Kentekencheck
autoverleden
winparts.nl
cursus autotechniek

Auto van de toekomst - nieuwe ontwikkelingen auto:


De auto van de toekomst: comfort en niets dan comfort! De auto van de toekomst zal steeds beter inspelen op de mens en zijn verlangens. De bestuurder zal steeds meer uitgebreide informatie krijgen over de weersomstandigheden en over de verkeerssituatie. Hem zal de weg gewezen worden en hij zal in alle veiligheid met werkrelaties of met familie kunnen praten. Deze en nog een heleboel andere voorzieningen zullen door een telematica computer via verschillende kanalen de auto in gebracht en steeds verbeterd worden. Een reservatie plaatsen bij een restaurant zal vanuit de auto Steeds gemakkelijker en uitgebreider worden. Met autopech zullen praatpalen steeds meer overbodig worden en uiteindelijk verdwijnen. Veel problemen kunnen over afstand met software worden opgelost. Gegevens van de bestuurder, zoals rijstijl, de afstelling van het stuur en de stoel en de achteruitkijkspiegels worden opgeslagen in een geheugen en op elk ogenblik geactiveerd worden. Het plezier in het rijden zal dus erg stijgen. Door het comfort binnen de auto zal het gaan functioneren als een tweede thuis of kantoor. Waar men uiteindelijk niet meer achter een stuur zal hoeven plaatsnemen maar de auto een zelfrijdende auto zal zijn.

Elektronica en de auto van de toekomst:


Elektronica doet het voor u! Het is algemeen bekend dat elektronica in een auto niet bepaald kostendrukkend is. Het is zelfs zo dat de elektronica in een auto tegenwoordig een derde van de totale productiekosten vormt. Toch neemt het gebruik ervan toe. Je kan dan ook erg veel met elektronica in een auto. Vroeger vond je de elektronica vooral onder de motorkap. Dat is nu anders, en zal steeds blijven toenemen. Niet dat de elektronica alleen onder de motorkap toeneemt, het zit steeds meer door de hele auto. Even wat voorbeelden waar de auto elektronica al dan niet voor gebruikt word en gebruikt kan worden. De gegevens op het dashboard worden op de voorruit zichtbaar gemaakt, zodat de bestuurder niet meer naar beneden hoeft te kijken en zijn ogen beter op de weg kan houden. Verstelbare pedalen. Een voor iedere zitplaats afzonderlijke temperatuurregeling die ook de luchtvochtigheid regelt. De gordels en de airbags kunnen samen werken en reageren op de ernst van de botsing. Als de auto geopend wordt zullen de gegevens van de bestuurder worden doorgevoerd en zullen de pedalen en de stoel zichzelf afstellen. Geen reserve wiel. De spanning van de banden wordt automatisch gemeten en als de druk langzaam afneemt wordt dat gemeld. Sommige banden hebben een vloeistof en die dicht het gat van binnen onder het rijden.


Auto van de toekomst steeds stiller:


Stilte! Stilte is iets kostbaars in onze maatschappij waar, door gebrekkige infrastructuur bijna iedereen wel in de buurt woont van een snelweg of een drukke straat. Een auto van dertig jaar geleden maakt evenveel lawaai als tien auto’s van nu. Denk hierbij ook aan de elektrische / hybride auto’s. Voor de bestuurder is de stilte van zijn auto erg voordelig omdat door het geluid van de auto stress ontstaat.Dat is dan weer in het voordeel van de verkeersveiligheid.
Vervolg Pagina: Aanvullende Informatie/Voorbeelden/Gerelateerde Links.

Auto van de toekomst en milieu:


Milieu en de auto! Een motor produceert naast waterdamp en koolstofdioxide, ook schadelijke emissies. De uitlaat wordt echter steeds schoner, zodat ook de totale uitstoot van het wagenpark sterk afneemt. De vermindering van het brandstofverbruik is bij de autoconstructeurs tegenwoordig prioriteit nummer één. We zullen ons in de toekomst steeds meer gaan verplaatsen in zeer lichte auto’s die zeer zuinig omgaan met elke druppel brandstof. Al de oplossingen die nu en in de toekomst worden uitgevonden zullen er voor zorgen dat we steeds minder brandstof zullen verbruiken. De auto’s zullen nauwelijks schadelijke stoffen uitstoten. Er zijn zelfs verwachtingen dat de lucht die er uitgaat schoner is dan de lucht die er in gaat. Ook wordt er steeds meer op alternatieve brandstof gereden, zoals elektriciteit (hybride) en waterstof.
nieuwe auto
Online nieuwe auto kopen: Dat op internet bijna alle, al dan niet alle producten nieuw te koop zijn is bekend maar dat er ook een nieuwe auto online besteld kan worden is voor vele mensen nog een verrassing. Ook is bij eenieder bekend dat het bestellen van producten via internet over het algemeen veel goedkoper is dan in een winkel in de straat..... Lees hier meer over het online bestellen van een auto.
elektrische auto
Elektrische auto: De autowereld is al langer op zoek naar aandrijf bronnen die geen of nauwelijks vervuiling uitstoten. Elektrische auto's lijken goede kansen te hebben. Deze types kampen echter technisch gezien met een niet onaanzienlijk probleem: de actieradius is klein en het prestatieniveau laag. Bovendien moet een dergelijke auto altijd een keer 'aan de stekker', waar..... Lees hier meer over de elektrische auto.
veiligheid
Auto en veiligheid: auto's worden steeds veiliger. Vroeger maakte de fabrikanten zich daar nog nauwelijks druk over. Er waren maar een paar rijke mensen die zich een auto konden veroorzaken. Een de snelheid van een auto was niet hoger dan een lopend persoon. Je hoefde alleen niet te lopen. Met de komst van de T - Ford  (eerste productieauto) werd de auto voor...... Lees hier meer over veiligheid auto.
airbags
Airbags en de Auto: Momenteel wordt er door de constructeurs en de toeleveranciers druk gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. Men stelt vast dat steeds meer wagens standaard uitgerust worden met verschillende airbags, die ook bescherming kunnen bieden in geval van een zijdelingse aanrijding. Ook veiligheidsgordels zullen kunnen worden uitgerust met een klein luchtkussen.... Lees hier meer over de auto en airbags.
Betekenis symbolen dashboard lampjes
Betekenis dashboard controle lampjes auto: Op het dashboard van een auto komen meerdere soorten autolampjes (symbolen) voor. Afhankelijk van wat de auto aan techniek aan boord heeft zullen er verschillende controlelampjes aanwezig zijn. Buiten de universele symbolen die alle automerken toepassen bestaan er ook nog symbolen...... Lees hier meer over betekenis symbolen dashboard lampjes.
opslag harde schijf auto
Mogelijk misbruik van opgeslagen data auto: Als we denken aan het voorval van de sjoemelsoftware mogen we er niet zomaar vanuit gaan dat de autofabrikant altijd netjes de wet volgt. Zo is het dan ook niet uit te sluiten dat alle op de harde schijf opgeslagen data ook in de database van de autofabrikant opgeslagen wordt. Het is dan ook erg belangrijk zorgvuldig...... Lees hier meer over opgeslagen data auto.
xenon
De revolutie van auto verlichting: Rond 1900 is de auto uitgevoerd met verlichting, echter was dit nog geen elektrische verlichting maar olie kaarslampen. Deze lampen gaven toen der tijd voldoende licht voor de bestuurder, naarmate de tijd vorderde kwamen er auto’s met Acetyleen lampen. Deze lampen werden brandend gehouden met Carbid(door de samenvoeging van.... Lees hier meer over auto verlichting.
ecall systeem
eCall system: De term eCall staat voor emergency Call, ofwel noodoproep in het Nederlands. Het is een elektronisch systeem dat een oproep naar een alarmcentrale kan plaatsen als er een ongeluk is gebeurd. De alarmcentrale zal vervolgens via het systeem proberen in contact te komen met de inzittenden van de auto om te bepalen hoe zij eraan toe zijn. Als er niet wordt.... Lees hier meer over eCall systeem.
smart car
De Smart in Car sensor: De Smart in Car sensor van NXP lijkt na een proef met 200 auto’s waaronder ook taxi’s klaar voor marktintroductie, Waarschijnlijk zullen de grote autofabrikanten de komende jaren samen met het door Europa verplichte eCall - systeem  de  smart car technologie in hun auto’s integreren. Met de eerder genoemde  proef  hebben een jaar.... Lees hier meer over de Smart in Car sensor van NXP.
autosleutel
De autosleutel: Sinds 1982 heeft de autosleutel ongekende ontwikkelingen doorgemaakt, je kan het zo gek niet bedenken het kan allemaal. In de toekomst zullen we zien dat we met de autosleutel aan de kassa van de supermarkt kunnen afrekenen of dat we er geld mee kunnen pinnen. Terwijl voor 1982 de autosleutel nog maar twee functies had, het openen...... Lees hier meer over de ontwikkeling van de autosleutel.
terugroepactie
Overzicht terugroepacties dealers: Alle terugroepacties in een overzicht. Bij de meting van 2012 is aangetoond dat Toyota als grootste autobouwer ter wereld ook de kroon spant met het aantal teruggeroepen auto's. Een terugroepactie heeft in de meest voorkomende gevallen betrekking op de veiligheid van desbetreffende (model type) auto. U kunt bijvoorbeeld... Lees hier meer over terugroepacties van autofabrikanten.
elektronische systemen
Afkortingen elektronisch aangestuurde systemen auto: De auto kent vele technische snufjes. Zo zie je bij de aankoop van een auto ook allerlei afkortingen van aanwezige techniek staan. Denk daarbij aan ABS,  ASR,  ESP, TCS,  ASC,  ETC, ETS, ESC, DSC, VDC, DSTC, PSM, VSA,  VSC EBA, EBD, EBV en  BAS. Een ding staat vast, al deze technische toevoegingen..... Lees hier meer over afkortingen elektronische systemen auto.
ecu
Storingscode auto uitlezen: Door de elektronica is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden wanneer er zich problemen voordoen is het bijna niet meer te doen de storing met een multimeter en de bijbehorende elektrische schema'op te lossen. Daarom is het steeds vaker nodig maar vooral ook handig en wat te denken van..... Lees hier meer over uitlezen auto.
sensoren
Auto en Sensoren: Bij sensoren gaat het voornamelijk om de input die ook als signaalgever, voeler of opnemer aangeduid worden. De verwerking van deze elektrische signalen gebeurt in een centrale microcomputer regeleenheid (ECU) die door middel van geprogrammeerde mathematisch formules en kenvelden de beslissingen neemt en de actuatoren....Lees hier meer over auto en sensoren.
ontwerp auto
Auto ontwerp in het kort: Voor elke auto ontwerper geldt dat het hele proces een zoektocht naar vormen is. Voor het ontwerpen van een auto is inspiratie nodig; alles om je heen kan je op een idee brengen. De straat, televisie en natuurlijk de autobladen met de presentatie van de nieuwste modellen. Het duurt een paar jaar na de eerste schets voordat de auto werkelijk...... Lees hier meer over auto ontwerp.
brandstof
Rijden op mest: Rijden op groen gas is net als elektrisch rijden een milieuvriendelijk alternatief voor rijden op fossiele brandstoffen als benzine en diesel. Auto's op groen gas scoren vooral goed voor het klimaat. De uitstoot aan het broeikasgas CO2 vermindert met 40 tot 90 procent ten opzichte van benzine, afhankelijk van de gebruikte grondstof voor groen gas..... Lees hier meer over alternatieve brandstof.
waterstof
Auto op waterstof: Maar hoe werkt dat rijden op waterstof precies? in de auto zit een  brandstofcel. Die kun je wel een beetje vergelijken met een elektriciteitscentrale. Brandstofcellen zetten waterstof en zuurstof uit de lucht om in water. Dat proces levert elektrische stroom. En met die elektriciteit wordt deze elektromotor aangedreven. Een brandstofcel levert...... Lees hier meer over auto en waterstof.
Sitemap:

Technische Informatie

Algemene Auto Informatie

Overige autoweetjes