Doe een kenteken check bij een tweedehands auto

Voordat je een tweedehandse auto koopt, is het aan te raden om een kenteken check te doen. Een auto kopen die verborgen gebreken heeft, is nooit fijn. Het kan bijvoorbeeld zomaar zo zijn dat de auto veel meer gereden heeft dan de kilometerstand aangeeft of dat de auto in het bezit is geweest van veel meer eigenaren dan wordt beweerd. Hieronder lees je wat de voordelen zijn van een kenteken check.

Kenteken check in een paar seconden

Heb jij een tweedehandse auto op het oog, maar wil je graag checken of alle informatie die je over de auto hebt ontvangen wel klopt? Doe dan direct de kenteken check en vraag een Carfax rapport aan. De naam zegt het al, het enige wat je nodig hebt is het kenteken van de auto. Binnen enkele seconden weet je alle ins en outs over de auto. Is het een slimme deal of kun je auto beter aan je voorbij laten gaan? Dankzij de kenteken check heb jij daar direct het antwoord op.

kenteken-check

Heeft de auto niet meer schade dan je denkt?

Krasjes, deukjes en andere schade kun je aan de buiten- en/of binnenkant van de auto zien met het blote oog. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je de auto zelf heel goed inspecteert. Schrijf ieder deukje en krasje op, en maak er eventueel foto’s van. Naast deze zichtbare schade, kan het ook zijn dat de tweedehands auto onzichtbare schade heeft opgelopen. Dit hoef je niet direct te merken als je een proefritje maakt of wanneer je de auto net hebt gekocht. Na een tijdje kan dat juist naar boven komen, bijvoorbeeld omdat de auto niet goed is onderhouden. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte reparaties komen te staan die je handenvol geld kosten.

Klopt overige informatie?

Hoeveel kilometer heeft de tweedehandse auto gereden? Is dat niet veel voor die auto? Lees hier alles over de kilometerstand van een tweedehandse auto. Met de kenteken check zie je direct of de kilometerstand überhaupt wel klopt. Je zult niet de eerste zijn die een auto koopt die veel meer kilometers heeft gereden dan aangegeven. Er zijn bijvoorbeeld verkopers die de kilometerteller terugzetten. Verder geeft de kenteken check je informatie over het aantal vorige eigenaren en wanneer de auto voor de laatste keer een apk-keuring heeft gehad. Wanneer de auto heel veel eigenaren heeft gehad, moet er bij jou wel een belletje gaan rinkelen.

De markt- en restwaarde van de auto

Verder doe je er goed aan om de markt- en restwaarde van de tweedehandse auto te controleren. Door de marktwaarde te checken, kom je erachter of de vraagprijs overeenkomt met de waarde van de auto. Zo voorkom je dat je teveel betaalt. De restwaarde is voor de koop niet zozeer van belang. Over een aantal jaar wanneer je de auto weer wilt verkopen, is dit wel van belang. Kun je er dan nog een redelijke prijs voor krijgen of is de auto dan niets meer waard? Op die manier kom je erachter of de auto een goede investering is.

aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl