Alles wat u moet weten over auto acculaders

Met een auto acculader kunt u de kans aanzienlijk verkleinen dat uw auto plotseling niet meer wil starten. Veel startproblemen zijn immers accu gerelateerd. De aankoop van een auto acculader is dan ook zeker een nuttige investering. Lees hier alles wat u moet weten over auto acculaders om een overwogen keuze te kunnen maken.

Auto acculaders alleen praktisch bij oudere auto’s?

We beginnen dit artikel met het wegnemen van een misverstand. Veel mensen zijn van mening dat auto acculaders alleen praktisch zijn bij oudere auto’s. Dit is echter niet altijd het geval. Ook nieuwere auto’s kunnen startproblemen vertonen. Het gebruik van de auto speelt hierin een rol. Als u een nieuwe auto regelmatig gebruikt, zal de accu door het rijden opladen en is de kans op startproblemen inderdaad klein. Op het moment dat een auto een langere tijd (langer dan een week of 2) stilstaat, kunnen dit soort problemen wel voorkomen. Een moderne auto verbruikt immers continue stroom ook als deze niet gebruikt wordt. Dit komt omdat bijvoorbeeld de elektrische deurvergrendeling moet blijven functioneren. Op het moment dat de auto een lange tijd stilstaat, zal er wel stroom verbruikt worden maar zal het energiepeil niet worden aangevuld. In deze gevallen kan het dus voorkomen dat ook een nieuwere auto niet meer start als deze lang stilstaat.

acculader-auto

Auto acculader om de accu direct van energie te voorzien

De auto acculader om de accu direct van energie te voorzien is een lineaire accu. Deze acculader zorgt voor een “snelle service” en is de acculader die de pechdienst ook gebruikt. Het is bij deze auto acculader van belang dat de klemmen op tijd van de accupolen gehaald worden om overbelasting van de accu te voorkomen.

Auto acculader om een accu te onderhouden

Naast de lineaire accu kan er ook voor worden gekozen om een druppellader te gebruiken. Druppelladers zijn uitstekend geschikt om een accu te onderhouden en hiermee de duurzaamheid van de energiebron te verlengen. Zoals de naam al aangeeft, wordt de accu langzaam maar zeker (druppelsgewijs) opgeladen. Als de accu vol is, zal de acculader automatisch op een onderhoudsstand worden gezet. Hiermee wordt overbelasting voorkomen en gezorgd voor onderhoud de accu. Het is dan ook geen probleem om de druppellader voor een langere tijd op de auto aan te sluiten. Dit is zeker in de winter het geval aangezien dit een periode is waarbij het vaker voorkomt dat oudere accu’s niet mee de capaciteit hebben om de startmotor van voldoende energie te voorzien. Daarnaast is het gebruik van een druppellader een goed optie om een diep ontladen accu te voorkomen. Als de accu immers compleet leeg is, kan deze niet meer opgeladen worden. De accu is in dat geval onherstelbaar beschadigd. Vervanging is dan de enige optie.

Auto opladen met een acculader? Zo doet u dat!

Een auto opladen met een acculader is eenvoudig te doen, zonder dat enige technische kennis hiervoor noodzakelijk is. Het is van belang om de klemmen op de juiste manier op de polen te zetten, zonder dat deze andere metalen delen raken. Hierbij is het goed te weten dat de rode kabel de positieve (+) kabel is en de zwarte kabel de negatieve (-) kabel is. Na het instellen van de acculader, zal deze de auto van stroom voorzien. Als de accu volledig vol is, kunt u de stekker uit het stopcontact halen en de klemmen loshalen.

Er zijn diverse soorten auto acculaders die u kunt gebruiken. Naast het verschil tussen een lineaire autolader en een druppellader zijn er verschillende opties met betrekking tot onder andere de werkstroom en de laadstroom. Op de site van een gespecialiseerde (online) acculader center kunt u alle benodigde informatie vinden om een overwogen keuze op dit gebied te maken.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl