Besparen op je autoverzekering

Iedereen die een auto heeft, betaalt voor een autoverzekering. Hoeveel je daaraan betaalt ligt aan verschillende zaken zoals:

  • Het soort verzekering waarvoor je kiest
  • Het soort auto dat je rijdt
  • Het aantal kilometers dat je rijdt
  • Je leeftijd
  • Je postcode
  • Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd
  • Het eigen risico dat je afsluit

Om te besparen op je autoverzekering moet je elk jaar opnieuw autoverzekeringen vergelijken. Het loont de moeite om dat (jaarlijks) te doen want je kunt daarmee echt besparen op je autoverzekering. Elk jaar opnieuw gaat de premie van de autoverzekering iets omhoog. Door je huidige verzekering te vergelijken met de autoverzekering bij andere aanbieders kan het goed zijn dat je ergens anders een lagere premie betaalt. Bovendien kan het ook zo maar zijn dat je beter verzekerd bent.

Besparen-op-autoverzekering

Veel autobezitters gaan voor zekerheid

Veel mensen gaan voor zekerheid, vooral bij verzekeringen, maar ook bij energiecontracten. Steeds meer mensen gaan wel de energieaanbieders met elkaar vergelijken en stappen ook vaker over, maar aan het vergelijken van verzekeringen doen ze niet. Iedereen die een auto in zijn bezit heeft, is verplicht daarvoor een verzekering af te sluiten. Wanneer er een andere auto wordt gekocht, sluiten ze vaak opnieuw bij dezelfde verzekeringsmaatschappij hun autoverzekering af. Maar elke verandering, of dat nu gaat om een verandering bij de verzekeringsmaatschappij, de aankoop van een andere auto of om een verandering in je persoonlijke situatie, kan leiden tot een hogere premie. En daarom loont het om, het liefst elk jaar, je autoverzekering te vergelijken.

Wat kun of moet je dan vergelijken?

Zoals gezegd is de premie van een autoverzekering van meerdere zaken afhankelijk. Check daarom eerst de dekking van je autoverzekering. Je kunt, bij een autoverzekering, kiezen tussen een Allrisk. Beperkt Casco of WA verzekering. De keuze voor het soort verzekering hangt af van de leeftijd van je auto. Hoe ouder de auto hoe lager het soort verzekering kan zijn. Auto’s jonger dan 6 jaar worden in de regel Allrisk verzekerd. Beperkt Casco wordt meestal afgesloten voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar. Is een auto ouder dan 10 jaar dan wordt vaak een WA verzekering afgesloten. Elke auto moet minimaal WA verzekerd zijn! Hiervoor betaal je de minste premie.

Nog meer zaken die je kunt vergelijken

Vergeet niet te kijken hoeveel eigen risico je betaald. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager de premie. Dat eigen risico betaal je wanneer een schade wordt uitbetaald, hoe vaak is dat? Je kunt zien, als je autoverzekeringen met elkaar vergelijkt, wat een hoger eigen risico doet met de premie die maandelijks betaald moet worden. Het loont ook om het aantal schadevrije jaren goed in de gaten te houden. Bekijk eens wat de verzekeringsmaatschappij doet met die jaren als je een schade meld. Soms is het beter de schade zelf te betalen omdat het melden zorgt voor terugval in schadevrije jaren en je dan een hogere premie gaat betalen die jaren doortelt. Als je verhuisd van een grote stad naar een kleinere gemeente kan het zeker lonen om te bellen met je verzekeringsmaatschappij. Vaak krijg je daarmee de premie ook omlaag. Leeftijd telt bij sommige verzekeringsmaatschappijen ook mee. De ene verzekeringsmaatschappij hanteert bijvoorbeeld een hogere premie tot 22 jaar een andere tot 24 jaar. Vergelijken van autoverzekeringen loont zeker!

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl