Tijdelijk vervoer nodig? Dit zijn je opties

Heb je zelf geen auto, maar heb je er wel eentje nodig? Niet voor lang, maar voor een dag, een paar dagen of een maand? Of heb je wel een auto, maar is deze niet groot genoeg voor de plannen die je de komende tijd hebt? Dan is het niet nodig om meteen naar de dealer te rennen. Er zijn ook mogelijkheden om tijdelijk een auto of busje te huren, en deze weer in te leveren op het moment dat je deze niet meer nodig hebt.

Wie kopen er geen auto?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf geen auto meer te kopen. Dat kan verschillende redenen hebben. Zeker mensen die in een drukke binnenstad wonen vinden het vaak gemakkelijker om het zonder auto te doen. Deze parkeren is namelijk een lastige en vaak kostbare klus, en wanneer het overgrote deel van je leven zich binnen dezelfde stad afspeelt is het vaak eigenlijk niet nodig om een auto te hebben. Met de fiets of het openbaar vervoer kom je overal waar je zijn wilt.

Er zijn ook mensen die geen auto kopen omdat zij hem simpelweg niet vaak nodig zouden hebben. Het is zonde, ook vanuit een duurzaam perspectief bezien, om voor die paar keer per jaar dat je er eentje nodig hebt een eigen auto aan te schaffen. Op die dagen een exemplaar lenen of huren is goedkoper en minder belastend voor onze wereld.

Daarnaast is er nog de groep mensen die zelf geen auto hoeft te kopen, omdat er eentje wordt geregeld door de werkgever. Het kan gaan om een bedrijfsauto die al dan niet ook privé mag worden gebruikt, maar ook een leaseauto die ook bedoeld is om in de vrije tijd in te rijden komt regelmatig voor.

huurmij

Als je er toch even eentje nodig hebt

Heb je geen auto in je bezit maar er tijdelijk wel eentje nodig, dan heb je verschillende opties. Je kunt er eentje huren voor een dag, als je hem maar heel kort nodig hebt. Gaat het om een wat langere termijn, bijvoorbeeld om de periode tussen twee leaseauto’s te overbruggen als je van baan wisselt, dan kan shortlease een optie zijn. Deze loopt vaak voor minimaal een maand, en is daarna per dag opzegbaar.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je wel een auto hebt, maar dat deze niet voldoet aan wat je tijdelijk nodig hebt. Dan kun je tijdelijk een groter exemplaar huren. Bij een verhuizing bijvoorbeeld, of wanneer je met een groep op vakantie gaat. Zoek even naar een goede aanbieder in je woonplaats, bijvoorbeeld een auto huren Haarlem, en ook dit probleem is zo weer opgelost. Je hoeft dus echt niet altijd (het juiste formaat) auto in je bezit te hebben om voor ieder soort vervoer een methode te vinden.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl