Aankoopadvies tweedehandse elektrische auto

De aanschaf van een tweedehands elektrische auto kan een slimme keuze zijn als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke optie, terwijl u ook bespaart op kosten. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen en rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van een tweedehands elektrische auto. In dit artikel zullen we enkele belangrijke factoren bespreken die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste tweedehands elektrische auto.

 1. Batterijstatus

De batterij is het hart van de elektrische auto en de status van de batterij is dan ook een van de belangrijkste factoren om op te letten bij het kiezen van een tweedehands elektrische auto. Vraag om het batterijrapport om te zien hoe goed de batterij presteert en hoe lang deze nog meegaat. Houd ook rekening met de levensduur van de batterij en hoeveel het kost om deze te vervangen.

 1. Kilometerstand en onderhoudsgeschiedenis

Net als bij elke auto is het belangrijk om te kijken naar de kilometerstand en de onderhoudsgeschiedenis van de tweedehands elektrische auto. Vraag om het onderhoudsrapport en controleer of de auto goed onderhouden is. Kijk ook naar de kilometerstand en of deze overeenkomt met de leeftijd van de auto. Elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig dan auto’s met een verbrandingsmotor, maar het is nog steeds belangrijk om te controleren of de auto goed is onderhouden en of deze een schadeverleden heeft.

 1. Laadtijd en bereik

Kijk naar de laadtijd en het bereik van de tweedehands elektrische auto. Het bereik is de afstand die de auto kan afleggen op een volle batterij en de laadtijd is de tijd die het kost om de batterij op te laden. Controleer of de laadtijd en het bereik nog steeds voldoen aan uw behoeften en of er voldoende laadstations beschikbaar zijn in uw omgeving.

 1. Garantie en servicecontracten

Controleer of de tweedehands elektrische auto nog steeds onder garantie valt en of er servicecontracten beschikbaar zijn. Dit kan u helpen besparen op onderhoudskosten en reparaties. Let op of de garantie overdraagbaar is op de nieuwe eigenaar en hoe lang deze nog geldig is.

 1. Model en merk

Net als bij het kopen van een nieuwe auto is het belangrijk om te kijken naar het merk en model van de tweedehands elektrische auto. Kijk naar de grootte van de auto en de kofferbakruimte en overweeg uw persoonlijke voorkeuren. Kijk ook naar de reputatie van het merk en de tevredenheid van de klanten.

Informatie kenteken of chassisnummer / identificatienummer check

 • Het schadeverleden: heeft een auto in het verleden schade gehad en zo ja, wat was de aard van de schade.

 • De kilometerstand: klopt de kilometerstand van een auto of is de kilometerteller terug gedraaid?

 • Het aantal vorige eigenaren: hoeveel eigenaren heeft een voertuig gehad? Zijn dit er veel of is deze van de eerste eigenaar?

 • De waarde: wat is een auto waard? Wordt er teveel gevraagd voor een auto? Of voor welke prijs kunt u uw auto verkopen.

kenteken-natrekken

Auto verleden (schade auto) Buitenland natrekken

Een voertuigidentificatienummer (VIN) in de volksmond chassisnummer of framenummer genoemd is een unieke identificatiecode die alle toegelaten wegvoertuigen moeten hebben. De code kan rechtstreeks ingeslagen zijn of op een op het chassis/frame aangebracht plaatje. Zo ook is het Nederlands kenteken gekoppeld aan het VIN. Men mag dan ook niet zomaar een ander chassis of framenummer inslaan / monteren zonder dat de RDW daarvan op de hoogte is.

Met de chassisnummer check wordt er gekeken of er voor betreffende auto een schade geregistreerd staat in onze buurlanden en in landen waar vandaan veel auto’s naar Nederland worden geïmporteerd.

De chassisnummer check is voor Iedereen die uit onderstaande landen een ingevoerde auto heeft aangekocht of wil kopen.

 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Oostenrijk
 • Zwitserland
 • Verenigde staten
 • (USA)
 • Hongarije
 • Tsjechië

chassisnummer-check

Bekijk hier een voorbeeld rapport autoverleden - autogeschiedenis - autohistorie:

Bekijk hier een voorbeeld rapport van het schadeverleden van een ingevoerde auto.

Samenvatting

Bij het kopen van een tweedehands elektrische auto zijn er veel verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk naar de batterijstatus, kilometerstand en onderhoudsgeschiedenis, laadtijd en bereik, garantie en servicecontracten, en het model en merk van de auto.

Onderwerp gerelateerde artikelen

omkatten auto
Omkatten auto's: Is de aankoop van de auto uit je dromen uiteindelijk een nachtmerrie, Wees alert ! stel je voor dat de auto waar je naar opzoek bent steeds boven je budget uitkomt en opeens kom je deze op internet tegen maar dan duizenden euro's goedkoper. De koop is afgesloten en je rijd er met veel plezier en een goed gevoel mee rond. Tot de politie aan de deur komt Lees hier meer over omkatten auto.
dagwaarde
Dagwaarde auto: Bij het opzoek gaan naar een nieuwe of tweedehands auto is vaak de eerste vraag , wat is mijn eigen auto nog waard. Daarbij is vooral de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepalend. Maar ook het vraag en aanbod aspect telt hierbij mee. Een zware auto of grote diesel is over het algemeen minder populair dan een kleine zuinige auto. Daarnaast Lees hier meer over dagwaarde auto bepalen.
verschil motorolie
Prijs en kwaliteitsverschil motorolie: Het prijsverschil van motorolie kan erg groot zijn. Een altijd vrij dure motorolie is de longlife motorolie. Maar zo als de naam het al zegt, hoeft deze olie minder snel ververst te worden. Kijk altijd welke motorolie voor je auto wordt voorgeschreven. Het gebruik van verkeerde motorolie kan voor de motor ernstige gevolgen Lees hier meer over het verschil van dure en goedkope motorolie.
occasion
Aanschaf occasion: Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat een auto kopen toch best lastig is. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat je wilt. Een tweedehands auto of een nieuwe. Een tweedehands auto is meestal goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan een nieuwe wagen.Wil je een nieuwe auto kopen en je oude auto Lees hier meer over aanschaf occasion.
Occasions kilometerstand
Occasions met een hoge kilometerstand: Een mooie Auto voor een mooie prijs, Tja, en wat heeft de auto gelopen? is dat niet erg veel? de meeste relatief jonge Occasions die met een hoge kilometerstand worden aangeboden zijn ex lease auto's. .Vanaf 2014 is het knoeien met de kilometerteller van een personenauto of bestelauto strafbaar. Dat heeft het kabinet in Lees hier meer over occasions met een hoge kilometerstand.
Kosten auto onderdelen
Kosten auto onderdelen - kosten per onderdeel: Bij het aanbod van zowel gebruikte als nieuwe auto onderdelen kan de prijs aanzienlijk schelen. Als er bij een bepaalde uitvoering van een auto een onderdeel vaker stuk gaat, zal er bij het aanbod van gebruikte onderdelen meer vraag naar zijn. Hierdoor bestaat de kans, dat ook de prijs van betreffende onderdeel zal Lees hier meer over kosten auto onderdelen.
aanschaf occasion
Tips aanschaf occasion - oldtimer: Een occasion kopen is natuurlijk een prachtig moment. Maar, liever geen kat in de zak. Als je dat wilt voorkomen is het zaak om als het ware een complete checklist af te lopen waarbij op allerlei punten gelet wordt. Helaas is het onderstaande verhaal natuurlijk niet volledig, maar het biedt wellicht een goed eerste handvat. Sla de proefrit Lees hier meer over aanschaf occasion.
kentekenplaat nummerplaat
Nieuwe kentekenplaat nummerbord: Nieuwe kentekenplaten kunt u uitsluitend aanschaffen na overlegging van een geldig legitimatiebewijs en het originele kentekenbewijs deel I (deze word afgestempeld na verkrijging van een set nieuwe platen) en deel II. Ze zijn verkrijgbaar bij circa 320 erkende fabrikanten van kentekenplaten Lees hier meer over kentekenplaat - nummerbord vernieuwen.
aps-turbo
kroon-oil
shortlease
vdhtools.nl
KHM katalysators
winparts.nl
autoverleden
nha
Autoverleden logo

Autoverleden – schadeverleden via kenteken of chassisnummer opvraagbaar.

autoverleden.nl
OBDwarenhuis

Zelf je auto uitlezen? en opzoek naar deskundig advies? De oplossing voor uw diagnoseprobleem!

OBDwarenhuis.nl