Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Kennis van verkeersborden slecht onder jongeren:


Dat je niet alle verkeersborden kent is misschien nog niet zo'n ramp, maar wanneer je je toch wel heel vaak moet afvragen wat een verkeersbord eigenlijk betekent, is er toch echt iets mis. Onder jongeren blijkt dit een groot probleem te zijn. De voorrangsregels moeten we nou eenmaal kennen, maar toen de jongeren theorie vragen moesten beantwoorden over verkeersregels, bleek dat 40% van de vragen niet goed beantwoord was. Het is dus hard nodig om af en toe eens een opfriscursus te doen zodat we ook de borden die we niet zo vaak tegenkomen kennen en weten wat ze betekenen. Er is daarom een online cursus gestart en deze is al 180.000 keer gedaan sinds hij in april 2016 is gestart.

Verkeersregels kennen:


Je zou eigenlijk binnen enkele seconden moeten weten wie voorrang krijgt op wie en wanneer je zelf aan de beurt bent. De regels zorgen ervoor dat alles veilig verloopt en dat is ook de reden dat er eerst een theorie-examen gedaan moet worden voor er een praktijkexamen afgenomen mag worden. Doordat nu duidelijk is dat zoveel jongeren zoveel fouten maken, kan er wel gezegd worden dat een opfriscursus erg nuttig is.
uitleg betekenis verkeersborden
Dat je de regels kent is nodig bij het behalen van je rijbewijs, maar daarna heb je geen enkele verplichting meer. Als je verstandig bent kies je ervoor om regelmatig een opfriscursus te doen, maar dat is niet verplicht. Het prettige aan zo'n opfriscursus is dat je meteen ziet wat je fout hebt gedaan. Misschien heb je veel verkeersborden fout of weet je helemaal niet zo goed wie je als eerst voorrang moet geven. Niet alleen zie je wat je fout doet en het overkijken waard is, maar ook leer je nieuwe verkeersregels. Op deze manier kun je goed meedoen met het verkeer. Bovendien: hoeveel tijd ben je nou kwijt aan een opfriscursus? Voor je het weet heb je je geheugen weer opgefrist en ben je er weer voor een tijdje vanaf. Helaas is dit dus nog niet verplicht, maar zeker aangeraden wanneer je veilig wilt deelnemen aan het verkeer. Het is in ieder geval de moeite waard.

lekke autoband
Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
vignet milieustickers
Wat is een milieusticker en waar dienen deze voor: Als je met je auto een Duitse stad wilt binnenrijden is het hebben van een milieusticker bijna altijd verplicht. De milieusticker wordt achter de voorruit van de auto geplakt. Ook voor bestelauto’s, bussen en vrachtwagens is het verplicht zich aan deze wet te houden. Als je op doorreis in Duitsland bent en niet door..... Lees hier meer over vignetstickers Duitsland.
onderhoudsbeurt
Kleine beurt, grote beurt of service beurt: De auto zal door het rijden met  de auto en de weersbeïnvloeding  van buitenaf, op tijd zijn onderhoudsbeurten moeten ondergaan. Wij noemen bewust ook de weersbeïnvloeding omdat er vaak wordt  gedacht dat als de auto weinig gebruikt wordt alles ook minder snel slijt, en daardoor minder onderhoud nodig heeft.... Lees hier meer over onderhoudsbeurten auto.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
soorten in elektrische auto rijden
Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden: Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. We geven een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpallen........ Lees hier meer over het verschil in elektrische auto rijden.
cursus autokennis
Cursus of opleiding autotechniek: Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden bij het volgen van een opleiding of cursus autotechniek. Zo heb je de MBO en HBO beroepsgerichte autotechniek opleidingen, waarbij het dan in de meeste gevallen de bedoeling is in de autotechniek (automonteur) aan het werk te gaan. Maar ook voor mensen die als hobby aan hun eigen..... Lees hier meer over cursus autotechniek.
autolamp
Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
autoruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
Betekenis symbolen dashboard lampjes
Betekenis dashboard controle lampjes auto: Op het dashboard van een auto komen meerdere soorten autolampjes (symbolen) voor. Afhankelijk van wat de auto aan techniek aan boord heeft zullen er verschillende controlelampjes aanwezig zijn. Buiten de universele symbolen die alle automerken toepassen bestaan er ook nog symbolen...... Lees hier meer over betekenis symbolen dashboard lampjes.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes