Advies bij aankoop occasion

De aanschaf van een auto is in de meeste gevallen een fikse uitgaven. We willen bij de aankoop van een nieuwe auto dan ook graag weten in welke staat de auto verkeerd en of de auto in het verleden goed onderhouden is.

Zo is het belangrijk of de onderhoudsboekjes nog bij de auto aanwezig zijn, om zo te kijken of de auto in regelmaat onderhouden is. Ook is het belangrijk om te weten hoe de staat van de motor is, denk daarbij buiten de algemene staat van de auto ook aan het olieverbruik of wanneer voor het laatst de distributieriem vervangen is. Vraag daarnaast ook hoe het met de garantie van de auto wordt geregeld.

Staat van auto controlere

Maak een proefrit met de auto en maak tijdens deze proefrit niet alleen gebruik van een egaal wegdek maar bijvoorbeeld ook een wegdek van klinkers. Op deze manier kunt u controleren hoe de veren zijn en of er geen vreemde geluiden aan de auto aanwezig zijn. Daarnaast is het een tip om tijdens de proefrit even onderweg te parkeren en de auto onder de bodem en onder de motorkap eens extra goed te controleren. Kijk daarbij ook of er geen olie of koelvloeistof lekkage aanwezig is. Als u zelf niet al te veel van auto’s weet is het handig iemand mee te nemen die meer verstand van auto’s heeft. Daarnaast kun je de autoverkoper vragen of je de auto eerst aan een keuring mag laten ondergaan.

Het verleden van de auto

Een ander belangrijk punt is de kilometerstand van de auto. Zeker bij ingevoerde auto’s is het maar al te vaak zo dat de kilometerstand niet betrouwbaar is.

Op de website van autoverleden kunt u door middel van het invoeren van het kenteken van de auto een gratis auto rapport opvragen. Indien u geïnteresseerd bent in een uitgebreider rapport zoals schadeverleden en het aantal vorige eigenaren is ook deze informatie op te vragen.

Als u bij autoverleden.nl alle opties selecteert ontvangt u een uitgebreid koopadvies.

aankoop-advies-auto

Autogeschiedenis en schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar

Zoals eerder aangegeven zijn diverse autogegevens gratis opvraagbaar. Als het om autogegevens gaat van een niet Nederlands auto of een eerder ingevoerde auto zijn deze niet via de RDW website op te vragen. Een website die deze gegevens wel aanbied is dan ook autoverleden.nl. U heeft daarbij de keuze om specifieke gegevens op te vragen. Autoverleden bied zelfs de mogelijkheid een compleet autoverleden en schadeverleden rapport op te vragen. Bij dit rapport zijn indien van toepassing ook foto’s van de eerder gemaakte schade aanwezig. Bij een auto die vanuit België of Duitsland ingevoerd wordt kan dit belangrijke toegevoegde informatie zijn. Een andere reden voor het opvragen van een autohistorie rapport is als u in Nederland een eerder ingevoerde auto vanuit bijvoorbeeld België of Duitsland wilt kopen. Zo komt u door een kleine investering niet voor verrassingen te staan. Bekijk hier het voorbeeld van een autoverleden rapport opgevraagd via het kenteken van een Nederlandse auto. Op deze pagina ziet u het voorbeeld van een schaderapport opgevraagd via het chassisnummer van de auto.

Voorbeelden van autoverleden tegen een kleine vergoeding

  • Autohistorie rapport van niet Nederlandse auto’s via chassisnummer opvraagbaar
  • Compleet auto en schadeverleden rapport via kenteken Nederlandse auto opvraagbaar
  • Aantal vorige eigenaren auto
  • Indien niet zichtbaar op RDW website, controle kilometerstand
  • Indicatie dagwaarde, inruilwaarde, cataloguswaarde

Uitgebreid autoverleden van een auto met Nederlands kenteken opvragen.

Uitgebreid autoverleden van een uit het buitenland ingevoerde auto via chassisnummer opvragen.

Het is ook mogelijk een gedeelte van de informatie op te vragen

  • Schade verleden
  • Kilometerstand check
  • Gedetailleerde waarde
  • Vorige eigenaren

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl