Kennis van verkeersborden slecht onder jongeren

Dat je niet alle verkeersborden kent is misschien nog niet zo’n ramp, maar wanneer je je toch wel heel vaak moet afvragen wat een verkeersbord eigenlijk betekent, is er toch echt iets mis. Onder jongeren blijkt dit een groot probleem te zijn. De voorrangsregels moeten we nou eenmaal kennen, maar toen de jongeren theorie vragen moesten beantwoorden over verkeersregels, bleek dat 40% van de vragen niet goed beantwoord was. Het is dus hard nodig om af en toe eens een opfriscursus te doen zodat we ook de borden die we niet zo vaak tegenkomen kennen en weten wat ze betekenen. Er is daarom een online cursus gestart en deze is al 180.000 keer gedaan sinds hij in april 2016 is gestart.

Verkeersregels kennen

Je zou eigenlijk binnen enkele seconden moeten weten wie voorrang krijgt op wie en wanneer je zelf aan de beurt bent. De regels zorgen ervoor dat alles veilig verloopt en dat is ook de reden dat er eerst een theorie-examen gedaan moet worden voor er een praktijkexamen afgenomen mag worden. Doordat nu duidelijk is dat zoveel jongeren zoveel fouten maken, kan er wel gezegd worden dat een opfriscursus erg nuttig is.

verkeersborden

Dat je de regels kent is nodig bij het behalen van je rijbewijs, maar daarna heb je geen enkele verplichting meer. Als je verstandig bent kies je ervoor om regelmatig een opfriscursus te doen, maar dat is niet verplicht. Het prettige aan zo’n opfriscursus is dat je meteen ziet wat je fout hebt gedaan. Misschien heb je veel verkeersborden fout of weet je helemaal niet zo goed wie je als eerst voorrang moet geven. Niet alleen zie je wat je fout doet en het overkijken waard is, maar ook leer je nieuwe verkeersregels. Op deze manier kun je goed meedoen met het verkeer. Bovendien: hoeveel tijd ben je nou kwijt aan een opfriscursus? Voor je het weet heb je je geheugen weer opgefrist en ben je er weer voor een tijdje vanaf. Helaas is dit dus nog niet verplicht, maar zeker aangeraden wanneer je veilig wilt deelnemen aan het verkeer. Het is in ieder geval de moeite waard.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl