Autoverzekering kiezen, waar moet je op letten?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe autoverzekering, dan dien je verschillende keuzes te maken. Zo speelt bijvoorbeeld de dekking van de autoverzekering een belangrijke rol. Je wilt zo min mogelijk risico lopen en bovendien niet teveel premie betalen voor je autoverzekering. Onderstaande tips helpen je bij het kiezen van de juiste dekking.

Kies de juiste dekking

Het is goed om te weten dat de WA-dekking in Nederland verplicht is. Deze dekking vergoedt de schade die jij aan anderen veroorzaakt. Dit betekent tegelijkertijd dat deze dekking niet de schade vergoedt die jij aan je eigen auto veroorzaakt. Bovendien zijn ook diefstal en vandalisme niet meeverzekerd. Hiervoor dien je een beperkt casco of allrisk dekking af te sluiten. Bij een nieuwe auto is het altijd verstandig een allrisk dekking te kiezen.

Inzittenden- en rechtsbijstandverzekering

Inzittenden kun je meeverzekeren door het afsluiten van een inzittendenverzekering. Mocht er iets gebeuren, dan keert deze verzekering een bepaald geldbedrag uit. Wil je bij verkeersconflicten of ongeval ook verzekerd zijn van juridische hulp? Dan is een rechtsbijstandverzekering verkeer een slimme optie.

Bepaal het eigen risico

De hoogte van het eigen risico is bepalend voor de hoogte van de premie. De meeste verzekeraars hanteren een standaard eigen risico van € 150,00. Dit eigen risico kun je verhogen als je korting op je premie wenst. Door het eigen risico af te kopen, stijgt de premie. Het is maar net wat je zelf wenst of waar je voorkeur naar uitgaat.

Let op je schadevrije jaren

Als jonge bestuurder betaal je vaak meer premie aan een autoverzekering dan iemand die al jarenlang autorijdt. Voor elk jaar dat je schadevrij rijdt, krijg je een schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe voordeliger je autopremie wordt. In sommige gevallen kun je een no-claimbeschermer afsluiten. Dit betekent dat je niet terugvalt in schadevrije jaren als er sprake is van een schuldschade.

Nieuwwaarde en aankoopregeling: interessant voor jou?

Bij diverse verzekeraars is het mogelijk om je auto tegen nieuwwaarde te verzekeren. De periode die hiervoor staat, wordt bepaald door de verzekeraar. De aankoopregeling werkt hetzelfde, alleen verzeker je het bedrag waarvoor je de auto hebt gekocht. Als je je auto total-loss rijdt, krijg je het verzekerde bedrag terug van de verzekeraar.

Vergelijk op dekking, voorwaarden en premie

Je hebt altijd de keuze uit diverse verzekeraars en dekkingen. Vergelijk op dekkingen, polisvoorwaarden en premie. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de ANWB autoverzekering. Er zit vast en zeker een passende verzekering voor je bij!

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl