Het leasen van een nieuwe auto voor eigen gebruik:

Veel mensen kiezen er tegenwoordig niet meer voor om een auto in een keer te kopen, het leasen van een auto wordt met de jaren mee steeds populairder en daarmee is het dan wel handig om hier wat meer informatie over te hebben. Het leasen van een auto kan namelijk best ingewikkeld lijken als het niet goed aan je uitgelegd wordt, maar eigenlijk is het niet zo gecompliceerd. Toch zijn er wat dingen die niet heel veel mensen weten en die toch wel handig zijn om te weten als je van plan bent om een auto te gaan leasen. Wil je meer weten over het leasen van een auto? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Welke vormen van leasen zijn er?

Als je een auto wilt leasen dan kan je kiezen uit twee vormen van lease, namelijk financial lease en zakelijk leasen. De meeste mensen kiezen voor financial lease en ook dit dat zakelijk worden gebruikt. Elke vorm van leasen heeft zijn eigen voor en nadelen, vooral wanneer je een eigen bedrijf hebt zijn er een hoop mogelijkheden om een auto te leasen.

nieuwe-auto-leasen

Wat is financial lease precies?

Eigenlijk is de vorm financial lease een zakelijke vorm van het leasen van een auto waarbij een bedrijf een auto of een bedrijfswagen aanschaft. Dit kan dan gaan om personenauto’s of om bijvoorbeeld een bestelbus. De auto wordt door de financieringspartij gefinancierd en je betaald hiervoor de financieringspartij elke maand een vast bedrijf. Hierin zitten dan de kosten voor de auto, het onderhoud, voor het aantal kilometers die je maakt en soms ook zelfs voor de brandstof. Hierdoor hoef je niet je eigen vermogen aan te raken om de investering in een nieuwe auto te kunnen doen. Dit is voor veel mensen de reden dat zij kiezen voor een financial lease.

Wat moet je ongeveer betalen voor een financial lease auto?

Als je een auto wilt gaan aanschaffen door middel van financial lease dan zal je maandelijks een vast bedrag gaan betalen aan de financieringspartij. Dit maandelijkse bedrag hangt af van verschillende factoren. Zo speelt bijvoorbeeld de aanschafwaarde van de auto hierin mee, maar ook de looptijd van de afgesproken financiering en ook of er een aanbetaling wordt gedaan. Je bank moet hier akkoord voor geven en dan kan het leasecontract voor je auto worden opgesteld door de leasemaatschappij.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl