Laadpaal op eigen terrein: wat levert het op?

Ben jij in bezit van een elektrische auto? Mooi! Dan draag jij in ieder geval je steentje bij aan een fossielvrije economie. Een elektrische auto verbruikt namelijk geen brandstof, alleen elektriciteit. Maar… Is dat wel net zo handig? Je bent afhankelijk van laadpalen en die laden nu eenmaal niet zo snel op in vergelijking tot het tanken van een fossiele brandstof! Met de wetenschap dat opladen dus stukken langzamer gaat dan tanken, is het vooruitzicht om regelmatig te gaan staan wachten bij een tankstation tot je accu weer vol is geen feestje. Maar waarom installeer je niet gewoon een laadpaal op eigen terrein? Dat is veel handiger! Wij zetten 3 redenen op een rijtje voor je.

Altijd plek!

Moet je openbaar laden? Dan deel je de laadpaal met veel anderen. Er zijn vaak maar een aantal parkeerplekken met laadpaal waardoor ze vrijwel altijd in gebruik zijn. Zo zit jij in de knel, want jij kan je auto niet opladen. Daardoor rijd jij altijd met een halfvolle accu, waardoor je niet het maximale uit je auto kan halen. Maar wat als je een laadpaal op je eigen terrein hebt, dan heb je altijd plek! Je hoeft niet te delen met je collega’s, je buren en andere buurtbewoners. Dan hoef je je thuis niet meer druk te maken of je wel genoeg vermogen in je accu hebt zitten!

Laadpaal-opladen

Voordelig laden

Thuis laden is goedkoper. Dat is algemeen bekend! Jammer genoeg wordt het soms wel eens vergeten dat je de investering er ook binnen no-time uit hebt. Vooral als je zonnepanelen hebt. Deze kunnen je auto voorzien van stroom. Vaak betaal je aan een openbare laadpaal een starttarief, de energieprijzen van de aanbieder van de laadpaal én hij staat nog eens niet voor de deur. Je betaalt gemiddeld twee tot drie keer meer bij een openbare laadpaal dan wanneer je er thuis een laat installeren. Ook betaal je thuis je eigen stroomtarieven in plaats van degene van de openbare laadpaal. De investering betaalt zich snel terug!

’s Ochtends een volle accu

Misschien één van de fijnste voordelen van een laadpaal bij huis is dat je elke ochtend een volle accu hebt! Daarnaast ga je daar ook echt fijner van slapen, want je hebt je auto voor de deur staan, je hebt ’s ochtends altijd een volle accu én je kan ook nog eens van het ‘dal tarief’ genieten! Wist je dat er laadpalen zijn die een speciaal energiebesparend oplaadschema hebben?

De conclusie die we hieruit kunnen opmaken is als volgt: een laadpaal thuis is goedkoper, veiliger en brengt gemak met zich mee! Meer dan genoeg redenen om een laadpaal te laten installeren.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl