Kleine autoschade: herstellen of laten zitten?

Een groot deel van Nederland rijdt rond met kleine krassen of deuken op de auto. Dat is in principe geen probleem, maar voor velen wel echt een doorn in het oog. Je auto is toch iets waar je trots op bent! Wat kun je doen om die kleine kras of deuk toch te verhelpen?

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de schadeherstelbranche. Het is veel makkelijker en goedkoper geworden om kleine schades te herstellen. Vroeger kostte het vaak alleen al geld om een schadebeoordeling te krijgen, maar dat is echt verleden tijd. Offertes zijn nu vaak gratis en het aanbod is scherp. Dat komt met name door de opkomst van spot repair. Dat is een techniek waarmee kleine schades plaatselijk hersteld kunnen worden en dus hoeft niet langer voor iedere kras of deuk de auto helemaal opnieuw gespoten te worden.

Deuken en krassen verwijderen

Hoe werkt plaatselijk herstel precies om een kras of een deuk te verwijderen? Nou eigenlijk is het heel simpel. Eerst wordt door middel van schuren en plamuren de ondergrond weer geëgaliseerd. Als er sprake is van een deuk dan wordt deze uiteraard gewoon uitgedeukt. Het verschil zit voornamelijk in de innovatieve technieken en materialen waardoor tegenwoordig de lak zo precies kan worden nagemaakt dat plaatselijk spuiten geen kleurverschil geeft. Daarnaast heb je tegenwoordig sneldrogende lak, waardoor je geen dagen je auto meer kwijt bent. Wacht daarom niet langer met kras verwijderen auto!

Kleine krassen polijsten

De auto polijsten is een goede optie als de krassen oppervlakkig zijn. Er hoeft dan niet geschuurd, geplamuurd of lak gespoten te worden. De monteur gebruikt een polijstmachine met een pasta waarin fijne deeltjes een klein beetje schuren op de bovenste laag van de lak. Hiermee wordt de lak niet beschadigd, maar het oppervlak wordt wel weer egaal. Daarnaast krijgt de lak van de auto op deze manier weer het spiegeleffect terug van een nieuwe auto. Alsof je zo de showroom uit komt gereden!

Voor oudere auto’s is het ook een aantrekkelijke optie om de hele auto te laten polijsten. Wanneer de lak een beetje dof is geworden, dan helpt het polijsten van de bovenste laag om de auto weer zijn nieuwe uiterlijk terug te geven.

Vraag eens een offerte aan, want de auto polijsten is vaak heel erg goedkoop! Zo kan het bij Carglass® bijvoorbeeld al vanaf €59,-!

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl