Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

5 tips om je auto te verkopen:


Op een prettige en veilige manier je auto verkopen? Het is de wens van mensen die hun auto graag willen inruilen voor een ander exemplaar. Graag geven wij je 5 tips die je helpen om je auto succesvol te verkopen.

1. Verplaats je in de koper:


Probeer je altijd in een eventuele koper van je auto te verplaatsen. Stel jezelf de vraag wat jij fijn vindt als je een auto gaat kopen. Is een glimmende kleur belangrijk of misschien wel het aantal pk van een auto? Door jezelf deze vragen te stellen, helpt dit je om je auto sneller te verkopen.

2. Draag zorg voor een nieuwe APK:


Als je auto nog maar 2 maanden APK heeft, zul je merken dat er maar weinig kopers reageren op je advertentie. Voorzie je auto daarom van een nieuwe APK. Bovendien zadel je de koper van je auto daardoor niet met kosten op van onderdelen die bij een APK worden gekeurd.

3. Breng alle vloeistoffen op orde en maak je auto schoon:


Een auto die niet schoon is, daar zit een luchtje aan! Geef je auto daarom een flinke wasbeurt en zorg dat hij fris ruikt. Breng tevens alle vloeistoffen van je auto op peil. Dit geeft een eventuele koper een goed en betrouwbaar gevoel.

4. Maak je autopapieren in orde:


Niets is zo vervelend als autopapieren die niet in orde zijn. Zorg daarom dat je de tenaamstellingcode en het kentekenbewijs bij de hand hebt. Zoek tevens uit waar je de auto bij jou in de buurt gemakkelijk kunt overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar.

5. Verkoop je auto online:


Offline je auto verkopen is eigenlijk niet meer van deze tijd. Tegenwoordig worden auto's veelal online gekocht en verkocht. Plaats gratis een advertentie op ikwilvanmijnautoaf.nl en verbaas je over de snelle verkoop van je auto!
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes