Bron: autoweek

Niveau 4 moet mogelijk zijn in 2025


09-06-2017
autoblog autoweetjes

Afgaande op alle persberichten en toespraken gaat de komende acht jaar een hoop veranderen op de weg. Inmiddels laat ook Honda van zich horen: in 2025 wil het merk autonoom rijden op niveau 4 beschikbaar maken.

De Japanners hebben zich tot nu toe relatief stilgehouden als het aankomt op autonoom rijden. Het zijn vooral de Europese merken die hun toekomstplannen luidkeels van de daken schreeuwen. Maar dat betekent bepaald niet dat ze stilzitten in het land van de rijzende zon. Nissan is immers al aardig op weg met ProPilot, Toyota heeft met een ernstig aangepakte Lexus LS 600 hL een serieuze poging tot autonoom rijden op de weg en nu laat ook Honda eindelijk van zich horen.

Op een mediabijeenkomst deze week gaf Honda te kennen dat er plannen zijn om in 2025 auto's te introduceren die dankzij een eigen AI-systeem in staat zijn om op niveau 4 zelfstandig te rijden. Dat houdt in dat het systeem onder de meeste omstandigheden volledig autonoom kan rijden; alleen bij slechte weersomstandigheden moet de bestuurder alert zijn.

Honda zegt voor die tijd al met niveau-3-auto's te komen; in 2020 wil de fabrikant al diverse auto's hebben rondrijden die op snelwegen grotendeels zelfstandig kunnen rijden. Bestuurders moeten in niveau-3-auto's wel altijd alert blijven om in te kunnen grijpen.

Bron: autoweek

Auto uitlenen aan familie of vrienden: hoe zit het met je verzekering?


08-06-2017
autoblog autoweetjes

Als je een auto hebt, zul je deze vast weleens uitlenen aan vrienden of familie. Het kan hierdoor gebeuren dat iemand anders schade rijdt met jouw auto. Is je autoverzekering in dit geval nog geldig? En wie is er verantwoordelijk voor de kosten?

 auto uitlenen en verzekering

Autoverzekering blijft geldig:

Je mag je auto als hoofdbestuurder uitlenen aan iemand anders, ook dan blijft je autoverzekering gewoon geldig. De verzekering is namelijk gekoppeld aan de auto. Houd er wel rekening mee dat je met een WA-verzekering alleen verzekerd bent voor schade aan anderen. Heb je een WA + beperkt cascoverzekering of een allriskverzekering? Dan ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto.

Voorwaarden uitlenen auto:

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het uitlenen van je auto en de geldigheid van je verzekering. Zo mag de bestuurder van de auto deze niet gebruiken als taxi of lesauto, mag de auto niet verhuurd worden en moet je zelf toestemming gegeven hebben voor de uitlening van de auto. Daarnaast moet de persoon die jij bij de verzekeraar hebt opgegeven als hoofdbestuurder de regelmatige bestuurder van de auto zijn. Blijkt bij schade dat iemand anders vaker in de auto rijdt, dan wordt schade meestal niet vergoed. In de meeste gevallen ben jij als verzekeringsnemer zelf de hoofdbestuurder. Je kunt ook iemand anders opgeven als hoofdbestuurder, maar het nadeel voor die persoon is wel dat hij of zij dan zelf geen schadevrije jaren opbouwt. De schadevrije jaren komen namelijk op naam van de verzekeringsnemer te staan.

Auto uitlenen aan je kinderen:

Veel ouders lenen hun auto weleens uit aan hun kinderen. Dat is geen probleem, zolang jij zelf vaker in de auto rijdt dan je zoon of dochter. Als je kind vaker in jouw auto rijdt dan jijzelf, ben je verplicht dit door te geven aan je verzekeraar. De premie wordt namelijk mede bepaald op basis van het risico dat de hoofdbestuurder loopt op de schade. Voor jongeren onder de 24 jaar wordt vaak een hogere premie gerekend, omdat zij als risicogroep worden gezien. Daarnaast hebben zij vaak nog niet veel schadevrije jaren opgebouwd, waardoor ze geen of weinig no-claimkorting krijgen. Geef je je kind als hoofdbestuurder op, dan is de premie die jij betaalt hoger en bouwt je kind zelf geen schadevrije jaren op. De schadevrije jaren staan namelijk op jouw naam als jij de verzekeringsnemer bent.

Schade claimen en schadevrije jaren:

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op de autoverzekering. Als je schade claimt, verlies je schadevrije jaren. Per geclaimde schade val je automatisch 5 treden terug op de bonus-malusladder. Als je meer dan 15 schadevrije jaren hebt, val je automatisch terug naar trede 10. Hierbij wordt niet gekeken naar wie de bestuurder was op het moment dat er schade is gereden, maar naar wie de hoofdbestuurder van de wagen is. Rijdt iemand anders schade in jouw auto en claim je de schade, dan draai jij dus voor de kosten op. De premie voor je autoverzekering gaat dan omhoog. Het is daarom vaak het handigst om de schade niet te claimen, zolang het niet om een heel hoog bedrag gaat. Je behoudt dan de schadevrije jaren én daarmee de korting op de premie.

Afspraken maken over de kosten:

Als er door iemand anders schade wordt gereden met jouw auto, ben jij dus verantwoordelijk voor de kosten. Hetzelfde geldt als iemand een boete krijgt terwijl hij of zij in jouw auto rijdt. Jij kiest ervoor om je auto uit te lenen en daarom is het risico voor jou. Leen je auto dus niet zomaar aan iedereen uit. Als je je auto uitleent, is het belangrijk om vooraf samen duidelijke afspraken te maken over wie de kosten op zich neemt als het fout gaat. Zo kun je afspreken dat de ander in dat geval meebetaalt aan de premieverhoging van jouw verzekering of de kosten voor schade (deels) uit eigen zak betaalt.

Bron: autoweetjes


Onderhoud reparatie hybride elektrische auto
Onderhoud van hybride en volledig elektrische auto’s: We zien de technieken in de autowereld sterk veranderen zo zien we buiten de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto . Zo zal bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem in de toekomst steeds....... Lees hier meer over onderhoud bij hybride en elektrische auto’s.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarlangs.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
uitleg elektrische laden auto
Laadpalen en opladen elektrische auto: Met de toename van hybride en elektrische auto’s nemen ook het aantal laadpalen toe. Er bestaan verschillende mogelijkheden en uitvoeringen om uw auto op te laden. Als eerste benoemen we de laadpaal aan huis. Daarmee kan je de auto via je eigen elektriciteitsnetwerk opladen. Dit kan dus ook met uit zonnepanelen...... Lees hier meer over het opladen van een elektrische auto.
ontwerp auto
Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
elektrische auto
Elektrische auto: De autowereld is al langer op zoek naar aandrijfbronnen die geen of nauwelijks vervuiling uitstoten. Elektrische auto's lijken goede kansen te hebben. Deze types kampen echter technisch gezien met een niet onaanzienlijk probleem: de actieradius is klein en het prestatieniveau laag. Bovendien moet een dergelijke auto altijd een keer 'aan de stekker', waar..... Lees hier meer over de elektrische auto.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
soorten in elektrische auto rijden
Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden: Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. We geven een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpallen........ Lees hier meer over het verschil in elektrische auto rijden.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes