Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Het belang van een kentekencheck:


2e hands auto Kopen? Spaar veel geld mbv een kentekencheck! Door een tweedehands auto te kopen, kun je veel geld besparen. Wel loop je altijd risico bij het kopen van een tweedehands voertuig. Je kunt een hele goede auto kopen voor een eerlijke prijs, maar je kunt ook onbewust te veel betalen voor een voertuig van slechte kwaliteit. Wil je voorkomen dat je een slechte investering doet? Koop dan niet zomaar een auto, maar voer eerst een kentekencheck uit via gerenommeerde sites als kentekencheck.info of kentekencheck.com.

Wat is een kentekencheck?


Een kentekencheck wordt ook wel een autocheck genoemd. Dit is een online tool die je gebruikt om meer informatie te verzamelen over een specifieke auto. Wil je een tweedehands auto kopen, dan gebruik je een kentekencheck om meer informatie over dit voertuig te verzamelen. De voertuiggegevens die je krijgt door een kentekencheck uit te voeren, gebruik je om te bepalen of je de auto in kwestie wel of niet wil kopen.

autohistorie


Je kunt een kentekencheck eenvoudig en snel online uitvoeren door het invoeren van het kenteken. Zoals de naam van de tool al verklapt, heb je hier alleen het kenteken van de te checken auto voor nodig. Als je het kenteken van de auto die je mogelijk wil kopen weet, kun je dus vandaag nog een kentekencheck uitvoeren.

Welke informatie kun je achterhalen met een kentekencheck?


Veel mensen denken dat je alleen standaard voertuiggegevens kunt achterhalen door een kentekencheck uit te voeren. Dit is niet het geval. Voer je een autocheck uit, dan krijg je een compleet voertuigrapport opgestuurd per mail. In dit rapport worden de volgende onderwerpen uitgebreid behandeld:

  • De schadehistorie van de auto.
  • De laatst genoteerde tellerstand van de auto.
  • De APK historie van de auto.
  • De eigenarenhistorie van de auto.
  • De nieuwwaarde van de auto.
  • De dagwaarde van de auto.
  • De maandelijkse kosten van de auto.
  • Het land van herkomst (alleen bij importauto’s)
  • De onderhoudsprijzen en onderhoudsintervallen.
  • Een autotest (indien beschikbaar)
  • Uitgebreide autospecificaties.


  • In onderstaande alinea’s lees je meer over de diverse onderdelen van het kentekencheck autorapport. Door deze alinea’s door te lezen, weet je precies welke informatie je toegestuurd krijgt als je inderdaad een kentekencheck uitvoert.

    De schadehistorie van de auto:


    Heeft een voertuig in het verleden (grote) schade geleden? Dan komt dit naar voren in het kentekencheck autorapport. Heeft een auto geen (grote) schade geleden? Dan krijg je hier ook een melding van in het rapport.

    Overigens is dit geen garantie dat de auto in kwestie inderdaad nooit schade heeft gehad. Het kan namelijk zo zijn dat de auto in het buitenland is geweest en hier wel schade heeft geleden. Dit kun je controleren door de datum van de eerste toelating te vergelijken met de datum van de eerste tenaamstelling in Nederland. Zit hier een lange periode tussen? Dan kan het zo zijn dat de auto in het buitenland is geweest en hier mogelijk schade heeft opgelopen. Zit er geen lange periode tussen, dan kun je er vanuit gaan dat de auto in kwestie geen grote schade heeft geleden in het verleden.

    De laatst genoteerde tellerstand van de auto:


    In het rapport lees je niet alleen wat de laatst genoteerde tellerstand van de auto in kwestie is, maar ook of deze tellerstand logisch of onlogisch is. Is de tellerstand onlogisch, dan lees je een korte verklaring waarom deze als onlogisch wordt bestempeld. Deze informatie kun je gebruiken om de verkoper van de auto te confronteren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de auto in kwestie links te laten liggen, aangezien er een groot risico is op een teruggedraaide tellerstand.

    De APK historie van de auto:


    In het kentekencheck autorapport lees je niet alleen wanneer een auto voor het laatst een APK keuring heeft gehad, maar ook wanneer deze keuring vervalt. Dit betekent dat je met het rapport ook kunt achterhalen wanneer je de auto weer moet laten keuren, als je inderdaad besluit het voertuig aan te schaffen.

    De eigenarenhistorie van de auto:


    Veel mensen die een tweedehands auto verkopen, beweren dat het betreffende voertuig slechts één eigenaar heeft gehad. Soms is dit inderdaad het geval, maar toch wordt hier ook over gelogen. Dit komt simpelweg omdat een auto met één eigenaar in de eigenarenhistorie voor een hogere prijs verkocht kan worden.

    Door een kentekencheck uit te voeren, kun je de eigenarenhistorie van een auto achterhalen. Je ziet niet alleen hoeveel eigenaren een auto heeft gehad, maar ook wanneer de auto overgegaan is naar een nieuwe eigenaar en in welk verband dit is gebeurd. Dit kan bijvoorbeeld een lease zijn geweest, maar ook een verkoop. Erg interessante informatie voor een potentiële koper.

    De nieuwwaarde van de auto:


    In het kentekencheck autorapport kun je ook zien wat de nieuwwaarde van de auto in kwestie is. Ofwel voor welke prijs het voertuig voor het eerst werd verkocht, toen deze net op de markt kwam.

    De dagwaarde van de auto:


    Op basis van alle voertuiggegevens in het autorapport, wordt de dagwaarde van de auto berekend. Dit is de waarde die het voertuig vandaag de dag (ongeveer) heeft. Handig om te weten als je de betreffende auto mogelijk wil kopen! Niet alleen omdat je in dit geval precies weet wat je koopt, maar ook omdat je met de dagwaarde kunt achterhalen of de verkoopprijs van een tweedehands auto wel of niet realistisch is.

    De maandelijkse kosten van de auto':


    In het kentekencheck rapport wordt een volledig hoofdstuk gewijd aan de maandelijkse kosten van de auto. Je kunt zien wat je maandelijks (ongeveer) aan brandstof moet betalen voor de betreffende auto, maar ook wat de maandelijkse afschrijving is, hoeveel wegenbelasting je moet betalen en hoeveel geld je maandelijks ongeveer kwijt bent aan onderhoud. Ook krijg je informatie over de geschatte verzekeringskosten van de auto.

    Het land van herkomst:


    Controleer je het kenteken van een importauto, dan kun je zien uit welk land dit voertuig komt. Controleer je geen importauto, dan krijg je bij dit hoofdstuk verder geen informatie. Dit hoofdstuk is namelijk alleen relevant voor importauto’s.

    De onderhoudsprijzen en onderhoudsintervallen:


    In het kentekencheck rapport kun je ook lezen welke onderhoudsprijzen je (ongeveer) moet betalen voor de gecontroleerde auto. De kosten die je ziet, betreffen de kosten van veel uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden volgens opgave van Mijngarage.nl. Ook zie je welke onderhoudsintervallen een auto heeft.

    Een autotest:


    Is de auto die je controleert met de kentekencheck, ooit onderhevig geweest aan een uitgebreide autotest? Dan kun je de resultaten van deze test inzien in het kentekencheck rapport. Is er nooit een autotest uitgevoerd, dan blijft dit hoofdstuk leeg.

    Uitgebreide autospecificaties:


    Tot slot krijg je uitgebreide autospecificaties te zien in het kentekencheck rapport. Denk hierbij aan het bouwjaar, maar ook aan het gewicht van de auto en zelfs de accessoires die een auto heeft. Alles wat je mogelijk wil weten over een auto, lees je in de uitgebreide autospecificaties van het kentekencheck autorapport.

    Hoe voer je een kentekencheck uit?


    Om een kentekencheck uit te voeren, hoef je alleen het kenteken van de te controleren auto in te vullen. Op basis van dit kenteken wordt de database van de RDW geraadpleegd. Via websites als kentekencheck.info en kentekencheck.com verkrijgt u (tegen betaling) uitgebreidere autorapporten met o.a. eigenaren informatie en tellerstandhistorie Vervolgens worden de voertuiggegevens die onder dit specifieke kenteken opgeslagen zijn in de database van de RDW, voor jou op een rijtje gezet in een kentekencheck autorapport.

    Waarom zou je een kentekencheck uitvoeren?


    Je kunt diverse redenen hebben om een kentekencheck uit te voeren. We zetten de belangrijkste redenen voor je op een rijtje:

  • Je krijgt relevante voertuiginformatie over een auto die je mogelijk wil kopen. Deze informatie kun je gebruiken om te bepalen of de koop wel of niet door moet gaan.
  • Je krijgt inzicht in de dagwaarde van een auto die je mogelijk wil kopen. Dit inzicht kun je gebruiken om de prijs van de auto te verlagen.
  • Je krijgt relevante voertuiginformatie over een auto die je mogelijk wil kopen. Deze informatie kun je gebruiken om je onderhandelingspositie te verbeteren.


  • Kortom, een kentekencheck helpt je te bepalen of je een auto wel of niet moet kopen. Wil je de auto in kwestie inderdaad kopen, dan kan de informatie in een kentekencheck rapport je helpen de aankoopprijs van het voertuig te verlagen. Met de dagwaarde in het rapport, maar ook met andere informatie. Denk hierbij aan het schadeverleden van de auto, de eigenarenhistorie van de auto of de APK historie van het voertuig.

    Direct een kentekencheck uitvoeren:


    Heb jij een auto op het oog, om tweedehands aan te schaffen? Voer dan eerst een kentekencheck uit. Door een kentekencheck uit te voeren, weet je zeker dat je een goede investering doet. Ook heb je de garantie dat je een eerlijke prijs betaalt voor het voertuig.



    omkatten
    Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
    autoverzekering
    Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
    autovandezaak
    Auto van de zaak: Vanaf 2010 is de BPM omgezet in een heffing op basis van de absolute CO2-uitstoot. Er moet dan betaald gaan worden naar gelang de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij wordt gewerkt met drie schijven, ieder met een eigen tarief. In 2013 resulteert dan nog een BPM van 62,5% van het niveau van 2007 die volledig zal zijn gebaseerd op CO2.... Lees hier meer over auto van de zaak.
    kilometerstand
    Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in..... Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
    dagwaarde auto
    Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
    gebruikte auto
    Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
    kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
    Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
    schorsen overschrijven
    Kenteken / auto schorsen: Stel u heeft uw auto een langere periode niet nodig, maar wilt de auto niet verkopen. Dan is het ook mogelijk de auto voor een bepaalde tijd te schorsen. De maximale schors tijd is een jaar maar kan altijd verlengt worden. Voor een auto die geschorst is hoeft geen verzekering en belasting te worden betaald. Wel moet de auto dan op.... Lees hier meer over schorsen auto en autohandel.
    gebruikte auto kopen
    Een tweedehands auto kopen: Of je oude auto nu rijp is voor de sloop, toe bent aan een ander exemplaar of misschien wel een grotere auto wilt, doe je er waarschijnlijk goed aan op zoek te gaan naar een tweedehands auto. Nieuwe auto's zijn vaak erg duur, een nieuwe BMW bijvoorbeeld kost een vermogen terwijl je op internet makkelijk een iets jonger..... Lees hier meer over het kopen van een tweedehands auto.
    auto importeren
    Importeren auto: Wanneer u een auto aanschaft vanuit het buitenland moet u dit voertuig eerst volgens bestaande procedures in Nederland invoeren. Tot die tijd mag u met deze auto geen gebruik maken van de openbare weg. U hoeft geen aangifte te doen van invoerrechten als u de auto of motor hebt gekocht in een EU-land.Voor nieuwe auto’s moet u wel BTW betalen....... Lees hier meer over importeren auto.
    prijsverschil olie en vloeistoffen
    Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
    apk
    APK keuring: Uw auto moet voor de APK keuring en u wilt zelf controles - reparaties uitvoeren? Autogordels zijn verplicht voor auto’s vanaf 01-01-1971, in oudere auto’s hoeven ze dus niet in te zitten. Wanneer dit wel het geval is moeten ze goed werken, mogen ze niet gescheurd zijn, en moeten ze deugdelijk aan de carrosserie bevestigd zijn. In de auto’s na 01-01-1971 moeten....... Lees hier meer over APK keuring.
    kentekenplaat
    Nieuwe kentekenplaat nummerbord: nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten.... Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
    Sitemap:

    Technische Informatie

    Algemene Auto Informatie

    Overige autoweetjes