Veel olieverbruik auto – mogelijke oorzaak en oplossing hoog olieverbruik

U komt er per toeval achter, tijdens het onderhoud aan uw auto of door het oplichten van het olielampje op het dashboard. Opgelet! als er te weinig motorolie in het carter aanwezig is geeft het olielampje dit niet altijd aan. Dit is afhankelijk of de motor van uw auto buiten een oliedruksensor ook is uitgerust met een olie niveau sensor. Bij een oliedruksensor wordt zoals de naam aangeeft enkel de oliedruk gemeten en bij een olieniveausensor het niveau van de motorolie. Met alleen een oliedruk sensor kan een motor met veel te weinig motorolie/smering vastlopen zonder dat het olielampje dit aangeeft.

Hoe dan ook heeft u geconstateerd dat het olieniveau van de motor van uw auto ver beneden peil staat. Alvorens er allerlei acties worden ondernomen is het verstandig eerst in kaart te brengen hoeveel olie de motor van uw auto daadwerkelijk verbruikt en of het olieverbruik acceptabel is. Dit kunt u doen door het oliepeil tot het juiste niveau aan te vullen en daarbij de kilometerstand van de auto te noteren. Zorg bij het toevoegen van motorolie wel dat de auto goed vlak staat. Nadat er een of twee weken met de auto gereden is peilt u opnieuw het olieniveau. Als er weinig olie bij moet is het handiger om langere tijd door te rijden en opnieuw te peilen. Als er dan bijvoorbeeld een halve liter motorolie bijgevuld dient te worden is in combinatie met de eerder genoteerde kilometerstand te zien hoeveel olie op hoeveel kilometer verbruikt is.

Mogelijke oorzaak hoog motorolie verbruik

Het verbruik van motorolie kan meerdere oorzaken hebben. Ook zijn er automerken die bekend staan om hun hoge olieverbruik. Opel is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Bij een hoog olieverbruik hebben we het eigenlijk over inwendig olieverbruik en dus niet een olielekkage aan de buitenkant van het motorblok. Mogelijke oorzaken van inwendig olieverlies zijn een verstopte carterventilatie waardoor de druk in het carter toeneemt met daarbij het olieverbruik. Ook versleten/uitgedroogde klepgeleiders (seals) kunnen de oorzaak van een te hoog olieverbruik zijn. De olie lekt hierbij langs de kleppen (klepstelen) de cilinder in. Weer andere mogelijkheden zijn een kapot oliekanaal van de koppakking of versleten zuigerveren/olieschraapveren. Als er veel teveel motorolie in de cilinders terechtkomt is dit herkenbaar aan de wit/blauwe uitstoot en vetgeslagen bougies.

Traceren hoog motorolie verbruik

Om mogelijke oorzaken van een hoog olieverbruik uit te sluiten zijn er meerdere mogelijkheden. Controleer bij een benzinemotor als eerste de bougies. Als er veel olie in de cilinder komt is dit zichtbaar aan de bougies. Zo kan de bougies vet geslagen of er ernstig verkoold uitzien. Ook een eventueel met prut dichtgeslibde carterventilatie is een vrij eenvoudige te controleren en te reinigen. Er zijn qua carterontluchting meerdere mogelijkheden. Zo hebben we het systeem met daarin een olie afscheider, die is gekoppeld aan het onderste deel van het carter en staat via een nogal dikke slang in verbinding met het luchtfilter gedeelte. Een ander soort carterontluchting systeem werkt via een dun slangetje die vanaf de kleppendeksel in verbinding staat met het inlaatspruitstuk. De laatste uitvoering die bijvoorbeeld ook bij Opel voorkomt is sneller geneigd verstopt te raken. Maar ook door de zuigerveren te controleren komen we dichter bij de oorzaak van het olie verbruik.

Het controleren van de zuigerveren doet u door middel van compressie meten of lektesten. Compressie meten doet u door met een compressiemeter de compressie per cilinder te meten dit doet men door de bougies te verwijderen en een compressie meter op het bougie gat van de te meten cilinder te plaatsen. Door het gaspedaal in te trappen en te starten wordt de compressie druk gemeten. Vergeet daarbij niet de bobinekabel en alle bougies te verwijderen omdat het niet de bedoeling is dat de motor aanslaat. Het lektesten van cilinders doet men zonder de motor te starten. Bij het uitvoeren van een lektest op betreffende cilinder moet de krukas in de stand worden gezet dat de inlaat en uitlaat kleppen gesloten zijn, en de zuiger in de bovenste positie staat (compressie stand) Na het aansluiten van de lektester kan er gemeten worden of er, en zo ja hoeveel lucht er door lekt. Als het inderdaad versleten zuigerveren betreft is dit ook vaak herkenbaar is aan een hoge onderdruk. Zeker bij oudere auto’s is dit te controleren door bij een lopende motor de olievuldop te verwijderen. Bij onderdruk blaast er dan veel lucht uit de vuldop opening. Het is daarbij handig om de uitblaas te vergelijken met een zelfde auto, om zo een beeld te krijgen of er inderdaad duidelijke onderdruk aanwezig is. Bij auto’s van de laatste jaren is het op deze manier van controleren niet altijd meer mogelijk. Zo kan bij het verwijderen van de olievuldop het toerental sterk teruglopen. Dit wordt veroorzaakt door het aan de ontluchting gekoppelde lucht/vacuüm systeem. Door het terugvallen van het toerental zal er dus sowieso minder lucht uit de vulopening geblazen worden.

Als er geconstateerd is dat de zuigerveren vervangen moeten worden zullen voor een perfecte afsluiting ook de cilinderbussen gehoond of vervangen moeten worden. Dit geeft het beste resultaat omdat buiten de zuigerveren ook de cilinders op een bepaalde manier ingesleten zijn.

Mogelijke oplossingen olieverbruik

Buiten bovenstaande voorbeelden en uitleg hebben we ook nog eenvoudige manieren om te proberen het olieverbruik tegen te gaan. Het hoge olieverbruik kan namelijk ook ontstaan door vervuiling in de motor. Zo kunnen bijvoorbeeld zuigerveren door sterke vervuiling vast gaan zitten en niet goed hun werk doen. Het tegengaan van inwendige vervuiling noemt men flushen. Flushen kan met verschillende producten en gebeurd op verschillende manieren en alternatieven. De meest bekende manier is het aan de motorolie toevoegen van bijvoorbeeld een forte flush product om vervolgens de motor warm te draaien of rijden en daarna de motorolie aftappen. Hierna oliefilter vervangen en nieuwe juiste motorolie gebruiken. Een alternatief van een flush product is ATF olie (automatische transmissie olie) aan de olie toe te voegen. Men gaat hierbij hetzelfde te werk als bij een standaard flush product. Weer een andere methode is via de bougie gaten remvloeistof op de cilinders te spuiten en langere tijd in te laten trekken. Zeker bij alternatieve mogelijkheden is het wel de vraag of de lambdasondes en katalysator hier geen lichte schade van ondervinden. Ook met olie stabilisator (olie verdikker) of gewoon door dikkere motorolie te gebruiken wordt er soms geprobeerd het hoge olieverbruik tegen te gaan. Waar je de meest positieve verhalen over hoort is het aan de olie toevoegen van Wynn's Super charge Voor het gebruik hiervan moet de motor eerst warm worden gedraaid. Na het uitzetten van de motor kan de Wynn’s Super charge aan de motorolie worden toegevoegd. Als we de specificaties mogen geloven heeft deze toevoeging veel positieve eigenschappen, zoals een verhoging van de viscositeit, minder olieverbruik via zuigerveren en klepseals, verbetering compressie en oliedruk, stopt en voorkomt olielekkage en is niet schadelijk voor de katalysator en lambda sondes.

De juiste motorolie gebruiken

Gebruik altijd de juist voorgeschreven motorolie. Vooral omdat hier de laatste jaren erg veel verschil in is gekomen. Dit komt met name door de smalle oliekanalen in het motorblok. Als u bij een automaterialen zaak olie haalt kunt u online kijken welke motorolie u moet gebruiken. U kunt uw kroon olie eventueel ook via Winparts online bestellen.

Onderwerp gerelateerde artikelen

oliefiltersleutel
Gereedschap - auto – speciaal - gereedschap: Bijna elke automonteur of hobby sleutelaar is tijdens een reparatie wel eens vastgelopen omdat deze met standaard gereedschap niet meer verder kon. Dit omdat bij verschillende automerken bij bepaalde reparaties speciaal gereedschap noodzakelijk is, dit wil niet altijd zeggen dat het met standaard gereedschap Lees hier meer over speciaal gereedschap.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
motorolie
Soorten functies en peilen motorolie: Motorolie is een belangrijk aspect van het onderhoud van een auto. De prestaties en levensduur voor de motor zijn voor een groot deel afhankelijk van de smering ervan. Het is dus zaak de juiste olie te gebruiken in een goede hoeveelheid. Dat er genoeg olie in het carter moet zitten weet iedereen wel (iedere verantwoorde autobezitter Lees hier meer over motorolie.
olielekkage
Olielekkage koelvloeistof lekkage: De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt die vervellende olievlekken onder de auto. Soms in de vorm van enkel e druppels maar soms ook erg extreem. Hoe nu vast te stellen waar de olie lekkage vandaan komt. Stel als eerste vast of het wel om een olie lekkage gaat en niet om koelvloeistof lekkage van het Lees hier meer over Olielekkage koelvloeistof lekkage.
Olie verversen
Olie verversen en oliefilter vervangen: Kan ik zelf de olie van mijn auto verversen en het oliefilter vervangen? Je hoeft niet heel erg technisch aangelegd te zijn om zelf de olie van uw auto te verversen en het oliefilter te vervangen. Daarbij komt dat je de afgelopen olie kosteloos bij de milieustraat kan afgeven. Laat voordat je de olie gaat aftappen de motor eerst Lees hier meer over olie verversen en oliefilter vervangen.
Motoroliedruk
Slechte motoroliedruk: Het door het motorblok pompen van de motorolie is vergelijkbaar met het door het menselijk lichaam pompen van bloed. Zoals bij het menselijk lichaam alle organen moet worden voorzien van bloed. Moeten bij een motorblok alle draaiende onderdelen worden voorzien van motorolie. De oliepomp is hierbij Lees hier meer over het brandende olielampje en de oliedruk van de motor.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl