Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Rijgedragverzekering: hoe werkt het?


rijgedragverzekering
Steeds meer autoverzekeraars bieden gadgets aan waarmee rijgedrag gemeten kan worden. Verzekerden die netjes rijden, betalen minder premie. Dat heeft te maken met een verzekering voor je rijdedrag. Maar hoe werkt dat eigenlijk, zo’n rijgedragverzekering?

Korting op de premie:


Bij een autoverzekering wordt de premie bepaald op basis van verschillende factoren, zoals je leeftijd, het type auto en je postcode. Aan de hand hiervan berekent de autoverzekeraar namelijk hoe groot de kans is dat jij schade zult rijden. Hoe hoger het risico is dat je schade rijdt, hoe meer premie je betaalt. Om het risico op schade nog nauwkeuriger te kunnen inschatten, zijn er steeds meer verzekeraars die een rijgedragverzekering aanbieden. Zij bieden een app of een Chipin-stekker aan, waarmee het rijgedrag van verzekerden gemeten kan worden. Zo kan de verzekeraar zien hoe snel de verzekerde rijdt, remt en optrekt. Verzekerden die netjes rijden, lopen minder kans op schade en betalen daarom minder voor hun autoverzekering.

Applicatie:


Onder andere Whoosz! en PolisVoorMij bieden een rijgedrag-app aan. Zo’n app meet het rijgedrag op basis van GPS en G-kracht, dit laatste is de verhouding tussen kracht en zwaartekracht. Je rijgedrag wordt beoordeeld met een score. Deze algemene score wordt elk jaar of kwartaal beoordeeld, op basis hiervan wordt de premiekorting bepaald.

Chipin-stekker:


Een Chipin-stekker is een stekker die je onder in het dashboard kunt pluggen. Hiermee wordt naast je rijgedrag ook de technische status van je auto gemeten. Zo worden bijvoorbeeld ook het brandstofniveau en de kilometerstand geregistreerd.

Rijgedragverzekering kiezen?


Zowel de apps als de Chipin-stekkers geven je inzage in je rijgedrag. Je weet daardoor ook wat je kunt verbeteren om (nóg meer) premiekorting te ontvangen. Dit motiveert verzekerden om hun rijgedrag aan te passen. Ook kunnen de gegevens bij een verkeersongeval door de politie worden opgevraagd, om te beoordelen wie aansprakelijk is. Durf jij het aan? Of hou je je rijgedrag liever ‘geheim’ voor je verzekeraar? Vergelijk autoverzekeringen en kom erachter welke autoverzekering bij jou past. Zo kun je ook besparen op je autoverzekering zónder rijgedragverzekering.

terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
auto importeren
Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes