Alles over een dakkoffer skibox en het verschil er tussen

Als je alles wilt weten over een dakkoffer skibox dan moeten we beginnen met duidelijk te maken wat het verschil is tussen een dakkoffer en een skibox. Eigenlijk is het verschil miniem want beiden zijn bedoeld om extra bagage mee te kunnen nemen op het dak van een auto. Het verschil zit in de maten. Skiboxen zijn langwerpig en plat terwijl dakkoffers wat minder lang zijn maar wel hoger zodat er ook koffers of tassen in passen. Voor het meenemen van ski’s alleen kun je ook gebruik maken van skibeugels. Daarbij worden de ski’s via beugels op het dak van de auto gemonteerd. Een dakkoffer of skibox wordt gemonteerd via dakdragers. De meeste auto’s hebben fixpoints of dakrails op het dak bevestigd. Dakdragers zijn voor elke auto te koop.

Waarvoor heb je extra bagageruimte nodig?

Wanneer je op skivakantie gaat, kun je de extra bagageruimte van een skibox benutten voor het vervoeren van je ski’s en eventueel wat kleding. Ga je op zomervakantie dan kun je de extra bagageruimte in de vorm van een dakkoffer gebruiken voor het vervoeren van koffers, tassen en eventueel een tent. Er is echter wel een maximale daklast voor het vervoeren van bagage of spullen op het dak van een auto. Die maximale daklast vind je in het instructieboekje van de auto. Je kunt natuurlijk ook een bagagewagentje gebruiken om extra bagage in te vervoeren. Hiervoor kun je een trekhaak zelf plaatsen of laten plaatsen. Zorg er wel voor dat de auto van een goedgekeurde trekhaak is voorzien.

dakkoffer

Verbruik benzine en maximale snelheid met een dakkoffer of aanhanger

Veel mensen kiezen voor een dakkoffer skibox op het dak van een auto omdat je met een dakkoffer of skibox net als auto’s zonder extra dakbagage de maximale snelheid mag rijden. Neem je de bagage mee in een aanhanger dan moet je je houden aan de snelheid die genoemd wordt voor auto’s met aanhanger. In Nederland is dat maximaal 90 kilometer per uur als de aanhanger onder de 3500 kilo blijft. In Duitsland is dit bijvoorbeeld 80 kilometer per uur. Bedenk echter dat een dakkoffer wel van invloed kan zijn op het weggedrag van je auto. Bovendien zorgt een dakkoffer, net als een aanhanger, voor een hoger benzine verbruik van de auto.

Niets fijner dan extra bagageruimte als je met de auto op vakantie gaat

Als je met de auto op vakantie gaat, kun je wel extra bagageruimte gebruiken. Met een dakkoffer skibox krijg je die extra ruimte. Je kunt in een dakkoffer tassen en koffers kwijt waarbij je spullen ook gelijk goed beschermd zijn tegen alle weersomstandigheden. Je hoeft je snelheid niet aan te passen en als je de dakkoffer skibox op de plaats van bestemming demonteert als je veel gaat rijden kost dat je geen extra benzine. Een dakkoffer is licht van gewicht en alleen het feit dat de dakkoffer wat hoger is zorgt voor weerstand waardoor het benzineverbruik tijdens de reis wel wat hoger is.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl