Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Automotive:


Uitgebreide auto informatie, autonieuws en auto onderdelen website. Via bovenstaand menu vind u verschillende auto informatie. Wilt u voor uw autogerelateerde website of webshop een artikel laten plaatsen kijk dan voor meer informatie op de pagina gericht adverteren.

Voorbeelden van automotive onderwerpen:


Hieronder ziet u verschillende voorbeelden van automotive onderwerpen. Het gaat hierbij om zowel technische als niet technische onderwerpen. U gaat via de afbeelding of de link van de korte samenvatting rechtstreeks door naar de volledige informatieve pagina.

koppeling
Vervangen Koppeling: Basis uitleg voor het vervangen van de koppeling: We besteden enkel aandacht aan de meest voorkomende koppeling ook wel bekend als de een schijf koppeling. De groote verschillen per auto bij het vervangen van de koppeling is met name de aandrijving. Hierbij te denken aan voor of achterwiel aandrijving. Vergeet in beide gevallen nooit .......Lees hier meer over vervangen koppeling.
oliekeerring
Oliekeerringen: en wat is de mogelijke oorzaak van lekkende oliekeerringen? Bij oliekeerringen gaat het om afdichting van draaiende en gelijk ook stilstaande onderdelen. Om elke as die vanuit het motorblok naar buiten komt bevind zich een afdichtings keerring. Zo wordt er voor het afdichten van een krukas of nokkenas ook gebruik gemaakt van een keerring.....Lees hier meer over lekkende oliekeerringen.
remleidingen
Uitleg vervangen remslangen - remleidingen: Het komt vaker voor dat de remslangen vervangen moeten worden dan dat de remleidingen vervangen moeten worden, het vervangen van de remslangen is ook niet zo ingrijpend als het vervangen van de remleidingen. De reden dat de remslang vervangen moet worden is meestal omdat deze poreus.....Lees hier meer over remslangen en remleidingen vervangen.
koppakking
Vervangen koppakking: Lekke koppakking, de meeste mensen kennen deze uitspraak wel maar wat houd het in en waar bevindt deze zich? De koppakking zit tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit weer de kleppendeksel. Men verwart de koppakking ook nog wel eens met de kleppendeksel pakking.Wij proberen in het kort uitleg te geven wanneer......Lees hier meer over vervangen koppakking.
katalysator
Werking Katalysator: De katalysator bevindt zich voor in het uitlaatsysteem, vlak na de motor, onder de auto. Deze verwijderd de schadelijke en giftige gassen uit de uitlaatgassen. De katalysator bestaat eigenlijk uit twee soorten katalysatoren. De reductie - katalysator en de oxidatiekatalysator. Voor we beginnen met het uitleggen van de werking moet je weten dat in de....Lees hier meer over werking katalysator.
distributieriem
Distributieriem de cruciale schakel in de motor: Om een dure reparatie door motor schade te voorkomen, is het voldoende om de distributieriem preventief te controleren en te vervangen. De duurzaamheid van een distributieriem is vooral afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, de montage de spanning en de correcte behandeling van de distributieriem zelf. Als.....Lees hier meer over Distributieriem vervangen.
versleten motorsteun rubber vervangen
Versleten motorsteunen controleren vervangen: Zoals de naam het al zegt zijn motorsteunen de steunen waarmee het motorblok aan het chassis is bevestigt. De functie van motorsteunen is om trillingen en schokbewegingen vanuit het motorblok of van buitenaf op te vangen. Zo ook bij het starten, optrekken en afremmen maakt de motor een schokkende.......Lees hier meer over versleten en soorten motorsteunen.
beslagen autoruit
Vocht in de auto – beslagen autoruiten: Een probleem wat we toch vaak zien is auto’s met veel tot zeer veel vocht aan de binnenkant van de ramen. De reden van de beslagen ramen is natuurlijk dat het vocht in de auto niet weg kan en tegen de binnenkant van de ramen condenseert. Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunnen we er tegen doen? Vocht..... Lees hier meer over beslagen autoramen.
kosten distributieriem distributieketting vervangen
Kosten distributieriem of distributieketting vervangen: De kosten zullen zoals bij elke auto reparatie bestaan uit de onderdelen, materialen en het aantal uren die de reparatie in beslag nemen. Als men zelf de reparatie kan uitvoeren zal er ook voldoende kennis aanwezig zijn om de kosten van de onderdelen en..... Lees hier meer over reparatie kosten distributieriem of distributieketting vervangen.
veiligheid
Auto en veiligheid: auto's worden steeds veiliger. Vroeger maakte de fabrikanten zich daar nog nauwelijks druk over. Er waren maar een paar rijke mensen die zich een auto konden veroorzaken. Een de snelheid van een auto was niet hoger dan een lopend persoon. Je hoefde alleen niet te lopen. Met de komst van de T - Ford  (eerste productieauto) werd de auto voor...... Lees hier meer over veiligheid auto.
 autogereedschap specialgereedschap
Autogereedschap specialgereedschap: Bij het sleutelen aan de auto is net zoals bij elke andere klus het juiste gereedschap het halve werk. Bij bepaalde reparaties is het zelf zo dat er speciaal gereedschap gebruikt dient te worden om een reparatie op de juiste manier uit te voeren . Denk daarbij aan het centreren van de koppeling of afstellen van een distributie aandrijving...... Bekijk hier een ruim aanbod aan autogereedschap.
autobekleding
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel... Lees hier meer over reinigen autobekleding.
verkeersregelweetjes en techniek
Verkeersregelweetjes: Ken jij alle verkeersregels? De meeste mensen denken van wel, maar in de praktijk blijkt dit toch wel tegen te vallen. De voertuigbeheersing kan dan wel goed zijn, de verkeersregels zijn minstens zo belangrijk. Regelmatig worden de regels aangepast en het blijkt toch wel lastig om deze allemaal bij te houden. Ook komen er vaker nieuwe verkeersborden.... Lees hier meer over verkeersregelweetjes.
omkatten
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt...... Lees hier meer over omkatten auto.
auto relais
Wat zijn en waar bevinden zich de relais bij mijn auto: U wilt een of meerdere relais van de auto op werking controleren. Maar u weet niet waar de relais zich bevinden of waarvoor welke relais dient. Wellicht bekend bij u is een relai een door een elektromagneet bediende schakelaar. Als er twijfel is of een relai wel of niet schakelt is dit eenvoudig te controleren door tijdens.... Lees hier meer over auto relais.
soorten in elektrische auto rijden
Uitvoeringen en verschil in elektrische auto rijden: Er bestaan meerdere mogelijkheden en uitvoeringen om elektrische auto te rijden. Het grootste verschil in deze is de hybride, de hybride plug-in, de range extender en de volledig elektrische auto. We geven een korte uitleg over de grootste verschillen bij deze vier. Ondanks dat er steeds meer laadpallen........ Lees hier meer over het verschil in elektrische auto rijden.
Betekenis uitleg verkeersborden
Kennis van verkeersborden slecht onder jongeren: Dat je niet alle verkeersborden kent is misschien nog niet zo'n ramp, maar wanneer je je toch wel heel vaak moet afvragen wat een verkeersbord eigenlijk betekent, is er toch echt iets mis. Onder jongeren blijkt dit een groot probleem te zijn. De voorrangsregels moeten we nou eenmaal kennen, maar toen de....... Lees hier meer over betekenis en uitleg verkeersborden.
veilig parkeren luchthaven
Veilig parkeren op luchthaven: Heb je een reis geboekt naar het buitenland voor een ontspannen vakantie? Dan kun je er voor kiezen om door ouders of vrienden naar de luchthaven te worden weggebracht. Of je pakt de trein naar het vliegveld. Toch is dit niet per se nodig. Een andere opties is in de buurt van de luchthaven een betaalbare parkeerplaats...... Lees hier meer over gemakkelijk en veilig parkeren luchthaven.
kwaliteit ruitenwissers ruitenwisserbladen
Ruitenwissers van ruitenwissers.com: De website Ruitenwissers.com is een online winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van ruitenwissers van goede kwaliteit. Ook zijn er op deze website een aantal interessante en leerzame artikelen te vinden over de verschillende soorten ruitenwissers die bestaan, over de functie van ruitenwissers, over het verschil....... Lees hier meer over ruitenwisserbladen van ruitenwissers.com.
gps tracking
GPS track en trace systeem: We horen in de autowereld regelmatig de term GPS track en trace systeem. Met name exclusieve auto’s hebben vaak een dergelijk systeem ingebouwd. Denk ook aan bedrijven die exclusieve auto’s verhuren en graag willen weten waar deze auto’s zich bevinden. En zo ook bij diefstal gemakkelijker te traceren zijn. Het plaatsen...... Lees hier meer over GPS track en trace systeem.
vijf meest voorkomende autokleuren
De 5 meest voorkomende autokleuren: Als je op straat om je heen kijkt naar de auto's die er staan, zie je hoeveel verschillende autokleuren er zijn. Van geel tot rood, groen en blauw: bijna alle kleuren van het pallet komen terug in de autokleuren die je om je heen ziet. Ga jij je oude auto verkopen en wil je een nieuwe maar twijfel je nog over de kleur?...... Lees hier meer over de meest voorkomende autokleuren.
welke motorolie voor welke auto gebruiken
Juiste motorolie gebruiken: De motorolie van de auto moet ververst of bijgevuld worden, maar welk merk en soort motorolie moet daarvoor gebruikt worden? Het is afhankelijk van het type motor welke motorolie er gebruikt mag worden. Qua merk kennen we bijvoorbeeld Castrol, Shell of Q8 motorolie...... Lees hier meer over welke motorolie voor welke auto geschikt is.
kosten indicatie startmotor vervangen
Kosten startmotor vervangen: De kosten voor het vervangen van een startmotor zal gemiddeld op 300 euro liggen. Om een idee te krijgen hoeveel kosten u voor het vervangen van de startmotor van uw auto moet maken kunt u via autoweetjes een urenindicatie opvragen. In combinatie met het uurloon van de garage heeft u een idee wat de te verwachten..... Lees hier meer over kosten startmotor vervangen.
tips bij auto verkopen
5 tips om je auto te verkopen: Op een prettige en veilige manier je auto verkopen? Het is de wens van mensen die hun auto graag willen inruilen voor een ander exemplaar. Graag geven wij je 5 tips die je helpen om je auto succesvol te verkopen. Tip 1 Probeer je altijd in een eventuele koper van je auto te verplaatsen. Stel jezelf de vraag wat jij fijn vindt als je een auto gaat...... Lees hier de overige tips bij auto verkopen.
tellerrapport tellerfraude
Tellerfraude en tellerrapport: De waarde van een gebruikte auto wordt mede door de hoogte van de kilometerstand bepaald. Om die reden worden kilometerstanden dan ook teruggedraaid. Op deze manier ontvangt de autoverkoper dus een hoger aankoopbedrag voor deze occasion.Sinds 1 januari 2014 is het in de wet vastgelegd dat het..... Lees hier meer over tellerfraude en tellerrapport gebruikte auto's.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
vignet milieustickers
Wat is een milieusticker en waar dienen deze voor: Als je met je auto een Duitse stad wilt binnenrijden is het hebben van een milieusticker bijna altijd verplicht. De milieusticker wordt achter de voorruit van de auto geplakt. Ook voor bestelauto’s, bussen en vrachtwagens is het verplicht zich aan deze wet te houden. Als je op doorreis in Duitsland bent en niet door..... Lees hier meer over vignetstickers Duitsland.
voordelen carport
Auto beschermen tegen weersinvloeden? Hij heeft altijd binnen gestaan," is de gevleugelde uitspraak van veel tweedehands autoverkopers. Of die bewering op waarheid berust valt echter niet te controleren. Gelukkig is de roestduivel in de autowereld tegenwoordig minder aanwezig dan vroeger. Consumenten gebruiken steeds vaker een carport.... Lees hier meer over de voordelen van een carport.
auto laten invoeren
Minder geld betalen voor dezelfde occasion? Occasions zijn al goedkoper dan gloednieuwe auto's, maar dit betekent niet dat de prijs van een occasion niet verder omlaag kan. Veel mensen denken dat het importeren van een auto duurder is dan het aanschaffen van een auto in eigen land, maar dit is zeker niet het geval. Natuurlijk moet je extra kosten maken om een auto uit...... Lees hier meer over invoeren auto.
kwaliteitsverschil auto onderdelen
kwaliteit auto onderdelen: Als u de auto voor een reparatie naar de garage brengt heeft u over het algemeen weinig of geen inbreng over de kwaliteit onderdelen die gebruikt gaan worden. Sterker nog, u heeft geen idee waar het over gaat. Als er onderhoud of reparatie bij een dealer garage wordt uitgevoerd mag u er van uitgaan dat er onderdelen van.... Lees hier meer over kwaliteitsverschil auto onderdelen.
private lease
Uitleg private lease: Iedereen kent het woord ‘leasen’ wel. De meeste mensen koppelen dit woord aan het leasen van een zakelijke auto, maar er zijn meer manieren om een auto te leasen. Sinds een aantal jaren is private lease ontzettend populair geworden. private Lease is simpelweg een manier om een auto te leasen, maar dan niet op een zakelijke manier, maar....... Lees hier meer over private Lease.
tips bij juiste keus autoverzekering
Gaat u goed verzekerd de weg op? De keuze voor de autoverzekeringsvariant is van meerdere factoren afhankelijk. Naast de voorkeur voor niet te hoge premie kosten is het ook belangrijk dat u goed kijkt welke dekking het beste past bij de leeftijd en waarde van uw auto, maar vooral ook uw persoonlijke voorkeur. Bij de aanschaf van een nieuwe auto is het....... Lees hier meer over afsluiten juiste autoverzekering.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes