Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Roetfilter schoonmaken of vervangen - Wat is en doet een roetfilter?


Omdat er bij een dieselmotor tijdens de verbranding roetdeeltjes ontstaan zijn met name de dieselauto’s van de laatste jaren uitgerust met een roetfilter, ook wel bekend als DPF (Diesel Partikel Filter). Een roetfilter is een filter gemonteerd tussen het uitlaatsysteem van de auto en die dus alleen bij dieselauto's voorkomt. De roetfilter zorgt ervoor dat de roetdeeltjes (fijnstofdeeltjes) uit de uitlaatgassen gefilterd worden en er zo minder schadelijke stoffen in de uitlaatgassen aanwezig zullen zijn.

Diesel auto’s die vanaf de fabriek voorzien zijn van een roetfilter zijn uitgerust met een gesloten roetfilters. Deze roetfilter bestaat uit een metalen omhulling met aan de binnenzijde een poreuze wand. Maar ook bij oudere dieselauto's kan achteraf een roetfilter worden ingebouwd. Deze roetfilters staan bekend onder de naam half open roetfilters en is aan de binnenzijde voorzien van een katalytische coating.

Werking roetfilter:


De in de roetfilter opgeslagen stofdeeltje worden door middel van regenereren omgezet in onschadelijke stoffen, om zo vervolgens het uitlaatsysteem te verlaten. Het regeneratie proces gebeurd door middel van verwarming. Om geen warmte verloren te laten gaan is een roetfilter dan ook altijd dicht bij de motor gemonteerd. Bij moderne auto’s is de roetfilter gekoppeld aan sensoren. Deze sensoren geven aan de ECU (computer) door in hoeverre de roetfilter vervuilt is. Met dit signaal bepaald de ECU wanneer het regeneratie proces start. Voor extra verhitting van de roetfilter regelt de ECU bijvoorbeeld een na inspuiting van brandstof. Bij een diesel auto die vanaf de fabriek niet uitgerust was met een roetfilter kan alleen een half open roetfilter gemonteerd worden. Daarnaast geven sommige modellen/type auto’s daar problemen mee. Informeer dan ook altijd of uw auto geschikt is voor het plaatsen van een roetfilter. Een half open roetfilter kan echter niet alle uitlaatgassen filteren en laat een groot deel van de uitlaatgassen dan ook gewoon door. De half open roetfilter werkt hierdoor natuurlijk veel minder efficiënt dan de gesloten roetfilter. De naam half open roetfilter zegt eigenlijk al genoeg, deze filtert ongeveer de helft van de uitlaatgassen. Het voordeel is wel dat de filter hierdoor minder snel dicht slipt. Een roetfilter is na ongeveer 500 tot 1000 kilometer geheel gevuld/vervuild met roetdeeltjes. De roetvervuiling zal bij een snelheid van 70 km per uur of harder schoongebrand (regenereren) worden.


Dichtgeslibde roetfilter schoonmaken of vervangen:


Bij het dichtslibben van een roetfilter kan alleen een gesloten roetfilter verstopt raken. Een half open roetfilter zal na het dichtslibben alleen geen roetdeeltje meer op kunnen vangen. Door problemen in de software en of rijgedrag kan een gesloten roetfilter verstopt raken. Zelfs een goed werkende gesloten roetfilter kan door uitstoot resten zoals as verstopt raken. Als de gesloten roetfilter door ophoping van vuil verstopt raakt zal deze na het regeneratie proces niet meer schoon worden. Ook als u met de auto veel korte afstanden aflegt en de roetfilter niet goed op temperatuur komt zal deze sneller dichtslibben en verstopt raken.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Reinigen of vervanging van roetfilter – onderhoud zelf of laten doen:


Het zelf reinigen van een roetfilter is mogelijk maar vraagt wel enige technische kennis . Het te werk gaan met een roetfilter (DPF) Cleaning Kit is te zien op onderstaand filmpje. Het verwijderen en openmaken van de roetfilter is niet echt aan te bevelen. Ook kan door het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen het roetfilter ernstig beschadigt raken. Daarnaast is het door het vrijkomen van schadelijk stoffen slecht voor uw gezondheid. Een andere optie is het aan de brandstof toevoegen van roetfilter cleaner. Omdat het een eenvoudige ingreep is, zeker het proberen waard. Autofabrikanten adviseren over het algemeen de roetfilter tussen de 130.000 en 200.000 kilometer te vervangen. Een andere optie is het roetfilter door een gespecialiseerd bedrijf te laten controleren en eventueel te laten reinigen. Hiermee verlengt u de levensduur van het roetfilter.

Slecht werkend roetfilter herkennen:


Buiten een melding op het dashboard is een slecht werkende, verstopte roetfilter ook te herkennen aan een hoger brandstofverbruik, het op hol slaan van de motor, vermogensverlies, inhouden en stotteren.

Bestaande roetfilter verwijderen:


Het verwijderen van een roetfilter kent meerdere voordelen. De Motor zal na verwijdering meer vermogen geven en ook bij tuning geeft het minder problemen. Daarnaast zal er minder kans zijn op storingen.

APK en roetfilter - Verwijderen van roetfilter:


Voor de APK is een roetfilter (nog) niet verplicht. De gemeten roetuitstoot na het verwijderen van de roetfilter ligt nog steeds onder de toegestane richtlijn. Ongeveer 6% van de nu rondrijden diesels met een van de fabriek af gemonteerde roetfilter heeft de originele roetfilter verwijderd. Wel wordt er gekeken of het verplicht stellen van de roetfilter in de APK check list meegenomen moet worden.

Recycling roetfilters - uw oude roetfilter brengt geld op:


Mocht u de roetfilter van uw auto verwijderen of vervangen door een nieuwe, vergeet dan niet dat uw oude roetfilter nog verkoopbaar is. Meer informatie daarover kunt u hier vinden.


In de filmpjes ziet u uitleg over het regeneratie proces van de roetfilter en hoe u met een roetfilter (DPF) Cleaning Kit zelf de roetfilter van uw auto kunt reinigen.

uitlaat lambsasonde onderdelen
uitlaat
Uitlaat - demper vervangen: Een lekkende uitlaat herstellen of vervangen is een reparatie die je mits je een beetje handig bent prima zelf kunt uitvoeren.  Als er twijfel is of de uitlaat wel of niet lekt is dit te controleren door de uitlaat een korte tijd af te sluiten. Dit doet je door bijvoorbeeld een doek tegen de uitlaat te houden. Zo is door het gesis goed.... Lees hier meer over het vervangen van een uitlaatsysteem.
uitlaatgassen meten
Uitlaatgassen CO CO2 meting: Omdat het aantal auto’s de laatste jaren sterk is toegenomen worden door de hoeveelheid uitlaatgassen ook andere dampen schadelijk voor het milieu. Doordat het gebruik van katalysators de laatste jaren verplicht is zien we gelukkig wel dat de uitstoot van slechte uitlaatgassen sterk is afgenomen. Echter, zien we dat bepaalde stoffen...... Lees hier meer over aanschaf occasion.
katalysator
Werking Katalysator: De katalysator bevindt zich voor in het uitlaatsysteem, vlak na de motor, onder de auto. Deze verwijderd de schadelijke en giftige gassen uit de uitlaatgassen. De katalysator bestaat eigenlijk uit twee soorten katalysatoren. De reductie - katalysator en de oxidatiekatalysator. Voor we beginnen met het uitleggen van de werking moet je weten dat in de....Lees hier meer over werking katalysator.
kosten auto onderdelen nieuw en gebruikt
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal...... Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
lambdasonde
Werking Lambdasonde: ook wel lambda genoemd is een sensor die in de uitlaatpijp gemonteerd is. Deze meet het zuurstofgehalte in je uitlaatgassen.De lambdasonde is een variabele weerstand. Deze meet dan ook het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen. Bij moderne auto's ziet men vaak twee in plaats van een lambdasonde in het uitlaatsysteem.De computer......Lees hier meer over werking lambdasonde.
wit zwarte uitlaatgassen auto
Mogelijke oorzaak zwarte - witte uitlaatgassen: Bij zwarte rook uit de uitlaat van de auto moet men al snel denken aan problemen met het brandstof systeem. Bij het brandstofsysteem denken we niet gelijk aan alleen de brandstof toevoer zoals een mogelijk probleem met de brandstofinspuitpomp of inspuiting zelf, maar ook waar deze mee..... Lees hier meer over mogelijke oorzaak zwart witte uitlaatgassen auto.
kosten reparatie en onderhoud auto
Kosten reparatie en onderhoud auto: De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er..... Lees hier meer over kosten reparatie en onderhoud auto.
dieselmotor
Werking dieselmotor: In dieselmotoren, die ook wel compressie ontsteking motoren worden genoemd, ontbrand de brandstof niet door een bougie maar gaat dat automatisch. Dit gebeurd omdat de lucht die is samengedrukt door de zuiger heel heet wordt en zo de diesel vanzelf laat ontbranden. Bij het opstarten van de dieselmotor is de lucht natuurlijk......Lees hier meer over Werking dieselmotor.
EGR-klep vervangen schoonmaken
EGR-klep vervangen of reinigen: Doordat er door de EGR klep vervuilde uitlaatgassen worden verplaatst, zal de klep na verloop van tijd sterk vervuilen. Als er lang met een vervuilde EGR klep wordt doorgereden zal deze uiteindelijk niet meer naar behoren functioneren en zal dan ook gereinigd of vervangen moeten worden. Er wordt vaak gekozen...... Lees hier meer over het vervangen en schoonmaken van een EGR-klep.
spruitstuk auto
Inlaatspruitstuk en/of uitlaatspruitstuk lekkage: Omdat er voor de verbranding in de motor ook lucht nodig is zit er op een motor een inlaatspruitstuk de lucht die via het luchtfilter naar binnen komt wordt over de cilinders verdeeld. Het inlaatspruitstuk zit ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkop gemonteerd. De afstand en vorm van de.....Lees hier meer over Inlaat en/of uitlaatspruitstuk lekkage en reparatie.
uitlaatsysteem
Werking - Vervangen Uitlaat systeem: Het uitlaatsysteem onder uw auto vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen, verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke......Lees hier meer over werking uitlaatsysteem.
apk
APK keuring: Uw auto moet voor de APK keuring en u wilt zelf controles - reparaties uitvoeren? Autogordels zijn verplicht voor auto’s vanaf 01-01-1971, in oudere auto’s hoeven ze dus niet in te zitten. Wanneer dit wel het geval is moeten ze goed werken, mogen ze niet gescheurd zijn, en moeten ze deugdelijk aan de carrosserie bevestigd zijn. In de auto’s na 01-01-1971 moeten....... Lees hier meer over APK keuring.
emissietest uitlaatgassen
Wat is emissie en een emissietest? Een ander woord voor emissie is uitstoot of uitgifte. Hier hebben we het dan over de uitstoot van de schadelijke stoffen in de uitlaatgassen van de auto. Uitlaatgassen van een auto moeten aan de door de Europese Unie vastgestelde norm voldoen. Deze norm zorgt ervoor dat er door de verbetering van de verbrandingsmotoren...... Lees hier meer over emissietest en emissieprobleem auto.
toerental
Stationair toerental afstellen: Een te laag of te hoog toerental bij de motor van de auto is voor heel veel bestuurder herkenbaar. Vooral  een te laag toerental kan als erg vervelend worden ervaren.  Met name bij het afremmen heeft de motor dan de neiging om af te slaan. Bij een goedlopende op bedrijfstemperatuur zijnde motor moet men denken aan een stationair...... Lees hier meer over afstellen stationair toerental.
prijsverschil olie en vloeistoffen
Prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen: Buiten dat er in de kwaliteit een prijs verschil zit is het ook van belang waar u de oliën en vloeistoffen gaat halen of besteld. Zo is de prijs bij een benzinepomp in de meeste gevallen hoger dan bij een automaterialen zaak. Voor bijvoorbeeld ruitensproeier antivries hoeft u niet naar een auto gerelateerde zaak...... Lees hier meer over prijs en prijsverschil olie en vloeistoffen.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes