Welke laadpaal past het best bij jouw auto?

We snappen het best: een extra blokje omrijden kan puur genieten zijn. Maar, waar we ons best doen om in de nodige maatregelen te voorzien, pakken wij mannen toch liever de auto. En niet zonder gevolgen, want zo’n extra ritje resulteert in grote schade voor het milieu. Gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om over te stappen op een elektrische auto. Overweeg jij zelf een elektrische auto aan te schaffen? Dan is het handig om je te verdiepen in de laadpaal die het best bij jouw auto past, zodat deze zoveel mogelijk aan jouw wensen voldoet.

Het feit dat een elektrische auto onnodige milieuschade voorkomt, zal geen verrassing zijn. Een elektrische auto brengt dan ook diverse voordelen met zich mee. Zo is een elektrische auto aanzienlijk voordeliger in gebruik, omdat tanken niet langer nodig is, terwijl je juist daarmee normaliter veel kosten maakt. Daarmee is nog niet alles gezegd, want niet alleen is het aanschaffen van een elektrische auto goed voor jouw portemonnee, maar ook is het bevorderlijk voor de huidige staat van het milieu. Wanneer je ervoor kiest om een elektrische auto aan te schaffen, kies je er automatisch voor om niet langer bij te dragen aan de luchtverontreinigende stoffen die bij het rijden van een niet-elektrische auto wél uitgestoot worden. Daarnaast gelden er tot 2021 een aantal belastingvoordelen die de aanschaf van een elektrische auto zou moeten stimuleren. Hierdoor wordt de aanschafbelasting weggenomen en profiteer je ook nog eens van een bijtelling van 4% per jaar.

Om te weten te komen welke laadpaal het best bij jouw auto past, is het handig om je te verdiepen in de verschillende aansluitingen. Want, sta jij te springen om een 1-fase aansluiting, of is de 3 fase aansluiting meer jouw ding?

opladen-auto

1-fase of 3-fase laadpaal: wat is het verschil?

Ga je voor een 1-fase aansluiting? Dan ga je voor een aansluiting die in iedere meterkast te vinden is. Deze laadpalen maken gebruik van de standaard 230V aansluiting in je huis. Het maximale vermogen is 16A, waarmee het maximale laadvermogen van een 1-fase laadpaal uitkomt op 3,7kW. Een accu is met dit laadvermogen in ongeveer 16 uur opgeladen, wat vrij lang is. Ook zou je kunnen kiezen voor een 3-fase laadpaal, mits jouw auto hier geschikt voor is. Hiervoor dient er hoogstwaarschijnlijk een 3-fase aansluiting worden aangelegd in jouw meterkast. Dit kun je laten doen door een installateur voor laadpalen. In tegenstelling tot een 1-fase laadpaal, die 230V gebruikt, maakt een 3-fase laadpaal gebruik van krachtstroom (400V). Met een vermogen van 16A is een 3-fase laadpaal met een laadvermogen van 11 kW drie keer sneller dan een 1-fase laadpaal. Een accu met een capaciteit van 60 kW is dan in minder dan 6 uur opgeladen. Daarmee bespaar je jezelf dus, in tegenstelling tot de 1-fase laadpaal, 10 uur wachttijd.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl