Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws en een aanbod van oldtimers, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


40 autonome BMW's de weg op:


05-01-2017
autoblog autoweetjes

In de tweede helft van dit jaar stuurt BMW 40 autonome auto's de weg op. De vloot wordt uitvoerig aan de tand gevoeld.

In 2021 wil BMW de iNext op de markt brengen, zijn eerste volledig autonome auto die samen met Intel en Mobileye wordt ontwikkeld. BMW noemt die vorig jaar aangekondigde iNext de basis van zijn autonome strategie. Om er zeker van te zijn dat de zelfstandige iNext fatsoenlijk door het verkeer kan gaan, sturen BMW, Intel en Mobileye dit jaar al een vloot van 40 autonome auto's de weg op om de techniek te testen. BMW is verantwoordelijk voor alles dat met de bediening en veiligheid van de auto's te maken heeft. Intel neemt de digitale rekenkracht voor zijn rekening terwijl Mobileye zich met de digitale kijkers van de auto's bezighoudt.

BMW is overigens niet voornemens de ontwikkelde techniek voor zichzelf te houden. Het ontwikkelde digitale platform zal ook door andere ontwikkelaars en autofabrikanten gebruikt kunnen worden, al zal daar ongetwijfeld een prijskaartje aan hangen. Uitgebreide systemen alsook eenvoudigere technieken zullen beschikbaar worden gesteld.

Bron: autoweek.nl

Autoverleden: Compleet overzicht autogeschiedenis.


01-01-2017
autoblog autoweetjes

Bekijk in onderstaand filmpje uitgebreide uitleg en voorbeeld van autoverleden rapport.


U wilt een tweedehands auto kopen of heeft twijfels over het verleden van uw huidige auto. U vraagt zich bijvoorbeeld af of de kilometerstand wel klopt of dat de auto in het verleden geen ernstige schade heeft gehad. Vraag bij twijfels een uitgebreid autoverleden/taxatie rapport op. Voor een Nederlandse auto is het autoverleden via het kenteken op te vragen. Voor een ingevoerde auto is dit mogelijk via het chassisnummer van de auto.

Bron: autoweetjes.com

Ford integreert Amazon Echo in infotainmentsysteem:


05-01-2017
autoblog autoweetjes

Ford heeft een deal rond met Amazon en gaat de digitale assistent Echo invoeren in auto's.

Amazon Echo is normaal gesproken een apparaat wat je in huis kunt zetten en vragen aan kunt stellen. De digitale assistent, Alexa, geeft je dan een antwoord of voert een opdracht uit. Dat systeem gaat Ford nu integreren in hun Sync infotainmentsysteem. Zo wordt het mogelijk om vanuit de auto te communiceren met het Echo-apparaat in je huis.

De mogelijkheden die dat biedt, zijn bijvoorbeeld het regelen van de verwarming en het opvragen van muziek uit apparaten die thuis staan. Andersom moet het mogelijk worden om via Echo vanuit huis je auto bijvoorbeeld te starten, alvast voor te verwarmen of te checken hoe vol je tank nog zit. Ford gaat het systeem de komende tijd in Amerika uitrollen voor de Fusion, de Amerikaanse variant van 'onze' Mondeo. In Nederland is Amazon Echo nog niet leverbaar.

Bron: autoweek.nl

FCA presenteert Android-infotainment op CES:


03-01-2017
autoblog autoweetjes

Android Auto kennen we al, maar een infotainmentsysteem dat in z'n geheel op Google's besturingssysteem draait nog niet. Fiat-Chrysler presenteert precies dat in conceptvorm op de aanstaande Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Het voor de gelegenheid in een Chrysler 300 gemonteerde systeem combineert een 8,4-inch touchscreen met een versie van FCA's Uconnect die op Android gebaseerd is. The Verge meldt dat de 'user interface' van Uconnect behouden blijft, terwijl het tegelijkertijd mogelijk is om gebruik te maken van allerlei Google-apps en –functies. Dat Uconnect als zodanig behouden blijft, zou komen omdat de uitstraling daarvan een onderdeel is van de 'identiteit' van een merk. Google ziet om die reden dan ook vooral een toekomst voor systemen als deze, die de functionaliteit van Android combineren met de gebruikersomgeving van het merk.

Google en FCA wisten elkaar al eerder te vinden. In april werd bekendgemaakt dat de Italiaans/Amerikaanse autobouwer zou gaan samenwerken met Google's moederbedrijf Alphabet op het gebied van autonome auto's. Eerste vrucht van die samenwerking is een Chrysler Pacifica die zichzelf door het verkeer kan loodsen. Ook het feit dat FCA dit jaar de CES verkiest boven de 'traditionele' autoshow NAIAS in Detroit, was al bekend.

Bron: autoweek.nl

Joint-venture Volvo en Autoliv heet Zenuity:


03-01-2017
autoblog autoweetjes

De joint-venture van Volvo en Autoliv gaat opereren onder de naam Zenuity. Het doel: het ontwikkelen van veiligheidssystemen en techniek voor zelfrijdende auto's.

In september maakten Volvo en Autoliv al bekend samen te gaan werken. Vandaag horen we dat de joint-venture de naam Zenuity krijgt. Onder die vlag gaan op den duur 600 mensen aan de slag met het ontwikkelen van veiligheidssystemen en software voor autonome auto's.

Men verwacht nog dit halfjaar van start te gaan met Zenuity. Vanuit het hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg zal CEO Dennis Nobelius (al jaren actief bij Volvo) het bedrijf aansturen. Autoliv investeert omgerekend ruim € 115 miljoen in Zenuity. Volvo levert mensen en kennis. In 2019 moet Zenuity de eerste vruchten afwerpen en zullen de eerste Volvo's met de nieuwe techniek aan boord worden geleverd. Overigens worden de systemen ook te koop aangeboden aan andere fabrikanten.

Bron: autoweek.nl

Volvo haalt Skype naar 90-serie:


30-12-2016
autoblog autoweetjes

Volvo voegt de online gespreksdienst Skype toe aan het infotainmentsysteem.

Het wordt mogelijk om vanuit de S90, V90 en XC90 deel te nemen aan een groepsgesprek via Skype. Volvo gaat de populaire dienst integreren in het infotainmentsysteem. Volgens topman Anders Tylman-Mikiewiczs, medeverantwoordelijk voor connectiviteit bij Volvo, is het momenteel vaak een heel gedoe om je tijdens het rijden in een vergadering te mengen. Via Skype for Business moet dat makkelijker gaan, meent hij.

Overigens lijkt het erop dat het bekende videobellen van Skype niet hierin wordt meegenomen. We zien in de bijgevoegde media geen gezichten op het scherm verschijnen. Niet geheel verwonderlijk, want dat zou natuurlijk voor een hoop afleiding zorgen tijdens het rijden. Volvo benadrukt juist dat het systeem ervoor moet zorgen dat er minder afleidende handelingen nodig zijn.

Bron: autoweek.nl

Ford's nieuwste generatie autonome Fusion:


29-12-2016
autoblog autoweetjes

Tijdens de North American International Auto Show in Detroit laat Ford de nieuwste versie van zijn autonome auto zien.

Ford is al drie jaar aan het testen met een vloot autonome auto's. De zelfrijdende Fusions Hybrid, de Amerikaanse hybride variant van onze Mondeo, wordt grondig opgewaardeerd en laat in januari zijn gezicht zijn tijdens de NAIAS in Detroit én tijdens gadgetbeurs Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Volgens Ford is elektrische aansturing van de auto nagenoeg productieklaar. Ook zijn de sensoren verbeterd en voegt Ford nieuwe LiDAR-sensoren toe, kleinere exemplaren die scherper kunnen zien. Voortaan heeft de Fusion slechts twee in plaats van vier LiDAR-sensoren nodig.

Bron: autoweek.nl

Nieuw 'autonoom centrum' voor BMW's iNext:


27-12-2016
autoblog autoweetjes

Alles alles meezit maken we in 2021 kennis met BMW's iNext, een volledig elektrische autonome auto. Vlakbij München wordt een nieuw ontwikkelingscentrum uit de grond gestampt waar BMW zijn 'autonome kennis' wil bundelen.

In het zo'n 30 kilometer ten noorden van München gelegen Unterschleissheim bouwt BMW vanaf medio volgend jaar een ontwikkelingscentrum waar uiteindelijk meer dan 2.000 mensen komen te werken. Ter vergelijk: momenteel heeft BMW 600 mensen in dienst die zich met de ontwikkeling van autonome technieken bezighouden. Dat blijft niet bij het bedenken van slimme software, het merk wil er ook zijn auto's in de praktijk gaan testen.

BMW is niet nieuw in Unterschleissheim, momenteel is het er al op diverse plekken actief, maar dat moet veranderen. "Onder de noemer Project i 2.0 zullen de kleine teams nauw gaan samenwerken'. Dit moet de snelheid én de kwaliteit van de innovaties ten goede komen, aldus BMW. In 2021 kunnen we de BMW iNext op de markt verwachten.

Bron: autoweek.nl

Autonoom rijden:


13-12-2016
autoblog autoweetjes

Wanneer de zelfrijdende auto een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld wordt kan het beroep taxichauffeur worden bijgezet tussen de oude ambachten, net als de kolenboer. Zo ver is het echter nog niet. Maar hoe ver is de autonome auto dan wel?


Bron:autoweek.nl

Audi babbelt met verkeerslichten:


08-12-2016
autoblog autoweetjes

Audi meldt trots dat het de eerste autofabrikant is die een auto met de infrastructuur van de stad weet te verbinden. Dat laatste heeft met de verkeerslichten te maken.

Audi laat A4's en Q7's in de Amerikaanse stad Las Vegas communiceren met de verkeerslichten. Op het instrumentarium laten de modellen zien wanneer het volgende op de route gelegen verkeerslicht rood of groen wordt. Wie daar rekening mee kan houden rijdt volgens Audi rustiger en efficiënter. De fabrikant meldt dat uit een experiment blijkt dat Audi's met het nieuwe systeem zo'n 20 procent minder vaak compleet stil komen te staan voor een stoplicht.

Aanvankelijk is Audi's Traffic Light Information-systeem alleen in Las Vegas werkzaam, al volgen meerdere Amerikaanse steden later. Ook staat een Europese uitrol voor het systeem gepland.

Bron: autoweek.nl

Nieuwe motoren en transmissies van Toyota:


07-12-2016
autoblog autoweetjes

Toyota heeft een nieuwe krachtbron én twee nieuwe transmissies gepresenteerd. Daar blijft het niet bij, ook op hybridegebied meldt het Japanse bedrijf nieuws.

Wie in de Verenigde Staten een instap-Camry bestelt, krijgt een sedan met 2,5-liter vierpitter mee naar huis. Die viercilinder is nu compleet vernieuwd. Het blok maakt deel uit van Toyota's nieuwe Dynamic Force Engines-familie.

Interessanter is het Multistage Toyota Hybrid System II dat naar voren is geschoven, een kleinere en lichtere versie van Toyota's hybride aandrijflijn geschikt voor de genoemde 2,5-liter viercilinder. Het hybride systeem moet nu ook geschikt zijn voor achterwielaangedreven modellen. Denk hierbij aan een nieuwe Lexus.

Het blijft niet bij nieuwe motoren. Toyota presenteert namelijk gloednieuwe automatische transmissies. Zo maken we digitaal kennis met een acht- en tientrapsautomaat van de Direct Shift-familie. Een nieuwe koppelomvormer zorgt voor een directere gasrespons en de transmissies moeten weerstand van wrijving ondervinden. Toyota meldt dat de tientrapsautomaat geschikt is voor een achterwielaangedreven premiummodel. Daarmee doelt het merk uiteraard op de op stapel staande nieuwe Lexus LS.

Toyota heeft overigens nog veel meer nieuwe motoren en transmissies in het vat zitten. Tegen 2021 moeten 17 nieuwe versies van 9 motorblokken in de schijnwerpers worden gezet. Ook komen er vier nieuwe transmissies en 10 versies van 6 verschillende hybride systemen op de markt. Spannend!

Bron: autoweek.nl

Ford toont 1.0 Ecoboost met cilinderuitschakeling:


30-11-2016
autoblog autoweetjes

Ford heeft aangekondigd een nieuwe versie van de 1.0-liter Ecoboost driecilinder op de markt te brengen.

Ford wist de handen met zijn 1,0-liter metende driecilinder EcoBoost stevig op elkaar te krijgen. Het merk bewees ermee dat een driepitter best in een auto van Focus-formaat geplaats kan worden. Inmiddels vinden we de geblazen driepitter in meer modellen terug. Begin 2018 schuift Ford een nieuwe versie van de 1.0 Ecoboost naar voren, een exemplaar met cilinderuitschakeling.

In 14 milliseconden is van één van de drie cilinders de brandstoftoevoer en de klepbediening uit te schakelen als de omstandigheden niet om alle motorische kracht vragen. Volgens Ford kan dit het brandstofverbruik met tot 6 procent verlagen.

Het feit dat de 1.0 Ecoboost een driecilinder is, brengt van nature onbalans in het blok met zich mee. Middels een balansas wist Ford bij de introductie van de driecilinder trillingen op te vangen. Cilinderuitschakeling verstoort de fijne afstelling. Ford zegt gebruik te hebben gemaakt van "[...]een offset-krukasconfiguratie en een opzettelijke 'onbalans' van het vliegwiel en de poelie om zo vibraties te neutraliseren." Een nieuw dubbelmassavliegwiel en een extra dempende koppelingsplaat zijn aanwezig om verdere trillingen op te vangen als het blok op twee cilinders loopt. Ook zaken als ophangpunten van de motor worden aan het blok aangepast.

Bron: autoweek.nl

Enorme joint-venture voor laadpalen langs snelweg:


29-11-2016
autoblog autoweetjes

Er is vandaag een samenwerkingsverband aangekondigd waar maar liefst vier concerns deel van uit gaan maken. De BMW Groep, Daimler, Ford en de Volkswagen Group willen samen een netwerk van laadstations ontwikkelen.

Het aantal laadpalen Europa kan gezien worden als een van de factoren die het op enorme schaal doorbreken van elektrische auto's in de weg kan zitten. Een goede infrastructuur met een grote hoeveelheid laadpalen is dan ook noodzakelijk voor het succes van de EV. De BMW Group, Daimler, Ford en Audi en Porsche van de Volkswagen Groep zijn voornemens in een joint-venture de handen ineen te slaan voor de ontwikkeling van een netwerk van "ultra-snelle laadpalen met hoge kracht". De units moeten langs grote snelwegen in Europa komen te staan.

De concerns hebben een memorandum van overeenstemming getekend waarin de bedrijven aangeven het doel te hebben om in korte tijd het aantal laadpalen in Europe te vergroten, om de mogelijkheid van het rijden van lange elektro-afstanden mogelijk te maken. Het beoogde snellaadnetwerk moet uit palen bestaan die tot 350 kW aan elektrokracht kunnen leveren. Volgend jaar moeten de eerste exemplaren geïnstalleerd worden. In totaal hebben de concerns 400 locaties op het oog. De palen moeten gebruikt kunnen worden door alle EV's die CCS-systemen ondersteunen.

Bron: autoweek.nl

Telefoon, over laten nemen door auto:


28-11-2016
autoblog autoweetjes

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gaat met telecombedrijven in gesprek of het mogelijk is dat een auto de functies van de telefoon overneemt als je gaat rijden. Volgens Schultz is het gebruik van de smartphone op de weg een groot probleem.

,,Voor de bestuurder is het verboden om de telefoon rijdend vast te houden. Toch zie je nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg, dus moeten verder kijken. Verbieden is een optie. Dat je überhaupt je telefoon bedient in de auto'', zegt de minister maandag het AD. ,,Maar ik heb liever dat we slimme technologie krijgen, waardoor je telefoon tijdens de rit compleet wordt overgenomen door je auto. Of dat bepaalde functies uitgaan als je rijdt. We gaan daarover in gesprek met telecombedrijven.''

Schultz erkent dat het vervelend is dat automobilisten de laatste tijd steeds vaker in de file staan. Ze denkt op de korte termijn aan oplossingen door met bedrijven en regio's afspraken te maken over werktijden, alternatieve vervoersmiddelen of spitsmijden. Ze ziet ook nog voldoende mogelijkheden meer asfalt aan te leggen. ,,Maak eens een helikoptervlucht en je zult zien dat er nog heel veel ruimte is. Daarnaast is het noodzaak op een aantal plekken om de wegen te verbreden. Zoals de A7, A8, A9 en de verdere aanpak van de A15.''.

Bron: autoweek.nl

Kilometerstand fraude kost autokopers € 160 miljoen:


17-11-2016
autoblog autoweetjes

Nog steeds wordt er gesjoemeld met kilometerstanden van gebruikte auto's. Dat kost de kopers daarvan in totaal € 160 miljoen.

Hoewel er niet meer zoveel gefraudeerd wordt met kilometerstanden als vroeger, is het nog steeds een groot probleem. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het RDW waarschuwt dat er ondanks de veelal digitale kilometertellers door middel van hacken nog steeds gefraudeerd kan worden. Er zijn nog steeds zo'n 163.000 auto's op de weg met een onlogische tellerstand. De RDW roept autokopers daarom op alert te zijn op tellerfraude bij de aanschaf van een gebruikte auto.

Hoewel er met een tellerrapport van het RDW te achterhalen is of een auto een logisch verklaarbare kilometerstand heeft, gaan nog steeds veel mensen het schip in. In totaal levert dat een extra kostenpost van € 160 miljoen per jaar op voor occasionkopers. Een gedeelte van de betrokken auto's komt uit het buitenland. In Duitsland bestaat bijvoorbeeld een dergelijk tellerrapport niet en tot voor kort werden dergelijke gegevens over Belgische auto's niet uitgewisseld. Dat is sinds deze maand wel mogelijk.

U wilt een tweedehands auto kopen of heeft twijfels over het verleden van uw huidige auto. U vraagt zich bijvoorbeeld af of de kilometerstand wel klopt of dat de auto in het verleden geen ernstige schade heeft gehad. Vraag bij twijfels een uitgebreid autoverleden/taxatie rapport op. Voor een Nederlandse auto is het autoverleden via het kenteken op te vragen. Voor een ingevoerde auto is dit mogelijk via het chassisnummer van de auto.

Bron: autoweek.nl

Intel steekt 250 miljoen in autonome techniek:


16-11-2016
autoblog autoweetjes

De Amerikaanse fabrikant van computerchips en -hardware Intel heeft aangekondigd 250 miljoen dollar te steken in het ontwikkelen van techniek voor autonome auto's.

De komende twee jaar wordt 250 miljoen dollar, zo'n 235 miljoen euro, gestoken in het ontwikkelen van technologie voor autonome auto's. Intel wil onder andere hardware ontwikkelen die door sensoren 'waargenomen beelden' sneller kan verwerken. Ook G5-connectiviteit en nieuwe veiligheidssystemen zouden op de wensenlijst staan. Interessant getal: Intel meldt dat het verwacht dat autonome auto's bij gemiddeld gebruik dagelijks 4.000 GB aan data te verwerken krijgen. Snel rekenende hardware zal dan onmisbaar zijn.

Intel laat in autoland steeds vaker van zich horen. Deze zomer werd bekend dat de techgigant zaken ging doen met BMW en Mobileye. Deze samenwerking moet de totstandkoming van de BMW iNext, BMW's beoogde eerste volledig autonome auto, mogelijk maken.

Bron: autoweek.nl

Stille auto's in VS moeten geluid gaan maken:


15-11-2016
autoblog autoweetjes

In de Verenigde Staten is een wet aangenomen die autofabrikanten verplicht om hun (volledig) elektrische auto's geluid te laten maken.

De reden voor de wet is simpel: in elektrische modus maken de auto's haast geen geluid, waardoor voetgangers, fietsers en blinden ze soms niet in de gaten hebben. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Volgens de Amerikaanse veiligheidsinstantie NHTSA hebben elektrische en hybride voertuigen 19 procent meer kans om in botsing met een voetganger te komen, meldt Reuters.

Autofabrikanten worden nu dus wettelijk verplicht om de auto's middels speakers meer geluid te laten maken. Het geluid moet tot 30 kilometer per uur worden uitgestoten. Een verenigde groep autofabrikanten heeft al laten weten dat ze rekenen op flexbiliteit, als het gaat om de geluidskeuze. Het moet volgens hen geen irritant geluid zijn, vooral niet voor de inzittenden.

In Europa werd twee jaar geleden al een vergelijkbaar voorstel aangenomen. Vanaf 1 juli 2019 moeten alle nieuwe elektrische auto's in de EU genoeg geluid maken ten behoeve van de verkeersveiligheid. De Amerikanen volgen in september 2019.

Bron: autoweek.nl

Autoverleden controleren:


15-11-2016

U wilt een tweedehands auto kopen of heeft twijfels over het verleden van uw huidige auto. U vraagt zich bijvoorbeeld af of de kilometerstand wel klopt of dat de auto in het verleden geen ernstige schade heeft gehad. Vraag bij twijfels een uitgebreid autoverleden/taxatie rapport op. Voor een Nederlandse auto is het autoverleden via het kenteken op te vragen. Voor een ingevoerde auto is dit mogelijk via het chassisnummer van de auto.

verleden geschiedenis auto

Informatie kenteken of chassisnummer/identificatienummer check:


  • Het schadeverleden: heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.

  • De kilometerstand: klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?

  • Het aantal vorige eigenaren: hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?

  • De waarde: wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.

  • Tekst: autoweetjes.com

    Tesla's Supercharger-laden niet langer gratis:


    08-11-2016
    autoblog autoweetjes

    Wie tot op heden een Model S of Model X kocht, mocht daarmee gratis gebruikmaken van Tesla's Supercharger-netwerk. Dat verandert snel.

    Tesla's die na 1 januari 2017 worden besteld, krijgen jaarlijks voor 400 kWh aan gratis Supercharger-credits. Wie deze credits heeft opgemaakt, zal volgens Tesla een "[...] kleine vergoeding" moeten betalen voor het gebruik van het laadnetwerk. Zo blijft een deel van het gebruik van het Supercharger-netwerk gratis, al is het een stevige verandering ten opzichte van de huidige situatie. Tesla's die momenteel worden besteld, profiteren "voor de hele levensduur" van het model van gratis laden via Tesla's Supercharger-netwerk. Verdere details worden later vrijgegeven. Tesla benadrukt dat het geen winstoogmerk heeft met de kosten die het zal vragen voor het gebruik van zijn laadnetwerk.

    Het geld dat uiteindelijk binnenkomt, zal geïnvesteerd worden in verdere uitbreiding van het Supercharger-netwerk, een netwerk dat wereldwijd uit meer dan 4.600 Superchargers bestaat. Huidige eigenaren van een Model S of X en degenen die voor 1 januari 2017 een Tesla bestellen, blijven profiteren van de gratis Superchargers, mits de auto voor 1 april 2017 geleverd is.br>
    Bron: autoweek.nl

    Onderhoud reparatie hybride elektrische auto
    Onderhoud van hybride en volledig elektrische auto’s: We zien de technieken in de autowereld sterk veranderen zo zien we buiten de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto . Zo zal bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem in de toekomst steeds....... Lees hier meer over onderhoud bij hybride en elektrische auto’s.
    dagwaarde auto
    Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
    uitleg elektrische laden auto
    Laadpalen en opladen elektrische auto: Met de toename van hybride en elektrische auto’s nemen ook het aantal laadpalen toe. Er bestaan verschillende mogelijkheden en uitvoeringen om uw auto op te laden. Als eerste benoemen we de laadpaal aan huis. Daarmee kan je de auto via je eigen elektriciteitsnetwerk opladen. Dit kan dus ook met uit zonnepanelen...... Lees hier meer over het opladen van een elektrische auto.
    ontwerp auto
    Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
    elektrische auto
    Elektrische auto: De autowereld is al langer op zoek naar aandrijf bronnen die geen of nauwelijks vervuiling uitstoten. Elektrische auto's lijken goede kansen te hebben. Deze types kampen echter technisch gezien met een niet onaanzienlijk probleem: de actieradius is klein en het prestatieniveau laag. Bovendien moet een dergelijke auto altijd een keer 'aan de stekker', waar..... Lees hier meer over de elektrische auto.
    gebruikte auto
    Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
    soorten in elektrische auto rijden
    Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden: Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. We geven een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpallen........ Lees hier meer over het verschil in elektrische auto rijden.
    Sitemap:

    Technische Informatie

    Algemene Auto Informatie

    Overige autoweetjes