Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek


Hoe verkoop ik mijn auto makkelijk en zonder te veel gedoe?


Het lijkt erop dat het makkelijker dan ooit is om je auto te verkopen. De voornaamste reden hiervoor is het internet. We schieten een paar foto’s met de smartphone, doen een zoekopdracht in Google om een auto te verkopen en plaatsen een advertentie op een van de websites die we tegenkomen. Binnen een mum van tijd hebben we potentiële kopers aan de voordeur. Hoewel dit erg snel en makkelijk gaat zitten er nog een aantal nadelige kanten aan.

Zo zit niet iedereen erop te wachten om vreemden aan de deur te krijgen of om lang te onderhandelen over de prijs. Daarnaast is niet iedereen in Nederland in het bezit van een smartphone, zoals een deel van de leeftijdsgroep 65+.

Geen advertentiewebsites of geen gebruik van internet?


Zit je er niet op te wachten om vreemden bij je aan de deur te krijgen die een proefrit in de auto willen maken of langdurig onderhandelen over de prijs? Dan moet je op zoek naar andere verkoopmethoden voor je auto. In dat geval komt het beter uit om je auto direct bij een autobedrijf te verkopen die gegarandeerd jouw auto koopt.

Een bedrijf dat is gespecialiseerd in het kopen van auto’s is Wijkopenautos.nl. Je auto verkopen via Wijkopenautos.nl doe je binnen een mum van tijd. Zij garanderen het kopen van iedere auto al binnen 24 uur. Door een afspraak te maken en langs te gaan bij een van de vestigingen zorgt een expert voor een taxatie van jouw auto. Na de taxatie wordt er direct een bod op je auto gedaan. Zodra je akkoord gaat heb je jouw auto verkocht en zorgen zij ook voor het regelen van het papierwerk. Kortom, om je auto te verkopen hoef je slechts naar een van de 25 vestigingen die verspreid over Nederland zijn te vinden te rijden en de rest wordt voor je gedaan.

Een andere mogelijkheid is om naar de dealer in je dorp te gaan. In het verleden was dit de meest gebruikelijke methode van auto verkopen. Door de komst van het internet wordt er steeds minder vaak gebruik gemaakt van de dealer om een auto te verkopen. Dit omdat de dealer wil verdienen op de auto en hem dus voor een hogere prijs moet verkopen dan waarvoor hij hem koopt. Bij particuliere verkoop via internet kan er een hoger bedrag op de auto worden verdiend. Echter hebben dealers veel van de macht verloren door de komst van het internet. Daarom zijn er steeds meer dealers die meer moeite doen voor jouw auto en het je zo gemakkelijk mogelijk maken. Mensen die hun auto snel en gemakkelijk willen verkopen doen dit dan ook vaker bij een dealer. In veel gevallen bij een bekende en vertrouwde garage.

Tot slot is het een mogelijkheid om de auto binnen de eigen kenniskring te verkopen. Het nadeel van je auto aan een bekende verkopen is dat er in de toekomst problemen kunnen ontstaan. Bespreek alles van tevoren goed. Breng de koper op de hoogte van alle (mogelijke) complicaties.

terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes