Optimaal voorbereid op je auto theorie examen

Examen doen is altijd spannend maar je kunt er zelf voor zorgen dat je optimaal bent voorbereid op je auto theorie examen. Denk er niet te gemakkelijk over en bereid je er serieus op voor. Minder dan de helft van de mensen die auto theorie examen doen slagen bij de eerste keer. Gelukkig zijn er diverse goede en snelle mogelijkheden. Theorie leren kan gewoon vanaf je eigen vertrouwde computer thuis.

Zo wordt een auto theorie examen afgenomen

Veel examenkandidaten kunnen zich al flink druk maken over hoe het eraan toe gaat bij het auto theorie examen. Wanneer je dat nu alvast weet kan dat al een deel van de stress weghalen. Om te beginnen is het goed te weten dat er twee opties zijn. Het individuele en het klassikale auto theorie examen. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent zodat je niet hoeft te stressen over tijdgebrek. Meld je aan bij de CBR examenlocatie en laat je telefoon en andere spullen achter in één van de lockers. In de wachtruimte is een oproepscherm waarop te zien is wanneer jij aan de beurt bent. Wanneer je op je plaats zit log je in met je reserveringsnummer. Eerst doorloop je nog enkele oefenvragen voordat je echt van start gaat.

auto-theorie

Onderdelen van het auto theorie examen

Het auto theorie examen kent verschillende onderdelen. Te weten, gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht. Tijdens het deel gevaarherkenning is het belangrijk dat je potentieel gevaarlijke situaties tijdig opmerkt en weet hoe daar adequaat op te reageren. Je krijgt een keuze uit 3 opties, bijvoorbeeld:

  • Remmen (Flink snelheid verminderen en wellicht zelfs helemaal stoppen)
  • Gas loslaten (Extra attentie en voorbereid zijn op eventuele andere optie)
  • Niets doen (Gewoon blijven doorrijden zoals je op dat moment doet)

Tijdens het examen krijg je 8 seconden om een vraag te beantwoorden. Het is dus belangrijk dat je snel kunt anticiperen en kunt vertrouwen op jezelf. In totaal bevat het auto theorie examen 25 vragen over gevaarherkenning.

Het onderdeel verkeersregels bestaat voornamelijk over de kennis van de verkeersborden en verkeersregels. Verkeersinzicht gaat niet zozeer over de wettelijke regels maar meer over het inzicht hoe je op een bepaalde situatie moet reageren. Je krijgt 12 theorievragen over verkeersregels en 28 vragen over verkeersinzicht. De uitslag weet je direct na je examen.

Auto theorie online leren

Auto theorie leren kun je volledig online doen waar jij dat wilt. Met online oefenen krijg je alvast een goed inzicht hoe het examen eruit zal gaan zien. Oefen voldoende vragen en doe vooral veel proefexamens als voorbereiding. Zo ga je optimaal voorbereid naar je auto theorie examen.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl