De voordelen van private lease

Private lease is een manier van autorijden die de afgelopen jaren enorm aan populariteit aan het winnen is. Kort gezegd komt het er op neer dat je een auto gaan rijden die helemaal nieuw is, maar niet je eigendom wordt. Je leaset de auto van een leasemaatschappij tegen een vast bedrag per maand. Het rijden via private lease heeft een aantal voordelen die wij graag met je doornemen.

Geen onverwachte kosten

Als je een auto koopt dan ben je ook zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de auto, en de daarbij horende kosten. Onderhoud aan een auto is noodzakelijk en zal altijd kosten met zich meebrengen. Bij private lease zijn deze kosten opgenomen in het vaste maandbedrag dat je betaald. Dus als je auto toe is aan een onderhoudsbeurt, of wanneer je schade aan je auto hebt die verholpen moet worden, dan komen deze kosten niet bovenop je vaste maandbedrag. Zo kom je dus niet voor onaangename verrassingen te staan. Ook de kosten van je autoverzekering en wegenbelasting zijn vaak inbegrepen in de maandprijs die je betaalt. Op die manier heb je de zekerheid van het rijden in een goede auto, tegen één vast bedrag per maand.

private-lease-auto-rijden

Geen grote investering vooraf

Het kopen van een auto is voor veel mensen een flinke investering. Afhankelijk van de auto die je wil kopen, loopt het bedrag van een auto die je wil kopen vaak op tot duizenden euro’s. Dit kan een hele aanslag op je spaarrekening zijn, of het is een bedrag waar je een tijd voor zal moeten sparen. Bij private lease is dat niet het geval. Je rijdt een nieuwe auto, zonder dat je hier in één keer een fors bedrag voor hoeft te betalen. Als de looptijd van je leasecontract voorbij is, heb je ongeveer het bedrag betaalt wat gelijk staat aan de nieuwwaarde van de auto. Het exacte totaalbedrag dat je betaalt kan verschillen per auto en leasemaatschappij.

Auto helemaal naar wens laten maken

Bij veel leasemaatschappijen is het mogelijk om de auto helemaal naar wens te laten uitvoeren. Zo kun je het met de leasemaatschappij hebben over de uitvoering van de private lease auto, de kleur, de velgen en nog veel meer onderdelen. Deze aanpassingen kunnen wel van invloed zijn op de maandprijs die je uiteindelijk gaat betalen. Je leasemaatschappij kan een hele nauwkeurige inschatting maken van de kosten die het met zich meebrengt wanneer je in jouw gewenste auto gaat rijden.

Bij private lease is het gebruikelijk om een contract af te sluiten voor meerdere jaren. De meest gangbare contractduur is 36, 48 of 60 maanden. Na het aflopen van dit contract lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl