Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws en een aanbod van oldtimers, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


Toyota Prius Plug-In krijgt zonnepaneel:


21-06-2016
autoblog autoweetjes

Toyota geeft de Prius Plug-in Hybrid een aangepast uiterlijk mee ten opzichte van de reguliere Prius. Die uiterlijke verschillen beperken zich niet alleen tot de voor- en achterzijde. De Prius-met-stekker zal namelijk ook met een zonnepaneel op het dak beschikbaar komen.

In maart konden we kennismaken met de Prius Plug-in Hybrid, de stekkerversie van de huidige nieuwe generatie Toyota Prius. Zowel aan de voor als achterzijde is de Prius Plug-in duidelijk te onderscheiden van zijn reguliere hybride-broer. In zowel het thuisland als Europa kunnen klanten hun stekker-Prius van een zonnepaneel op het dak voorzien.

Ook de vorige generatie Prius was met een zonnepaneel te krijgen, al dienden de zonnecellen toen slechts voor het ondersteunen van zaken als airconditioning. In de nieuwe Prius Plug-In is het systeem daadwerkelijk verbonden met het accupakket. Volgens Toyota verbetert het de efficiëntie met om en nabij de tien procent. Stroom die tijdens het rijden wordt opgewekt, zal ook nu voor interne elektronica worden gebruikt. Stroom die tijdens het parkeren wordt gewonnen, wordt wel naar het accupakket gezonden.

Helaas voor de Amerikaanse markt: het zonnepaneel zal zijn weg voorlopig niet naar Noord-Amerika vinden. De zonnecellen zijn op versterkt glas gemaakt, een materiaal dat bij een ongeluk mogelijk kan breken of kan versplinteren. In de Verenigde Staten voldoet dat niet aan de veiligheidseisen.

Bron: autoweek.nl

Toyota wil kunstmatige intelligentie binnen vijf jaar inzetten in de auto:


20-06-2016
autoblog autoweetjes

Autofabrikant Toyota wil binnen vijf jaar kunstmatige intelligentie ontwikkelen die in de auto kan worden ingezet.

Het bedrijf kondigde eind 2015 al aan een miljard dollar investeren in de ontwikkeling van de technologie. Die investering moet voor het einde van 2020 resultaat opleveren, aldus Gill Pratt, de CEO van het onlangs opgerichte Toyota Research Institute.

Eerder deze maand zette ook concurrent Honda al een onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie op. Ford en Volkswagen hebben al langer zo'n afdeling.

Auto's met zelfrijdende functies zijn nu voor een belangrijk deel afhankelijk van sensoren om botsingen voetgangers en andere auto's te voorkomen. Om auto's ook beter te laten reageren op dingen buiten "de enkele rijstrook", zal Toyota afhankelijk zijn van kunstmatige intelligentie.

"De intelligente auto zal moeten bepalen hoe een ontwijkende manoeuvre wordt uitgevoerd", aldus Pratt. "Het zal een soort beschermengel worden die parallel met de bestuurder stuurt en remt."

Bron: nu.nl

Nissan werkt aan EV met stroom uit bio-ethanol:


15-06-2016
autoblog autoweetjes

Nissan heeft met zijn elektrische modellen als de Leaf een grote focus op elektrische auto's. De Japanners maken nu bekend te werken aan een bijzondere variant op dat de EV-formule.

Een reguliere EV krijgt zijn stroom geleverd van een accupakket, een groep batterijen die met een stekker of tijdens bijvoorbeeld afremmen wordt opgeladen. Nissan is voornemens het over een andere boeg te gooien en werkt aan de ontwikkeling van een Solid Oxide Fuel-Cell (SOFC) voor het opwekken van de benodigde elektriciteit. Waterstoftanks zijn niet aan boord, wel een tank met bio-ethanol.

De SOFC is een brandstofcel die werkt met een vaste oxide, keramiek, als elektrolyt tussen de anode en de kathode. De voor de brandstofcel benodigde waterstof wordt aan boord in een omvormer gegenereerd door bio-ethanol om te zetten in waterstof. Nissan mikt op een actieradius van 600 kilometer, vergelijkbaar met die van conventioneel aangedreven auto's en brandstofcelauto's op waterstof.

Zoals we bij meer brandstofcelauto's zien, projecteert Nissan tussen de elektromotor en de brandstofcel een accupakket. Dit is hoofdzakelijk bedoeld om direct elektriciteit aan de elektromotor te kunnen leveren (brandstofcellen zelf werken namelijk met een kleine vertraging en dat wil je natuurlijk niet wanneer je het gaspedaal intrapt). Daarnaast kan dankzij de accu ook (korstondig) meer vermogen naar de elektromotor gestuurd worden dan het geval is met alleen brandstofcellen. Het accupakket is dus eigenlijk een soort energiebuffer.

In tegenstelling tot bij brandstofcellen die werken met waterstof uit een tank aan boord, komt er bij het systeem van Nissan wél CO2 vrij. Dit ontstaat in de omvormer op het moment dat de vrijkomende koolstof uit de ethanol reageert met de zuurstof uit de lucht. Omdat het hier om bio-ethanol gaat zegt Nissan dat het systeem CO2-neutraal werkt.

Bio-ethanol wordt vervaardigd uit onder andere mais en suikerriet. Met name in Zuid-Amerikaanse landen is het een veel gebruikte brandstof voor personenauto's. Hierbij moet de kanttekening geplaatst worden dat de massale productie van suikerriet in landen als Brazilië ook negatieve impacten hebben op mens en omgeving. Zo is er eindeloos veel water nodig voor de productie van het gewas en wordt er veel grond gebruikt voor de productie ervan, waardoor voedselproductie niet overal even hoog op de prioriteitenlijst staat.

Bron: autoweek.nl

Mercedes-Benz zet groot in op elektrisch rijden:


14-06-2016
autoblog autoweetjes

Mercedes-Benz gaat de komende twee jaar zeven miljard euro investeren in elektrisch rijden. Van ieder model moet er ook een (semi-)elektrische variant komen.

Elektrisch rijden:

Mercedes-Benz komt dit jaar nog met de zevende en achtste plug-in hybride. Dat worden de GLC Coupé 350 e en de E 350 e, beide met de aandrijflijn die we al kennen uit de C- en GLC-Klasse: een 2,0 liter viercilinder die ondersteund wordt door een elektromotor. De komende jaren moet er van ieder model van het merk een (semi-)elektrische variant komen. Bij Smart wordt dat dit jaar al gerealiseerd. Van zowel de Fortwo, Forfour als de Fortwo Cabrio komt ook een 'Electric Drive' variant.

Waterstof:

Mercedes-Benz werkt ondertussen ook aan het eerste model op waterstof, de Mercedes-Benz GLC F-Cell. Die auto gaat er van buiten uitzien als een doodnormale GLC, maar wordt onderhuids compleet anders.

Bron: autovisie

Larry Page investeert fors in vliegende auto:


14-06-2016
autoblog autoweetjes

Larry Page, één van de oprichters van Google, investeert meer dan 100 miljoen euro in de ontwikkeling van vliegende auto’s. Het grootste deel van het geld gaat naar een bedrijf dat hijzelf in 2010 oprichtte.

Dat bedrijf heet Zee.Aero, is gevestigd in Mountain View in Californië en heeft inmiddels 150 medewerkers. Business Insider meldt dat Page ook geld heeft gepompt in Kitty Hawk, dat vorig jaar werd opgericht. Beide bedrijven jagen de droom na die heel veel startende ondernemers in de afgelopen decennia hebben gehad, maar het feit dat Page er nu zo uitgebreid in investeert is goed nieuws voor het concept. Page stelt zelf dat er binnen vijf tot tien jaar een doorbraak plaatsvindt in de ontwikkeling van de vliegende auto.

Zee.Aero is de puur hypothetische fase inmiddels voorbij. Naar verluidt zouden er twee prototypes klaarstaan waarmee regelmatig testvluchten worden gemaakt. Die ‘auto’s’ zijn volgens Bloomberg eenvoudiger van opzet dan het exemplaar op de bovenstaande patentschets, die al in 2011 werd ingediend. Dat uitgerekend een Google-topman zo nauw betrokken is bij het concept van de vliegende auto is natuurlijk geen toeval. Google is druk in de weer met autonoom rijden en de techniek die daarvoor nodig is kan ook gebruikt worden in een vliegende variant.

Hoewel 100 miljoen een heleboel geld blijft weet Larry Page het bedrag aardig te relativeren. De CEO van Google’s moederbedrijf Alphabeth inc. is naar verluidt goed voor zo’n 33,1 miljard dollar en behoort daarmee tot de vijftig allerrijksten.

Bron: autoweek.nl

Verzamelen? Begin een oldtimer verzameling!


13-06-2016
autoblog autoweetjes

Wie een verzameling wil beginnen, begint al snel te denken aan een postzegel- of muntenverzameling. Wie een echte unieke verzameling wil kiest voor een oldtimer verzameling! Wie een oldtimer heeft, weet hoe zuinig je ermee moet omgaan want een oldtimer wordt steeds meer als een investering gezien.

Wanneer er een automodel langer dan 25 jaar niet meer gefabriceerd wordt, spreekt men van een oldtimer. Nederland telt in 2015 ongeveer 297.000 oldtimers. Daarnaast hoeft de APK voor voertuigen ouder dan 30 jaar slechts eens in de 2 jaar plaats te vinden.

Maar welke oldtimers zijn populair?

Duitse merken als Volkswagen, Mercedes en BMW doen het altijd goed. Maar ook Amerikaanse merken als Ford en Italiaanse merken als Alfa Romeo en Fiat zijn populair bij verzamelaars.

Wie een erg gewilde oldtimer wil, kiest voor de Duitse Mercedes 190-SL. Tot 1963 werden er circa 25.000 auto’s gemaakt van dit model. Het was één van de meest succesvolle convertibles van die tijd. Dit model is helaas erg lastig te vinden, veelal werden deze modellen naar Amerika verscheept.

Echter heeft Europa’s snelst groeiende online veilinghuis Catawiki al eerder een Mercedes 190-SL in de oldtimerveiling gehad. Dit exemplaar was gebouwd in 1959 en had slechts 66.300 km op de teller. Deze Mercedes 190-SL had een crème kleur en rood lederen interieur. Meld u nu aan bij Catawiki en blijf op de hoogte als er weer een Mercedes 190-SL ter veiling wordt aangeboden.

Wie andere interessante oldtimers online wil bekijken, kan de oldtimers pagina van online veilinghuis Catawiki bezoeken.

Tekst: autoweetjes.com

Rijden we over enkele jaren massaal op waterstof?


13-06-2016
autoblog autoweetjes

De elektrische auto is inmiddels volledig ingeburgerd. Maar hoe komt het eigenlijk dat de waterstofauto nog niet omarmd is? Geen verjaardag gaat voorbij of waterstof-auto’s zijn onderwerp van gesprek ‘dat wordt het helemaal hè’. En het mooie is, de toekomst van de fuel cell nadert rapper dan menigeen vermoedt.



Bron: autovisie

09-06-2017
autoblog autoweetjes

Volvo en Autoliv gaan vanuit hun joint venture Zenuity samenwerken met Nvidia. Het Amerikaanse Nvidia gaat Zenuity ondersteunen op het gebied van kunstmatige intelligentie, bij de ontwikkeling van software voor autonoom rijdende auto's.

Eerder dit jaar werd bekend dat Volvo Cars en Autoliv een samenwerkingsverband aangaan voor de ontwikkeling van veiligheidssystemen en techniek voor zelfrijdende auto's. Die joint venture, Zenuity genaamd, gaat nu in zee met techbedrijf Nvidia. Nvidia houdt zich bezig met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, die Zenuity kan toepassen in hun verder zelf ontwikkelde software. Uiteindelijk moet dit onder andere leiden tot een level 4 autonome Volvo in 2021. Dat houdt in dat de auto in staat is volledig zelfstandig van A naar B te rijden.

";Met de samenwerking met Nvidia bevinden Volvo Cars, Autoliv en Zenuity zich in de voorhoede van de snelgroeiende markt van de ontwikkeling van systemen die autonoom rijden mogelijk maken. Bovendien brengt het de ontwikkeling van autonoom rijdende Volvo's in een stroomversnelling', zegt Håkan Samuelsson, CEO van Volvo over de samenwerking.

Autoliv, één van de grootste producenten van veiligheidssystemen voor de auto-industrie, zal de verkoop en distributie van software die uit Zenuity voortkomt op zich nemen. Volvo zal dus als eerste merk profiteren, maar het is dus goed denkbaar dat de software op den duur ook door andere merken zal worden gebruikt.

Bron: autoweek

Nieuw actief veersysteem voor Audi A8:


09-06-2017
autoblog autoweetjes

De nieuwe Audi A8 laat niet lang meer op zich wachten. De Duitsers laten alvast zien wat het onderstel van het topmodel in huis heeft. Het actieve veersysteem is onder andere in staat om zich schrap te zetten voor oneffenheden in het wegdek.

Hoewel de onthulling van de nieuwste Audi A8 nog tot 11 juli op zich laat wachten, is Audi uiteraard niet te beroerd om ons alvast warm te maken voor hun nieuwe toplimousine. Zo krijgt de auto een veersysteem dat in staat is om de auto voor te bereiden op oneffenhedden in het wegdek. Via een camera die 18 keer per seconde de weg voor de auto scant, wordt de vering van elk wiel door hun eigen 48-volt elektromotor op precies het goede moment in de benodigde stand gebracht. Volgens Audi houdt dat de koets optimaal trillingsvrij.

Verder moet het actieve veersysteem in bochten ervoor zorgen dat de A8 stabiel blijft en niet teveel overhelt. Dat is overigens geen noviteit, want zoiets doet bijvoorbeeld het Active Curve System van Mercedes ook al.

Niet alles aan het veersysteem van de A8 richt zich trouwens op rijgedrag en comfort. Als de auto een dreigende botsing op de flank registreert, veert de A8 aan die kant tot 8 centimeter extra op, zodat de klap opgevangen kan worden door de sterke delen zoals de dorpels.

De onthulling van de nieuwe A8 staat zoals gezegd voor 11 juli gepland. Dankzij het nieuwe MLBevo-platform moet de auto flink lichter zijn dan de huidige generatie. Designtechnisch verwachten we een stevige evolutie van de huidige A8, met wat meer invloeden van de Prologue Concept.

Bron: autoweek

Niveau 4 moet mogelijk zijn in 2025


09-06-2017
autoblog autoweetjes

Afgaande op alle persberichten en toespraken gaat de komende acht jaar een hoop veranderen op de weg. Inmiddels laat ook Honda van zich horen: in 2025 wil het merk autonoom rijden op niveau 4 beschikbaar maken.

De Japanners hebben zich tot nu toe relatief stilgehouden als het aankomt op autonoom rijden. Het zijn vooral de Europese merken die hun toekomstplannen luidkeels van de daken schreeuwen. Maar dat betekent bepaald niet dat ze stilzitten in het land van de rijzende zon. Nissan is immers al aardig op weg met ProPilot, Toyota heeft met een ernstig aangepakte Lexus LS 600 hL een serieuze poging tot autonoom rijden op de weg en nu laat ook Honda eindelijk van zich horen.

Op een mediabijeenkomst deze week gaf Honda te kennen dat er plannen zijn om in 2025 auto's te introduceren die dankzij een eigen AI-systeem in staat zijn om op niveau 4 zelfstandig te rijden. Dat houdt in dat het systeem onder de meeste omstandigheden volledig autonoom kan rijden; alleen bij slechte weersomstandigheden moet de bestuurder alert zijn.

Honda zegt voor die tijd al met niveau-3-auto's te komen; in 2020 wil de fabrikant al diverse auto's hebben rondrijden die op snelwegen grotendeels zelfstandig kunnen rijden. Bestuurders moeten in niveau-3-auto's wel altijd alert blijven om in te kunnen grijpen.

Bron: autoweek

Tesla jagers zetten door:


08-06-2016
autoblog autoweetjes

Faraday Future lijkt een nieuwe speler om in de gaten te houden. Het in de Verenigde Staten gevestigde en door Chinees geld beademde bedrijf is nu al voornemens om autonome auto's in Michigan te gaan testen.

Dat blijkt uit berichtgeving van het veelal goed geïnformeerde Engadget. Faraday Future zou bij de autoriteiten van Michigan navraag hebben gedaan hoe het kentekenplaten voor autonome auto's kon aanvragen. Dat duidt er uiteraard op dat minimaal één model van Faraday Future zonder sturende chauffeur zich een weg door het verkeer wil gaan banen. Volgens Faraday Future zouden de platen alleen nodig zijn om "prototypen en diens voorzieningen" te testen.

Het jonge bedrijf valt ambitie niet te ontzetten. Faraday Future wist eerder al Tesla's vice-president James Chen te 'kapen' van Tesla. Het uiteindelijke modellenaanbodmoet dankzij een modulair platform - Variable Platform Architecture geheten - uit onder andere een cross-over, een full-size SUV, een Coupé met aflopende daklijn en een sportauto gaan bestaan. Van verbrandingsmotoren wil Faraday Future niets weten, het bedrijf zegt puur voor elektrische aandrijflijnen te gaan. In januari werd met veel spektakel de FFZero1 Concept gepresenteerd, een dankzij vier elektromotoren 1.000 pk sterke hypercar met een extravagant uiterlijk.

Bron: autoweek.nl

TomTom hengelt Volvo binnen als klant:


08-06-2016
autoblog autoweetjes

TomTom gaat de ingebouwde infotainmentsystemen van Volvo voorzien van digitale kaarten en navigatiesoftware. De woensdag bekendgemaakte deal is de eerste tussen de Amsterdamse navigatiespecialist en het Zweedse automerk. Financiële details werden niet vermeld.

Vanaf 2019 zullen alle nieuwe Volvo's voorzien zijn van de navigatiediensten van TomTom. Het contract is een flinke opsteker voor het Nederlandse bedrijf, dat concurreert met onder meer Google Maps en HERE, de vroegere navigatietak van Nokia die vorig jaar werd opgekocht door de Duitse autobouwers Audi, BMW en Daimler.

De verkoop van losse navigatiekastjes, die op het dashboard of de voorruit worden bevestigd, loopt al een paar jaar sterk terug. De verkoop van software, kaarten en verkeersinformatie voor bijvoorbeeld smartphones en ingebouwde navigatiesystemen wordt daardoor steeds belangrijker voor TomTom.

Hoewel TomTom nog altijd veruit het grootste deel van zijn omzet haalt uit de verkoop van gadgets en software aan consumenten, neemt het aandeel van de zakelijke markt toe. Daarnaast zijn goede contacten met de autobranche om een andere reden van levensbelang. Net als andere technologiebedrijven wil TomTom graag een rol spelen bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Bron: autoweek.nl

Fiat Chrysler topman: Elektrische auto's hebben niet de toekomst:


08-06-2016
autoblog autoweetjes

Veel autofabrikanten zweren bij een toekomst voor de elektrische auto. Denk aan Nissan, Tesla of Mercedes-Benz. Fiat Chrysler-topman Sergio Marchionne ziet het anders. Volgens hem zijn elektrische auto’s niet de oplossing voor duurzame mobiliteit.

De nummer zeven:

Fiat Chrysler staat momenteel als de zeven grootste autoconcern in de boeken, achter Toyota, General Motors, Volkswagen Group, Hyundai, Ford en Nissan. Marchionne heeft zo zijn twijfels of het maken van elektrische auto’s wel winstgevend zal zijn op de langere termijn en of de techniek de juiste oplossing is voor duurzame mobiliteit.

Winst maken?

“Ik weet niet of je al je kosten terugverdient, laat staan winst maakt, met behulp van elektrische auto’s”, zegt Marchionne in een interview met het Britse Car Magazine. Het juiste antwoord ligt volgens Marchionne elders, zonder dieper in te gaan op het onderwerp. Mogelijk ziet Marchionne een toekomst in waterstof.

Wij maken auto's, verkopen ze en maken winst.

Marchionne heeft wel een sterke mening over Tesla. Dit Amerikaanse automerk maakt van de elektrische auto een icoon, net als de iPhone is uitgegroeid tot een icoon op smartphonegebied. Marchionne: “Wij maken geen iPhones. Wij maken auto’s, verkopen ze en kunnen onze rekeningen betalen.”

Fiat 500e:

Fiat Chrysler is dus terughouden met het uitbrengen van volledig elektrische auto’s. De introductie van de Fiat 500E is nooit een succes geweest. Het autoconcern moet per verkocht model duizenden euro’s toeleggen. Fiat brengt de 500e momenteel alleen in Californië aan de man.

Bron: zerauto.nl

Futuristisch rubber van Michelin:


08-06-2017
autoblog autoweetjes

Intelligente banden, wat moeten we ons daar nu weer bij voorstellen? Michelin heeft daar zo zijn eigen ideeën over en introduceert de Visionary Concept.

Terwijl de ene na de andere fabrikant zijn toekomstvisie geeft voor de komende tien jaar en zaken als elektrisch en/of autonoom rijden bijna dagelijks de revue passeren, kunnen ook de onderdelenleveranciers niet achterblijven. Zodoende maakte Michelin vorige week de Visionary Concept-band wereldkundig, een geavanceerd en intelligent staaltje rubber dat je volgens de Franse bandenboer nooit hoeft op te pompen.

De Visionary-banden zijn helemaal klaar voor de toekomst. Om te beginnen zijn ze niet gevuld met lucht, waardoor ze ook niet lek kunnen raken. Ze danken hun stijfheid aan een soort honingraatstructuur (zie foto) die door de gehele band loopt. Bovendien zijn ze volledig gemaakt van gerecyclede materialen, die na gebruik wederom te recyclen zijn. Michelin meldt echter dat de banden een heel autoleven mee moeten kunnen.

3D-printer:

Een tweede interessante eigenschap is het feit dat het profiel uit een 3D-printer komt. Mocht het profiel versleten zijn, dan print je dus gewoon een nieuw loopvlak uit. Het mooie daarvan is dat je niet meer materiaal verbruikt dan nodig is. Switchen tussen zomer- en winterbanden is dankzij de printbare profielen eveneens een koud kunstje.

In onderstaande video toont Michelin een soort printstations waar je banden van een nieuw profiel kunt laten voorzien, klaar terwijl u wacht. Het is slechts een kwestie van een paar minuten en je kunt bij wijze van spreken vanuit de woestijn een sneeuwlandschap betreden.

Als kers op de taart zijn de banden 'connected' met de auto, waardoor je informatie over je banden of advies voor een te kiezen profiel op het beeldscherm getoverd krijgt.

Of de Visionary Concept ooit leverbaar wordt, is natuurlijk afwachten, maar het is desondanks interessant om te zien dat ook de bandenwereld bepaald niet stilzit.


Bron: autoweek

Volvo en Autoliv slaan handen ineen met Nvidia:


aantal vorige eigenaren auto
Vorige eigenaar auto achterhalen: Als de auto erg veel eigenaren heeft gehad kan dat duiden op een auto met problemen. Zo kunnen er dure reparaties onderweg zijn waardoor de vorige eigenaar gekozen heeft de auto snel van de hand te doen. Ook kan de auto een verontrustend schadeverleden hebben. Stel aan particulieren autoverkopers..... Lees hier meer over het achterhalen van vorige eigenaren occasion.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
ontwerp auto
Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
auto toekomst
De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel....... Lees hier meer over auto van de toekomst.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes