Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek
winparts.nl

Autoblog: Pagina


1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Buiten tips en veranderingen bied het autoblog van autoweetjes het laatste autonieuws omtrent zelfrijdende (autonome) auto's, hybrides, Plug-in hybrides en elektrische auto's. Maar ook ander automotive nieuws en een aanbod van oldtimers, snufjes en nieuwe ontwikkelingen in en rondom de autowereld leest u op autoweetjes autoblog.

Blijf up to date, en volg ons via Twitter of Facebook


Preventieve pechhulp voor 'slimme' auto's:


10-09-2016
autoblog autoweetjes

Een preventieve melding in de auto dat je remmen het binnen een paar weken kunnen begeven. Of een verbinding met de verzekeraar of leasemaatschappij over je rijgedrag in ruil voor een goedkoper contract. Auto's worden steeds meer het terrein van het 'internet of things', zo blijkt uit een nieuwe samenwerking van T-Mobile met autodatabedrijf Crossyn.

Automobilisten kunnen al langer gebruikmaken van apps en apparaatjes die rijgedrag doorgeven aan de verzekeraar. Dat kan jaarlijks enkele tientjes tot maximaal 100 euro schelen. Crossyn biedt nu als eerste een los platform aan waarop autorijders zelf meerdere diensten aan en uit kunnen zetten.

Met het systeem kan informatie over honderden processen in de auto en de staat van onderdelen op afstand worden uitgelezen. "Wat nieuw is, is dat wij met een slim algoritme kunnen berekenen wanneer bijvoorbeeld je remschijven versleten zijn. Dan kun je als het ware pechhulp krijgen voordat je langs de kant van de weg staat", zegt Crossyn-eigenaar en -directeur Erik Kamps.

Het bedrijf verwacht binnen enkele jaren duizenden kastjes in auto's te installeren. Komend najaar begint een eerste proef met verzekeraars. Het kastje voor in de auto en het datagebruik zijn gratis. De gebruiker betaalt alleen voor sommige diensten.

Bron: autoweek.nl

Duitse autobouwers moeten massaal terugroepen:


07-09-2016
autoblog autoweetjes

Niet alleen VW, Audi en Porsche moeten nu auto’s terughalen naar hun dealers om zo een verandering aan de software of afstelling van sommige modellen te organiseren, ook Mercedes-Benz en Opel zijn daar nu toe gedwongen. Ze doen dit voorlopig nog even vrijwillig om zo een probleem op te lossen bij de door Bosch geleverde motormanagementsystemen. Over het algemeen gaat het om auto’s met 1,6ltr tot 2,8ltr motoren. En volgens opgave in de Duitse media gaat het dit keer niet om oudere auto’s maar modellen met de nieuwste Euro6 normering. Het probleem zit hem volgens de Duitse media in het feit dat die Bosch-apparatuur bij een bepaalde motortemperatuur veranderingen aan de uitstoot verzorgt waardoor de motoren schoner lijken dan ze zijn. In totaal zou het gaan om 630.000 auto’s, en dat zijn wagens die nog niet zijn inbegrepen bij de al eerder genoemde exemplaren uit de VW-Groep die voor het zgn. Diesel-softwareschandaal correctie behoeven. Volgens de Duitse bronnen is er ook een vergrootglas komen te liggen op modellen van BMW waar soortgelijke apparatuur zit ingebouwd. Bij Porsche gaat het vooral om auto’s van het type Macan die redelijk recent zijn geleverd. Wat die allemaal voor de wagenparken van deze merken in andere landen zal inhouden moet worden afgewacht. (AMuS).

Bron: auto.blog.nl

Pactris-app weet of het in Smart past:


06-09-2016
autoblog autoweetjes

Smart komt met een app die aan de hand van de barcode van een product weet of het bewuste pakket in de auto past. Ook zou het digitale hulpje duidelijk moeten maken hoe je je aankopen dan het beste kunt positioneren.

'Ruimte' is niet bepaald het belangrijkste thema bij Smart, maar misschien is het juist daarom wel uitgerekend dit merk dat met 'Pactris' op de proppen komt. In de winkel kun je met behulp van deze app producten scannen met een telefoon, waarna duidelijk wordt of je de hulp van de bezorgservice nodig hebt. De app zou voor zowel de ForFour als de ForTwo bruikbaar zijn.

Hoewel de Duitsers met geen woord over een bekende Zweedse winkelketen reppen, ligt de Ikea erg voor de hand als plek waar deze app handig kan zijn. Ook bij producten van andere leveranciers zou Pactris echter moeten kunnen zien hoe je de aankopen precies passend in je hippe stadsauto kunt positioneren. Mocht de barcode niet de benodigde informatie bevatten, is het nog altijd mogelijk om handmatig de benodigde maten in te voeren. Scheelt toch weer een vruchteloze poging op het parkeerterrein.

Bron: autoweek.nl

Elektro-offensief Mercedes-Benz op komst:


05-09-2016
autoblog autoweetjes

Het lijkt er sterk op dat Mercedes-Benz een enorm EV-offensief aan het voorbereiden is.

De geruchten over een enorme focus van Mercedes-Benz op elektrische auto's worden steeds hardnekkiger. Reuters meldt dat Mercedes zes tot negen volledig elektrische auto's in de planning heeft zitten.

Naar verluidt krijgen we volgende maand in Parijs een nieuwe EV van het merk te zien. Het is goed mogelijk dat het om een elektrische variant van de GLC-klasse gaat. Daarnaast zou Mercedes-Benz werken aan een EV die gebruikmaakt van een brandstofcel voor de levering van elektriciteit.

Het lijkt erop dat Mercedes-Benz zijn elektro-modellen de EQ-aanduiding mee gaat geven. Eerder konden we al melden dat modelnamen als EQA, EQC, EQG en EQS al waren vastglegd.

Bron: autoweek.nl

Gadget Roadtrip: 5 onmisbare items voor je smartphone:


31-08-2016
autoblog autoweetjes

Voor de meesten is de vakantieperiode al lang en breed achter de rug. Het reizen met kostbare gadgets, zoals onze smartphone en laptop, is echter een kwestie van alledag! Wil je 24/7 van de kwaliteit en functies van je apparaten genieten? Dan is het zaak om deze goed beschermd te vervoeren. Voor een Motorola smartphone is dit geen probleem, hiervoor zijn er voldoende Motorola Moto G4 Plus hoesjes te verkrijgen. Met een laptop of DSLR wordt het direct een stuk lastiger: hiervoor is het noodzaak een aparte tas of stevige cover aan te schaffen. Voor onderweg in de auto zijn er gelukkig veel handige accessoires te krijgen. Zo vervoer je al je kostbaarheden met een gerust hart van huis:

 • Power up!
 • Onderweg zijn twee dingen van belang voor je gadgets: bescherming én voldoende power! Met een smartphonehoesje met ingebouwde accu sla je beide vliegen in één klap. Om je eigen batterij op peil te houden, maak je handig gebruik van een mini-koelkast op 12V-aansluiting. Deze past precies onder de stoel of in het dashboard, en voorziet de passagiers op ieder gewenst moment van een gekoeld tussendoortje.

 • Barstensgoed:
 • Een smartphone gaat gemiddeld twee jaar mee. Met goed onderhoud en een jaarlijkse ‘APK’ verleng je de levensduur aanzienlijk en je voorkomt ook nog eens hoge rekeningen. Het scherm loopt de meeste kans op schade door vallen en stoten. Een lelijke barst of belemmerd zicht is vooral in de auto zeer hinderlijk bij het aflezen van de navigatie. Zorg daarom preventief voor een beschermende glazen screenprotector: ook verminder je hiermee vervelende schitteringen van de zon.

 • Veilig en binnen handbereik:
 • Mocht je smartphone onderweg onverhoopt zonder energie komen te zitten, is dit simpel op te lossen met een QI-lader of powerbank. Een QI-lader is veilig en vrijwel handsfree te gebruiken om je toestel op te laden. Voor in de auto zijn ze perfect op maat verkrijgbaar voor in de bekerhouder. Zo heb je altijd een stevige oplader binnen handbereik. Om het helemaal veilig te maken bestaan er ook autoladers met een ingebouwde carkit. Wanneer u het toestel in een stevige autohouder plaatst tijdens het opladen, is deze nog steeds hands-free te gebruiken om te bellen.

 • Achterbank:
 • Voor wie regelmatig kleine kinderen of bijrijders op de achterbank heeft, is ook gedacht. Gun ook hen een comfortabele rit, bijvoorbeeld met een vermakelijke tablet. Deze bevestig je veilig aan de achterkant van de hoofdsteun met een universele tablethouder. Een andere medepassagier maak je blij met extra lange USB-kabels of een 4-poorts autolader met maar liefst 9,6 ampère.

 • Voorkomen is beter dan verliezen…
 • Tanken, even vlug een boodschap. Auto in, auto uit. Kind naar voetbal, kind naar school. Voor je het weet verlies je in een onbewust moment een sleutelbos of portemonnee uit het oog. Zorg dat je preventief een iTag of Bluetooth tracker bevestigt op deze kostbaarheden. Met de app op je smartphone zijn ze binnen no-time weer terecht. Of maak gebruik van een compacte GR3 cover Hierin bewaar je al je kostbaarheden gemakkelijk bij elkaar. Zo min mogelijk mee de deur uit = zo min mogelijk stress onderweg.
  Ongetwijfeld draag je naast je smartphone of tablet ook andere kostbare apparatuur met je mee. Zoals een Mp3 speler, een draagbare speaker of een dure koptelefoon. Voor de bescherming hiervan blijft echter gelden: hoe meer, hoe beter. Een stevige cameratas voor je DSLR of goede 12 inch MacBook hoes is en blijft uiteindelijk onmisbaar.

  Hoe verzeker jij je gadgets van een veilige overtocht?

  BMW komt met Remote 3D View:


  30-08-2016
  autoblog autoweetjes

  BMW heeft een video uitgebracht waarin ze hinten naar een gadget die in de nieuwe BMW 5-serie aanwezig zal zijn. Het gaat om een sensor waarmee je de omgeving van de auto in de gaten kan houden.

  BMW is al een tijd aan het testen met de nieuwe 5-serie, en om de concurrentie voor te blijven wordt de nieuwe 5 volgestopt met technologie. Waar ze al eerder plaagden met een scansysteem, komen ze nu weer met een nieuwe innovatie.

  Het nieuwe gadget heet Remote 3D View. Volgens BMW moet het ervoor zorgen dat de eigenaren van hun 5-serie zich geen zorgen gaan maken om de auto als ze er niet naast staan. Remote 3D View maakt hoogstwaarschijnlijk gebruik van de onboard-camera's en moet het opmerken als de auto gedeukt, bekrast of iets dergelijks wordt. Mocht er vervolgens iets zijn waardoor de eigenaar van de 5-serie het niet vertrouwt, dan kan de Remote 3D View ook een foto maken van de omgeving. Om op afstand mee te kunnen kijken met de auto, ontwikkelt BMW een app die bij de eigenaren van een 5-serie op de telefoon kan worden geïnstalleerd.

  Het filmpje laat echter niet veel zien van de nieuwe 5-serie. Een waas over de auto zorgt ervoor dat we de details van de nieuwe BMW nog niet goed kunnen zien. De huidige BMW 5-serie draait alweer sinds 2010 mee.

  Bron: autoweek.nl

  Tesla gaat Autopilot-functie voorzien van strengere beveiliging:


  29-08-2016
  autoblog autoweetjes

  'Tesla gaat de Autopilot-functie in zijn auto's voorzien van een strengere beveiliging, die de zelfrijmodus van voertuigen uitschakelt als bestuurders niet blijven opletten.

  Dat meldt Electrek op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf.

  De Autopilot-functie, die het gaspedaal en het stuur van Tesla-auto's kan overnemen, kwam onlangs in opspraak na meerdere ongelukken met auto's die de functie hadden ingeschakeld. Bij één ongeluk kwam de bestuurder van de Tesla om het leven.

  De fabrikant van elektrische auto's waarschuwt bestuurders dat zij hun handen aan het stuur moeten houden als de Autopilot-functie is ingeschakeld, zodat ze bij problemen kunnen ingrijpen. Als de auto merkt dat een bestuurder zjin handen niet op het stuur heeft, wordt op het dashboard een melding getoond.

  Bij meerdere ongelukken zou zijn gebleken dat chauffeurs hun handen niet aan het stuur hadden en hier al voor waren gewaarschuwd.

  Update:

  De Autopilot bevat nu al een procedure die de functie uitschakelt en de auto stilzet, nadat bestuurders de waarschuwingen vijftien seconden lang negeren. Na de update zou het ook onmogelijk worden om de functie na zo'n afbreking weer opnieuw te starten, totdat de auto helemaal is geparkeerd.

  Volgens eerdere geruchten wordt de Autopilot ook verbeterd in de update, die binnenkort moet verschijnen. Het zou onder meer mogelijk moeten worden om een afslag te nemen op de snelweg door enkel de richtingaanwijzer aan te zetten.'

  Bron: Nu.nl

  Zelfrijdende taxi’s in Singapore actief:


  29-08-2016
  autoblog autoweetjes

  Sinds eind vorige week kunnen mensen in Singapore kiezen voor een zelfrijdende taxi of een die door een chauffeur wordt bestuurd. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf NuTonomy heeft haar eerste taxiritten met automatisch rijdende taxi’s intussen op de markt gezet. NuTonomy heeft bij deze actie de steun gekregen van de regering van de stadstaat in het Verre Oosten. Men begint bescheiden, met twee Mitsubishi elektrisch aangedreven iMIEV’s, maar bij succes breidt men de vloot snel uit zo is de verwachting. Vooralsnog zijn deze taxiritten gratis en voor niks en vooral bedoeld om een marktonderzoek te kunnen doen bij potentiele doelgroepen voor dit soort vervoer. En voor wie denkt dat alleen jonge mensen worden uitgezocht voor die gratis onderzoeken, heeft het mis. De hele bevolking wordt gezocht omdat taxi’s in steden nu eenmaal door vrijwel elke doelgroep worden gebruikt.

  Bron: autoblog.nl

  Bizar snelle Tesla's P100D hebben prijs:


  25-08-2016
  autoblog autoweetjes

  Razendsnelle acceleratie voor P100D-versies van Tesla's Model S en Model X.

  Voor wie het gemist heeft: dankzij een nog groter accupakket en meer vermogen weten de Tesla's Model S en Model X hun al ontaard snelle P90D-broeders naar het tweede plan te verwijzen. De grootste van de twee knalt in 3,1 seconden van 0 naar 100 km/h, de Model S weet met z'n 2,7 seconden zelfs een Lamborghini Aventador achter zich te houden. Als je daar niet continu gebruik van maakt, zijn dit bovendien de uitvoeringen die het verst komen tussen twee laadsessies: in theorie moet de Model X het 542 km kunnen volhouden in deze configuratie, voor de Model S is dat 613 km.

  Natuurlijk heeft zoveel bijzondere techniek een prijs. Die is vrij stevig: voor de recent gefacelifte Model S betaal je in deze uitvoering 154.600 euro. Dat is ruim 22.000 euro meer dan voor de P90D, die voor het standaardsprintje 3,2 seconden uittrekt. Het prijsverschil met de Model X is juist erg klein: de SUV met vleugeldeuren mag in deze topuitvoering voor 155.700 euro mee. Een Model X P90D staat voor 133.500 euro in de prijslijst.

  Bron: autoweek.nl

  Onderhoud reparatie hybride elektrische auto
  Onderhoud van hybride en volledig elektrische auto’s: We zien de technieken in de autowereld sterk veranderen zo zien we buiten de hybride auto’s ook de volledig elektrische auto’s toenemen. Met deze veranderingen veranderd ook het onderhoud van de auto . Zo zal bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem in de toekomst steeds....... Lees hier meer over onderhoud bij hybride en elektrische auto’s.
  dagwaarde auto
  Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
  uitleg elektrische laden auto
  Laadpalen en opladen elektrische auto: Met de toename van hybride en elektrische auto’s nemen ook het aantal laadpalen toe. Er bestaan verschillende mogelijkheden en uitvoeringen om uw auto op te laden. Als eerste benoemen we de laadpaal aan huis. Daarmee kan je de auto via je eigen elektriciteitsnetwerk opladen. Dit kan dus ook met uit zonnepanelen...... Lees hier meer over het opladen van een elektrische auto.
  ontwerp auto
  Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
  elektrische auto
  Elektrische auto: De autowereld is al langer op zoek naar aandrijf bronnen die geen of nauwelijks vervuiling uitstoten. Elektrische auto's lijken goede kansen te hebben. Deze types kampen echter technisch gezien met een niet onaanzienlijk probleem: de actieradius is klein en het prestatieniveau laag. Bovendien moet een dergelijke auto altijd een keer 'aan de stekker', waar..... Lees hier meer over de elektrische auto.
  gebruikte auto
  Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit..... Lees hier meer over aanschaf occasion.
  soorten in elektrische auto rijden
  Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden: Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. We geven een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpallen........ Lees hier meer over het verschil in elektrische auto rijden.
  Sitemap:

  Technische Informatie

  Algemene Auto Informatie

  Overige autoweetjes