Wat weet jij over jouw eigen auto?

Als we op de weg of in de staat om ons heen kijken en letten op de verschillende merken en uitvoeringen auto’s, zien we dat het aanbod in de afgelopen jaren sterk is toegenomen. De toename van nieuwe uitvoeringen en modellen gaat tegenwoordig zo snel dat je soms goed moet kijken om welk merk het überhaupt gaat. Dit komt mede omdat sommige merken auto’s uitvoeringen hebben die qua chassis bijna identiek zien aan een ander merk model auto. Er bestaan zelfs automerken die bepaalde onderdelen niet zelf maken maar deze inkopen bij een andere autofabrikant. Zo kan er bijvoorbeeld in een bepaald merk type auto dezelfde motor liggen als in een totaal ander merk-type auto.

Voor een aantal mensen is de auto alleen een vervoer middel en moet deze vooral voldoende deuren en bagageruimte hebben. Voor een andere groep autobezitters is de auto toch ook wel een hobby, en rijden deze mensen graag met een mooie auto. Buiten het model van de auto zitten de auto’s van tegenwoordig vol met allerlei elektrische hulpmiddelen. Dit kan zijn op technische gebied, zoals bij de motor en ophanging, of de elektrische snufjes en luxe in de auto zelf.

Wat weet jij bijvoorbeeld over je eigen Ford?

Als voorbeeld nemen we het merk Ford. Als we alleen al zien hoeveel modellen Ford geproduceerd heeft, zijn deze soms lastig uit elkaar te houden. Hieronder een opsomming van eerder, en nu geproduceerde Ford uitvoeringen.

Ford Ka, Sportka, Fiesta, Courier, Fusion, Escort, Orion, Focus, 17M, 20M, 26M, Cortina, Taunus, Sierra, Mondeo, Consul, Granada, Scorpio, Streetka, Puma, Capri, Probe, Cougar, Tourneo, B-max, C-max, S-max, Galaxy, Maverick, Explorer, P100, Ranger, Ecosport, Edge, Expedition, Windstar, Kuga, Transit.

Als je bijvoorbeeld de trotse bezitter bent van een Ford Fiesta, moet u zich eens afvragen van wat weet ik eigenlijk allemaal over mijn Ford Fiesta? De mogelijkheden en bediening van het dashboard lukt voor de meeste mensen wel, maar toch komen er soms nog verrassingen om de hoek kijken, bijvoorbeeld dat u nog niet wist dat een bepaalde optie in uw auto aanwezig is. Met name bij nieuwe auto’s is het onlangs de service boekjes soms een heel gedoe om alle mogelijkheden en instellingen te begrijpen.

Wat weet u over de motor in uw Ford?

Zoals het model en uitvoering van de auto anders kan zijn is ook het type motor verschillend. Vaak wordt via het dashboard het onderhoud tijdstip aangegeven, het technische onderhoud van een auto is overigens veel minder vaak dan vroeger. Maar het is bijvoorbeeld ook erg belangrijk om te weten of de motor van uw auto een distributieriem of distributieketting heeft. Een distributieriem moet namelijk tussentijds gecontroleerd of vervangen worden. Langs de distributie aandrijving zit de motor natuurlijk ook nog vol met andere ford onderdelen. Zoals eerder aangegeven zitten daarin ook meerdere elektrische onderdelen zoals sensoren en andere elektrisch aangestuurde componenten. Op de overige pagina’s van autoweetjes vind u voor de meest voorkomende automerken en uitvoeringen de juiste technische informatie. Gebruik de zoekfunctie om op uw vraag het juiste antwoord te vinden.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl