Heb jij de meest gunstige autoverzekering afgesloten?

De kans is groot dat je graag een bevestigend antwoord wil geven op de vraag of jij de meest gunstige autoverzekering hebt afgesloten maar dat je dit eigenlijk niet zeker weet. Veel mensen besluiten immers om een autoverzekering af te sluiten bij de aankoop van hun auto om hier verder niet meer naar te kijken. Dit is lang niet altijd de beste keuze. Er zijn diverse argumenten aan te voeren waarom het vergelijken van een autoverzekering zeker de moeite loont. Dit is zeker het geval als je weet dat je dit relatief eenvoudig kunt doen zonder dat het je veel tijd kost.

Welke autoverzekeringen zijn er?

Er is grofweg onderscheid te maken tussen drie soorten autoverzekeringen. Bij een oudere auto wordt vaak gekozen om alleen de verplichte all risk verzekering af te sluiten. Dit is een verzekering tegen schade die je veroorzaakt bij anderen. Je kunt ook kiezen voor een WA+ optie. In deze verzekeringsvorm is ook een beperkt casco opgenomen. Je bent niet alleen verzekerd tegen de schade die je aan anderen veroorzaakt maar ook aan eigen schade die veroorzaakt wordt door externe factoren zoals steenslag en stormschade. Een allrisk verzekering (volledig casco) wordt vaak afgesloten voor nieuwe auto’s (tot 6 jaar). Deze verzekering dekt zowel de schade die veroorzaakt wordt aan anderen als de eigen schade.

mogelijkheden-autoverzekering

Waarom er toch verschillen zijn tussen de verzekeringen

Als je het bovenstaande leest, zou je denken dat er weinig verschillen zijn tussen de verzekeringen als je de diverse verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijkt. Dit is echter zeker wel het geval. De voorwaarden die met kleine lettertjes in de verzekeringspolissen omschreven staan, maken het verschil. Er zijn immers verzekeringsmaatschappijen die de nieuwwaarde van de auto zullen uitkeren als deze total loss wordt gereden. Dit is echter bij lang niet alle verzekeringsmaatschappijen het geval. Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die in zo’n geval “slechts” de dagwaarde uitkeren of kiezen voor de aanschafwaarde.

Vergelijken autoverzekeringen zeer aan te raden voordat je een keuze maakt

Het bovenstaande benadrukt dat het vergelijken van autoverzekeringen zeer aan te raden is voordat je een keuze hierin maakt. Het is niet alleen verstandig om je hierin goed te laten informeren maar ook de verschillende opties naast elkaar te leggen ter voorkoming dat je te veel betaalt voor je autoverzekering.

Daarnaast is het een goede keuze om het vergelijken van autoverzekeringen met regelmaat te doen. Het is immers zeker niet uit te sluiten dat de premie en voorwaarden van je verzekering veranderen. Heb jij nog wel de meest voordelige autoverzekering of is er een voordeliger alternatief? Daarnaast kan jouw situatie veranderen. Mensen die verhuizen of een andere auto aanschaffen, moeten nieuwe autoverzekeringen afsluiten.

Waarom het vergelijken van een autoverzekering zeer eenvoudig kan zijn

Als je het idee hebt dat het vergelijken van een autoverzekering veel werk is en zeer tijdrovend is, heb je het mis. Als je een goede onafhankelijke vergelijkingssite raadpleegt, krijg je alle benodigde informatie kant-en-klaar op je scherm. Het wordt je dan zeer makkelijk gemaakt om een overwogen keuze te maken. Als je jaarlijks even de kleine moeite neemt om de voor jou in aanmerking komende autoverzekeringen te vergelijken, weet je altijd zeker dat jij de meest gunstige autoverzekering hebt afgesloten.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl