Bescherm je auto optimaal met een autohoes

Autohoezen zijn bedoeld om de lak van de auto te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden, stof en vuil. Lang niet iedereen heeft de luxe om zijn of haar auto in de garage te parkeren. Wanneer de auto op straat staat geparkeerd kan daar op veel manieren vuil of stof op komen. Vogelpoep, woestijnzand, chemische stoffen of gewoon sneeuw of ijs. De lak van de auto krijgt dan heel wat te verduren. Met het gebruik van een autohoes of een dak hoes kun je veel schade voorkomen.

Autohoes of dak hoes?

Het grote verschil tussen een autohoes en een dak hoes is dat een dakhoes alleen het dak en de ramen beschermt tegen vuil en weersomstandigheden. Voordeel van de dakhoes is dat deze snel is te verwijderen en dus vooral in de winterperiode veel voordeel kan bieden. Niet eerst ’s morgens ramen krabben of ontdooien maar de avond van te voren de hoes aanbrengen en ’s ochtends verwijderen. Dat kan een hoop tijd schelen. Een autohoes beschermt een veel groter deel van de auto en dus ook de motorkap en deuren. Er zijn zelfs autohoezen met een beschermende laag tegen hagel. Zo voorkom je dat er putjes ontstaan in de autolak.

autohoes

Welke autohoes past bij mijn auto?

Bedenk allereerst waarvoor je de autohoes voornamelijk gaat gebruiken. Wil je de buiten geparkeerde auto beschermen tegen vuil en weersomstandigheden of staat de auto meestal binnen geparkeerd en wil je hem voornamelijk beschermen tegen stof wanneer je de auto langere tijd niet gebruikt? Hoezen voor buiten gebruik zijn vaak zwaarder en beter bestand tegen weersomstandigheden. Hoezen voor binnen bieden vooral bescherming tegen stof. De All Weather en de All Weather SUV hoezen zijn gemaakt van PEVA (kunststof) en heeft een katoenen binnenzijde.

Meten is weten

Auto’s zijn er in vele verschillende afmetingen en daarom is het niet zo dat er één standaardhoes bestaat. Op internet kunt je gemakkelijk nagaan welke autohoes geschikt is voor jouw auto. De auto meten kun je zelf en vervolgens bepaal je welk soort autohoes je wilt aanschaffen. Ga je voor een dak hoes of toch voor een volledige autohoes? Universele hoezen zijn eigenlijk niet aan te raden omdat het dan zeer goed mogelijk is dat er ergens aan de hoes flappen ontstaan waaronder zich toch vuil en vocht gaat verzamelen. Besteed liever even tijd aan het goed opmeten van de auto.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl