9 tips tijdens een auto ongeluk

Het hebben van een EHBO diploma is belangrijk en kan levens redden. Maar daarnaast heb je ook andere vaardigheden nodig. Alleen met mond-tot-mond beademing en hartmassage ga je het helaas niet redden. In dit artikel vind je de belangrijkste zaken die je kunt ondernemen om mensen te redden tijdens een ongeluk.

Belangrijke handelingen tijdens een auto ongeval

  1. Je eigen veiligeheid is ook belangrijk. Houd het verkeer zoveel mogelijk tegen en maak duidelijk dat er een ongeluk is gebeurd, zo voorkom je meer ongelukken. Het beste is om dit te doen met een gevarendriehoek.

  2. Zorg dat er zo snel mogelijk met 112 wordt gebeld. Als er omstanders zijn vraag dit dan aan hen. Ben je alleen, bepaal dan eerst of de situatie het toelaat. Als de gewonde(n) en ernstig aan toe is (zijn) behandel die dan eerst voordat je 112 belt.

  3. Onderzoek of er mensen zijn met een ademtekort. Mensen die stil zijn en niet bewegen zijn de eersten om maar te kijken. Mensen die geluid maken hebben vaak geen ademtekort.

  4. Als mensen stil zijn controleer dan of ze nog ademhalen. Als mensen ademhalen laat ze dan zoveel mogelijk naar voren leunen.

  5. Mond-tot-mond beademing. Mond-tot-mond beademing in een auto is een echte uitdaging. Dit dient meestal zittend te gebeuren en je dient je een weg te banen naar de verongelukte en dat is erg moeilijk. Je kunt hiervoor de hulp van 112 inschakelen en hun om advies vragen.

  6. Mensen die nog bij bewustzijn zijn dienen uit de auto te worden gehaald en bij voorkeur door omstanders worden geholpen.

  7. Als mensen gevangen zitten in de auto meld dit dan meteen aan 112. Deze mensen moeten scherp in de gaten worden gehouden.

  8. Zorg dat niemand ter plaatse staat te roken.

  9. Controleer of er een EHBO koffer aanwezig is in de auto.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl