De voordelen van financial lease

Als ondernemer heb je een goede bedrijfsauto nodig. Niet alleen een auto die goed op de weg ligt, maar ook een auto waarmee je het bedrijf vertegenwoordigt. Je kunt ervoor kiezen zelf een bedrijfsauto te kopen maar dit is een flinke investering. Kies je voor geld lenen, dan zit je vaak vast aan ongunstige voorwaarden. Voor een ondernemer is leasen dan een uitkomst. Ook omdat je dan een ruime keuze hebt uit prima bedrijfsauto’s. Bovendien heb je bij financial lease vaak belastingvoordeel.

Over financial lease

Het voordeel van financial lease is dat de auto op de balans staat. Daarmee heb je bij de Belastingdienst recht op investeringsaftrek. Een leaseperiode duurt maximaal 60 maanden. In die periode betaal je de auto dus af. Je bent ondertussen wel de economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat je zelf een verzekering afsluit, wegenbelasting betaalt maar ook verantwoordelijk bent voor onderhoud en eventuele reparaties. Het leasebedrag per maand is afhankelijk van of je een aanbetaling doet of met de leasemaatschappij afspreekt een slottermijn te betalen. Elke maand los je en vast bedrag af met een bepaald bedrag aan rente. De BTW hierop mag je vervolgens aftrekken als voorbelasting bij de Belastingdienst. Ook de BTW op andere kosten die je als ondernemer maakt voor zakelijk rijden mag je in veel gevallen terugvorderen bij de Belastingdienst.

financial-lease

Leasen beter dan geld lenen of zelf kopen

Een auto leasen is in veel gevallen gunstiger dan zelf een auto kopen of geld lenen om dit te doen. Wanneer je zelf een auto koopt, moet je in één keer een groot bedrag betalen. Dat kan invloed hebben op de liquiditeit van het bedrijf. Besluit je geld te lenen om een bedrijfsauto aan te schaffen, dan heb je meestal te maken met voorwaarden die ongunstiger zijn dan bij het leasen van een auto. Meestal rekent de bank een hogere rente en de fiscale voordelen die je bij leasen hebt, heb je bij lenen grotendeels niet.

Leaseauto’s vergelijken

Om een goed beeld te krijgen over de mogelijkheden die je hebt als ondernemer bij het leasen van een auto, is het handig om online een vergelijking te maken. Op mobilityservice.nl vind je een groot aanbod aan leaseauto’s waaruit je kunt kiezen.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl