Elektrische auto’s, wat zijn de voordelen?

Tegenwoordig worden er een stuk meer elektrische auto’s aangeboden dan een paar jaar geleden. Dat is nog niet alles, dit gaat de aankomende jaren alleen nog maar meer worden. Er is door de jaren heeft flink geïnvesteerd in elektrische auto’s van verschillende automerken. Er worden dan niet alleen dure elektrische auto’s geproduceerd. Ook het aanbod van betaalbare en middenklasse modellen neemt aanzienlijk toe. Waarom zou u eigenlijk voor een elektrische auto kiezen? En welke modellen zijn er beschikbaar in Nederland? Wij leggen het u uit!

Waarom een elektrische auto kiezen?

Elektrische auto’s. Er zijn een hoop redenen waarom u hiervoor kunt kiezen. Dit zijn de voordelen van een elektrische auto:

Elektrische-auto

  • Milieuvriendelijkheid Misschien is het vrij voor de hand liggend, maar het grootste verschil met een ‘normale’ auto en elektrische auto’s is dat deze vrijwel geen CO2 uitstoten. Er worden namelijk geen fossiele brandstoffen gebruikt, waardoor de auto bijna helemaal geen vervuilde lucht uitstoot. Een grote hoop voor de toekomst dus! Dit is voor de meeste mensen de voornaamste reden om te kiezen voor elektrisch rijden. Zo kunnen zij hun ecologische voetdruk verkleinen. Wilt u het nog natuurvriendelijker aan doen? Denk dan aan het type stroom dat u gebruikt om de auto mee op te laden. Hoe groener de stroom is, hoe beter dit zal zijn voor het milieu. Een super milieuvriendelijke auto, beter kan bijna niet!

  • Lagere kosten Een elektrische auto heeft een elektrische motor. Deze heeft een stuk minder delen die bewegen dan een reguliere motor. Hierdoor zal de motor een stuk minder snel slijten en kan daardoor langer mee. Verder hoeft u geen rekening te houden met het oliepeil van de auto en heeft deze niet erg veel onderhoudsbeurten nodig. Daarnaast kunt u enorm besparen op wegenbelasting. Momenteel hoeft u deze namelijk niet te betalen als u een volledig elektrische auto heeft. Dit is doordat de Nederlandse overheid elektrisch rijden wil stimuleren om klimaatproblemen tegen te gaan.

  • Prettig optrekken Elektrische auto’s hebben een hogere motorkoppel. Hierdoor is het mogelijk om veel sneller op te trekken en gelijkmatiger te verlopen. Wat u misschien nog niet wist, is dat een elektrische auto helemaal geen schakelbak meer heeft. Dit zorgt ervoor dat u veel meer comfort heeft in het rijden.

  • Rust en vrede Iets wat als zeer prettig kan worden ervaren is dat een elektrische auto bijna geen geluid maakt. Dit is je vast wel eens op straat opgevallen. Bij een elektromotor wordt de aandrijving puur elektrisch opgewekt. Heerlijk toch?!

Elektrische auto’s in Nederland

Tegenwoordig is er een vrij groot aanbod van elektrische auto’s binnen Nederland. Er zijn verschillende merken die een elektrische variant aanbieden. Een groot aanbieder van elektrische auto’s is viaBovag. Zij bieden elektrische auto’s nieuw, occasion of tweedehands voor een aannemelijke prijs. Een voorbeeld van elektrische auto’s uit hun assortiment zijn: Mini 3-deurs Electric Yours en Hyundai IONIQ Comfort EV,

Mini 3-deurs Electric Yours

Een hele populaire elektrische optie is de Mini 3-deurs Electric Yours. Deze kleine wagen is gemakkelijk om te parkeren en heel energiezuinig (energielabel A). Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood en zwart. Hij oogt schattig en klein, maar er passen toch echt 4 personen in. Echt een auto waar u graag mee gezien wilt worden!.

Hyundai IONIQ Comfort EV

Bent u meer opzoek naar een gezinswagen? Dan is een Hyundau IONIQ Comfort EV een hele goede optie voor u. Een charmante auto met ruime plek voor 5 personen. Indien u graag een goed betaalbare versie wilt hebben, dan kunt u deze ook altijd vinden als occasion of goede tweedehands.

Kortom, elektrische auto’s worden steeds populairder en meer verkocht. Dit is dus ook te zien in Nederland.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl