Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


Autoverleden controleren:


15-03-2016

U wilt een tweedehands auto kopen of heeft twijfels over het verleden van uw huidige auto. U vraagt zich bijvoorbeeld af of de kilometerstand wel klopt of dat de auto in het verleden geen ernstige schade heeft gehad. Vraag bij twijfels een uitgebreid autoverleden/taxatie rapport op. Voor een Nederlandse auto is het autoverleden via het kenteken op te vragen. Voor een ingevoerde auto is dit mogelijk via het chassisnummer van de auto.

verleden geschiedenis auto

Informatie kenteken of chassisnummer/identificatienummer check:


 • Het schadeverleden: heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.

 • De kilometerstand: klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?

 • Het aantal vorige eigenaren: hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?

 • De waarde: wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.

 • Tekst: autoweetjes.com

  Duitsland overweegt blauwe milieusticker:


  14-04-2016
   Duitsland blauwe milieusticker

  Vele Duitse stadscentra kun je met de auto niet bezoeken zonder een zogeheten Umweltplakette. Duitse overheden overwegen nu een nieuwe, blauwe sticker in te voeren.

  Sinds 2008 probeert de Duitse overheid de luchtkwaliteit in diverse steden te verbeteren door de uitstoot van fijnstof te reduceren. Stadscentra en drukke punten of wegen worden aangewezen als milieuzone, waar je alleen met de auto in mag als je een bepaalde sticker - Umweltplakette - op je auto hebt geplakt. De emissieklasse waarin je auto valt, bepaalt welke sticker je tegen welk tarief op je voorruit moet plakken.

  De boete voor het niet hebben van een passende milieusticker, is inmiddels vastgesteld op 80 euro. Daarnaast heeft de Duitse overheid plannen om een blauwe sticker in het leven te roepen voor nog nader te bepalen zones. Hier is nogal wat ophef over. De blauwe zones zouden alleen bedoeld zijn voor auto's met Euro 6-motoren. Voor benzine- en dieselmotoren gaat het om auto's vanaf september 2014. Voor lichte bedrijfswagens - diesels - gaat het zelfs om september 2015. Mochten de plannen doorgaan, dan kan de blauwe sticker spoedig ingevoerd worden. Ter compensatie moet het openbaar vervoer in de 'blauwe zone' aantrekkelijker worden gemaakt.

  Bron: autoweek.nl

  Toyota uBox voor 'Generation Z':


  14-04-2016
  autoblog autoweetjes

  Studenten van de Clemson University in de Verenigde Staten hebben zich de laatste twee jaar beziggehouden met een project voor Toyota. Het eindresultaat is hier en draagt de naam uBox.

  Studenten van het International Center for Automotive Research (CU-ICAR) van de Clemson University, hebben de uBox in elkaar gezet: een auto die 'Generatie Z', de volgende generatie autokopers, moet aanspreken.

  Volgens de samenwerking tussen Toyota en de studenten is de uBox een auto die 'jonge entrepreneurs' aan zich moet binden die zowel als kantoor als als vrijetijdsauto moet kunnen dienen. De auto heeft een relatief lage vloer, verwijderbare stoelen op rails en een interieur dat aan te passen is met onderdelen uit de 3D-printer. Onder de kap een niet nader gespecificeerde volledig elektrische aandrijflijn.

  Bron: autoweek.nl

  Bovag houdt symposium over data bestuurders:


  12-04-2016
  autoblog autoweetjes

  Bovag wil dat niet de fabrikant, maar de bezitter zeggenschap heeft over de data die verzameld wordt door auto’s. Zij zouden zelf moeten kunnen bepalen wie deze data in handen krijgt.

  Vorig jaar bleek al dat de ANWB zich zorgen maakt over de privacy van autobezitters, deze keer is het de Bovag die aan de bel trekt. De brancheorganisatie houdt vanmiddag een symposium over het onderwerp, maar nu is al duidelijk dat de ingezamelde informatie op dit moment in het bezit komt van autofabrikanten, die het onder meer gebruiken om onderhoudstermijnen flexibeler te maken.

  Vooral het feit dat het niet duidelijk is wat er nog meer met de ingezamelde data gebeurt baart de Bovag zorgen: “Privacy is een randvoorwaarde. De bestuurder of eigenaar van een auto moet weten dat er een hele lijst aan gegevens vrijkomt en toestemming geven voor verspreiding, of dat juist niet toestaan.

  Bron: autoweek.nl

  Autonome Ford ziet in het donker:


  12-04-2016
  autoblog autoweetjes

  Ford test in de Verenigde Staten met een autonoom prototype van de Fusion, de auto die wij als Mondeo kennen. De Amerikanen zijn erin geslaagd de auto ook 's nachts zelfstandig te laten rijden.

  Bovenstaande wist de autonome Fusion voor elkaar te krijgen zónder ingeschakelde verlichting. Een verlaten woestijnweg werd gekozen omdat het daar extra donker is.

  Ford heeft met zijn test aangetoond dat zijn LiDAR lasertechniek ook zonder van licht afhankelijke camera's kan presteren. Radar, sensoren en computersoftware wisten de auto prima op de weg te houden.

  De Fusion maakt gebruik van 3D-kaarten, compleet met informatie over de weg, markeringen en geografische en topografische oriëntatiepunten. Via onder andere radar en lasertechniek wordt de exacte positie van de auto op de weg bepaald.

  Ford zegt verder het aantal autonome prototypen dat het heeft rondrijden, te verdrievoudigen. Daarmee komt het aantal autonome Fusions uit op dertig stuk, waarmee Ford test in Californië, Arizona en Michigan.

  Bron: autoweek.nl

  Nieuw systeem moet stootstrip vervangen:


  12-04-2016
  autoblog autoweetjes

  Kiekert, specialist in slotmechanismes voor de auto-industrie, heeft een systeem ontwikkeld dat moet voorkomen dat een autodeur tijdens het openen een obstakel raakt. Een groep studenten bedacht het idee.

  De groep studenten kwam op het idee tijdens de Duitse ‘Bussiness@School’ wedstrijd, die uitdaagt tot het bedenken van dit soort lucratieve oplossingen. Dat er brood zit in de ‘i-Protect’, zoals het apparaat heeft, bewijst het Kiekert door een deal met de bedenkers te sluiten.

  Het huidige prototype van i-Protect bestaat uit een sensor onder de buitenspiegel en een systeem dat in staat is de deur daadwerkelijk tot stilstand te brengen als er een obstakel gesignaleerd wordt. Het mechaniek gebruikt weinig stroom en kan de deur in iedere gewenste of noodzakelijke positie tot stilstand brengen, wat het in- en uitstappen ook nog eens zou moeten vergemakkelijken. De i-Protect bevindt zich nog in de conceptfase, Kiekert bekijkt momenteel hoe het het systeem in zoveel mogelijk auto’s kan toepassen.

  Bron: autoweek.nl

  Toyota werkt aan ‘beschermengel’ voor noodsituatie:


  08-04-2016
  autoblog autoweetjes

  Toyota werkt aan een virtuele hulpchauffeur. Het hulpje moet zichzelf bij noodsituaties inschakelen om de controle over het voertuig over te nemen en een ongeluk te voorkomen

  Naast de volledige controle overnemen, kan de virtuele hulp ook subtiel het rijgedrag van de menselijk chauffeur aanpassen om gevaar te voorkomen, zo vertelt CEO van Toyota’s researchafdeling Gill Pratt aan Technology Review. Volgens hem is de ‘Guardian Angel’ vergelijkbaar met de hulp bij het remmen in een noodsituatie. “Net zoals remhulp werkt, is er een virtuele chuaffeur dat probeert te voorkomen dat je je als chauffeur in de nesten werkt".

  Om het systeem te testen en menselijke reacties beter te begrijpen wil Toyota een enorme hangar als testfaciliteit inrichten. Een simulator zal daar realistische situaties voorschotelen aan het systeem, zodat duidelijk wordt hoe een menselijke bestuurder reageert als de auto ingrijpt. Bijzonder is dat het stuur bij een ingreep in de ingeslagen positie blijft staan: de wielen kunnen dus onafhankelijk van het stuur hun richting kiezen, en dat is voor het eerst.

  Bron: autoweek.nl

  introductie van de nieuwe Audi A4 Allroad:


  Het meest opvallend aan de auto is de komst van een nieuw soort quattro-vierwielaandrijving.

  07-04-2016  Bron: autoweek.nl

  Faraday Future treedt in voetsporen van Tesla:


  05-04-2016
  autoblog autoweetjes

  De bollebozen van Faraday Future zitten niet stil. Naast hun volledig elektrische hypercar die in januari werd gepresenteerd, is er een teaserfilmpje met een aantal modelvarianten. Het modulaire platform wat te zien is, moet de basis vormen voor meerdere modellen.

  Faraday Future laat meerdere configuraties van het modulaire platform (Variable Platform Architecture) zien, waarbij wordt aangegeven dat ze meerdere modellen op het platform willen ontwikkelen. We zien een crossover, een SUV, een coupé SUV en een sportauto.

  Het lijkt erop dat het bedrijf een volledig elektrisch modellengamma uit gaat rollen. Begrijpelijk, kijkend naar de populariteit van Tesla. In januari verscheen, na een hoop teasers, de FFZero1 concept ten tonele. Vier elektromotoren zijn in die hypercar goed voor een vermogen van 1.000 pk, een 0-100-acceleratie die minder dan drie seconden in beslag neemt en een topsnelheid van 320 km/h..  Bron: autoweek.nl

  Gefraudeerde kilometerstanden groter probleem dan gedacht:


  04-04-2016
  autoblog autoweetjes

  Het aantal tellerstanden dat wordt teruggedraaid is volgens meerdere Nederlandse autogarages een groot probleem. Dit blijkt uit een onderzoek onder 378 Nederlandse autogarages.

  In Nederland hebben meer dan 160.000 voertuigen een onjuiste tellerstand volgens de RDW. Dit komt neer op circa 1.8% van het totaal aantal voertuigen dat in Nederland is geregistreerd.

  Uit een onderzoek onder 378 autogarages in Nederland, blijkt dat 41 procent de afgelopen zes maanden te maken heeft gehad met een gefraudeerde kilometerstand. Verrassend is dat autogarages aangeven hier 7,4 procent van de keren mee te maken te hebben. Ook geeft het onderzoek aan dat de percentages het hoogst zijn in de provincies Zuid- en Noord-Holland, namelijk 9,6 procent. Het laagst zijn de cijfers Friesland en Limburg, waar autogarages aangeven dat zij in minder dan 3 procent van de gevallen hier mee te maken hebben gehad.

  Ten slotte geeft 13,8 procent aan een toename te merken van voertuiggegevens waarmee gefraudeerd wordt ten opzichte van een jaar eerder.

  U heeft langs de kilometerstand ook twijfels over het verleden en schadeverleden van uw huidige of toekomstige auto? Vraag dan een uitgebreid autoverleden/taxatie rapport op. Voor een Nederlandse auto is het autoverleden via het kenteken op te vragen. Voor een ingevoerde auto is dit mogelijk via het chassisnummer van de auto.

  Bron: kentekencheck.nu

  oldtimer
  Een oldtimer aanschaffen: doen of niet? Vrijwel iedereen heeft een mening over oldtimers; sommige mensen vinden oldtimers het einde en zien het zelfs als statussymbool, anderen vinden het helemaal niks en zij kiezen liever .voor een moderne auto. Maar welke punten moet je in overweging nemen bij de keuze voor een oldtimer? Het is een feit dat oldtimers...... Lees hier meer over aanschaf oldtimer.
  veiligheid
  Auto en veiligheid: auto's worden steeds veiliger. Vroeger maakte de fabrikanten zich daar nog nauwelijks druk over. Er waren maar een paar rijke mensen die zich een auto konden veroorloven. En de snelheid van een auto was niet hoger dan een lopend persoon. Je hoefde alleen niet te lopen. Met de komst van de T - Ford  (eerste productieauto) werd de auto voor...... Lees hier meer over veiligheid auto.
  autoverzekering
  Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
  onderrhoud
  Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit... Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
  autoweetjes
  Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
  cursus autokennis
  Cursus of opleiding autotechniek: Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden bij het volgen van een opleiding of cursus autotechniek. Zo heb je de MBO en HBO beroepsgerichte autotechniek opleidingen, waarbij het dan in de meeste gevallen de bedoeling is in de autotechniek (automonteur) aan het werk te gaan. Maar ook voor mensen die als hobby aan hun eigen..... Lees hier meer over cursus autotechniek.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes