Gloeilampen in jouw auto kun je gemakkelijk zelf vervangen

Voor verscheidene reparaties moet je daadwerkelijk naar een garage, maar er zijn ook zeker klusjes aan jouw auto die je zelf zonder problemen kunt uitvoeren. Je hoeft dus niet voor elk mankement naar de monteur te gaan, terwijl je ook niet voor elk defect de autoverzekering of de oltimerverzekering hoeft in te schakelen. Als jouw gloeilamp is uitgevallen dan kun je dit bijvoorbeeld prima zelf vervangen, al is dit niet in elke auto even gemakkelijk om uit te voeren.

Xenonlampen

Er zijn bovendien verschillende soorten lampen die je in een auto kunt tegenkomen, waaronder xenon. Xenon wordt onder meer gebruikt in de auto voor het grootlicht en dimlicht van de koplampen. Inmiddels wordt xenon ook al een tijdje vervangen door halogeenlampen, maar dit is niet bij elk voertuig het geval. Er zijn dus nog altijd bepaalde auto’s die met xenonlampen komen in plaats van halogeenlampen. Het is eigenlijk niet aan te raden om zulke xenonlampen zelf te vervangen, aangezien hier veel volt op staat. Een leek kan dit dus beter laten doen door een monteur.

xenon-lamp-auto

LED-lampen

LED-lampen kun je daarentegen wel zelf vervangen, al is dit alleen maar mogelijk bij LEDs die gebruikt worden als directe opvolger van de gloeilamp. Ze passen dan dus in dezelfde fitting als de oorspronkelijke gloeilamp. Voor het vervangen van zo een LED-lamp kun je dus de traditionele handleiding gebruiken, maar dit is niet het geval bij de moderne LED-verlichting. Deze zijn onderdeel van de kop- en achterlampen, wat er dus voor kan zorgen dat de gehele lamp vervangen moet worden. Ook hiervoor zul je dus naar een vakgarage moeten, dit kan je namelijk niet zelf doen..

Nieuwe lamp kopen

Voordat je een lamp in jouw auto kunt vervangen moet je eerst natuurlijk een nieuwe lamp aanschaffen, dat is niet meer dan logisch. De koplampen hebben standaard maten, in het instructieboekje staat wel wat de maten zijn van de lampen in jouw voertuig. Zulke lampen kun je bij veel verschillende winkels kopen. Denk hierbij aan autobedrijven en automaterialenzaken, maar ook tankstations hebben dergelijke lampen in het assortiment te zitten.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl