Eenvoudig besparen op de kosten van je auto doe je zo

Autorijden kost geld, daar kan niemand helaas iets aan veranderen. Je hebt natuurlijk de kosten voor de aanschaf van de auto, het onderhoud, de brandstof, de verzekering en nog wat andere kostenposten. Het is natuurlijk afhankelijk van welk type auto je rijdt en hoeveel kilometers je per jaar rijdt maar de totale kosten voor het autorijden kunnen jaarlijks in de duizenden euro’s lopen. Toch kunnen we niet zonder onze auto en is het onmogelijk om onder deze kosten uit te komen. Wel zijn er een aantal manieren om deze kosten te verlagen, en dus een mooi bedrag per jaar te besparen. Wij nemen een aantal tips met je door, om ook op de kosten van het autorijden te besparen.

Besparen op je autoverzekering

De kosten van een autoverzekering zijn voor iedereen anders. Verschillende verzekeraars, verschillende dekkingen en verschillende auto’s. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de kosten van een autoverzekering. Verschillende autoverzekeringen, zoals de autoverzekering van FBTO, bieden verzekeringen op maat aan. Het is dus aan te raden om regelmatig te controleren of jij met jouw verzekering nog goed zit. Heb je een nieuwe auto, ben je ergens anders gaan wonen? Controleer dan eens wat dat met jouw premie doet. Grote kans dat je tientallen euro’s kan besparen, als je twee auto's hebt die je wil verzekeren.

auto-kosten-besparen

Zuinig rijden

Autorijden kan niet zonder brandstof. De prijs van een liter brandstof kan erg variëren, maar gemiddeld kost een liter benzine vandaag de dag €1,60. Door je rijstijl wat aan te passen kun je er voor zorgen dat je meer kilometers kunt rijden met een volle tank. Denk bijvoorbeeld aan tijdig doorschakelen naar de volgende versnelling (ook wel het nieuwe rijden genoemd) of het rustig laten uitrijden in de versnelling bij een afrit van de snelweg. Ook het nauwlettend in de gaten houden van de bandenspanning kan zorgen voor zuiniger rijden. Één keer per maand er voor zorgen dat je banden weer helemaal op spanning zijn is een kleine moeite, maar kan een mooie besparing opleveren.

Preventief onderhoud

Auto’s die veel rijden kunnen niet zonder onderhoud. Preventief onderhoud kan er voor zorgen dat de kosten voor onderhoud niet al te hoog uitvallen. Wanneer je pas naar de garage gaat als één van de onderdelen kapot is, ben je eigenlijk te laat. Op dat moment zullen de kosten hoger uitvallen dan wanneer je preventief je auto laat controleren door een vakgarage, en onderdelen eventueel op tijd kunt vervangen of repareren. Het is daarom niet onverstandig om bijvoorbeeld één keer per jaar of half jaar je auto grondig te laten controleren, zodat je op een later moment niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

Dit is een samenwerking.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl