Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


Smartphone draadloos opladen in Opel ADAM:


31-03-2016
 Smartphone draadloos opladen in Opel ADAM

De Opel ADAM is optioneel leverbaar met een draadloze telefoonoplader. Er is dus helemaal geen oplaadkabel meer nodig. Het draadloos oplaadsysteem is binnen handbereik gepositioneerd in de middenconsole vlak voor de versnellingspook. Door de smartphone op de juiste plek te leggen kan het opladen beginnen.

Met de draadloze telefoonoplader in combinatie met het IntelliLink infotainmentsysteem, inclusief Bluetooth en Apple CarPlay, onderscheidt de Opel ADAM zich opnieuw op het gebied van hightech connectiviteit. De WiFi-hotspot en Opel OnStar zorgen ervoor dat ADAM-rijders volledig ‘connected’ zijn zonder dat er een kabel aan te pas komt.

De draadloze telefoonoplader maakt gebruik van magnetische inductie. Op vrijwel alle uitvoeringen van de Opel ADAM, en binnenkort ook op de Opel Corsa, is het draadloos oplaadsysteem optioneel leverbaar voor €135,- inclusief BTW. Om draadloos te kunnen laden is een telefoon nodig met een zogenaamde Qi-ontvanger of Powermat-functie. In sommige smartphones is deze techniek standaard ingebouwd, voor andere toestellen is een externe ontvanger noodzakelijk.

Bron: autoplus.nu

OSW - Voor een Zorgeloze Verkoop van uw Auto, Motor, Caravan, Camper of Boot:


29-03-2016
osw auto verkopen

Uw oude auto inruilen, zelf verkopen of de verkoop uitbesteden?


U bent in het bezit van een auto, maar u wilt deze graag vervangen voor een jongere of andere auto. Zowel bij het kiezen van een gebruikte, als bij een nieuwe auto, zal de oude auto meestal verhandeld moeten worden. Zo is het natuurlijk mogelijk om zelf uw auto te koop aan te bieden. Met name als u de auto goed onder de aandacht wilt brengen, zitten daar, over het algemeen, advertentiekosten aan vast. Daarbij is het lastig om de dagwaarde van de auto te bepalen. Helaas moeten we hierbij ook de criminaliteit niet vergeten. Met name bij duurdere auto’s is het maar de vraag wie u over de vloer krijgt. Bij eventuele verkoop zal ook de betaling en het overschrijven van het kenteken goed moeten verlopen. En wat te bedenken als de auto na een korte tijd mankementen vertoont en men u daar verantwoordelijk voor stelt? Wellicht zijn dit punten om toch voor een andere optie te kiezen.

Auto inruilen:


Als de nieuwe auto bij een garage of autohandelaar wordt gekocht, is het in de meeste gevallen mogelijk om uw oude auto in te ruilen. Het is wel zo dat het aankoopbedrag van de auto dan hoger kan liggen. Hierdoor lijkt het dat u voor de oude auto een hoger inruilbedrag ontvangt. Als u bij een garage of autohandelaar een auto koopt zonder inruil is de onderhandelingspositie vele malen gunstiger. Het aankoopbedrag zal in de meeste gevallen dan ook een stuk lager uitvallen.

Autoverkoop uitbesteden aan automakelaar:


Door de verkoop van uw auto uit te besteden heeft u nergens meer omkijken naar. U bent vrij man bij het kopen van uw nieuwe auto. Voor het uitbesteden van de verkoop van uw auto is het verstandig om voor een professionele automakelaar te kiezen. Omdat ook in deze branche minder positieve namen voorkomen is het wel van belang voor het juiste bedrijf te kiezen. Door een eigen taxateur en samen te werken met RDW erkende autodealers is OSW een goed voorbeeld van een professionele automakelaar. De taxateurs van OSW hebben uitgebreide kennis van benzine, diesel, hybrides en elektrische auto’s.

osw auto verkopen

Hoe gaat de verkoop via uitbesteding automakelaar is zijn werk?


Wij nemen hierbij het eerder genoemde OSW als voorbeeld. De werkwijze is eigenlijk heel eenvoudig. Als eerste meldt u op www.osw.nl geheel gratis en vrijblijvend uw auto aan. De automakelaar van OSW gaat voor u onderhandelen met RDW erkende autodealers binnen hun vast en betrouwbaar netwerk. Uiteraard proberen zij daarbij de beste prijs te ontvangen. Na de onderhandelingen hoort u wat u voor de auto kunt ontvangen. U kunt de vorderingen volgen middels uw persoonlijke OSW-account. Indien u akkoord gaat met het bod, kan de auto bij u worden opgehaald. Daarbij zal de auto gelijk betaald en gevrijwaard worden. Ook bij de afhandeling worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Door het succes van slagen is OSW naast personenauto’s ook beschikbaar voor onderhandelingen in bedrijfswagen, caravans, campers, boten en motoren. Het aanmelden, taxeren en verkopen van uw voertuig is dus helemaal gratis. Lees meer over de werkwijze van OSW.

Tekst: autoweetjes.com

App halveert smartphonegebruik achter stuur:


25-03-2016
 App halveert smartphonegebruik achter stuur

Een app die werd ontwikkeld in opdracht van een verzekeraar, zorgt voor een halvering in het smartphonegebruik door jongeren achter het stuur.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) onderzocht de effecten van de app. Een groep 18 tot 24 jarige jongeren maakte twee maanden gebruik van de app en streden tegen elkaar om zoveel mogelijk punten te halen. Hoe meer kilometers je maakt zonder je smartphone te gebruiken, hoe meer punten je scoort. Je zet de app aan als je gaat rijden en hij stopt met optellen van punten als de telefoon wordt gebruikt. 44 procent las wel eens een bericht en 28 procent beantwoordde onder het rijden. Tijdens het gebruik van de app halveerde dat.

Het doel van de app is niet alleen het verminderen van smartphonegebruik bij bestuurders, maar ook een stukje bewustwording van het gevaar. Uiteindelijk moet het resulteren in minder ongelukken. De app, die AutoModus heet, is gratis te downloaden.

Bron: autoweek.nl

Auto en motor-accessoires:


24-03-2016

Auto en motor accessoires zijn interessant voor iedereen. Of je nou praat over de echte autoliefhebbers die op zondagochtend onder de motorkap hangen of aan hun motor sleutelen, of de gezinnen met kinderen compleet met een uitgebreide audio en video-installatie in de auto: je ziet het overal. Auto accessoires zijn hot! En als het op accessoires voor voertuigen aan komt, kun je kiezen uit duizenden en nog eens duizenden producten uit vele verschillende categorieën. Denk aan: alarm en beveiliging, audio & monitoren, decoratie, onderdelen, radars en gps trackers en ga zo maar door.

auto en motor accessoires

In deze blog kijken we naar drie van deze categorieën en de interessante koopjes die je daar tegenkomt.

Auto decoratie:


Auto decoratie kan tegenwoordig heel ver gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze monsters: niet gek, he?

auto en motor decoratie

auto en motor decoratie

auto en motor decoratie

Natuurlijk hebben we niet allemaal een Lamborghini voor de deur staan. Maar niet gevreesd: je kan het ook heel simpel houden. Dat doe je bijvoorbeeld als volgt: wil je niet je hele auto in een (dure) wrap wikkelen, bestel dan een enkele auto-sticker en plak deze op de plaats waar jij hem wilt hebben. Dat kan al zo simpel zijn als het plakken van een panda-sticker op je zijspiegel (zie afbeelding).

zijspiegel stickers

Of je kiest voor iets gedurfders. Een metalen sticker van een draak of hagedis die zelfs uitsteekt. Daardoor valt je auto nog meer op. Dit soort auto-accessoires zijn ook heel erg leuk als verjaardagscadeau. Of zomaar.

Behalve stickers heb je natuurlijk nog veel meer keus als het op auto of motor-accessoires aan komt. Denk bijvoorbeeld aan hoezen, waarmee je je voertuig afdekt. Of juist versiert voor de komende voetbalwedstrijd.

Ook zijn er allerlei gebruiksvoorwerpen in omloop die als auto-accessoire comfort toevoegen aan het reizen per auto. Zo moet je op je vakantie naar Zuid Frankrijk of Spanje absoluut een zonnescherm meenemen, wil je voorkomen dat de cabine van je auto een oven wordt. Ook kunnen gordijntjes handig zijn voor wie passagiers heeft die willen slapen. Dimmende spiegels kunnen irritatie voorkomen voor als je chauffeurs tegenkomt die met groot licht rijden en ga zo maar door. Veel keus aan auto-accessoires dus in de categorie auto decoratie.

Auto elektronica:


Een andere interessante categorie bestaande uit auto- en motor-accessoires is de categorie ‘Auto elektronica’. Hier vind je de volgende uiteenlopende producten terug: achteruitrij camera’s, parkeersensoren, sigaretaanstekers en USB-opladers waarmee je heel handig je mobiel of tablet oplaadt tijdens het auto rijden. Deze kunnen bijna altijd op het sigaretcontactpunt in je dashboard aangesloten worden.

Auto elektronica

En al deze elektronica is klein maar fijn. Hoe handig is het bijvoorbeeld om een USB-oplader te hebben die je in de auto kunt gebruiken? Twintig jaar geleden hadden we die nog niet, tien jaar geleden waren ze nog zeldzaam. Je moest wachten tot je op je hotelkamer of thuis gearriveerd was, voordat je je mobiele telefoon weer kon opladen. Hetzelfde gold voor laptops. Inmiddels is de technologie zo ver ontwikkeld dat deze opladers steeds efficiënter en kleiner worden. Hierdoor zijn ze ook verkrijgbaar voor motoren—ze worden dan aangesloten op het stroompunt in je stuur. Aan alles is gedacht.

Audio en monitoren:


Twintig jaar geleden betekende een lange rit met de auto veel naar buiten kijken, praten en broodjes eten. Wie kinderen had zorgde voor strips of speelgoed om deze bezig te houden. Wat een contrast met nu.

Audio en monitoren

Tegenwoordig kom je in elke moderne auto een monitor tegen. Als bestuurder is dit handig, want je kan er je route mee plannen en bijvoorbeeld telefoongesprekken mee voeren. Ook worden dit soort monitoren vaak aangesloten op (achteruit rij-)camera’s voor meer gemak tijdens het inparkeren. De bijrijder kan via Bluetooth vaak een draadloze verbinding aangaan en zo tijdens het auto rijden surfen op het internet. Of naar zijn favoriete series kijken. Hetzelfde is natuurlijk mogelijk voor passagiers achterin de auto. Veel extra opties dus, dankzij deze auto-accessoires.

Naast monitoren zijn er natuurlijk ook accessoires die voor muziek zorgen tijdens het rijden. Of je stelt draadloos je favoriete radiostation in. Of neemt een binnenkomend telefoongesprek aan. Want ja, audio-accessoires zijn minstens net zo interessant!

Verrijk je auto of motor met extra accessoires:


Waarom zou je niet profiteren van deze duizenden extra opties? Veel mensen staan niet stil bij hoeveel tijd ze wekelijks—of jaarlijks—in de auto doorbrengen. Of op de motor. Waarom zou je hier niet extra kwaliteit of comfort aan toevoegen?

Auto- en motor-accessoires zijn er in alle soorten en maten. Vaak zijn ze verdeeld over meerdere categorieën. Dit om het zoeken overzichtelijker te maken. Ga zelf eens kijken naar dit soort accessoires. Er zit voor iedereen wat tussen.

Bron: MYXLSHOP.nl

Apps voor BMW 7-auto's nu ook aan te sturen via Android-smartphone:


24-03-2016
 Apps voor BMW

Autofabrikant BMW maakt bekend dat enkele apps voor zijn recente BMW 7-serie voortaan ook aan te sturen zijn via een Android-smartphone: Spotify, iHeartRadio en Pandora.

De muziekdiensten die meegeleverd worden in de wagens van BMW en terug te vinden zijn in het dashboardscherm, waren al veel langer te gebruiken in combinatie met iOS-apparaten. Die ondersteuning is er reeds sinds 2011.

Om er als Android-bezitter gebruik van te maken, moet eerst de BMW Connected-app op het Android-toestel geïnstalleerd worden. Daarna moet er verbinding gemaakt worden via bluetooth.

BMW's Android Auto:


Nu is de functie alleen nog weggelegd voor de 7-serie uit 2016, maar later komt deze ook naar oudere modellen.

Naar verwachting kondigt BMW in de toekomst ook een eigen Android Auto aan, waarbij de dashboard-software volledig op Android rust. Inclusief routebeschrijvingen via Maps, notificaties via Now Cards en integratie met andere Android-apps.

Bron: pcmweb.nl

Nieuwe koplamptechnologie bij Ford:


22-03-2016
 koplamp technologie ford

Bestuurders durven vaak niet met groot licht te rijden omdat ze bang zijn dat ze andere bestuurders verblinden. Ford heeft nu een technologie ontwikkeld waarmee bestuurders optimaal gebruik kunnen maken van hun koplampen zonder andere bestuurders te verblinden. Beter zicht vergroot de verkeersveiligheid in de nacht.

Het door Ford ontwikkelde systeem zorgt voor verblindingsvrij grootlicht gebruik, wat dimmen van koplampen overbodig maakt, doordat lichtstralen die andere bestuurders kunnen verblinden worden geblokkeerd. Dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van de tot nu toe bekende systemen.

Het verblindingsvrij grootlicht is nu al beschikbaar voor de nieuwe S-MAX, Galaxy en Edge. Het systeem werkt samen met het Adaptive Front Lighting System, dat de hoek van de koplampstraal en de intensiteit aanpast op basis van o.a. snelheid, verlichting en stuurhoek. Je bent met dit Ford-systeem dus een heer in het verkeer (of dame) zonder aan veiligheid en overzicht in te boeten.

Bron: auto.blog

Belasting elektriciteit laadpalen gehalveerd:


21-03-2016
 belasting elektriciteit laadpalen

De belasting op elektriciteit van laadpalen die zijn aangesloten op het vaste net, wordt vanaf 2017 gehalveerd. Dat schrijft staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) vrijdag aan de Tweede Kamer. Hij komt daarmee tegemoet aan een motie die door D66 en GroenLinks werd ingediend. De belastingverlaging moet het elektrisch rijden stimuleren.

Wiebes wil het huidige vaste tarief voor de laadpalen gelijkstellen aan dat van de tweede schijf van de energiebelasting. Dat komt erop neer dat de belasting wordt verlaagd van 10,007 cent naar 4,996 cent per kWh.

In het Belastingplan van 2017 zal Wiebes voorstellen dit lagere tarief te hanteren voor de periode van 2017 tot en met 2020.

Verliesgevend:


Om elektrisch rijden te bevorderen, is de aanwezigheid van openbare laadinfrastructuur erg belangrijk, maar op dit moment zijn laadpalen erg duur en op korte termijn zelfs verliesgevend. De investeringskosten zijn hoog en de opbrengsten laag.

Wiebes hoopt dat potentiële autokopers eerder een elektrisch voertuig zullen kopen als het rijden goedkoper wordt. Dat zal volgens de bewindsman dan ten koste gaan van de aanschaf van benzine of dieselauto’s.

"Met deze tariefsaanpassingen verbetert de businesscase voor de openbare laadpalen en wordt laden bij een openbare laadpaal, voor zover het belastingvoordeel wordt doorgegeven in de prijs, goedkoper", aldus Wiebes.

Bron: autoweek

Gesjoemel met kilometerteller? Vraag bij aanschaf auto om tellerrapport:


17-03-2016
 tellerrapport opvragen

In ons land rijden zo'n 163.000 auto's rond waarbij mogelijk is geknoeid met de kilometerteller. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT). Die organisatie adviseert consumenten die op zoek zijn naar een auto: vraag bij aanschaf om het tellerrapport.

Van de 9 miljoen auto's in Nederland rijden er ongeveer 163.000 auto's rond met een 'onlogische tellerstand', waarschuwt de Vereniging Aanpak Tellerfraude. Wie zo'n auto koopt, betaalt mogelijk teveel bij de aanschaf en loopt kans op dure reparaties. Bovendien kan een verkeerde tellerstand een gevaar voor de verkeersveiligheid opleveren, omdat onderhoud doorgaans is gekoppeld aan de kilometerstand.

Onlogische tellerstand:


Bij een logische tellerreeks loopt de kilomerstand op; bij een onlogische reeks is een van de tellerstanden lager dan de vorige. 1,8 procent van de Nederlandse auto's heeft een onlogische tellerstand. Bij tweedehandsjes uit andere landen ligt het percentage zelfs nog hoger. Schattingen lopen uiteen van vermoedelijk 30 tot 50 procent.

Maar wat kun je er als consument aan doen? Vraag de huidige voertuigeigenaar om het zogeheten tellerrapport, zegt de VAT in haar nieuwe voorlichtingscampagne: 'Doe jezelf niet te kort, vraag het tellerrapport'. Of kijk op de website van het RDW , de instantie die de tellerstanden officieel registreert.

U heeft langs de kilometerstand ook twijfels over het verleden en schadeverleden van uw huidige of toekomstige auto? Vraag dan een uitgebreid autoverleden/taxatie rapport op. Voor een Nederlandse auto is het autoverleden via het kenteken op te vragen. Voor een ingevoerde auto is dit mogelijk via het chassisnummer van de auto.

Bron: o.a rtlnieuws.nl

Chip steeds en steeds belangrijker in de auto:


15-03-2016
Chip en auto industrie

In een auto kan van de werking van een chip zomaar een leven afhangen. Bij NXP werken meer dan duizend mensen aan de ontwikkeling van chips voor de auto van de toekomst. Hoe kunnen we het gewicht van auto's lager maken?

Iedere autofabrikant worstelt dagelijks met de vraag. Minder gewicht betekent minder brandstofgebruik, dat weer gelijk staat met milieuvriendelijkheid. Misschien nog belangrijker: de kosten voor de gebruiker kunnen zo naar beneden. Bij NXP werken meer dan duizend mensen dagelijks aan de ontwikkeling van chips die de autofabrikant helpt het gewicht te verminderen. "Onze netwerkchips alleen al zorgen ervoor dat zo'n vijftig kilo aan kabelbomen niet nodig is", zegt Toni Versluijs. Hij is baas van de ontwikkeling van autonetwerken bij NXP. "Maar onze nieuwste netwerken, waaronder onze zeer geavanceerde Flexray, zijn zo betrouwbaar dat er meer kan. Zo zou je sturen en remmen ook via dat netwerk kunnen doen. Dus een sensor die de draaiing van het stuur meet en dat signaal doorgeeft aan de voorwielen, die dan meedraaien. Of de informatie van de rempedaal gaat via het datanetwerk naar de remblokken. Behalve minder gewicht zorgt dat voor vrijheid bij designers. Die lastige en zware stuurinstallatie met stuurstang en de reminstallatie zitten niet meer in de weg." Versluijs geeft een overzicht van de vele chips die NXP voor de auto-industrie produceert. "De grootste volumes bestaan uit de standaard componenten met twee tot acht pootjes. Dat kunnen schakelaartjes zijn in de auto die een raam naar beneden laten gaan of een ruitenwisser aanzetten. Dan komen de sensoren. Voor de veiligheid erg belangrijk zijn ABS- sensoren. Dat automatische remsysteem moet precies weten hoe snel het wiel draait en de chip moet beslissen of er bijgeremd moet worden of dat het wiel moet antiblokkeren."

Belangrijk voor NXP zijn de zogeheten auto-immobilizers. Dat zijn autosleutels met afstandbediening en startonderbreking. "Onze ontwikkelafdeling heeft die systemen uitgebouwd. We hebben al een kaartje dat de chauffeur in zijn zak houdt en de auto vanzelf opent. We gaan naar een systeem waarin de chauffeur op zijn kaartje of slimme telefoon informatie over de auto kan aflezen. Bijvoorbeeld waar hij ook alweer geparkeerd staat. Het communiceert met de auto, zodat je deze alvast kunt voorbereiden op je komst."

Belangrijk voor NXP zijn verder car-entertainment en autonetwerken. "Onze radio- en versterkersystemen herbergen een heleboel intelligentie. Mooi geluid in een auto is echt een vak apart. Nieuw is dat we rekening houden met start-stop-systemen in auto's. De spanningsval bij iedere start wordt hiermee opgevangen. Dit soort systemen maakt ook gebruik van goede autonetwerken. De nieuwste ontwikkeling is een systeem vergelijkbaar met ethernet- verbindingen van computers in huis. Je kan daarmee direct camerabeelden doorsturen naar schermpjes in het dashboard. Het maakt achteruitkijkspiegels overbodig."

Het streven bij auto-elektronica moet altijd nul fouten zijn, zo benadrukt Versluijs. "De eisen voor auto-elektronica zijn begrijpelijkerwijs enorm. Er kunnen immers mensenlevens van afhangen. Chips kunnen gevoelig zijn voor elektrostatische ontladingen. Als die ergens voorkomen, dan is dat wel in een auto. In onze auto-chips hebben we daar uitgebreide bescherming tegen ingebouwd. Datzelfde geldt voor elektromagnetische uitstraling. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de autoradio een brom laat horen als je een raam naar beneden laat gaan. Of dat de airbag uitklapt door die verstoring. Verder moeten onze chips werken van min veertig tot plus 125 graden Celcius en ook nog een autoleven lang meegaan."

Een groot deel van de onderzoekers van NXP houdt zich bezig met hoe de auto van de toekomst. NXP brengt informatie hierover zo gecontroleerd mogelijk naar buiten. Hiermee sluit het bedrijf aan bij de wereld van de auto-industrie waar uit concurrentieoverwegingen nogal geheimzinnig wordt gedaan over toekomstige ontwikkelen. Ook Versluijs laat zich, zelfs niet na aandringen, verleiden tot een vergezicht. "Onze onderzoekers schuiven aan bij die van autofabrikanten om te brainstormen over de toekomst. Dat mogen we alleen als we hier strikt vertrouwelijk mee omgaan. Dus ik moet voorzichtig zijn, voordat BMW leest waar ze samen met ons aan werken voor de serie die in 2018 uitkomt."

Wel wil Versluijs praten over de ontwikkelingen waar het bedrijf al eerder over gecommuniceerd heeft. Zoals het rekeningrijden. Die ontwikkeling is in de regio begonnen, maar de de politiek wil er in ons land niet aan. In andere gebieden werken deze systemen wel. Een belangrijke ontwikkeling is verder de draadloze communicatie van auto's via een netwerk dat veel op wifi lijkt. Dit systeem moet blijven werken, ook als je een vrachtauto, met zijn tonnen aan staal een gigantische stoorzender, passeert. Met draadloze communicatie zijn straks geen verkeersborden nodig. De regels gaan automatisch je TomTom in die aangeeft hoe hard je moet rijden, of je kan inhalen en dat soort zaken. Ook het treintje rijden komt hiermee in zicht omdat via dat netwerk ook tussen auto's onderling kan worden gecommuniceerd."

Samenwerking vindt Versluijs een onmisbaar middel voor de ontwikkeling in de auto-industrie. "Behalve met de grote automerken zitten we ook in werkgroepen die de hele branche beslaan. Een daarvan is aan het onderzoeken hoe van 12 naar 48 volt-systemen over te stappen. Het gebruikt vermogen groeit nog steeds en dat kan makkelijker met een hoog voltage. Verder sluiten we aan bij universiteiten en kennisinstellingen. Want de tijd ligt ver achter ons dat je binnen de hekken van je bedrijf een uitvinding doet die vervolgens door iedereen wordt overgenomen."

Bron:ed.nl

Ga je een tweedehands auto kopen? Hier zijn wat tips!


14-03-2016
tweedehands auto kopen

Ze zijn er genoeg. Websites waar je een tweedehands auto kunt kopen. Maar wat voor auto wil je nou eigenlijk hebben?

Het is natuurlijk zeer belangrijk om te bepalen wat voor auto je wilt, maar vooral wat voor auto je nodig hebt. Wil je een boodschappenauto, een ruime gezinsauto of wil je gewoon een oude bak om mee van A naar B te kunnen. Wat heb je nodig?

Je kunt bij autobedrijven langs gaan, maar het is wellicht handiger om het autoaanbod eerst op internet te bekijken. Ook kun je op bijvoorbeeld de auto van een particulier kopen. Daarvoor is een website als Speurders.nl erg handig. Het is natuurlijk zonde van je tijd en misschien benzine om naar een autobedrijf toe te rijden, terwijl er geen auto’s staan die bij je wensen passen. Kijk daarbij vooral naar de foto’s. Het is prettig om een auto van alle 4 de kanten te zien, zodat je eventuele (opvallende) schade kunt spotten. Ook wat inzichten van de staat aan de binnenkant zijn prettig om te zien. Is de auto zowel binnen als buiten goed onderhouden, dan kan dat een indicatie zijn van een vorige gebruiker die goed met zijn of haar auto omging.

Maar dan ben je er nog niet. Je weet wat voor soort auto je wilt en misschien heb je al wat opties gevonden, maar is de prijs correct? Kijk of meerdere auto’s van dat merk met hetzelfde type en opties ook ongeveer rond die prijsklasse ligt. De prijs kan ook nog verschillen door het bouwjaar, de kilometerstand en de duur tot de volgende APK.

Daarna moet je nog kijken hoe betrouwbaar deze auto’s zijn. Vaak gaat de voorkeur uit, en terecht, naar auto’s die kortgeleden een APK hebben gehad. Verder zou het erg prettig zijn als deze tweedehands auto een onderhoudsboekje heeft. Zo kun je precies zien wat en wanneer er iets is vervangen van de auto. Kijk daarbij of deze auto een NAP label heeft. Dit betekent dat de kilometerstand van de auto als realistisch wordt beschouwd.

Ga je kopen bij een autogarage. Dan zijn garages met een BOVAG-keurmerk vooral in trek. Dit houdt in dat het onderhoud dat een autobedrijf doet, of de keuringen die de garage doet, aan strengere kwaliteitseisen voldoet. Ook krijg je BOVAG-garantie bij occasions met een waarde vanaf €4.500,- of bij een bedrag dat 35% is van de cataloguswaarde. Wat ook voordelig aan deze garantie is, is dat je met een geschil altijd terecht kunt bij de Geschillencommissie Voertuigen. Bedrijven zonder BOVAG-garantie hebben vaak hun eigen garanties. Loop deze altijd even na en kijk of dit voor jou interessant is.

Op een website als Gaspedaal.nl kun je heel makkelijk je voorkeuren van de auto invoeren en aangeven in welke omgeving je wilt dat deze gezocht wordt. De auto’s die bij jouw wensen passen worden dan gefilterd uit 15 autobedrijven. Dat scheelt toch een enorme tijd zoeken!

Als je een auto hebt gevonden, of misschien meerdere waar je een ‘goed gevoel bij hebt’, dan moet je kijken of je langs kunt komen voor een kijkje en een proefrit. Neem bij voorkeur iemand mee die verstand heeft van auto’s (als je dat zelf niet hebt). Vraag desnoods iemand van je garage of die een keer mee wilt (voor hem ben je immers weer een potentiële klant als je een auto koopt). Zit de locatie waar jij een auto hebt gevonden vlakbij je vertrouwde garage? Vraag dan aan je garagebedrijf of je even langs kunt komen tijdens je proefrit voor een snelle controle. Loop ook zelf nog een paar rondjes om de auto en kijk ook in de auto of je nog niet vermelde schade kunt vinden. Hiermee kun je de prijs eventueel nog wat laten zakken of bij ergere problemen zelfs van de aankoop afzien

Nog niet genoeg tips gekregen? Op de tips-pagina van Gaspedaal.nl vind je nóg meer handige checklijsten, zodat je ook tijdens een proefrit of bezichtiging niks kan vergeten. Kijk dus voor extra tips op Gaspedaal.nl en wees goed voorbereid!

Heel veel succes met je aankoop van een betrouwbare tweedehands auto!

oldtimer
Een oldtimer aanschaffen: doen of niet? Vrijwel iedereen heeft een mening over oldtimers; sommige mensen vinden oldtimers het einde en zien het zelfs als statussymbool, anderen vinden het helemaal niks en zij kiezen liever .voor een moderne auto. Maar welke punten moet je in overweging nemen bij de keuze voor een oldtimer? Het is een feit dat oldtimers...... Lees hier meer over aanschaf oldtimer.
veiligheid
Auto en veiligheid: auto's worden steeds veiliger. Vroeger maakte de fabrikanten zich daar nog nauwelijks druk over. Er waren maar een paar rijke mensen die zich een auto konden veroorloven. En de snelheid van een auto was niet hoger dan een lopend persoon. Je hoefde alleen niet te lopen. Met de komst van de T - Ford  (eerste productieauto) werd de auto voor...... Lees hier meer over veiligheid auto.
autoverzekering
Mogelijkheden bij autoverzekeringen: Kies de juiste autoverzekering Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten. u dient allereerst te bepalen welk type autoverzekering het beste bij u past. Iedereen weet dat een auto verplicht verzekerd moet worden. Op dit moment telt Nederland tientallen of misschien wel honderden verschillende soorten...... Lees hier meer over autoverzekeringen.
onderrhoud
Zelf auto onderhouden en repareren: Zelf je auto onderhouden en/of repareren behoort voor technisch aangelegde mensen zeker tot de mogelijkheden. En gezien de hoge garagerekeningen brengt het al snel een leuke verdienste met zich mee. Natuurlijk weet u voor uzelf of u in staat bent bepaalde onderhoud en reparatie werkzaamheden zelf uit... Lees hier meer over zelf auto onderhouden en repareren.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
cursus autokennis
Cursus of opleiding autotechniek: Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden bij het volgen van een opleiding of cursus autotechniek. Zo heb je de MBO en HBO beroepsgerichte autotechniek opleidingen, waarbij het dan in de meeste gevallen de bedoeling is in de autotechniek (automonteur) aan het werk te gaan. Maar ook voor mensen die als hobby aan hun eigen..... Lees hier meer over cursus autotechniek.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes