Auto ontwerper en auto ontwerp

Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig. Alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk in de showroom staat. Daarom moet je een idee hebben hoe de wereld er over 5 of 10 jaar uitziet. Het ontwerp van de nieuwe auto moet in dat wereldbeeld passen. De met de hand geschetste lijnen worden vastgelegd in de computer. Deze lijnen worden in 3 dimensies vertaald, net zoals een auto in de werkelijkheid 3 dimensionaal is. Het is van belang om zo weinig mogelijk lijnen te gebruiken in het ontwerp, omdat het concept dan des te krachtiger wordt. Maar aan de technische eisen moet wel voldaan worden. De plaats van de motor, techniek, herkenbaarheid van het merk en het uiterlijk van de auto moeten goed samengaan. Van de tekening in de computer wordt een grote afdruk gemaakt. Met tape wordt precies de detaillering van de lijnen bepaalt, deze versie gaat dan weer in de computer. Gebruikte materialen, wielophanging, soort motor, hoeveel zitplaatsen, zicht voor de bestuurder, bagageruimte, veiligheid, al deze facetten moeten samengaan met het uiterlijk (de uitstraling van de auto). Het is niet makkelijk om binnen deze gegevens nog iets origineels te bedenken. Dat is nu juist de uitdaging voor de auto ontwerper. Als het ontwerp uitgewerkt is wordt een halve auto in een harde klei gegoten. De andere helft staat identiek in de spiegel. Nu heeft men de auto 3 dimensionaal in handen.Als het kleimodel is gelakt is dit enkele maanden na de eerste schets de uiteindelijke auto op schaal.

Onderwerp gerelateerde artikelen

Auto waterstof
Auto op waterstof: Maar hoe werkt dat rijden op waterstof precies? in de auto zit een brandstofcel. Die kun je wel een beetje vergelijken met een elektriciteitscentrale. Brandstofcellen zetten waterstof en zuurstof uit de lucht om in water. Dat proces levert elektrische stroom. En met die elektriciteit wordt deze elektromotor aangedreven. Een brandstofcel levert Lees hier meer over auto en waterstof.
Koppel en vermogen
Koppel en vermogen: Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het hele verhaal draait om lucht. Om niets dus eigenlijk. Waar het bij een benzinemotor om draait is de hoeveelheid lucht die er onder bepaalde omstandigheden aan kan worden gezogen. We spreken hier over een 4 takt motor. Dit omdat het verbrandingsproces in 4 stappen plaatsvindt. Nu heeft lucht ook Lees hier meer over koppel en vermogen.
Auto hoe worden ze gemaakt
Auto's hoe worden ze gemaakt: De onderkant van een auto bestaat uit losse delen. De voorkant bestaat uit de ophanging voor de radiator, twee zijbalken, en vooraan twee beugels waar de bumper in komt. De voorkant wordt op de geautomatiseerde lopende band gezet. Dat is dat. Intussen lassen robots het zogenaamde 'ladderchassis' in elkaar. Op dit chassis rusten Lees hier meer over hoe een auto gemaakt wordt.
Zuiger zuigerveren cilinder
Zuiger zuigerveren en/of cilinder vervangen: Het komt tegenwoordig veel minder voor dat zuigerveren zuigers of zelf cilinders van het motorblok vervangen moeten worden, dit natuurlijk omdat de motoren veel sterker zijn geworden en dan ook veel minder aan slijtage onderhevig zijn. Toch komt het nog steeds voor dat er zuigers zuigerveren of zelf cilinders vervangen moeten Lees hier meer over zuigerveren en cilinders.
batterij autosleutel
Batterij autosleutel wel of niet vervangbaar: In veel gevallen is het eenvoudig de batterij van een autosleutels zelf te vervangen, maar het kan ook voorkomen dat deze helemaal niet vervangen kan en hoeft te worden. In het laatste geval adviseert de autofabrikant dan ook alle bijgeleverde sleutel minimaal één keer per jaar te gebruiken zodat Lees hier meer over het vervangen van een autosleutel batterij.
zekeringkast
Waar bevindt zich de zekeringkast bij mijn auto: U wilt de zekeringen van de auto controleren op doorbranding of u wilt bijvoorbeeld een aansluiting toevoegen. Maar u weet niet waar de zekeringkast zich bevindt of waarvoor welke zekering dient. Als er twijfel is of de zekering wel of niet doorgebrand is kan een proeflampje gebruikt worden om te kijken of er aan beide Lees hier meer over zekeringkast auto.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl