autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Een plek voor je auto waar het vocht kan worden afgevoerd?


"Geen roest te bekennen, hij heeft altijd binnen gestaan," is de gevleugelde uitspraak van veel tweedehands autoverkopers. Of die bewering op waarheid berust valt echter niet te controleren. Gelukkig is de roestduivel in de autowereld tegenwoordig minder aanwezig dan vroeger. Consumenten gebruiken steeds vaker een carport. Daarnaast hebben autofabrikanten hun verantwoordelijkheid genomen en de roestpreventie stevig ter hand genomen. Met resultaat, want er zijn automerken die maar liefst zeven jaar garantie geven op de carrosserie. Daarnaast maken autofabrikanten op steeds grotere schaal gebruik van aluminium. Aluminium onderdelen, of zelfs gehele carrosserieën van dit metaal, hebben zoals bekend geen last van roestvorming.
carport ter bescherming auto

De garage:


Dankzij de verbeterde roestpreventie is menig automobilist zijn garage als opslagplaats gaan gebruiken. De auto blijft vervolgens buiten op de oprit staan. Men doet dit ook uit praktische overwegingen. Omdat garages over het algemeen niet breed zijn, ontstaat er al snel schade aan de auto bij het in- en uitrijden. Bovendien veroorzaakt een omvallende fiets in de garage al snel voor een garagerekening van vele honderden euro's. Ook is het zo dat het portier in de garage vaak niet geheel geopend kan worden, wat van uitstappen een lastige exercitie maakt.

De carport:


Voor al deze problemen vormt een carport de perfecte oplossing. Je auto staat op een plaats waar het vocht kan worden afgevoerd. Dankzij de open structuur van een carport kun je echter wel eenvoudig in- en uitstappen. Bijkomend voordeel is dat je tijdens de winterse periode geen sneeuw van de auto hoeft te vegen. Je kunt instappen en wegrijden. Hoe zit het met de prijzen van carports? Je hebt ze in verschillende uitvoeringen en dus ook prijzen. Op de website van bijvoorbeeld tuinmaximaal vind je een compleet aanbod.
auto poets
Onderhoud autolak: Autowassen Niet altijd een geliefde bezigheid maar o zo noodzakelijk voor het behoud van uw autolak. Diverse omgevingsfactoren kunnen de laklaag zodanig belasten dat er blijvende beschadigingen ontstaan. Een goed voorbeeld is ‘vogelpoep’. Als dit niet binnen een paar dagen verwijderd wordt, tasten chemische stoffen de lak zodanig..... Lees hier meer over onderhoud poetsen autolak.
autozitje
Auto stoeltjes en zitjes: In Europa is afgesproken dat er strengere regels nodig zijn voor het vervoer van kinderen in de auto. Die regels hebben maar één doel: uw kind beter beschermen De regels komen er op neer dat kinderen kleiner dan 1,35 meter in een goedgekeurd kinderzitje moeten worden vervoerd. Volwassenen en kinderen groter dan 1,35 meter moeten de autogordel..... Lees hier meer over auto stoeltjes en zitjes.
autoweetjes
Weetjes voor iedere automobilist: Controle punten en weetjes die in principe iedere automobilist behoort te weten. Zoals het oliepeil van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit? Het is normaal dat de motor wat olie verbruikt, daarom moet het oliepeil op gezette tijden worden gecontroleerd. Bij het controleren moet de auto..... Lees hier meer over weetjes voor iedere automobilist.
cabriokap
Onderhoud cabriokap: Het goed schoonmaken en schoonhouden van een cabriokap zorgt buiten dat het mooier oogt ook voor een langere levensduur van de cabriokap. Bij het schoonmaken van de achterruit hebben we de glazen en de kunststof (plastic) achterruit. De plastic achterruit is prima te reinigen met een sopje wel is het verstandig om zoals bij het wassen van een auto.... Lees hier meer over onderhoud cabriokap.
onderhoud velg
Het schoonhouden - poetsen van je autovelgen: Poets je velgen nooit in direct zonlicht. De velgenreiniger kan zich dan chemisch vastzetten in de velgen. Je hoeft niet per se een specifiek reinigingsproduct voor velgen te gebruiken. Met een oven reinigingsmiddel of remmenreiniger kan het ook. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat de remmenreiniger....Lees hier meer over autovelgen poetsen.
autobekleding
Reinigen van stoffen en lederen autobekleding: De meeste mensen staan pas stil bij het reinigen van de autobekleding op het moment dat er een vlek op de bekleding zichtbaar is. Op het moment dat je de vlek wilt verwijderen zie je pas hoe smerig de bekleding van de stoelen vaak is. Bij het constateren van een vlek grijpt men meestal naar een schoonmaakmiddel... Lees hier meer over reinigen autobekleding.
zelfbouw camper
Bus ombouwen tot camper: Om tijdens een vakantie of een lange reis optimaal te genieten van je vrijheid dan is het reizen met een camper zeer aan te raden. Je verplaats gemakkelijk van A naar B en op bestemming ben je binnen No-time aan het koken of in bed een boek te lezen. Het reizen met een camper kan ook financieel een succes zijn. Je hebt namelijk een...... Lees hier meer over bus ombouwen tot camper.
dagwaarde auto
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast.... Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes