3 Een plek voor je auto waar het vocht kan worden afgevoerd?

“Geen roest te bekennen, hij heeft altijd binnen gestaan,” is de gevleugelde uitspraak van veel tweedehands autoverkopers. Of die bewering op waarheid berust valt echter niet te controleren. Gelukkig is de roestduivel in de autowereld tegenwoordig minder aanwezig dan vroeger. Consumenten gebruiken steeds vaker een carport. Daarnaast hebben autofabrikanten hun verantwoordelijkheid genomen en de roestpreventie stevig ter hand genomen. Met resultaat, want er zijn automerken die maar liefst zeven jaar garantie geven op de carrosserie. Daarnaast maken autofabrikanten op steeds grotere schaal gebruik van aluminium. Aluminium onderdelen, of zelfs gehele carrosserieën van dit metaal, hebben zoals bekend geen last van roestvorming.

De garage

Dankzij de verbeterde roestpreventie is menig automobilist zijn garage als opslagplaats gaan gebruiken. De auto blijft vervolgens buiten op de oprit staan. Men doet dit ook uit praktische overwegingen. Omdat garages over het algemeen niet breed zijn, ontstaat er al snel schade aan de auto bij het in- en uitrijden. Bovendien veroorzaakt een omvallende fiets in de garage al snel voor een garagerekening van vele honderden euro’s. Ook is het zo dat het portier in de garage vaak niet geheel geopend kan worden, wat van uitstappen een lastige exercitie maakt.

carport

De carport

Voor al deze problemen vormt een carport de perfecte oplossing. Je auto staat op een plaats waar het vocht kan worden afgevoerd. Dankzij de open structuur van een carport kun je echter wel eenvoudig in- en uitstappen. Bijkomend voordeel is dat je tijdens de winterse periode geen sneeuw van de auto hoeft te vegen. Je kunt instappen en wegrijden. Hoe zit het met de prijzen van carports? Je hebt ze in verschillende uitvoeringen en dus ook prijzen. Op de website van bijvoorbeeld tuinmaximaal vind je een compleet aanbod.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl