Een rondreis maken door Andalusië met de auto

Ben jij er ook gek op om met de auto op vakantie te gaan? En heb je altijd al eens de mooiste plekjes in Spanje willen ontdekken? Een rondreis Andalusie is makkelijker te plannen dan ooit. Maar welke plekjes moet jij nu sowieso bezoeken tijdens je rondreis? In dit artikel worden de mooiste, meest interessante, en leukste plekken voor jou op een rijtje gezet.

Córdoba

Aangezien het niet mogelijk is om een rechtstreekse vlucht naar Córdoba te nemen, slaan veel mensen deze prachtige plek over. Als je een stedentrip Andalusie maakt met een auto, hoef je je hier uiteraard geen zorgen over te maken. En dat is maar goed ook, want Córdoba is mede dankzij haar uitgebreide historische verleden een zeer bijzondere plek om te bezoeken. Een groot deel van de stad staat zelfs op de werelderfgoedlijst. De Mezquita is misschien wel het hoogtepunt van een bezoekje aan Córdoba. Deze eeuwenoude kathedraal beschikt over 860 zuilen! Je kunt je autootje op een paar minuten loopafstand van de kathedraal parkeren, en als je een vroege vogel bent kunt je het prachtige gebouw ook nog gratis bezoeken. In Córdoba is er ook genoeg ruimte om kennis te maken met de authentieke Spaanse keuken.

autovakantie-spanje

Sevilla

Een andere prachtige plaats in Zuid-Spanje is Sevilla. Ook hier kun je je laten betoveren door de invloeden van de Moren, zoals in het Alcázar of de Giralda. Maar in Sevilla staan ook relaxen en genieten voorop, waardoor je zeker niet de hele dag naar bezienswaardigheden hoeft te kijken. Zo zijn er talloze winkels waar iedereen die ook maar een beetje van shoppen houdt zijn hart kan ophalen. Daarom is Sevilla een geweldige plaats om even een paar dagen uit te rusten als je de rest van de vakantie juist vaak activiteiten hebt gepland. Net als in Córdoba staat er hier ook een groot aanbod aan lekker eten op je te wachten. Je hoeft niet ver te zoeken een leuk plaatsje te vinden waar je kunt genieten van de lokale gerechten. Een stedentrip Sevilla kunt u boeken bij La Casita.

autovakantie-rondreis

Málaga

De Moorse invloeden zie je niet alleen terug in Sevilla, maar ook op veel andere plekken in Spanje. Een goed voorbeeld hiervan is Málaga: heerlijke temperaturen, mooie bezienswaardigheden, en een gezellige sfeer. Wat wil je nog meer? Málaga is een geweldige stop tijdens een stedentrip Andalusie omdat je hier even kunt uitwaaien op het strand. Wie liever bezig is met kunst en cultuur zal zich ook zeker niet vervelen, aangezien er talloze monumenten en musea zijn om te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat een deel van de stad autovrij is gemaakt. Gelukkig kun je ook een fiets huren om een vakantie Malaga te verkennen!

autovakantie

Ontdek Zuid-Spanje

Natuurlijk zijn er nog veel andere prachtige plekken om te verkennen, zoals Ronda, Granada, en Gibraltar. Een autoreis is zo flexibel dat je zelf kunt kiezen wat je wel en niet wilt bezoeken. Een ding staat vast: een rondreis Andalusie moet iedereen minstens één keer in zijn leven hebben mee hebben gemaakt!

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl