Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Verkeersregelweetjes:


Ken jij alle verkeersregels? De meeste mensen denken van wel, maar in de praktijk blijkt dit toch wel tegen te vallen. De voertuigbeheersing kan dan wel goed zijn, de verkeersregels zijn minstens zo belangrijk. Regelmatig worden de regels aangepast en het blijkt toch wel lastig om deze allemaal bij te houden. Ook komen er vaker nieuwe verkeersborden bij. Gelukkig begrijpen we hier de meeste wel van zodat er weinig ongevallen gebeuren door onbegrip.

zuil rijrichting

Wegbebakening en de regels:


Een apart geval van verkeersregelweetjes is de wegbebakening. Onder wegbebakening vallen niet alleen de verkeersborden, maar ook verkeerszuilen en geleide zuilen. Deze zuilen staan vaak midden op de weg en het is soms even goed opletten wanneer deze er staan. Zo kan het gaan om een gebod om langs een bepaalde zijde te passeren of een verbod om hierlangs te rijden. Deze kunnen tijdelijk geplaatst worden zoals bij wegwerkzaamheden of op het moment dat een bord wordt vervangen. De verkeersregels gelden ook voor tijdelijk geplaatste borden. Negeer deze dus niet.

Verkeerstechniek:


Hoe zit het met verkeerstechniek volgens Erdi.nl en de regelgeving? Vaak worden stadscentra autoluw gemaakt zodat er weinig verkeer doorheen rijdt. Dit wordt gedaan met speciaal materiaal waardoor de weg alleen toegankelijk is voor bepaald verkeer zoals bewoners en hulpdiensten. Ook hiervoor gelden de normale verkeersregels. Wanneer een gebied niet toegankelijk is gemaakt voor normaal verkeer dan is dit door de gemeente zo bepaald. Toch doorrijden kan een boete opleveren.

Andere weetjes:


In de winter moet de voorruit ijsvrij gemaakt worden. Het zicht moet ten alle tijden goed zijn. Maar de achterruit hoeft niet ijsvrij gemaakt te worden, mits er voldoende zicht is via de buitenspiegels. Alle autogordels moeten gebruikt worden maar je mag met meerdere personen in een auto wanneer er niet voldoende gordels beschikbaar zijn. Wel moet de auto voldoende zitplaatsen hebben: op elkaars schoot zitten mag niet. Je mag niet inhalen over een doorgetrokken streep, ook niet wanneer een tractor wel erg langzaam voor je rijdt en het hele verkeer ophoudt. Helaas maar waar, toch inhalen levert je een boete op.

airbags
Airbags en de Auto: Momenteel wordt er door de constructeurs en de toeleveranciers druk gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. Men stelt vast dat steeds meer wagens standaard uitgerust worden met verschillende airbags, die ook bescherming kunnen bieden in geval van een zijdelingse aanrijding. Ook veiligheidsgordels zullen kunnen worden uitgerust met een klein luchtkussen.... Lees hier meer over de auto en airbags.
flitspaal
Flitspalen en gewaarschuwd worden: Er wordt door middel van allerlei technieken van alles aan gedaan mensen op de hoogte te houden van de locaties van de flitspalen zodat u op tijd gewaarschuwd wordt. Buiten de bekende navigatie FlitsSMS: Goedkoopste dienst die er bestaat. U kunt per regio, per weg en tussen welke tijden u meldingen wilt ontvangen. Flits E mail: U ontvangt de..... Lees hier meer over flitspalen.
ecall systeem
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt.... Lees hier meer over eCall systeem.
lekke autoband
Hoe verwissel je een lekke autoband: Altijd vervelend om met een lekke band langs de weg te komen staan. maar ja, we willen toch verder rijden dus zal deze (tijdelijk) gerepareerd of verwisselt moeten worden. Opzich wel grappig dat men altijd spreekt over het verwisselen van een autoband terwijl je eigenlijk de velg wisselt met daaromheen een autoband.  In de.... Lees hier meer over verwisselen autoband.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
veiligheid
Auto en veiligheid: auto's worden steeds veiliger. Vroeger maakte de fabrikanten zich daar nog nauwelijks druk over. Er waren maar een paar rijke mensen die zich een auto konden veroorloven. En de snelheid van een auto was niet hoger dan een lopend persoon. Je hoefde alleen niet te lopen. Met de komst van de T - Ford  (eerste productieauto) werd de auto voor...... Lees hier meer over veiligheid auto.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
autolamp
Autolamp Vervangen: Het vervangen van een autolamp Als je een beetje handig bent is het bij de oudere auto’s goed te doen zelf een auto lamp te vervangen, zo moet er bij het vervangen van een autolamp in het achterlicht soms nog wel wat interieur bekleding verwijderd worden maar verder kom je er over het algemeen vrij gemakkelijk bij. Ook het ververvangen.... Lees hier meer over het zelf vervangen van een autolamp.
autoruit
Reparatie voorruit: Bij een voorruitschade wordt eerst gekeken naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter dan een 2 Euro muntstuk (3,5 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect...... Lees hier meer over reparatie voorruit.
uitdeukgereedschap
Uitdeuken zonder spuiten: Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om uw auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen. Deze..... Lees hier meer over uitdeuken zonder spuiten.
bumper reparatie
Kunststof bumper repareren: Als een kunststof bumper bijvoorbeeld  bij het parkeren fors beschadigd is. Kan deze scheur of zelfs het gat in de bumper vrij gemakkelijk gerepareerd worden. Men noemt het al gauw een kunststof bumper maar let op !  De bumper kan ook uit polyester vervaardigd zijn. Het verschil tussen het repareren van een kunststof of polyester...... Lees hier meer over reparatie kunststof bumper.
xenon
De revolutie van auto verlichting: Rond 1900 is de auto uitgevoerd met verlichting, echter was dit nog geen elektrische verlichting maar olie kaarslampen. Deze lampen gaven toen der tijd voldoende licht voor de bestuurder, naarmate de tijd vorderde kwamen er auto’s met Acetyleen lampen. Deze lampen werden brandend gehouden met Carbid(door de samenvoeging van.... Lees hier meer over auto verlichting.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes