Kan een huurauto mij geld besparen?

Een auto huren is in sommige gevallen een goedkoop alternatief voor het bezitten van een auto. We zetten vijf gevallen op een rij, waarbij een huurauto de ideale oplossing biedt.

Verhuizing

Staat er een verhuizing op de planning? Of moet je grote spullen verplaatsen? Dan biedt een vrachtauto of busje de perfecte uitkomst. Als je deze zelf niet hebt of kunt lenen via je kennissenkring, dan kun je overwegen om een huurauto te nemen. Je kunt zelfs een aanhanger toevoegen; dat scheelt nog meer tijd. Het is wel belangrijk dat je met een aanhanger overweg kunt. Je wilt natuurlijk geen schade veroorzaken, dus bij twijfel is het beter nog eens rond te vragen in je kennissenkring wie er rijervaring heeft met grotere auto’s.

huurauto

Feestelijke gelegenheden

Als er een bijzondere gelegenheid is, zoals een trouwerij of een stijlvol evenement, wil je natuurlijk in een passende auto rijden. Dit soort gelegenheden vinden niet iedere dag plaats; een keer groots uitpakken maakt zo een dag extra speciaal. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven die flitsende limousines of sportauto’s verhuren.

Vakantie

Een huurauto staat synoniem voor comfort. Bovendien is het leuk om een keer in een ander model auto te rijden. Maar de voornaamste reden voor het huren van een auto is vrijheid en de mogelijkheid om iedere dag uitstapjes in de omgeving te doen. Je mengt je met TUI CARS huurauto´s onder “de locals” en ziet veel meer van het land.

Roadtrip

De meeste mensen denken aan autohuur als ze op vakantie gaan met het vliegtuig. Maar je kunt ook een roadtrip beleven met een huurauto. Bijvoorbeeld als je zelf geen auto hebt of als je auto niet erg betrouwbaar is. Bovendien wordt de oplopende kilometerstand niet opgevoerd op je eigen auto, maar op die van het verhuurbedrijf. Het is ook een prettig idee, dat het autoverhuurbedrijf je uit de brand helpt, mocht je panne krijgen onderweg. Met name bij oude auto’s kan dit nog wel eens voorkomen.

Wonen in de stad

Soms heb je in het dagelijks leven geen auto nodig, als je een goede aansluiting hebt met het openbaar vervoer .Dat geldt voor mensen die in de stad wonen. Ze besparen parkeerkosten en parkeer-ergernissen in de stad. Als je maar enkele dagen per maand een auto nodig hebt, dan is het goedkoper om een auto te huren. Je betaalt dan geen autoverzekering en parkeerkosten. Autoverhuur is in zo een geval de ideale oplossing. Bovendien hoeft je je geen zorgen te maken over onderhoud of reparaties voor de auto.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl