Geld lenen voor het kopen van een andere auto

Je kunt je niets vervelenders voorstellen dan dat je eindelijk de auto van je dromen hebt gevonden, maar niet genoeg spaargeld hebt om die auto te kopen. Natuurlijk kun je dan op zoek gaan naar een goedkopere auto, maar mogelijk vraag je jezelf af: hoeveel kan ik een manier vinden om toch deze auto te kunnen kopen? Een optie is geld lenen, en dat kan op verschillende manieren.

Geld lenen bij de bank

Iedereen zal door alle advertenties op internet en commercials op tv weten dat het mogelijk is om geld te lenen – én dat dit geld kost. De commerciële bedrijven die je allerlei leningen aanbieden, rijzen als paddenstoelen de grond uit. Blijkbaar is er in deze dure tijd veel behoefte aan leningen. Er wordt daarom in reclameboodschappen soms gedaan alsof geld lenen heel makkelijk kan en voor iedereen mogelijk is. Als dat al zo is, dan is er één punt waar je je wel goed bewust van moet zijn. Geld dat je leent, moet je ook een keer terugbetalen en dan niet alleen het geleende bedrag. Daar komt ook nog eens een flink bedrag aan rente overheen. Daarom is het goed dat je je afvraagt: hoeveel kan ik lenen en hoeveel rente betaal ik over dat bedrag? Bij het beantwoorden van die vraag moet je dus ook een bedrag aan rente incalculeren dat je boven op het geleende bedrag terug moet betalen.

lenen-auto-kopen

In gesprek met bankmedewerker of vergelijken

In een gesprek met een bankmedewerker kan deze je naar aanleiding van je financiële situatie natuurlijk precies vertellen hoeveel je kunt lenen. Een bank leent natuurlijk niet in het wilde weg geld uit, maar wil er wel zeker van kunnen zijn dat je in staat bent het geleende geld met rente terug te betalen. Ook kun je ervoor kiezen om online uit te zoeken wat je kunt lenen, dat bijvoorbeeld kan in een vergelijker voor leningen. Vraag je hier een lening aan, dan wordt er gekeken naar de haalbaarheid van het gewenste bedrag. Lijkt het voor jou niet mogelijk om de lening af te lossen, dan wordt de aanvraag afgekeurd.

Je auto kopen op afbetaling

Je kunt er ook voor kiezen om de auto bij het autodealer af te lossen. Doordat je een afbetalingsregeling aangaat, kun je direct beschikken over de auto die je graag wilt hebben. De keerzijde hiervan is dat je een aantal jaar elke maand een vast bedrag moet aflossen waardoor je bestedingsruimte minder wordt. En ben je eenmaal klaar met de auto en wil je een andere? Dan zit je nog steeds aan dat vaste maandbedrag vast. Het duurt dus een tijd voordat de auto écht van jou is. Ook kun je de auto pas verkopen als deze jouw eigendom is.

Geld lenen van een familielid of bekende

Een andere manier om aan geld te komen is om het te lenen bij een familielid of een bekende. Het voordeel hiervan is dat deze meestal niet zoveel of zelfs helemaal geen rente vragen over het geleende bedrag. Om problemen te voorkomen is het wel goed om op papier vast te leggen hoeveel je leent, wanneer je het terugbetaalt, in hoeveel termijnen en of je rente verschuldigd bent. Een nadeel van het lenen van geld bij bekenden kan zijn, dat het een druk op jullie relatie legt. Dat kan jou een gevoel van afhankelijkheid ten opzichte van die ander geven, doordat je een schuld bij diegene hebt.

Maak een weloverwogen keuze!

Voor welke optie je ook kiest: realiseer je dat alle opties voor- en nadelen hebben. Verdiep je dus goed in alle mogelijkheden en laat je desnoods informeren door iemand die er verstand van heeft.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl