Waarom is een occasion leasen perfect voor ondernemers?

Vaak is het zeer aantrekkelijk voor bedrijfseigenaren om een auto te leasen. Je kunt dan gebruik maken van een leaseauto voor je onderneming voor een vast bedrag per maand. In de meeste gevallen kies je hierbij voor een nieuwe bolide, maar als je budget beperkt is dan is dit niet altijd mogelijk. In dat geval is een auto leasen alsnog mogelijk als ondernemer, je kunt dan namelijk een zakelijk leasecontract afsluiten voor een occasion! Onderstaand lees je waarom dit de perfecte optie is voor ondernemers.

Is een auto leasen voor je bedrijf een goed idee?

Een auto leasen voor werk wordt door de meeste ondernemers gezien als een optie voor grote bedrijven. Dit is absoluut niet waar, zelfs voor een zzp’er is een zakelijk leasecontract zonder twijfel een goed idee als je een auto wilt gebruiken voor je bedrijf. Dit komt onder meer doordat je dan precies weet wat je maandelijks kwijt bent aan de vierwieler, ook wanneer je pech hebt. De leverancier van de leaseauto moet deze onverwachte kosten namelijk vergoeden. De kosten van belastingen zitten bovendien standaard inbegrepen bij de maandprijs van je leasecontract. Daarnaast hoef je als ondernemer met behulp van zakelijke autolease geen grote investering in één keer hoeft te doen, met name starters profiteren hiervan.

occasion-leasen

De voordelen van het leasen van een tweedehandsauto

Kies je ervoor om een auto te leasen als ondernemer? Je hebt dan twee opties: het leasen van een nieuwe bolide of juist een contract afsluiten op www.privateleaseused.nl. Je leaset dan een voertuig dat eerder al door iemand anders gebruikt is. Deze optie is de laatste jaren echt in opkomst, wat ervoor gezorgd heeft dat er meer aanbod op de markt is. Hierdoor heb je dus meer merken en modellen waarvoor je kunt kiezen bij het leasen van een occasion. Dit is niet het enige voordeel van zo’n leasecontract, ondernemers profiteren namelijk ook van de onderstaande pluspunten als ze gebruik maken van zakelijke occasion lease:

  • Ondernemers kunnen bij het leasen van een tweedehandsauto kiezen voor een kort contract. De looptijd van zo’n zakelijk leasecontract is namelijk maar 1 tot 2 jaar lang.
  • Het leasen van een occasion is over het algemeen goedkoper dan het leasen van een gloednieuw model. Het geld dat je bespaart met behulp van een gebruikte occasion leasen kun je vervolgens op een andere manier in je onderneming steken.
  • De leaseauto is bovendien direct beschikbaar, je kunt er vrijwel direct gebruik van maken. Bij een nieuwe auto leasen is dit niet het geval aangezien de wagen op maat voor je gemaakt wordt.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl