autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws en een aanbod van oldtimers, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


Mitsubishi Outlander eenvoudig te hacken:


06-06-2016
autoblog autoweetjes

De Mitsubishi Outlander PHEV is via de bijbehorende app relatief eenvoudig toegankelijk voor kwaadwillenden, zo ontdekte een Engels ICT-beveiligingsbedrijf.

Steeds meer auto's worden geleverd met een app waarmee je allerlei functies van de auto op je smartphone kunt bedienen. Zo ook de Mitsubishi Outlander PHEV, maar waar bij andere merken de communicatie tussen smartphone en de auto via een door de fabrikant gecontroleerd netwerk gaat, heeft Mitsubishi gekozen voor een systeem waarbij de verbinding rechtstreeks verloopt, via WiFi. Dat maakt het goedkoper te bouwen en scheelt de kosten van een internetverbinding, maar de keerzijde is dat het de auto relatief gemakkelijk toegankelijk maakt voor derden, zo stelde het Britse Penetration Testing and Security Systems Partners (PTP) proefondervindelijk vast. Het netwerk van de Outlander is weliswaar voorzien van een wachtwoord, maar dat is volgens PTP veel te zwak: een beetje hacker is er zo achter en kan dan de koplampen bedienen, de airco inschakelen, het laadproces onderbreken of, en daar gaat pesten over in criminaliteit, het alarm uitschakelen.

PTP ontdekte niet alleen dit gat in de beveiliging, maar verzon ook een - provisorische - oplossing. Door in de app naar 'settings' te gaan en 'cancel VIN-registration' te kiezen, ontkoppel je alle mobiele apparaten en wordt de WiFi van de auto in slaapstand gezet, waarna het niet meer toegankelijk is voor kwaadwillenden.

We hebben Mitsubishi Motor Sales Nederland benaderd met de vraag of dit probleem ook de in ons land geleverde auto's betreft, maar nog geen antwoord gekregen. Zodra we dat hebben, komen we met een update.

Bron: autoweek.nl

Google wil autonome auto beleefd laten claxonneren:


03-06-2016
autoblog autoweetjes

Google heeft het druk met het ontwikkelen van zijn technologie voor autonome auto's. Niet alleen moet de auto veilig een weg door het verkeer kunnen vinden, er moeten hem ook een aantal gedragsregels worden aangeleerd.

Maandelijks licht Google de huidige stand van zaken toe van zijn 'Self-Driving Car Project'. Deze maand informeert de technologie-gigant over de beleefdheid van zijn zelfstandig rijdende auto.

Beleefdheid lijkt over de bestuurder te gaan, maar bij de afwezigheid van een persoon is het de auto die bepaalde gedragsregels moet kennen. Google zegt dat zijn autonome auto's "[...]beleefd en bedachtzaam de claxon zullen gebruiken, alleen als het de situatie veiliger kan maken".

Wanneer een auto achteruit rijdt en een Google-auto wel heel dicht nadert, geeft de zelfstandig toeterende auto bijvoorbeeld twee korte "geluidsmeldingen" om de bestuurder van de andere auto te attenderen. In echt gevaarlijke situaties zal de auto een luid geluid laten klinken. Google heeft de auto zelfs bijgebracht hoe medeweggebruikers op het getoeter kunnen reageren. De computer is dan in staat af te wegen of het gebruik van de claxon gewenst en veilig is.

Ook in het feit dat Google's auto volledig elektrisch is, schuilt een gevaar. Om voetgangers en fietsers op de hoogte te brengen van de aanwezigheid van de auto, zegt Google diverse 'motorgeluiden' te hebben getest. Van het geluid dat een orka maakt tot de typische zoom van elektrische apparaten, uiteindelijk is gekozen voor een "unieke stem" waarvan het volume - net als bij auto's met een verbrandingsmotor - toeneemt bij accelereren. Het geluid moet vriendelijk en futuristisch zijn, aldus Google.

Bron: autoweek.nl

Kia gaat ook waterstofauto’s leveren:


01-06-2016
autoblog autoweetjes

Dat Hyundai lekker bezig is op waterstofgebied is geen nieuws, maar dat ook zustermerk Kia de beschikking krijgt over de bijzondere brandstof wisten we nog niet. Vanaf 2020 moet de productie voorzichtig op gang komen.

Hyundai loopt al jaren mee met de voorhoede op waterstofgebied. Al in 2012 verscheen de Fuel Cell-versie van de IX35, een auto die -zij het mondjesmaat- het productiestadium zowaar wist te halen. Daarmee lopen de Koreanen netjes in de pas met die andere waterstof-koploper, Honda.

Tot nu toe werd er nooit gesproken over de toepassing van de bijzondere techniek in de auto’s van zustermerk Kia, maar daar komt vandaag verandering in. Het doel is om in 2020 1.000 waterstof-Kia’s op de weg te zetten. Een voorzichtig begin, dat echter wel duidelijk maakt dat waterdruppeltjes uit de uitlaat niet aan Hyundai zijn voorbehouden. Wel blijft Hyundai de kar trekken en komt dat merk dus als eerste met een spirituele opvolger van die IX35.

Als concept-car zagen we overigens al eerder een Kia op waterstof: in 2008 toonde het merk de Mohave FCEV, een forse SUV met brandstofcel (foto).

Tussen neus en lippen door maakt Kia ook duidelijk dat er – niet geheel onverwacht- een plugin-versie van de hybride Niro komt. Als die auto halverwege 2017 wordt gepresenteerd hebben we inmiddels ook kennisgemaakt met de PHEV-versie van de Optima Wagon. De nieuwe Picanto en Rio verschijnen zelfs al in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt.

Bron: autoweek.nl

Deze week onder de hamer, Ferrari - 348 TS - 1990:


30-05-2016F 119 AS Original - 25.000 originele Km.

Ferrari - 348 TS 1990, in uitstekende staat, rood, zwart lederen interieur, ASI gouden plaat, met slechts 25.000 originele kilometers, 221 Kw, nieuwe banden, sportuitlaat.

Bekijk meer foto’s en de lopende biedingen

Het volledige aanbod oldtimers vindt u op Catawiki oldtimerveiling

Tesla anticipeert op vraag naar accu's:


20-05-2016
autoblog autoweetjes

Tesla heeft grote verwachtingen van de Model 3. Gezien de vele reserveringen van de baby-Tesla anticipeert het bedrijf nu op de eventueel groeiende vraag naar accupakketten.

Samsung, LG Chem en SK Innovation behoren tot de drie grote kanshebbers die wellicht de nieuwe accupakketten voor de Model 3 mogen gaan produceren. Tesla zoekt naar nieuwe leveranciers om te anticiperen op de stijging van vraag naar accupakketten die de nieuwe Model 3 met zich mee zal brengen. Dat meldt GreenCarReports.

LG Chem is geen onbekende van Tesla. Het bedrijf was verantwoordelijk voor de accupakketten in de alom bekende Tesla Roadster. Ook had LG Chem een vinger in de pap bij het ontwikkelen van de accupakketten voor de Chevrolet Volt. De Zuid-Koreaanse leverancier heeft de grootste kans om te slagen bij Tesla in verband met lagere prijzen en het feit dat ze snel kunnen leveren bij de gigafabriek van Tesla in Nevada.

Panasonic is echter de primaire acculeverancier. Het bedrijf sloot in 2014 een deal met Tesla en kondigde eind vorig jaar aan zo'n 500 miljoen dollar te investeren in de gigafabriek. Vorige maand heeft Tesla nog een deal gesloten voor het lithium-gedeelte van de accu's. Pure Energy Minerals Limited en Bacanora Minerals Ltd. zullen de fabriek in Nevada gaan voorzien van het benodigde lithium.

De bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over een eventuele tegenvallende productie. Waar Tesla eerst zei 500,000 auto's per jaar te willen produceren aan het einde van het decennium, heeft Tesla de ambitie dat al in 2018 te bewerkstelligen. Maar liefst 373,000 bestellingen zijn er binnengekomen voor de Model 3 sinds Tesla de telefoonlijnen heeft opengezet.

Bron: autoweek.nl

Vijfmaal nul NCAP-sterren in India:


19-05-2016
autoblog autoweetjes

Weer een donkere dag voor de veiligheid van auto's in opkomende markten. Global NCAP heeft in India vijf auto's op de muur afgevuurd. Het resultaat? Vijfmaal nul sterren.

Dat het met de eisen voor veiligheidsvoorzieningen in auto's in opkomende markten anders is gesteld dan elders in de wereld, blijkt wederom. Global NCAP - de internationale tak van de NCAP - heeft in India een vijftaal auto's aan botsproeven ondervonden. Alle vijf gingen ze met nul sterren huiswaarts.

Het ging om de Renault Kwid, Suzuki Celerio, Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio en Hyundai Eon. De Celerio is hier ook op de markt, maar is hier wel voorzien van bepaalde veiligheidsmiddelen. Tijdens de Euro NCAP wist de Celerio namelijk drie sterren binnen te halen.

De Renault Kwid is volgens de Global NCAP zelfs in een aantal uitvoeringen getest. Zelfs een versie met bestuurdersairbag - iets dat veelal niet het geval is in de basisversies in landen als India - wist geen ster te scoren. Renault India heeft al aangegeven het model aan te passen.

De overige nul-sterren modellen zijn hier niet op de markt. De Hyundai Eon heeft ook niets met onze i10 te maken. In 2014 gaf de Global NCAP al aan geschokt te zijn over destijds verkregen erbarmelijke testresultaten. Vorig jaar gaf de organisatie aan af te willen van 0 sterren auto's. India is overigens niet het enige land waar dergelijke slecht scorende auto's op de markt zijn. Ook in Zuid-Amerika worden geregeld auto's getest die geen enkele ster weten te halen.

Bron: autoweek.nl

Audi geeft autonoom rijdende testauto ‘Jack’ menselijke trekjes:


18-05-2016
autoblog autoweetjes

Audi heeft opnieuw bewezen een leidende rol te hebben op het gebied van autonoom rijden. De jongste testauto van het merk, de Audi A7 piloted driving concept, kortweg ‘Jack’ genaamd, heeft niet alleen geleerd om alle rijmanoeuvres op de snelweg geheel zelfstandig uit te voeren; hij reageert ook op welhaast menselijke wijze op andere weggebruikers. ‘Jack’ past zijn rijstijl automatisch aan de omstandigheden en het overige verkeer aan – het is een testauto met goede sociale vaardigheden.

Audi blijft grote stappen zetten op het gebied van autonoom rijdende auto’s. ‘Jack’ – de interne koosnaam voor het testmodel Audi A7 piloted driving concept – rijdt nog natuurlijker. Dit wordt geïllustreerd door de wijze waarop hij op bijna menselijke wijze reageert op potentieel gevaarlijke situaties. Zo houdt ‘Jack’ nu meer tussenafstand bij het passeren van vrachtwagens. De A7 Sportback wijst andere weggebruikers er ook op dat hij gaat inhalen door de richtingaanwijzer in te schakelen en langzaam richting de rijbaanmarkering op te schuiven – net als menselijke bestuurders dagelijks doen.

De coöperatieve houding van ‘Jack’ komt met name tot uiting als andere auto’s naar de rijbaan willen wisselen waar hij op rijdt. De testauto beslist dan – aan de hand van het geselecteerde rijprofiel – of hij moet accelereren of remmen, afhankelijk van wat het meest handig is voor overige weggebruikers. Een andere nieuwe feature: desgewenst kan het navigatiesysteem een route selecteren die het hoogste percentage trajecten biedt waar autonoom gereden kan worden.

Superbrein:

Het superbrein van Audi’s autonoom rijdende auto wordt gevormd door de centrale rijassistentie-controller, zFas genaamd. Deze maakt gebruik van high-performance processoren om de input van sensoren realtime te evalueren en een model van de omgeving van de auto te creëren. Dit model geeft een zo duidelijk mogelijk beeld van de actuele (verkeers)situatie. Daarmee kan het zFas-systeem van tevoren kijken welke manoeuvres er nodig zijn. Hij kan met andere woorden in de toekomst kijken.

De toekomst is connected en dat geldt vooral voor autonoom rijden. Op termijn zullen auto’s en infrastructuur intensiever met elkaar communiceren. Gezamenlijke informatie-interfaces zijn hier een belangrijke voorwaarde voor; die zorgen ervoor dat de voordelen van autonoom rijden beter benut kunnen worden op snelwegen. Het gedigitaliseerde testtraject op de Duitse A9 – dat is aangekondigd door het Bundesministerium für Verkehr und digitale Infrastruktur – biedt perfecte omstandigheden om toekomstige functies en concepten te testen en door te ontwikkelen. Audi test hier de technische mogelijkheden van de Car-to-X communicatie – onder reële omstandigheden dus.

Bron: autoplus.nu

Deze week onder de hamer, Volkswagen - Golf Cabrio - 1984:


17-05-2016Mooie Volkswagen golf cabriolet met in goede staat verkerende Lederen bekleding .

Golf cabriolet 55 kW benzine motor - Bouwjaar 1984.

Afgelezen km stand 156283 km - Apk 24-03-2017.

Dit voertuig kan bezichtigd en afgehaald worden in Leeuwarden, Nederland.

Bekijk meer foto’s en de lopende biedingen

Het volledige aanbod oldtimers vindt u op Catawiki oldtimerveiling

Elektrische BMW i-Next komt in 2021:


13-05-2016
autoblog autoweetjes

De volledig elektrisch aangedreven BMW iNext komt over vijf jaar op de markt. Volgens de Duitse automaker zal de auto op den duur de 7-Serie sedan verdringen als het vlaggenschip van BMW. Dat werd donderdag bekendgemaakt, voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van BMW..

Met de iNext kan BMW onder meer de concurrentie aan met Tesla in de markt voor elektrisch aangedreven luxe-auto's. BMW voelt al langer stevige concurrentie van traditionele merken als Mercedes en relatieve nieuwkomers als Tesla. Daarbij investeert de Duitse grootmacht in innovaties op het gebied van elektrische en zelfrijdende auto's. De automaker bestempelde de iNext als de nieuwe drijvende kracht achter die innovaties.

Naast de verschuiving naar elektrisch rijden, breidt BMW ook uit in mobiliteitsdiensten, nu autobezit onder consumenten minder belangrijk lijkt te worden. Vorige maand kondigde BMW aan met zijn 'car-sharing dienst' de sprong naar de Verenigde Staten te wagen.

Bron: autoweek.nl

Deze week onder de hamer, Volkswagen T2B Westfalia uit 1973:


10-05-2016Origineel NL - 1.6 4 cilinder – Ongerestaureerd.

In deze originele staat zie je ze niet vaak meer. Een prachtige niet gerestaureerde Westfalia VW T2B.

Het is een origineel Nederlands geleverde auto met NL papieren. Boekjes aanwezig, Uniek exemplaar voor de verzamelaar. Bekijk meer foto’s en de lopende biedingen

Het volledige aanbod oldtimers vindt u op Catawiki oldtimerveiling

De 7 stappen van een gestolen navigatiesysteem:


09-05-2016

aantal vorige eigenaren auto
Vorige eigenaar auto achterhalen: Als de auto erg veel eigenaren heeft gehad kan dat duiden op een auto met problemen. Zo kunnen er dure reparaties onderweg zijn waardoor de vorige eigenaar gekozen heeft de auto snel van de hand te doen. Ook kan de auto een verontrustend schadeverleden hebben. Stel aan particulieren autoverkopers..... Lees hier meer over het achterhalen van vorige eigenaren occasion.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
ontwerp auto
Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
auto toekomst
De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel....... Lees hier meer over auto van de toekomst.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes