Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws en een aanbod van oldtimers, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


Europese samenwerking voor toekomst auto's:


08-07-2016
autoblog autoweetjes

De Europese telecom- en autosector gaan samenwerken aan de toekomst van auto's. Zo wordt er door fabrikanten onder meer gekeken naar zelfrijdende auto's en zogeheten connected cars, die via internet met allerlei diensten kunnen worden verbonden. Dat werd donderdag bekendgemaakt op een conferentie in Brussel door telecomkoepel GSMA.

Ook zullen er proeven worden gedaan met voertuigen die dicht op elkaar in konvooi kunnen rijden, systemen die botsingen kunnen vermijden en geautomatiseerd parkeren. De samenwerking moet bijdragen aan de verkeersveiligheid, de doorstroming van verkeer en de digitalisering van transport en logistiek.

Het onderzoek begint volgend jaar en zal zich de eerste twee jaar vooral richten op gebruik van het huidige 4G-communicatienetwerk. Van 2019 tot 2021 is het de bedoeling dat ook met de opvolger, het veel snellere 5G, kan worden getest.

Bron: autoweek.nl

Renault ontwikkelt geavanceerde connectiviteit:


07-07-2016
autoblog autoweetjes

Net als nagenoeg alle autoconcerns heeft ook de alliantie Renault-Nissan de vaart er goed in zitten. In 2020 moet de eerste autonome auto op de weg verschijnen. In 2018 lanceert Renault al een model dat met zijn omgeving kan communiceren.

Dat blijkt uit een interview dat Automotive News met Thierry Bollore - CCO van Renault - heeft gehouden. Volgens de hooggeplaatste functionaris zijn de connectiviteitssystemen die het merk momentee ontwikkelt in niets vergelijkbaar met huidige systemen. Bollore noemt het draadloos (over the air) updaten van de software van zijn modellen als voorbeeld.

Daarnaast zou in 2018 een B-segmenter op de markt worden gebracht die kan communiceren met andere auto's en bijvoorbeeld verkeerslichten. De compacte Franse auto moet eveneens in staat zijn om voor een deel autonoom door het verkeer te gaan. We verwachten derhalve de komst van Renaults Multiple-Lane Control in de nieuwe B-segmenter. Het is nog niet bekend of de genoemde B-segmenter de nieuwe Clio is of dat het een losstaand model gaat worden.

Eerder maakte de alliantie Renault-Nissan al bekend de komende vier jaar meer dan tien modellen met autonome techniek te gaan lanceren. Die geavanceerde nieuwelingen moeten voor een groot deel in de 'betaalbare categorie' vallen.

Bron: autoweek.nl

Steeds meer Nederlanders bang voor aankoop gestolen auto:


07-07-2016

Een verrassende uitkomst uit het onderzoek van Kentekencheck.nu onder ruim 50.000 kentekenchecks is dat 6% van de mensen bang is een gestolen auto te kopen en hiervoor een check uitvoert. Daarnaast is er een grote groep die inzicht wil krijgen in de actuele waarde van de eigen auto.


Wat opviel is dat 15% een kentekencheck doet om de waarde van de auto te analyseren, om zo een betere onderhandelingspositie te hebben voor de koop of verkoop van een auto. De kentekencheck wordt voor het grootste percentage door mannen uitgevoerd, dit is 82% tegenover 18% vrouwen bij de vrouwen.


Het grootste aantal personen doet een kentekencheck voor de eigen auto, dit gaat om 43%. Een vrijwel net zo groot percentage doet een check voor de tweedehandse auto waar interesse in is, dit bedraagt 41%.

Auto verkopen:

Maar liefst 9,4% er voor kiest om zijn auto online te verkopen via auto opkoopsites, ondanks dat het concept vrij jong is in Nederland. Deze groep prefereert online verkoop boven de traditionele methoden zoals het verkopen via een autogarage of dealer.


Bron: kentekencheck.nu .
kentekencheck auto

'Tesla brengt binnenkort uitgebreide update voor Autopilot uit':


06-07-2016
autoblog autoweetjes

Tesla brengt binnenkort een uitgebreide versie van de zelfrijfunctie Autopilot uit. De nieuwe versie, Autopilot 2.0, werkt met twee extra camera's die verkeerslichten kunnen herkennen.

Daarover bericht TechnoBuffalo op basis van een anonieme bron die kennis heeft van de plannen. Prototypes van de auto's Model S en Model X zijn gespot met de extra twee camera's in de voorkant van de wagens.

Bij de huidige versie van de Autopilot remt de auto alleen uit zichzelf als er een ander voertuig voor de auto tot stilstand komt. Met Autopilot 2.0 kan de auto uit zichzelf remmen bij rood licht en verder rijden bij groen.

Ook herkent het nieuwe systeem stopborden. Tesla-auto's die nu in de verkoop zijn kunnen mogelijk niet worden uitgerust met de Autopilot 2.0, omdat daarvoor de camera's en sensoren moeten worden ingebouwd.

Ongeluk:

Er is onlangs ophef ontstaan over de Autopilot-functie van Tesla, na een dodelijk ongeluk met een Model S in mei. De bestuurder, die de zelfrijfunctie gebruikte, kwam om het leven omdat de auto en hijzelf een invoegende vrachtwagen niet zagen.

De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar het ongeluk en het functioneren van Autopilot. Tesla noemde het ongeluk tragisch, maar stelt dat de Tesla-auto's statistisch gezien veiliger rijden dan mensen.

Ook benadrukt het bedrijf dat de zelfrijfunctie in beta is en dat gebruikers te allen tijde hun handen op het stuur moeten houden en de omgeving in de gaten moeten houden. Volgens ooggetuigen zat de bestuurder van de Tesla tijdens het dodelijke ongeluk mogelijk een film te kijken.

Afleiding:

Critici zeggen dat zelfrijdende auto's niet veilig kunnen zijn als mensen ook nog de weg in de gaten moeten houden. Nadat Google-onderzoekers merkten dat mensen snel afgeleid raken in een autonoom voertuig, besloten zij om enkel nog te werken aan een volledig zelfrijdend model, dat zelfs geen stuur en pedalen meer heeft.

Bron: nu.nl

LG werkt samen met Volkswagen aan platform voor slimme auto's:


06-07-2016
autoblog autoweetjes

LG en Volkswagen werken samen aan een platform voor slimme auto's. De twee willen er onder meer voor zorgen dat bestuurders hun 'smart home' vanuit de auto kunnen bedienen.

LG zal samen met de automaker werken aan een cloudtechniek waarmee bestuurders toegang krijgen tot digitale functies voor het autorijden en hun slimme huishoudelijke apparaten, maakt LG woensdag bekend.

Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om vanuit de auto slimme verlichting en beveiligingssystemen in huis te bedienen.

Ook wordt gewerkt aan een notificatiesysteem dat op een veilige manier bestuurders op de hoogte brengt van bijvoorbeeld actuele verkeersinformatie. Daarnaast werken de bedrijven aan verbeteringen voor infotainmentsystemen.

Bron: nu.nl

Verwijderen roetfilter per juli 2017 verboden:


06-07-2016
autoblog autoweetjes

Het verwijderen van roetfilters uit dieselauto's wordt vanaf 1 juli volgend jaar weer verboden. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) hoopt dan nieuwe wetgeving helemaal rond te hebben, schrijft ze dinsdag aan de Kamer.

Het verwijderen van roetfilters is sinds begin vorig jaar niet meer strafbaar. De bepaling werd geschrapt omdat die niet te handhaven was. Het departement van Dijksma vergat echter met nieuwe wetgeving te komen. Dieselauto's zonder roetfilter zijn zeer vervuilend voor het milieu.

Ongeveer 5 tot 7 procent van de roetfilters is verwijderd of defect, blijkt uit een steekproef. Dijksma wil dat bij de APK-keuring het roetfilter wordt getest.

Bron: autoweek.nl

Toyota en Lexus: 22.319 Nederlandse auto's terug:


29-06-2016
autoblog autoweetjes

Als gevolg van de zich voortslepende problemen met Takata-airbags roept Toyota in Nederland 17.220 auto’s terug. Het gaat op dit moment alleen om de Prius en de Prius plug-in.

Het mogelijke defect – een scheur in de opblaasinrichting waardoor de airbag letsel zou kunnen veroorzaken in plaats van het te voorkomen – komt niet alleen bij Toyota voor, maar het merk is wel één van de grootste afnemers van airbagleverancier Takata. Het merk gaf eerder al te kennen dat de banden met Takata verbroken gaan worden, maar dat lost de problemen met reeds geleverde auto’s natuurlijk niet op. Ook Mazda en Honda gaan op zoek naar een andere airbagfabrikant .

In Nederland gaat het vooralsnog om 17.208 exemplaren van de reguliere Prius en twaalf plug-ins van hetzelfde type. Ook de technisch sterk op de Prius leunende Lexus CT200h is de klos: 5.099 exemplaren van dat type zijn de klos. Het defect kan voorkomen bij de gordijnairbags van deze auto's, die daarom aan een nadere inspectie onderworpen zullen worden. Berijders van de betrokken auto’s, die uit de periode 2008-2012 stammen, krijgen vanzelf bericht. De auto’s behoren tot een groep van 1,4 miljoen hybride’s die gecontroleerd moeten worden, maar de totale omvang van de Takata-ellende bij Toyota is nog veel groter.

*Update*

Inmiddels is duidelijk dat ook het koolstoffilter van sommmige Toyota's reden is voor een terugroepactie. Dit filter voorkomt dat er benzinedampen uit de brandstoftank in de buitenlucht terechtkomen. Dit probleem betreft ook andere modellen dan de Prius, zo gaa thet om de Corolla (augustus 2006 - mei 2013) en Auris (april 2008 - september 2012). De Prius en Prius Wagon zijn tusen 2008 en 2015 getroffen door dit mogelijke probleem.

Bron: autoweek.nl

Onder de hamer, Citroën - DS 23 ie Pallas - 1974:


29-06-2016

Citroën DS 23 ie Pallas


Citroën - DS 23 ie Pallas – 1974:

Brandstofinspuiting - Semi-automatische - curve verlichting - kleur beglazing - gerestaureerd in 2010.

Het luxe interieur van deze 'Pallas' versie van de tweede serie met nieuw gemaakt voorste gedeelte omvat onder meer een twee kleuren, lederen interieur in perfecte staat, curve verlichting en een zeldzame kleur beglazing in combinatie met een krachtige brandstofinjectie motor en halfautomatische. Zoals DS 23 ie Pallas dit voertuig is het topmodel van de gehele serie. Het is uitgebreid gerestaureerd in 2010 met inbegrip van de motor en is in grote vorm met slechts weinig patina. Onderhoud facturen van de laatste 10 jaar zijn beschikbaar. Een groot onderhoud door een Citroën specialist, nieuwe keuringsbewijs evenals wax verzegelen werd gedaan. Snelheidsmeter gelezen. De hydrauliek van de semi-automatisch versnellingsback is onlangs geheel vernieuwd. Dit voertuig heeft uiteraard een H nummerplaat goedkeuring. Deze auto kan worden bekeken in Hamburg, Duitsland en daar opgehaald.

Bekijk meer foto’s en de lopende biedingen

Het volledige aanbod oldtimers vindt u op Catawiki oldtimerveiling

Toyota doet Connected uit de doeken:


21-06-2016
autoblog autoweetjes

Onder de noemer ‘Connected’ wil Toyota meegaan in de stroom van bedrijven die services aanbiedt op basis van kennis over de specifieke klant. Project-CEO Zack Hicks doet er een boekje over open en zegt dat deze manier van werken ook voor de klant een bevrijding is.

“Op het moment dat je ’s morgens in je auto stapt zou je eigenlijk niet meer de moeite hoeven nemen om zelf je bestemming in te voeren”, vertelt Hicks aan Automotive World. “Als we je patroon kennen en weten welke bestemmingen je doorgaans op dat tijdstip aandoet, is het enige wat de auto hoeft te doen je daar op de snelste manier heen te loodsen.”

Het is slechts één van de vele voorbeelden die de Toyota Connected-baas noemt. Zijn wensen gaan verder: “Als we weten dat je fan bent van een bepaald footballteam en je rijdt op de avond van een belangrijke wedstrijd richting het stadion, kunnen we al raden waar je naartoe onderweg bent. We zouden je dan kunnen vragen of we vast een parkeerplaats voor je moeten reserveren en je opnieuw informeren over de snelste route.”

Dit soort services zijn natuurlijk niet nieuw: Google werkt al jaren op deze manier en is continu bezig de service uit te breiden. Toyota wil het echter ook op andere gebieden toepassen. “Als we – bijvoorbeeld via Facebook- weten dat je een kindje verwacht, kunnen we al raden dat je niet op zoek bent naar een sportauto. Als blijkt dat je een actieve fietser bent, is het wellicht leuk om je een leenauto met een fietsendrager mee tegeven.” Wel benadrukt de manager dat het delen van deze informatie altijd op vrijwillige basis zal gebeuren: “Je zult er altijd expliciet toestemming voor moeten geven”.

Bron: autoweek.nl

Tesla's 'amfibie-auto' nog in leven:


21-06-2016
autoblog autoweetjes

Tesla's CEO Elon Musk bewijst wederom dat hij over een stevige dosis doorzettingsvermogen beschikt. Project 'duikbootauto' blijkt namelijk nog volop in leven te zijn.

Twee jaar geleden schreven we over een bijzondere aanschaf van Tesla-CEO Elon Musk. De excentrieke topman telde namelijk liefst 630.000 euro neer voor de bijzondere Lotus Esprit uit de James Bond film The Spy Who Loved Me. Destijds maakte Musk kenbaar interesse te hebben in een zogeheten 'submersible car'. Op zijn Twitter-pagina heeft Musk nu aangegeven dat het project nog fier overeind staat.

"Voor wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken rond de auto uit The Spy Who Loved Me: ik ben nog altijd van plan een sportieve onderwater-auto te maken die ook op de weg kan rijden," schrijft Musk op zijn Twitter-pagina. "Het is maar een zijproject met beperkte potentie voor de markt," voegt de CEO er aan toe. We hoeven dus geen in seriegebouwde onderwater-Tesla te verwachten. Wel is het niet ondenkbaar dat een zeer kleine oplage daadwerkelijk te koop zal worden aangeboden. We wachten af.

Bron: autoweek.nl

aantal vorige eigenaren auto
Vorige eigenaar auto achterhalen: Als de auto erg veel eigenaren heeft gehad kan dat duiden op een auto met problemen. Zo kunnen er dure reparaties onderweg zijn waardoor de vorige eigenaar gekozen heeft de auto snel van de hand te doen. Ook kan de auto een verontrustend schadeverleden hebben. Stel aan particulieren autoverkopers..... Lees hier meer over het achterhalen van vorige eigenaren occasion.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
ontwerp auto
Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
auto toekomst
De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel....... Lees hier meer over auto van de toekomst.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes