Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


Tesla wapent zich tegen biologische wapens :


09-05-2016
autoblog autoweetjes


De term hepa filter is inmiddels genoegzaam bekend bij het grote publiek, zeker het hooikoortsgevoelige deel ervan. Tesla claimt een filtratiesysteem te hebben ontwikkeld dat honderd keer efficiënter is dan standaard autofilters. Zó efficiënt dat het inzittenden beschermt tegen biologische wapens.

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie wordt luchtverontreiniging nu beschouwd als 's werelds grootste milieugerelateerde risico voor de gezondheid, met meer dan 3 miljoen doden per jaar als resultaat. Dit is meer dan 2 keer het aantal mensen dat jaarlijks overlijdt in een auto-ongeluk.

Geïnspireerd door de luchtfiltratie systemen die bijvoorbeeld worden gebruikt in ziekenhuizen en de ruimtevaart, ontwikkelde Tesla een hepa filtratiesysteem dat in staat is om de buitenlucht te ontdoen van pollen, bacteriën en andere vervuiling voordat ze de cabine binnenkomen. Daarnaast wordt de lucht in de cabine systematisch gereinigd.

Het luchtfiltratie systeem is getest in de echte wereld, van snelwegen in Californië tijdens de spits, tot stinkende moerassen, stortplaatsen en weilanden vol met koeien op het platteland, tot de grote smogsteden in China. Om nog een stap verder te gaan, en het complete systeem te testen in een omgeving waar precies en nauwkeurig de atmosferische omstandigheden gecontroleerd kon worden heeft Tesla een Model X in een grote bubbel gezet die in extreme mate vervuild was (een hoeveelheid van 1,000 µg/m³ aan PM2.5 versus de limiet van EPA voor ‘goede’ luchtkwaliteit van 12 µg/m³).

Vervolgens activeerde het team de aparte Bioweapon Defense Mode. Het systeem had in minder dan 2 minuten de lucht in de Model X volledig gereinigd. De techniek had het verontreinigniveau van een extreem gevaarlijke 1,000 µg/m³ teruggebracht tot waarden zo laag dat ze niet detecteerbaar waren voor de meetinstrumenten. Bovendien zal hij ook de lucht buiten de auto reinigen, zo maakt hij de omgeving beter voor de mensen om je heen.

Hoewel deze test werd gedaan met een Model X, geldt hetzelfde voor de Model S. Tesla blijft de microgeometrie en chemische samenstelling van de eerste en tweede filters verbeteren. Deze filters zijn makkelijk te vervangen, zo meldt Aftersales Magazine.

Bron: autointernationaal.nl

Tesla schroeft zijn productiedoelen op:


05-05-2016
autoblog autoweetjes

Tesla gaat vanaf 2018 zijn productiedoelen opvoeren naar een half miljoen auto’s per jaar. Hier was al eerder sprake van maar toen sprak men het over 2020. Voor dit jaar staat de doelstelling om tussen de 80 en 90.000 nieuwe modellen S en X te leveren. De omzet van Tesla is het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk gestegen. Wel zullen er twee belangrijke productiemanagers het bedrijf verlaten. De reden daarvan is de vertragingen, problemen en terugroepactie van Model X.

Google in samenwerking met Fiat Chrysler voor verdere ontwikkeling zelfrijdende auto’s:


04-05-2016
autoblog autoweetjes

Google gaat samen met Fiat Chrysler de techniek voor zelfrijdende auto’s uitproberen. De auto waar het als eerste op zal worden toegepast is de Chrysler Pacifica Hybrid. In eerste instantie zal het om een kleine honderd prototypes gaan.

Google is al ruim twee jaar bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, maar heeft nog niet eerder rechtstreeks met een autofabrikant samengewerkt. Fiat Chrysler was hiervoor al langer opzoek naar een partner. Door deze samenwerking kunnen de kosten in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s zowel voor Google als voor Fiat Chrysler aanzienlijk worden terug gebracht.

Volvo test zelfrijdende auto's:


28-04-2016
autoblog autoweetjes

Volvo begint volgend jaar met praktijktests met zelfrijdende auto's in Londen. Een aantal Britse gezinnen krijgt een gedeeltelijk autonome XC90 ter beschikking voor dagelijks vervoer.

Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar een aantal gezinnen dagelijks met een (gedeeltelijk) zelfrijdende XC90 op pad gaat. In 2018 moeten er honderd van deze testauto's rondrijden. De voertuigdata die wordt verzameld, in combinatie met persoonlijke feedback van de inzittenden, moet Volvo verder op weg helpen bij het klaarstomen van autonome voertuigen.

Het testproject, dat Drive Me London heet, vindt plaats in Londen. De auto's gaan dus druk stadsverkeer meemaken, wat de testresultaten extra waardevol maakt. Volvo heeft zichzelf als doel gesteld dat er in 2020 geen zwaargewonden of zelfs doden meer vallen onder inzittenden van nieuwe Volvo's. Autonoom rijden moet dit doel haalbaar maken.

Bron: autoweek.nl

Berlijn gaat elektrisch:


26-04-2016
autoblog autoweetjes

De Duitse overheid is van plan ongeveer 1 miljard euro uit te trekken voor de promotie van elektrische auto's. Berlijn wil dat volgend jaar een vijfde van de auto's in Duitsland op elektriciteit rijdt. Dat meldde persbureau Reuters op basis van inzage in documenten van het Duitse ministerie van Financiën.

Kopers van een elektrische auto's zouden een bijdrage van 5000 euro moeten krijgen, terwijl voor hybride-auto's een subsidie van 3000 euro verstrekt zal worden. De subsidies worden naar verluidt niet gegeven bij aankoop van elektrische auto's van meer dan 60.000 euro.

Volgens de documenten wil de overheid dat de industrie gaat bijdragen aan de aanschafsubsidies, die lopen zolang er geld beschikbaar is. Het ministerie van Financiën wilde geen commentaar geven op het bericht.

Bron: autoweek.nl

Volvo monteert Lounge Console in S90:


26-04-2016
autoblog autoweetjes

Volvo toont in China een interieurconcept op basis van de S90 waarbij de passagiersstoel plaats maakt voor een zogeheten ‘Lounge Console’.

De Zweden monteerden deze console, die dienst kan doen als voetenbank, tafel, spiegel en opbergvak, eerder in de XC90. Het opmerkelijke ding is behalve bovenstaande eigenschappen voorzien van een fors scherm, zodat de persoon rechts achterin helemaal niets meer te wensen heeft.

Het passagiersstoel-alternatief is niet het enige nieuws in dit S90-interieur. Net als in z’n grote broer zien we het opperluxe ‘Excellence’-interieur met twee aparte achterstoelen en een forse middentunnel. De kap die moet voorkomen dat de chauffeur al te veel meekrijgt van wat er achterin gebeurt verdient een speciale vermelding .

De console bevindt zich nog in de conceptfase, maar we verwachten binnenkort minstens een Excellence-versie van de S90 mét passagiersstoel te mogen verwelkomen.

Bron: autoweek.nl

Tesla lanceert Destination Charging in Europa:


25-04-2016
autoblog autoweetjes

Tesla heeft z’n ‘Destination Charging’-concept overgeheveld naar Europa. Met het netwerk laadstations wordt een vakantie of weekendje weg met de auto nog aantrekkelijker voor Teslarijders.

Het Supercharger-netwerk kenden we al, maar met Destination Charging kunnen Tesla’s vanaf nu ook worden opgeladen op populaire vrijetijdsbestemmingen als hotels en resorts, populaire stadscentra of bij populaire wintersportoorden. Destination Charging sluit dus naadloos aan op de Superchargers, die je voor veel van die bestemmingen nu eenmaal ook nodig hebt. De ‘bestemmingsladers’ laden niet zo snel als de laadpalen uit het reeds bestaande netwerk, maar met 100 km bereik per uur kun je ook na een relatief korte stop in bijvoorbeeld een restaurant weer een eind rijden.

Op dit moment zijn er 150 Destination Chargers in Europa, verspreid over 14 landen. Tesla belooft hier in de komende maanden honderden extra laadpunten aan toe te voegen.

Bron: autoweek.nl

Automatische piloot halveert kans op ongeluk:


25-04-2016
autoblog autoweetjes

Tesla's Autopilot-functie verlaagt volgens Tesla-CEO Elon Musk de kans op auto-ongelukken met 50 procent.

Dat zei Musk in een gesprek met de Noorse minister van Transport en Communicatie, aldus Electrek. Musk heeft het hier over de eerste versie van Tesla's Autopilot-functie, waarmee auto's bijvoorbeeld automatisch van baan kunnen wisselen.

"We kunnen het gemiddelde aantal kilometers zien dat wordt gereden voordat de airbag wordt ingeschakeld. Zelfs met deze vroege versie van onze technologie, is dit twee keer zo goed als dan wanneer een mens aan het stuur zit."

Musk hoopt dat deze statistieken helpen bij het gerust stellen van wetgevers en automobilisten over zelfrijdende auto's. "Het is belangrijk dat we met een grote hoeveelheid data en miljarden gereden kilometers kunnen zeggen dat het veiligheidsniveau definitief hoger ligt bij zelfrijdende auto's dan bij normale auto's".

Eerder deze maand maakte Musk bekend dat Tesla-eigenaren inmiddels zo'n 75 miljoen kilometer aan data hebben geleverd aan het bedrijf.

Tesla denkt de tweede, volledig autonome versie van Autopilot binnen twee jaar te kunnen uitbrengen. Of die auto's dan ook in gebruik kunnen worden genomen hangt af van de regel- en wetgeving.

Bron: autoweek.nl

BMW en Daimler weigerden samenwerking Apple-auto:


21-04-2016
autoblog autoweetjes

BMW en Daimler hebben geweigerd om met Apple samen te werken aan een auto van de iPhone-maker.

'De elektrische auto van Apple zal nu vermoedelijk worden geproduceerd door het Oostenrijkse Magna, meldt de Duitse krant Handelsblatt.

Eerder berichtte ook de Frankfurter Allgemeine Zeitung al over een samenwerking tussen Apple en Magna, dat eerder verantwoordelijk was voor de productie van Mini's.

Volgens Handelsblatt zijn de onderhandelingen tussen met BMW en Daimler gestaakt omdat de bedrijven het niet met Apple eens konden worden over de opslag van data van bestuurders.

Apple zou zijn auto willen koppelen aan eigen clouddiensten, maar de Duitse fabrikanten zouden dat onveilig hebben gevonden. Geen van de bedrijven heeft bevestigd dat er daadwerkelijk gesprekken hebben plaatsgevonden.

Vanuit een kantoor in Berlijn zou een klein groepje Apple-experts werken aan het voorbereiden van de productie van de Apple-auto, die in 2019 of 2020 wordt verwacht.'.

Bron: autoweek.nl

Sleutel aan je pols met Jaguar Activity Key:


19-04-2016
autoblog autoweetjes

De nieuwe Jaguar F-Pace is een Sports Utility Vehicle en de Britten komen daarom met de Jaguar Activity Key voor om je pols, zodat je wild kunt doen en de sleutel(bos) in de auto kunt laten. Dat werkt heel makkelijk, weten we inmiddels.

De traditionele autosleutel krijgt langzaamaan zijn opvolgers. Sleutelbaarden zijn sleutelkastjes of sleutelkaarten geworden en Mercedes biedt op de nieuwe E-Klasse al de mogelijkheid om de auto met je smartphone te openen en te starten. Jaguar komt met de Activity Key, bedoeld om de auto af te sluiten terwijl je de originele sleutel(bos) in de auto laat liggen.

Om je pols.


Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je er op uit trekt naar het bos of het strand en de sleutel niet wilt bevuilen of verliezen. Met de Jaguar Activity Key om je pols sluit en open je de F-PACE (later ook andere modellen) door de Activity Key tegen de J van het JAGUAR-embleem op de achterklep te houden. Dit kan alleen wanneer de originele sleutel in de auto ligt. Ook handig is de Jaguar smartwatch-app die komende zomer voor elke Jaguar beschikbaar is. Daarmee is met een druk op de knop de actieradius af te lezen en de klimaatregeling in te schakelen.Bron: autovandaag.nl

NS Stations in zee met bouwer van snellaadstations:


19-04-2016
autoblog autoweetjes

Fastned heeft een overeenkomst gesloten met NS Stations voor de bouw van drie snellaadstations voor elektrische auto's.

Op braakliggende terreinen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen snellaadstations gebouwd worden, maakt Fastned dinsdag bekend. NS Stations is eigenaar van deze terreinen.

Fastned werkt aan een Europees netwerk van snellaadstations langs snelwegen. De overeenkomst met NS Stations biedt het bedrijf de mogelijkheid ook op verschillende stedelijke locaties neer te strijken .

De komende tijd wordt besproken of er op nog meer locaties snellaadstations gebouwd zullen worden..

Fastned heeft inmiddels vijftig stations op A-locaties langs de snelweg. Volgens het bedrijf neemt de behoefte toe om ook in steden snel elektrische auto's te kunnen opladen..

"Het is een mooie overeenkomst omdat NS Stations diverse gronden in bezit heeft die zich bevinden aan de rand van grotere steden. Wij willen graag snellaadstations langs uitvalswegen van steden realiseren zodat mensen niet meer afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van laadpalen", zegt Fastned-directeur Michiel Langezaal.

Elektrische auto's kunnen in gemiddeld twintig minuten opgeladen worden bij een snellaadstation..

Bron: autoweek.nl

aantal vorige eigenaren auto
Vorige eigenaar auto achterhalen: Als de auto erg veel eigenaren heeft gehad kan dat duiden op een auto met problemen. Zo kunnen er dure reparaties onderweg zijn waardoor de vorige eigenaar gekozen heeft de auto snel van de hand te doen. Ook kan de auto een verontrustend schadeverleden hebben. Stel aan particulieren autoverkopers..... Lees hier meer over het achterhalen van vorige eigenaren occasion.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
occasion kopen
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto.... Lees hier meer over aanschaf occasion.
ontwerp auto
Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
auto toekomst
De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel....... Lees hier meer over auto van de toekomst.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes