Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Minder geld betalen voor dezelfde occasion? Kies voor auto importeren:


Occasions zijn al goedkoper dan gloednieuwe auto's, maar dit betekent niet dat de prijs van een occasion niet verder omlaag kan. Veel mensen denken dat het importeren van een auto duurder is dan het aanschaffen van een auto in eigen land, maar dit is zeker niet het geval. Natuurlijk moet je extra kosten maken om een auto uit het buitenland te importeren, maar uiteindelijk ben je vaak wel goedkoper uit. Hoe dit komt, lees je op deze pagina.
advies auto importeren

Meer aanbod, meer concurrentie en dus lagere prijzen:


De meeste mensen die een auto importeren laten de wagen uit Duitsland komen. De automarkt in Duitsland is vele malen groter dan in Nederland en dit geldt niet alleen voor de markt met nieuwe auto's. Kijken we naar het aanbod occasions in Duitsland, dan zien we dat dit aanbod veel groter is dan in eigen land. Dit betekent dat er meer concurrentie is op de markt van occasions, wat betekent dat autodealers flink hun best moeten doen om klanten te lokken. En omdat de meeste mensen toch op lage prijzen en kortingen af komen, is dit een veelgebruikte methode om klanten uit het binnen- en buitenland te overtuigen een auto te kopen.

Kortom: de grote automarkt in Duitsland zorgt voor meer concurrentie tussen dealers, wat weer zorgt voor lagere prijzen en meer kortingen. Aantrekkelijk voor de Duitse consument, maar ook zeker voor jou!

Het importeren van een auto: gemakkelijker dan je denkt:


Een veelgehoord misverstand over het importeren van een auto, is dat dit erg ingewikkeld is en bovendien veel tijd kost. Logischerwijs is het iets lastiger om een auto uit Duitsland te laten kopen dan het aanschaffen van een auto in eigen land, maar het kost lang niet zo veel energie als je misschien denkt. Zeker niet als je een expert in de arm neemt voor het importeren van een auto, want dan worden veel taken voor je uit handen genomen. Jij kiest de auto die je wil en de expert zorgt ervoor dat alles geregeld wordt.

terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
auto vanuit duitsland importeren
Auto vanuit Duitsland importeren: Veel mensen weten wel dat ze geld kunnen besparen door een auto te importeren, maar zij hebben geen idee wat de besparing precies is. Laat je een auto vol opties uit Duitsland komen, dan ben je in veel gevallen goedkoper uit dan wanneer je een kale auto in Nederland bestelt. Dit betekent dat je een..... Lees hier meer over het importeren van een uit Duitsland afkomstige auto.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
tweedehands auto leasen
Gebruikte auto leasen: wat zijn de voordelen? Je kunt een occasion aanschaffen door het voertuig in één keer te betalen, maar het is ook mogelijk om een leasecontract af te sluiten voor deze tweedehands auto. Bij het afsluiten van een leasecontract voor jouw occasion, kun je uit verschillende soorten contracten kiezen. Een van de populairste........ Lees hier meer over het leasen van een tweedehands auto.
zelfbouw camper
Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes