Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws en een aanbod van oldtimers, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


Continental presenteert speakerloze audio:


27-09-2016
autoblog autoweetjes

Continental, het merk dat bekend is van de banden, maar ook talloze andere onderdelen levert aan de auto-industrie, komt met een audiosysteem zonder speakers.

Ac2ated Sound, zoals het systeem heet, is volgens zijn makers gebaseerd op het principe van snaarinstrumenten. Trillingen worden door een speciaal apparaatje direct doorgegeven aan deurpanelen en andere onderdelen in het auto-interieur, waardoor er volgens Continental een geweldig geluid moet ontstaan. Het merk onderstreept dat met een onderzoek van gerenommeerde audio-experts.

Als voordelen van het speakerloze systeem worden gewichtsbesparing, ruimtewinst en een lager energieverbruik genoemd. Vooral voor elektrische auto's zou het systeem daarmee een uitkomst zijn. Bovendien moet het eenvoudiger zijn om het geluid ogenschijnlijk 'overal' vandaan te laten komen. Zelfs het plafond is een mogelijkheid.

Bron: autoweek

Gratis je auto taxeren:


27-09-2016
autoblog autoweetjes

Wil je weten wat je auto waard is? Ga dan naar Gratis Auto Taxeren punt NL. Binnen 1 dag weet je precies wat de je auto echt waard is en wat een autobedrijf ervoor terug geeft.

 gratis taxatie auto

Hoe zit de taxatie in elkaar?

Je auto gratis laten taxeren gebeurt op basis van een autoveiling waar heel veel autobedrijven aan mee doen. Jij meld je auto aan en deze komt vervolgens in de veiling te staan. Meer dan 5000 autobedrijven krijgen de auto te zien en kunnen een bod uitbrengen. Het hoogste bod wordt dan naar je doorgestuurd en zodoende weet je precies wat je auto waard is. Met die informatie kun je doen wat je wilt. Indien je van plan was je auto te verkopen dan kun je op het bod ingaan en contact opnemen met de hoogste bieder en daaraan je auto verkopen. De bieder zal gegarandeerd de auto van je overkopen voor het afgegeven bod. Zo weet je ook dat de auto taxatie echt werkt en geen onzin is. Mocht er een verkoop plaats vinden dan wordt het papierwerk natuurlijk meteen in orde gemaakt. Dat betekent dat je het vrijwaringsbewijs direct ontvangt evenals het afgesproken geldbedrag.

 gratis taxatie  auto

De waarde van je auto:

Er zijn verschillende manieren om achter de waarde van je auto te komen maar niet allemaal zijn ze even betrouwbaar. Je zou bijvoorbeeld een op Marktplaats kunnen kijken wat men voor dezelfde auto vraagt. Zo krijg je een beeld van de richtprijs. Echter krijgen particulieren bijna nooit het gevraagde bedrag voor hun auto terug. Mensen proberen namelijk altijd af te dingen en daarnaast krijg je ook veel te maken met handelaren die een heel stuk minder voor jouw auto willen teruggeven. Je zou natuurlijk de proef op de som kunnen nemen en zelf je auto te koop kunnen zetten. Dit kost wel wat werk en bovendien is het niet gratis.

Waarde afhankelijk van factoren:

De waarde van de auto is ook afhankelijk van veel factoren. Is de auto in perfecte conditie of zijn er wat gebruikerssporen. Hoe staat het gesteld met het onderhoud? Is er recentelijk nog een onderhoudsbeurt geweest en is de distributieriem bijna aan vervanging toe. Voor een autohandelaar maken deze zaken niet altijd veel uit maar voor de particuliere koper wel. Ook opties en accessoires kunnen een rol spelen in de waarde. Is er bijvoorbeeld een extra luxe aanwezig zoals een head-up display, een spoilerset of grotere velgen dan kan dit, vooral bij de liefhebber, de prijs doen verhogen.

 gratis taxatie auto

Gratis en vrijblijvend:

Wil je zonder kosten en moeite te doen te weten komen wat je auto waard is? Probeer dan eens vrijblijvend gratistaxatieauto.nl uit!

Bron: autoweetjes

Car-to-car technologie voor iedereen:


26-09-2016
autoblog autoweetjes

Car-to-car verkeersinformatie is nu nog beperkt beschikbaar en merkgebonden, maar digitale cartograaf Here gaat deze data voor iedereen toegankelijk maken.

Als het aan Here, aanbieder van data voor navigatiesystemen ligt, gaan auto's begin volgend jaar voor het eerst op grote schaal met elkaar communiceren. Automobilisten worden hierdoor vroegtijdig gewaarschuwd voor gevaren op de weg, zoals gladheid, slecht zicht of een ongeval.

Tot nu toe werken merken als Mercedes en Audi al mondjesmaat met car-to- car communicatie, echter uitsluitend bij de auto's van het eigen merk. Here claimt een wereldprimeur door via internet de data van meerdere merken auto's te gaan verzamelen en analyseren en vervolgens aan te bieden aan autofabrikanten, websites, app-makers en leveranciers van navigatiesystemen. Het gaat om cruciale, real-time informatie voor de automobilist, zoals ongevallen, verkeersborden die verplaatst zijn, tijdelijke snelheidslimieten, gladheid, files of een auto met pech die de rijbaan verspert. Op deze manier kunnen alle automobilisten in de buurt gewaarschuwd worden via het navigatiesysteem of een melding in het instrumentarium of head-up display.

De technologie maakt het ook mogelijk om advies te geven voor het parkeren. De met Here verbonden auto's registreren bijvoorbeeld of er op bepaalde tijdstippen veel parkeervakken leeg zijn in een straat. Andere automobilisten kunnen op basis daarvan een parkeeradvies krijgen. De nieuwe technologie gaat bovendien meehelpen om verkeersinformatie betrouwbaarder te maken en zelfrijdende auto's in de toekomst veilig door het verkeer te sturen.

Here haalt de data uit de elektronica die auto's tegenwoordig aan boord hebben, zoals GPS, ESP, ABS, parkeersensoren, ruitenwissers, de paniekverlichting en camera's. Enige voorwaarde is dat de auto's permanent online zijn, maar steeds meer nieuwe modellen zíjn dat ook. In eerste instantie haalt het bedrijf uitsluitend de data binnen van auto's van Mercedes, BMW en Audi: de drie merken die gezamenlijk de eigenaar zijn van Here. De waarschuwingen en adviezen die hieruit volgen, zijn echter beschikbaar voor alle automerken en ook andere aanbieders van dit soort verkeersinformatie.

Met zijn digitale kaarten is Here naar eigen zeggen marktleider: vier van de vijf nieuw verkochte auto's is ermee uitgerust. Het bedrijf hoopt dat zo snel mogelijk meer merken zich aansluiten bij het initiatief, evenals andere leveranciers van dit soort data, zoals parkeerbedrijven, politiediensten, wegbeheerders en overheden.

Bron: autoweek.nl

Gratis je auto verkopen:


26-09-2016
autoblog autoweetjes

De snelste en makkelijkste manier om je auto te verkopen is natuurlijk je auto verkopen via Gratis Mijn Auto Verkopen. Deze autoveiling neemt namelijk al je zorgen uit handen. Je hoeft zelf geen verkoper te spelen om na lange tijd eindelijk van je auto af te komen. Met een paar muisklikken staat je auto in de veiling en kunnen er autobedrijven beginnen met bieden. Na 24 uur sluit de veiling en krijg je een terugkoppeling van het hoogste bod. Klinkt het hoogste bod je interessant dan kun je online het bod accepteren en daarmee direct je auto verkopen Klink het bod je niet interessant dan hoef je niets te doen, het bod vervalt namelijk automatisch na 3 dagen en je gegevens worden dan ook uit het systeem verwijderd.

Geen kosten:

Bij Gratis Mijn Auto Verkopen maak je geen kosten. Zowel het aanmelden van je auto, het laten veilen van je auto en de verkoop van je auto zijn helemaal kosteloos. Je betaalt dus nooit iets. Het voordeel is dat je dus vrijblijvend te weten kunt komen wat je auto echt waard is.

gratis auto verkopen

Alleen erkende bedrijven:

Alle autobedrijven die deelnemen aan de autoveiling zijn RDW erkend en vooraf gescreend. Dat betekent dat je de auto alleen je auto verkoopt aan een bedrijf welke ook echt betrouwbaar is. Bij de overdracht krijg je namelijk direct het afgesproken geldbedrag in handen en natuurlijk ook het vrijwaringsbewijs. Hiermee wordt de wegenbelasting dus automatisch stopgezet. Het enige wat je nog zelf alleen moet regelen is het stopzetten van de autoverzekering.

Geheel vrijblijvend:

Het aanmelden van je auto verplicht je helemaal tot niets. Je bent dus niet verplicht om akkoord te gaan met het bod of je auto te verkopen. Jij bent de baas en beslist zelf of je de auto wil verkopen.

Elke auto is welkom:

Het maakt niet uit of je een Renault, Volkswagen, Volvo, Fiat of BMW wil verkopen want elke auto is welkom. Een auto in uitmuntende staat levert natuurlijk altijd meer op dan een auto met schade maar ook een auto waar iets aan mankeert is van harte welkom. Het netwerk telt namelijk meer dan 5.000 autobedrijven en daar zit van alles tussen, ook schadeherstelbedrijven en merkspecialisten die altijd wel raad weten met een auto.

gratis auto verkopen

Snel je auto verkopen:

Wil je snel je auto verkopen dan moet je zeker bij Gratis Mijn Auto Verkopen zijn. Je kunt in 1 dag tijd je auto daadwerkelijk verkopen voor een bijzonder goede prijs. Dit komt omdat de veiling slechts 24 uur duurt en de bieder zeer actief zijn. Zodra de auto in de veiling komt te staan, krijgen alle aangesloten bedrijven een update en kan het bieden beginnen.

De voordelen:

Je bent weinig tijd kwijt aan het verkopen en je hoeft zelf ook geen verkopende rol aan te nemen. Je hoeft geen advertentietekst te schrijven en ook geen advertentiekosten te betalen. Na 1 dag ontvang je het hoogste bod en daarvoor kun je meteen de auto verkopen.

gratis auto verkopen

Bron: autoweetjes

Intel en Mobileye komen met autonome testvloot:


23-09-2016
autoblog autoweetjes

Technologiegigant Intel en het evenmin kleine Mobileye laten weten later dit jaar een vloot van zo'n 100 autonome auto's op de weg te zetten.

Chipkolos Intel, sinds dit jaar volledig eigenaar van sensorspecialist Mobileye, laat weten dat het nog dit jaar een zo'n 100 exemplaren tellende vloot autonome testauto's op de weg wil zetten. Het gaat om auto's die in staat zijn op 'niveau 4' autonoom te kunnen rijden. Bij 'niveau 4' hoeven de handen in feite niet meer aan het stuur en is de auto in staat om onder nagenoeg alle omstandigheden zelfstandig door het verkeer te gaan.

De eerste testauto's moeten nog dit jaar op de weg verschijnen. De technologiebedrijven zeggen in onder andere de Verenigde Staten, Israël en in Europa te gaan rijden. De auto's zullen afkomstig zijn van diverse fabrikanten, iets wat Intel en Mobileye doen om aan te tonen dat de techniek niet specifiek voor één model is bedoeld. Eerder ging Mobileye al in zee met BMW, al werd toen nadrukkelijk gezegd dat die samenwerking niet exclusief zou zijn.

Bron: autoweek

Europa mist de boot bij elektrisch rijden:


23-09-2016
autoblog autoweetjes

De opkomst van elektrisch rijden is mogelijk slecht nieuws voor Europese autofabrikanten. De Europese auto-industrie is toonaangevend op het gebied van brandstofmotoren, maar bij elektrisch rijden lopen de Verenigde Staten en vooral Azië voorop, zo concludeert het economisch bureau van de ING donderdag.

Traditioneel verdienen autofabrikanten veel geld aan onderhoud en onderdelen, maar dat gaat bij elektrisch rijden veranderen. Elektromotoren zijn simpeler en bevatten veel minder onderdelen en hebben daardoor ook minder onderhoud nodig. Daardoor komen de marges onder druk te staan.

Ook vertrouwen makers van elektrische auto's veel meer op externe toeleveranciers voor elektromotoren en batterijen dan bij verbrandingsmotoren. Momenteel wordt 97 procent van de accu's voor elektrische auto's buiten Europa gemaakt. Het gros van de accu's komt uit Azië.

Volgens de sectoreconomen van de ING worden de drie voornaamste barrières voor elektrisch rijden steeds kleiner. De oplaadinfrastructuur wordt steeds beter en het bereik van de auto's groter. Verder is de verwachting dat de kosten voor elektrisch rijden in 2024 al gemiddeld gelijk zijn aan die van rijden op brandstof. In 2035 worden volgens de kenners alleen nog maar elektrische auto's gemaakt.

Bron: autoweek

Studenten TU/e lanceren speciale deelauto:


22-09-2016
autoblog autoweetjes

Studenten van de TU/e hebben een auto ontwikkeld voor het carsharing-initiatief Amber Mobility.

Studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven hebben een auto ontwikkeld die ingezet kan worden voor de toekomstige deelservice Amber Mobility. De Amber One, zoals de creatie heet, moet autorijden bereikbaarder gaan maken.

Komt prima mee:

De auto biedt plaats aan 4 personen en wordt aangedreven door een elektromotor op de achterwielen. ";We hebben gekozen voor een elektromotor omdat het een simpeler concept is. Daarbij zijn er minder bewegende delen en is de auto duurzamer", vertelt Merien ten Houten, een van de initiatiefnemers van Amber Mobility. De One zit dankzij een 28 kWh-accupakket dat zo'n 40 pk levert binnen de 10 seconden op de 100, een topsnelheid van 150 km/h is mogelijk. Volgens Ten Houten zijn zulke prestaties haalbaar omdat de auto erg licht wordt gehouden. De One heeft een chassis van carbon, waardoor het totale gewicht van de auto rond de 600 kg komt te liggen, hierdoor is een actieradius van 400 kilometer zeker haalbaar. ";Over een jaar willen we 6 prototypes hebben", vertelt Ten Houten. ";Na verloop van tijd willen overgaan tot productie, we zetten in op over drie jaar."

Hoe werkt het?

Het idee van een deelservice bestaat al een tijd, maar Amber Mobility weet er een eigen draai aan te geven. In plaats van afgesproken plaatsen waar de auto opgehaald kan worden, kunnen gebruikers van de dienst door middel van een app de dichtsbijzijnde Amber One lokaliseren en instappen. Als men klaar is met het gebruiken van de auto, kan dat in de app worden aangegeven, zodat de volgende gebruiker weer in kan stappen. Hoewel het gevaarlijk lijkt om auto's aan iedereen mee te geven, zorgt Amber Mobility voor een goede oplossing. ";De auto kan alleen mee worden genomen als een gebruiker van de dienst aangeeft een auto nodig te hebben", vertelt Steven Nelemans, CEO van Amber Mobility. ";Daarbij moet de app via Bluetooth kunnen zien of de gebruiker ook bij de auto in de buurt is, zo niet kunnen de software-engineers van de dienst de toegang tot de auto weigeren."

Vervanging:

De dienst is opgericht met het oog op de hoge kosten die het bezitten van een auto met zich meebrengt. ";Mensen spenderen ongeveer 520 euro per maand aan een auto", vertelt Merien Ten Houten. ";Wij willen met onze deelservice autorijden goedkoper en bereikbaarder maken. Met Amber moet het voor 33 euro per week mogelijk zijn om altijd over een auto te beschikken." Nelemans, tevens een van de studenten die in samenwerking met Ten Houten Amber Mobility heeft opgericht, vertelt waarom hun sharingservice een goede concurrentiepositie heeft ten opzichte van al bestaande diensten als GreenWheels en ZipCar: ";Met onze dienst zorgen wij ervoor dat iedereen altijd beschikking heeft over een auto op loopafstand."

Gamifying your driving style:

Volgens engineer Frank Poort moet er meer stimulans komen om deel te nemen dan alleen het financiële voordeel. Dit denkt Amber Mobility te bewerkstelligen door gebruikers van de dienst te belonen met zogeheten 'unlockables'. ";Als wij tevreden zijn met een gebruiker kunnen we ervoor kiezen hem te belonen met upgrades. Zo zouden we, als de klanten zich goed aan de verkeersregels houden en de auto netjes achterlaten, via een software-update de acceleratie of zelfs topsnelheid kunnen verbeteren. Gamifying your driving style zou je bijna kunnen zeggen."

Op elke bestuurder ingesteld:

Naast de individuele upgrades is het ook de bedoeling dat gebruikers van de dienst hun eigen instellingen kunnen gebruiken. Op het moment dat er voor de klant een auto gevonden is, worden de persoonlijke instellingen geladen. ";We hebben het dan over de stand van de bestuurdersstoel, de Spotify-lijst die voor het laatst bij de gebruiker aanstond, noem maar op."

Bron: autoweek.nl

JLR werkt aan hybride-aandrijflijn:


19-09-2016
autoblog autoweetjes

Volgens het Britse Autocar werkt Jaguar Land Rover aan nieuwe hybride aandrijflijnen.

Het zou gaan om twee hybride aandrijflijnen. De eerste is een plug-in hybride-systeem voor modellen als de Range Rover Sport en voor modellen als de XE en XJ van Jaguar. De tweede is een gebruikelijke hybride aandrijflijn zonder stekker voor auto's als de Evoque en de Discovery.

Hybride aandrijflijnen zijn niet nieuw voor het merk. In 2013 begon de verkoop van de Range Rover Hybrid die beschikt over een aan een 48 pk sterke elektromotor gekoppelde SDV6-dieselmotor. De toekomstige plug-in zal volgens Autocar gebaseerd zijn op een nieuwe viercilinder benzinemotor van Jaguar Land Rover's Ingenium-motorenfamilie. Het blok moet standaard zo'n 300 pk leveren. Het vermogen van de elektromotor zou op 200 pk komen te liggen.

De nieuw te ontwikkelen reguliere hybride zal mogelijk worden gebaseerd op een nieuwe driecilinder turbodieselmotor en moet de huidige 2.0-liter vervangen. De elektromotor die wordt gebruikt bij de diesel is een stuk kleiner dan bij de plug-inhybride het geval is. Ook levert de unit hier maar zo'n 20 pk.

Bron: autoweek.nl

PSA werkt aan Uber-concurrent:


15-09-2016
autoblog autoweetjes

'Net als veel andere autofabrikanten zien Peugeot en Citroën taxidienst Uber als een bedreiging. Volgens de Financial Times wordt aan de oplossing, een Franse rivaal voor de Amerikaanse succesformule, gewerkt.

Uber houdt de gemoederen nogal bezig in autoland. Volvo is samen met het bedrijf begonnen met de ontwikkeling van autonome auto's, terwijl onder meer General Motors, BMW en Daimler fors investeren in concurrenten voor de succesvolle dienstverlener.

Aan dat rijtje kan PSA nu worden toegevoegd. In plaats van de samenwerking te zoeken met een reeds bestaande Uber-achtige, gaan de Fransen zélf aan de slag met een onderneming op dit gebied. Volgens Carlos Tavares, CEO van PSA, werkt het bedrijf aan een dienst die klanten in staat stelt op zeer korte termijn over een auto en/of chauffeur te beschikken. De keuze om de ontwikkeling binnenshuis te houden zou gemaakt zijn vanuit de gedachte dat vooralsnog 'merkloze' taxidiensten als Uber autobouwers en consumenten verder uit elkaar drijven.

PSA heeft 100 miljoen euro gereserveerd voor investeringen op dit gebied en zal volgens de Financial Times binnenkort een tweede reeks investeringen presenteren. De Uber-concurrent zou bovendien PSA's opstapje naar een rentree op de Amerikaanse automarkt worden. De Fransen zijn daar momenteel niet actief, maar overwegen de stap al enige tijd.

Bron: autoweek.nl

Mobileye neemt afstand van Autopilot Tesla:


15-09-2016
autoblog autoweetjes

Mobileye, het bedrijf dat camera's en software levert aan automakers om voertuigen veiliger te maken, vindt dat de Autopilot-functie van Tesla te ver gaat.

In juli verbrak Mobileye de banden met Tesla, na een dodelijk ongeluk met een auto die gebruikmaakte van de Autopilot-functie. Die functie moet er onder meer voor zorgen dat auto's in één baan blijven en andere weggebruikers ontwijken.

Technisch directeur Amnon Shashua van Mobileye zegt tegen Reuters dat Tesla te veel wil doen met het Autopilot-systeem. "Het is niet ontworpen om veilig om te gaan met alle mogelijke crashsituaties."

"Het is een assistentiesysteem voor chauffeurs, geen chauffeurloos systeem", aldus Shashua.

Waarschuwingen:

Tesla ontkent dat de Autopilot wordt gepresenteerd als zelfrijfunctie. De automaker waarschuwt chauffeurs dat zij hun handen aan het stuur moeten houden en zorgde er onlangs met een software-update nog voor dat die waarschuwingen urgenter zijn geworden.

Op YouTube zijn echter veel video's te zien van chauffeurs die hun handen lange tijd van het stuur halen. Ook de chauffeur die omkwam bij het dodelijke ongeluk had zulke video's geplaatst.

Schadelijk:

Volgens directeur Elon Musk van Tesla was het "onvermijdelijk" dat de samenwerking met Mobileye zou worden gestopt, omdat dat bedrijf de technologische sprongen van Tesla niet kon bijhouden. Volgens Tesla wordt voor de Autopilot ook veel technologie gebruikt die niet van Mobileye afkomstig is.

Tesla's gebruiken sinds de laatste Autopilot-update meer radargegevens om te navigeren, in plaats van gegevens uit de camera's van Mobileye.

Volgens Shashua werd de samenwerking met Tesla echter op het initatief van Mobileye gestopt. "Op de lange termijn is dit schadelijk voor de belangen van het bedrijf en de hele industrie, als een bedrijf met onze reputatie geassocieerd blijft worden met het opzoeken van de veiligheidslimieten", aldus Shashua.

Mobileye levert zijn technologie aan 27 automakers die goed zijn voor zo'n 70 procent van de markt.

Bron: autoweek.nl

Voor 1.000 dollar semi-autonoom:


15-09-2016
autoblog autoweetjes

Voor nog geen 1.000 euro semi-autonoom door het verkeer? Comma One van George Hotz lijkt het mogelijk te maken.

Tijdens TechCrunch Disrupt, een beurs afgeladen met start-ups, heeft het nieuwe bedrijf Comma One een bijzonder module uit de doeken gedaan. Voor zo'n 1.000 dollar krijg je van het bedrijf een kastje thuisbezorgd waarmee je auto om te toveren is in een semi-autonoom exemplaar. Wel moet elke maand 24 dollar abonnementsgeld worden betaald.

Comma One is de start-up van de fameuze hacker George Hotz, een knappe kop die bekend werd door het hacken van de iPhone én door het zelf ontwikkelen van autonome technieken. De 999 dollar kostende module maakt van je auto geen volledig zelfstandig rijdend exemplaar. Wel moeten de capaciteiten van het systeem overeenkomen met Autopilot van Tesla. De module maakt gebruik van camera's en radarsystemen die al in de auto aanwezig zijn. Dat betekent overigens wel dat de Comma One-unit niet in elke auto geïnstalleerd kan worden.

Bron: autoweek.nl

Ford wil in 2025 autonome auto's 'voor de massa


14-09-2016
autoblog autoweetjes

Als het aan Ford ligt, is in 2025 een zelfrijdende auto bereikbaar in meerdere prijsklassen. Dat heeft topman Mark Fields aangekondigd tijdens een persconferentie.

Het concern gaat inzetten op het bereikbaar maken van autonoom rijden. Fords ceo, Mark Fields, heeft volgens Bloomberg tijdens een persconferentie aangegeven dat het halverwege het volgende decennium voor miljoenen mensen mogelijk moet zijn om een zelfrijdende auto aan te schaffen. Hoewel de technologie al steeds meer wordt toegepast, is dat vooral bestemd voor luxere auto's. Fields geeft aan dat ook meer betaalbare auto's ervan moeten profiteren.

Om dat doel te bereiken, moeten de kosten van de technologie flink omlaag. Ford is al flink aan het experimenteren met autonome voertuigen en wil in 2021 beginnen met een autodeelprogramma met zelfrijdende auto's. Die auto's zijn dermate autonoom dat het stuurwiel en de pedalen ontbreken. Ford gaf eerder al aan dat de eerste autonome auto van het merk in 2020 wordt verwacht. 2020 is voor meerdere merken, waaronder Toyota, Volkswagen en Tesla, het doeljaar om de eerste zelfrijdende auto op de markt te brengen.

Bron: autoweek.nl

Tesla presenteert Autopilot 8.0:


12-09-2016
autoblog autoweetjes

Elon Musk heeft zojuist versie 8.0 van de veelbesproken Autopilot-functie onthuld. De louter softwarematige upgrade maakt de autonome functies van de auto nog slimmer.

De laatste tijd is Autopilot een paar keer negatief in het nieuws gekomen. Nu introduceert Tesla een betere 8.0-variant. Die zou de kans op ongelukken fors moeten verkleinen. De upgrade maakt gebruik van de reeds aanwezige camera's en sensoren, maar verdeelt de taken wel op een andere manier over die hardware. Zo krijgt de 'boordradar', die sinds oktober 2014 in Tesla's wordt toegepast, een grotere rol. Tot nu toe had het ding een ondersteunende taak ten opzichte van de eveneens aanwezige camera's, maar nu krijgt hij een hoofdrol.

Bij versie 8.0 hoeven de radargegevens niet langer bevestigd te worden door camerabeelden.Tot nu toe was die controle wel noodzakelijk, wat volgens Tesla vooral komt doordat de radar niet in staat was gedetailleerde informatie over een bepaald object te verzamelen. Een blikje op de weg kon worden aangezien voor een serieus obstakel. Omdat de nieuwe software de radar in staat stelt tot zesmaal meer informatie over objecten te verzamelen, behoren dit soort problemen volgens Tesla tot de verleden tijd.

Een ander interessant gegeven is dat Autopilot nu nog meer gebruik maakt van gegevens van andere Tesla's. Als de radar een object waarneemt waar de auto probleemloos onderdoor blijkt te kunnen rijden, bijvoorbeeld een spoorwegviaduct, dan wordt die locatie toegevoegd aan Tesla's 'whitelist'. De auto 'weet' dan in het vervolg dat uitwijken of remmen voor dat bewuste object niet noodzakelijk is. Dat afremmen is bovendien niet altijd meer een noodstop, want Tesla's zouden vanaf nu in staat zijn om de benodigde remkracht beter op een situatie af te stemmen. Volgens de Amerikanen zou de auto nu zelfs precies op tijd remmen als er in dichte mist ineens een ufo op de snelweg staat.

Verkeersminister Schultz van Haegen is overigens ook al erg onder de indruk van de huidige variant van Tesla's Autopilot.

Bron: autoweek.nl

Onderhoud reparatie hybride elektrische auto
Onderhoud van hybride en volledig elektrische auto’s: We zien de technieken in de autowereld sterk veranderen zo zien we buiten de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto . Zo zal bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem in de toekomst steeds....... Lees hier meer over onderhoud bij hybride en elektrische auto’s.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
uitleg elektrische laden auto
Laadpalen en opladen elektrische auto: Met de toename van hybride en elektrische auto’s nemen ook het aantal laadpalen toe. Er bestaan verschillende mogelijkheden en uitvoeringen om uw auto op te laden. Als eerste benoemen we de laadpaal aan huis. Daarmee kan je de auto via je eigen elektriciteitsnetwerk opladen. Dit kan dus ook met uit zonnepanelen...... Lees hier meer over het opladen van een elektrische auto.
ontwerp auto
Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
elektrische auto
Elektrische auto: De autowereld is al langer op zoek naar aandrijf bronnen die geen of nauwelijks vervuiling uitstoten. Elektrische auto's lijken goede kansen te hebben. Deze types kampen echter technisch gezien met een niet onaanzienlijk probleem: de actieradius is klein en het prestatieniveau laag. Bovendien moet een dergelijke auto altijd een keer 'aan de stekker', waar..... Lees hier meer over de elektrische auto.
gebruikte auto
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
soorten in elektrische auto rijden
Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden: Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. We geven een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpallen........ Lees hier meer over het verschil in elektrische auto rijden.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes