Kentekencheck
cursus autotechniek

Sloperijen, de belangrijkste schakel in het recyclen van autowrakken:


Sinds de opkomst van de auto bestaan er eigenlijk al sloopbedrijven. In Nederland alleen waren er op een gegeven moment meer dan 2000 autosloopbedrijven. Dit vond de overheid te veel waardoor ze door actief beleid dat aantal omlaag haalden. Tegenwoordig zijn er ruim 700 sloopbedrijven die een vergunning hebben. Hiervan zijn zo een 500 bedrijven erkend door het RDW. De branche richt zich op dit moment voornamelijk op het hergebruik van auto onderdelen en dat is beter voor het milieu dan wanneer er materialen worden hergebruikt. Al met al kun je stellen dat sloopbedrijven meehelpen aan het minder vervuilen van het milieu.

Hoe werkt een sloperij:


Voor de sloperijbranche zijn schadeauto’s van levensbelang. Deze kopen ze actief op bij consumenten en bedrijven. Vaak wordt zelfs een vergoeding gegeven voor een schadeauto. Vooral jonge auto’s zijn gewild omdat de onderdelen vaak nog in een goede staat verkeren. Dus deze kunnen nog goed verkocht worden op de tweedehands onderdelenmarkt. Na aankomt van de schadeauto bij de sloperij worden de onderdelen verwijderd. Waarna de onbeschadigde stukken verkocht worden. Het ijzeren autowrak van de auto wordt verschroot en verkocht aan metaalbedrijven. Die betalen een bepaalde prijs per kilogram. De hoogte van de prijs kan per regio verschillen. Op dit moment wordt 95 % van een autowrak hergebruikt.

Veel vraag naar tweedehands onderdelen:


Tegenwoordig houden sloperijen zich voornamelijk bezig met het hergebruiken van auto onderdelen. De gemiddelde auto bestaat uit: 74% metaal, 5 % rubber, 11% kunststof, 3% glas en 7% vloeistof. Vooral met het percentage metaal verdienen de sloopbedrijven het meeste geld. Dit percentage bestaat uit onderdelen en ijzer. De onderdelen kunnen verkocht worden in zowel het buitenland als in Nederland. Er is veel vraag naar tweedehands onderdelen om de kosten van reparaties te drukken. Hoe nieuwer een auto is, hoe meer de auto onderdelen waard zijn. Om die reden is het bedrag dat u voor de recycling van een nieuwe elektrische auto ontvangt hoger dan de prijs die u voor een oude diesel krijgt. Het overtallige ijzer gaat naar metaalbedrijven.

Bron: autosloperijen.com
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
sloop schadeauto aanbieden sloperij
Sloop schadeauto naar sloop: Wanneer je een auto met onherstelbare schade hebt en je wilt deze kwijt kom je al snel bij een sloopbedrijf uit. Ze kunnen je auto overnemen, vaak tegen een mooie vergoeding en halen deze gratis bij je op. Het vrijwaringsbewijs krijg je meteen mee, zodat de verzekering en de motorrijtuigenbelasting stopgezet kan worden. Zo....... Lees hier meer over sloop schadeauto aanbieden aan autosloperij.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
hoe kentekenbewijs overschrijven
Overschrijven van een kentekenbewijs: Voorheen bestond het kentekenbewijs uit drie papieren documenten (voertuigbewijs, tenaamstellingbewijs en overschrijvingsbewijs) Tegenwoordig ziet het kentekenbewijs er als een pasje uit. Als u een auto overschrijft met een oude papieren kentekenbewijs, zal deze na het overschrijven vervangen worden door...... Lees hier meer over kentekenbewijs overschrijven.
kentekenplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
zelfbouw camper
Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes